Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Prawda o UV wrestlingu- moje backyardowe doświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja mam jedno pytanie - trochę rozbudowane. Odnosi się ono do przyjmowania rzutów z tej "wyższej" półki. Czyli jak przyjąć Suplex albo power bomb, żeby nie zrobić sobie ani partnerowi krzywdy. Np. czy warto mieć rozluźnione czy napięte mięśnie podczas upadku? Jak chronić szyję przy piledriverach? Bo przecież samo UV nie składało się wasze chyba tylko z bumpów nie? :D

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Psycho Dragon

21

• Kimlorek

8

• TripleKilla

4

• Jaszczur

4

Top użytkownicy w tym temacie

Oczywiście, jak na federację ultraviolentową, to było u nas całkiem dużo "czystego" wrestlingu.

Po kolei:

1) przy upadaniu z powerbomb trzeba przede wszystkim chronić tył swojej głowy, aby nie rąbnąć nią w podłoże. Dlatego upadając powinno sie głowę lekko ugiąć do przodu, tak jakbyś chciał dotknąć podbródkiem do klatki piersiowej. Oczywiście nie mozna z tym przesadzać, bo wygląda to śmiesznie... Co do mięśni to nawet zbytnio się na tym nie zastanawiałem. Po kilku treningach nie masz już w sobie tego "strachu" przed upadaniem, i myślę, że wtedy jesteś dość rozluźniony. Jednak nie będę się wypowiadał tak do końca, bo nie chcę mówić o czymś, w czym się nie orientuję

2) piledrivery to bardzo niebezpieczne ciosy i mogą być zabójcze, jak coś pójdzie nie tak. Na szczęście my nie mieliśmy żadnego wypadku, ale trzeba przyznać, że nie w każdym meczu te ciosy stosowaliśmy. Aby zrobić to poprawnie, osoba która wykonuje piledriver powinna bez problemu móc unieść osobę, na której cios ten wykona. Wszystko po to, żeby do samego końca utrzymać przeciwnika w bezpiecznej pozycji. Wygląda to tak: musisz mieć głowe przeciwnika na poziomie pasa. Podskakujesz i upadasz na tyłek, chroniąc jednocześnie głowę przeciwnika swymi nogami. Głowa nie może dotknąć podłogi przy upadaniu!!!! Puszczasz przeciwnika dopiero gdy już "usiądziesz" i poczujesz, że jego masa została "zatrzymana" na twoich udach.

3) Suplexy są całkiem proste. Tak jak przy powerbombie, chronimy głowę, ażeby nie skręcić w jakiś dziwny sposób karku. Warto rozłożyć ręce i trochę zmniejszyć impakt.

Starałem się wytłumaczyć wszystko jak najlepiej. Uważam jednak, że na początek nie powinniście trenować ŻADNYCH piledriverów! Można na trwałe zostać kaleką.

Pozdrawiam

#edit

odpowiedź na message od Damiannna

jak robisz blade job to samo nacinanie nie boli bardzo, chociaż to też zależy, jak głęboko. Uderzenie w to miejsce, powiedzmy, że krzesłem, boli trochę bardziej, niż w "zdrową" część ciała, ale nie jest to znacząca rożnica.

A co do bycia całym zakrwawionym- tak jak mówiłem, nie czuję się lepszy... Po prostu chciałem tego spróbować, pociągało mnie to. Ale muszę przyznać, że gdy masz hardcorowy match, i przyjmujesz bump, a ludzie klaszczą i wrzeszczą "holy shit" to uczucie jest spoko =)

! ! ! DDW ! ! !

Mógłbym prosić o te linki ?

19059199254b8a87f668cb1.jpg

Oto wiadomość, którą wysłałem wczoraj do RazoR-a:

Witaj,

Być może liczyłeś, że rzeczywiście okażę się oszustem i po zamknięciu tematu już o mnie nie usłyszycie. Błąd...

Postanowiłem za wszelką cenę znaleźć dowody na poparcie moich opowieści, więc zaangażowałem do tego moich znajomych z USA. Nie liczyłem na wiele, a tu jednak miła niespodzianka.

Poniżej przedstawiam Ci linka na speedyshare, gdzie umieściłem 3 screeny. Oglądaj je proszę w następującej kolejności: 1 i 2, 3, 4

http://www.speedyshare.co...linkdofilmu.rar

Są do screeny z emaili jakie wysłałem do kolegi w USA, a także z jego odpowiedzi. I co najważniejsze- w jednym z tych mailów jest link do filmu, na którym jest przedstawiona moja walka. Także miłego oglądania...

Może jeszcze kilka słów "opisu" co do screena nr. 4. Jest to dowód na to, że Jaszczur bezczelnie kłamał, pisząc, że gdzieś już widział mój tekst. Tekst został utworzony 5 marca. Gdybym rzeczywiście wziął to ze strony, to oczywiste jest, że Jaszczur nie mógł tego widzieć KIEDYŚ, WCZEŚNIEJ... A gdyby nawet widział to ostatnio, to po co pisze, że tekst jest w archiwum na jakiejś tam stronce? Skoro tekst został utworzony 5 marca(zakładajmy, że go skopiowałem wo Worda) to kilka dni później już dziwnym trafem jest w archiwum? Kupy się to nie trzyma.

Prawda jest taka, że tekst napisałem 5-ego. Opublikowałem kilka dni później, nanosząc drobne poprawki, gdy pisałem już na Atti.

No, rozpisałem się, teraz liczę na Twoją odpowiedź

Pozdrawiam

! ! ! DDW ! ! !

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Nie da się wejść w ten link, stary :D

Nie da się wejść w ten link, stary

No własnie linku nie da się włączyć,nie jest w całości,zamiast dalszego tekstu są 3 kropki,po prostu hiperłącze nie działa,proszę Cię abyś wpisał link na forum :)

15215924054bc5b9bcc5078.jpg

oO, a czemu tak się stało? Jak się cytuje linki, to skraca się automatycznie? :/

Link oryginalny: http://www.speedyshare.com/files/21448484/screenyilinkdofilmu.rar

mam nadzieję, że teraz zadziała :)

! ! ! DDW ! ! !

@Działa.

Można wiedzieć który to Ty? (Na tym filmiku czerwony,bez bluzki czy z bluzką?)

BTW. Ładnie chłopaka potraktowali jarzeniówką, a potem bump na płonące coś :D

PS. Zawsze w Ciebie wierzyłem :P (Nie, nie podlizuję się -.-)

PS2. A Jaką dzieci miały radoche xD

PS3. Fajne nunchako :P

PS4. Jakieś długie te jarzeniówki - nie wymiarowe chyba xD

Wrestlesite.pun.pl ZAPRASZA !!

ja bez koszulki

a dostawałem dlatego tak, że to był turniej, a to był dopiero mój drugi mecz w fedzie. A taki jakby nasz storyline zakładał, że ja dzień przed walką obrażam Freakin'a(koleś w koszulce) a on mi się rewanżuje.

ale nie chciałbym, żebyście na podstawie tego filmiku oceniali nasze mecze tak do końca.

Dużo było pojedynków, gdzie jest sporo czystego wrestlingu. Oczywiście jak trafi mi w łapki jeszcze inne jakies nagranie, to napiszę ^^

PS: czerwony miał w chwili kręcenia filmiku chyba z 15 lat =) spoko koleś z niego w ogóle. Ale on skończył z UV niedługo potem, bo wybił sobie ząb

! ! ! DDW ! ! !

Tak, czy siak filmik wyczesany xDD, Kurde gdyby więcej takich było - przekonałbym się do UV (w sumie przez Ciebie się przekonałem xD) :D Nie żebym coś mówił, ale ten bump który otrzymałeś na płonące coś to najlepsze co w tym filmiku było (no i może ten bump na te jarzeniówki :D) Tak szczerze to trochę Ci zazdroszczę :D Chciałbym tak komuś zarąbać z jarzeniówki.

BTW. (sory za takie pytanie stricte prywatne) Lecisz jeszcze kiedyś do USA, i zaczynasz się "bawić" w UV?

Tak szczerze to trochę Ci zazdroszczę

Zazdrościsz mu blizn i bólu ? Nieźle.

Walka nawet nawet.

19059199254b8a87f668cb1.jpg

@Up, Albo cię nie nauczyli czytać ze zrozumieniem, albo zgrywasz głupa.

Przecież wyraźnie napisałem że zazdroszczę mu walenia jarzeniówkami ;x A nie blizn...

BTW. (sory za takie pytanie stricte prywatne) Lecisz jeszcze kiedyś do USA, i zaczynasz się "bawić" w UV?

do USA oczywiście, że będę regularnie latał, mam tam rodzinę i kumpli. Ale co do wrestlingu to będzie mnie można zobaczyć tylko w DDW chyba... może kiedyś jakiś meczyk z old friendami z USA zrobimy, ale na pewno nie będzie to UV. Przykro mi...

Powód prosty- mam dość "zjechane" niektóre miejsca ciała, i nie chcę tego pogarszać. ostatnio mam nawet problem z jedną blizną po lighttubes bumpsie, która mnie boli non-stop i wygląda nieciekawie.

! ! ! DDW ! ! !

Moglibyście to wrzucić np.na Youtube bo mam coś zrąbane z kodekami i na razie nie mogę obejrzeć ;)

15215924054bc5b9bcc5078.jpg

Moglibyście to wrzucić np.na Youtube bo mam coś zrąbane z kodekami i na razie nie mogę obejrzeć ;)

Jeżeli Psycho Dragon się zgodzi mogę dodać.

I tu kieruję pytanie do Psycho Dragona - czy mogę umieścić ten filmik na YT?

@Edit

Jakie to jest uczucie walnąć kogoś jarzeniówką? :D Radocha?:D

PS. Dużo masz blizn?;/