Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Miz i Maryse - kontynuacja storyline'u, odchudzony Jim Ross

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Sam jesteś pustak, oni przynajmniej coś osiągnęli a ty im chyba zazdrościsz.

I takie argumenty mnie zabijają... Szczerze powiem, że Maryse na prawdę sprawia wrażenie blachary, która potrafi zarobić jedynie cyckami i tyłkiem, a Miz ma wygląd stereotypowego, amerykańskiego "bezmózgiego, lecz popularnego kolesia z college'u". Nie napisałem, że tacy są... jedynie wyglądają jak przekoloryzowana para "tych łych" z seriali dla nastolatek :P

Pod jakim względem? Pragnę przypomnieć, że ocenianie wrestlerów/divy WWE pod względem ring skillów jest śmieszne. W main streamie umiejętności ringowe prawie zawsze schodziły na 2 plan,a pod względem gry aktorskiej kupuję ją w 100%. Ba... Ona bardziej do mnie przemawia niż 99% rosteru WWE.

Przepraszam, ale w mojej skali to na ringach sceny niezależnej (nie mówię tu już zupełnie o lucha libre i puroresu) przymykam oko na mic skille... w mainstremie chcę zobaczyć dobrą walkę poprzedzoną ciekawym wywiadem, a nie mistrzowski wywiad i walkę zrobioną na "odwal się". Gail w WWE rzeczywiście jest trochę bez wyrazu i wygląda jakoś tak dziwnie "grzecznie", ale w TNA była świetna; Melina fajnie wygląda i nie jest w cale cienka w ringu, a jako valet w MNM i samego Nitro/Morrisona w latach 05-07 wręcz kapitalna; Glamazon to połączenie Chyny z Aesome Kong, tyle, że w trochę mniejszym rozmiarze... może i nie wygląda jak wcześniej wspomniane, ale w roli takiej niszczycielki w kobiecej dywizji sprawdza się w 100%; Mickie kiedyś wyglądała lepiej, ale mimo i tak już wysokich jak na kobietę umiejętności wciąż rozwija się w ringu, a i w różnych gimmickach potrafi się sprawdzić; Sereny w sumie w ringu nie widziałem, z łysą głową i w tych czarnych t-shirtach i jeansach zbyt fajnie nie wygląda, jednak swoją niewielką rolę w federacji odgrywa bardzo dobrze; za Michelle nie przepadam, bo ani wyglądem ani umiejętnościami mnie nie przekonuje, jednak obecny gimmick i gra całkiem fajnie jej wychodzi; Layla mi się nawet podoba, ale jakoś umykają mi jej walki... pamiętam tylko jej dwa gimmicki: jako "First lady" Regala i przyjaciółkę McCool. Pierwszy mimo, iż trochę sztywny sam w sobie grała znośnie, ostatnio też nie szło jej najgorzej , jednak chciałbym zobaczyć jak poszłoby jej podczas samotnej batalii.

Pomysł z MiTB nie jest najlepszy... w ciągu tych pięciu edycji zakodowało się w pamięci, że na WM na 100% zobaczymy spotfest z niezliczonymi drabinami i ośmioma wrestlerami. Jednak Vince, z braku pomysłów na Gimmick PPV postanowił zrobić coś takiego...

Wieści o Rossie są całkiem fajnie i miło by było mi usłyszeć głos JR po dłuższej przerwie na "The Grandest Stage of Them All"...

... na którą wciąż zostało 15 tyś wolnych miejsc... w ciągu miesiąca ubędzie jeszcze z 3/4 tego, a reszta to tak zwany "paper".

Wieści z NXT są całkiem obiecujące... Brian to klasa sama w sobie i wychwalanie go pod niebiosa jest zbędne, ale i Otunga ma dosyć solidne warunki, bo ma wygląd mniej przekoksowanego Batisty i do tego całkiem sprawnie porusza się w tym małym (czy to tylko takie moje złudzenie?) ringu NXT.

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LooseCannon

4

• kebab

2

• KoFiK

2

• Paul

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Tak więc po pierwsze to z tą "japą" to z lekka przesadziłes. Nauczyć się angielskiego w 2 lata to nie sztuka, nie rozmawiałem z nią ale o twojej ocenie kogoś a wrestlerów i divy oceniamy po pierwszym wrażeniu i tym jak ich kreuje federacja, a pierwsze wrażenie przekazują pierwsze 3 sekundy kiedy widzisz daną postać... A ty ją bronisz jak jej brat, ojciec czy matka a to chore. Może się zakochałeś ok, rozumiem, ale dla mnie nie jest kimś specjalnym i sprawia wrażenie takiej osoby, a twoje porównianie to jest takie jakby ktoś powiedział że Sheamus to psychol a go nie zna, więc ten co powiedział to ma pustą japę.... Cudna logika :)

• Reputacja:   1

I takie argumenty mnie zabijają... Szczerze powiem, że Maryse na prawdę sprawia wrażenie blachary, która potrafi zarobić jedynie cyckami i tyłkiem, a Miz ma wygląd stereotypowego, amerykańskiego "bezmózgiego, lecz popularnego kolesia z college'u". Nie napisałem, że tacy są... jedynie wyglądają jak przekoloryzowana para "tych łych" z seriali dla nastolatek

Dokładnie. Nikt tu nie ocenia Michaela Mizanina jako człowieka, którym jest prywatnie. Oceniamy The Miza, czyli jego aktorskie wcielenie. I tutaj opinie w stylu "wygląda jak pustak" są wbrew pozorom dla niego bardzo korzystne. Przecież gra denerwującego heela, on ma być nienawidzony. Takie jest jego zadanie. I tak, zgrywa przygłupa (którym oczywiście nie jest w prawdziwym życiu), to element jego gimmicku. Inaczej nie używałby tak prostego (ale wymownego) catchphraisu. No proszę was, ale "I'm the Miz and I'm awesome" to bynajmniej nie jest szczyt kreatywności ;> Jasne, że nie powinno się obrażać ludzi (dlatego rzucanie w Chrisa Jericho puszkami na house showach to chamstwo i prostactwo), ale już odgrywane przez nich, fikcyjne postaci, od tego są, żeby wywoływały skrajne emocje. Również nie mamy pojęcia, jaka w rzeczywistości jest Maryse. Jej ringowe wcielenie z drugiej strony to dokładnie to, o czym mówiliśmy ;>

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

Dziwne, bo ja odniosłem wrażenie, że wszyscy tutaj mówią, iż Marysia swój push zawdzięcza JEDYNIE urodzie, a później piszecie, że jest pusta no cóż.

Podeprę się cytatem LooseCannon'a by nie być goło słownym.

Maryse dostaje push przede wszystkim za wygląd

Teraz idziemy w drugą stronę, to jest jej gimmick i samy łykneliście, ze jest pusta. Czy gra aktorska nie jest jednym z najważniejszych elementów wrestlingu? Uważacie ją, że wszystko zawdzięcza swojej urodzie i... Nazywacie ją "pustą lalą" . Jak dla mnie to jest pozbawione jakiejkolwiek logiki. Rozumiecie o co mi chodzi? "wszystko to co osiąga wiąże się z urodą", a nagle "pusta lala" . Gdyby byłą cienka aktorką trudno byłoby uwierzyć w to mimo idealnych warunków. Najlepszy przykład Lacey Von Erich, pod względem wyglądu spokojnie można ją kupić, ale czy gra aktorska na to pozwala?

.. A ty ją bronisz jak jej brat, ojciec czy matka a to chore.

Gdyby krytyka była w 100% uzasadniona to na pewno bym jej nie bronił.

• Reputacja:   1

Gdyby byłą cienka aktorką trudno byłoby uwierzyć w to mimo idealnych warunków

Pisałem że jest kiepska w ringu a nie że jest złą aktorką. Charyzmę ma jak najbardziej ale walcząc stwarza zagrożenie dla samej siebie i dla innych zawodniczek. A push za wygląd to sprawa oczywista, większość tych bardziej poważanych w federacji div potrafi odgrywać swoją rolę. Maryse wyróżnia się jednak bardzo przyciągającą prezencją, i dlatego jest mistrzynią.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg