Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA DESTINATION X

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No i na końcu muzyka Wolf Pack (WWE nie ma do tego praw?)

Nie jestem pewien, ale to chyba nie była ta sama nuta. Owszem, posiadała pewne klasyczne elementy (wycie wilka!), aczkolwiek na moje ucho (jednorazowe w końcu przesłuchanie tego kawałka po walce) to chyba jednak nie było to samo.

To jest ta sama nuta, tylko bez słów, w późniejszym momencie jest lekko zmieniona.

TNA bardzo często zmienia theme zawodników tak, aby można je było używać, a nie mieć kłopotów prawnych. Tak jest w przypadku Flair'a, Team 3D czy dawniej Booker'a T i Kip James'a. Pozwala to kojarzyć wrestlerów z ich muzyką, a jest to ważne, szczególnie jeśli ktoś używa jej przez lata. Macie rację. Wolf Pac theme jest bez słów i lekko zmieniona meoldia. Ogólna nuta pozostaje bez zmian, co nie zmienia praktycznie, jednego z najlepszych, utworu. Jedynie American Made jest w oryginale, ale podobno Jimmy Hart ma prawa.

Człowiek przede wszystkim.
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pokrytyśniegiem

5

• Tupak

4

• Chris Shelley

4

• Simson

3

Top użytkownicy w tym temacie

Destination X już za nami, a ja po gali mam strasznie mieszane uczucia, ale od początku.

LADDER MATCH: Kazarian vs. Daniels vs. Amazing Red vs. Brian Kendrick

Świetny starter. To było zdecydowanie to czego oczekiwałem od tej walki, czyli niesamowite spoty, szybkie tempo, ciągłe zmiany akcji, no po prostu cud miód i orzeszki :P. Emocje były do końca, bo poza Daniels’em każdy miał szanse. Zresztą nie mogę tego pojąc czemu Fallen Angel stracił cały push, no ale przecież Hogan know’s best.

KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP MATCH: Champion Tara vs. Daffney

Daffney w ringu mnie w ogóle nie przekonuje… nuda.

TNA GLOBAL CHAMPIONSHIP: Champion Rob Terry vs. Magnus

Szybki squash, mam nadzieję że Hulk i spółka nie chcą zrobić z Big Roba ksera Goldberga.

THE ULTIMATE X MATCH: Generation Me vs. Motor City Machine Guns to determine #1 Tag Team Division Challengers

Niestety nie miałem okazji obejrzeć całego pojedynku. No ale na tyle ile widziałem to było naprawdę syto. Myślę że koło Lauder matchu to była najlepsza walka na gali.

TNA CONTRACT - OR LEAVE THE COMPANY FOR GOOD: Eric Young & Kevin Nash vs. Hall & Waltman

Widziałem tylko wynik tej walki, który był zresztą do przewidzenia.

X DIVISION CHAMPIONSHIP MATCH: Champion Doug Williams vs. Shannon Moore

Dużo więcej się spodziewałem po tej walce. Prnce of Punk jakiś taki drętwy był. Ewidentnie z Hardym nie są jeszcze w pełni formy. Walka ta mnie lekko znudziła. No i chyba dobrze że to jednak Angol trzyma dalej pas. Williams z Kaz’em powinni zrobić dużo lepsze widowisko.

TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH: Champions Matt Morgan & Hernandez vs. Beer Money

Walka również nie powaliła. Jedyne co mi się podobało to postać Matt’a, chociaż szkoda że ten jego face turn był taki krótki.

CHALLENGE MATCH: Mr. Anderson vs. Kurt Angle

Również się zawiodłem. Walka krótka i nudna. A segment po walce był śmieszny, a nie dramatyczny…

TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH: TNA World Champion AJ Styles vs. Monster Abyss

No i dojechaliśmy do walki wieczoru. Walka pod względem umiejętności była bardzo dobra w moim odczuciu. Bardzo miło się to wszystko oglądało dopóki AJ nie został wciśnięty w ring. Chociaż już wcześniej zaczęło śmierdzieć kiczem. Sędzia popsikany gazem łzawiącym?, później Abyss robiący za nowego Hogana. Już ciężko było mi kupić nowy gimmick phenomenal’a. Nature Boy był (i jest) tylko jeden, tak samo Hulkster i nie bardzo mi się podoba robienie kalki starych wyjadaczy. Już tylko czekać na nowego Goldberga i Stinga, ehh… Końcówka walki to już parodia wrestlingu. Mega żenada, a do tego z Desmond’a zrobili niezłą popiedrułkę.

bardzo mi się spodobała i potrzebuję nazwę kawałka który leciał na tym ppv przed walką generation me vs machine guns w momencie w którym wieszali ten x i tazz z tamtym gadali :) W tle leciał ten kawałek właśnie , dość melodyjny refren itp .

prosze :(

Death on two wheels - Torn Apart.

Sam szukałem ale chyba ten utwór nie został jeszcze wydany.

Nie rozumiem poprzedników z wcześniejszych stron... Jak można było zjechać tak dobrą galę?? Same cukiereczki, dziadki w ringu ograniczone do minimum.

Mark mode włączony po "reaktywacji" Wolfpac. To czego dokonał Scott Hall w ciągu 3 miesięcy zakrawa na cud :shock: Czy nikt z was tego nie dostrzegł, że ten gość z żula z poprzetrącanymi kulasami, przeistoczył się we wrestlera? Wygląda całkiem znośnie, przy pokrakach typu Hogan czy Nasty Boys jest znakomity! odszczekuję co napisałem w poprzednich postach - Hall nie jest jeszcze stracony!

ME świetny oprócz końcówki. AJ rządzi ringowo, nawet mimo durnego "flairowania". Abyss również super. Nie rozumiem tylko, czemu pasa Abyss nie dostał? Pojedynek był no contest czy dq? Sędzia spieprzał z pasem a Hogan za nim...?

jak dla mnie gala 4+/6

Po Wrestlemanii 26 nawet nie oczekuję tak dobrego wyniku :evil:

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Mark mode włączony po "reaktywacji" Wolfpac. To czego dokonał Scott Hall w ciągu 3 miesięcy zakrawa na cud :shock: Czy nikt z was tego nie dostrzegł, że ten gość z żula z poprzetrącanymi kulasami, przeistoczył się we wrestlera? Wygląda całkiem znośnie, przy pokrakach typu Hogan czy Nasty Boys jest znakomity! odszczekuję co napisałem w poprzednich postach - Hall nie jest jeszcze stracony!

Ja zauważyłem. Mój wpis z tematu o wojnach:

Widać, że Scott schudł. Przede wszsytkim ma dystans do siebie, co pokazał na PPV. Dobrze też, że do tej pory ani razu nie zachlał. Na indy reguralnie walczył pod wpływem. Oby tak dalej, coraz lepsza forma.

Nigdy nie spisywałem go na straty. On miał ogromne szczęscie. Przez całą karierę nie dopadła go żadna kontuzja. Może nie wykorzystał wszystkich szans w 100% (głównie przez ciężką chorobę), ale i tak wiele zrobił i jeszcze zrobi.

Main Event to raczej No Contest. Walka została przerwana z powodu tego, że nie było gdzie jej dokończyć. To musiało się tak skończyć, ponieważ Abyss jest teraz w środku mega pushu i nie mógł przegrać, nawet po interwencji. Chroni go przecież WWE Hall Of Fame Ring :D . AJ z kolei musiał obronić pas, bo od Against All Odds promowana jest jego walka, z Dinero, na Lockdown.

Człowiek przede wszystkim.

To czego dokonał Scott Hall w ciągu 3 miesięcy zakrawa na cud

Ciekawe co mają teraz do powiedzenia ci wszyscy, którzy wpadali w paniczny śmiech gdy z uporem pisałem, że Scott jest w stanie się odbudować.

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

nasjazz, oni się obudzą, gdy coś pójdzie nie tak i powiedzą: a nie mówiłem? Hall nie należy do ulubieńców polskich fanów, więc wszystko co zrobi jest w najlepszym wypadku pomijane milczeniem.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nie rozumiem poprzedników z wcześniejszych stron... Jak można było zjechać tak dobrą galę?? Same cukiereczki, dziadki w ringu ograniczone do minimum.

Jak można było zjechać taką galę? Bardzo prosto i z czystym sercem i sumieniem. Otóż jeśli ogląda sie TNA od kilku lat to widzi się znaczny spadek formy TNA w galach PPV i iMPACT. IMO cukiereczkami były tylko opener i walka MCMG vs GM. Pozostałe walki były zwyczajnie przeciętne. Ale oczywiście to kwestia gustu :)

5199219949eed950a51bb.png

Myśle sobie, że gdyby powrócił stary ring to opener i Ultimate X byłyby jeszcze lepsze. I to prawda co napisał Brejver... oglądam TNA od bodajże 2005 roku wiec jako takie porównanie można zrobić. Walki straciły na dynamice. Powinni zrobić wiecej miejsca miedzy ringiem a publicznością bo teraz wieksza czesc walki trwa w samym ringu. Zero akcji poza, dawno też nie było walki gdzie wrestlerzy walczyliby wśrod publiki. TNA idzie teraz bardziej w strone entertainment ale w moich oczach to błąd, proporcje miedzy walkami a speechami są nierówne. 20 minut gadania, walka 3 minuty. i tak przez 2 godziny impact!. Do tego reklamy. Ni dziwota, że ludzie tego oglądać nie chca. Sam bym nie chciał.

Jeżeli chodzi o ppv to opener, ultimate x i pare smaczków jak np przywalenie cegłą w Moore'a. Żalem było jak rozcinali pod AJem mate i było widać tam goscia. Żalem było, że zaraz po odrysowaniu Eric'a Y. nie zmieniono maty. Słabe To PPV. Pozatym nie podoba mi sie to co robią z AJem, Abyssem a nawet Jay Lethalem. Mianowicie dają im gimmicki legend. Skretyniały pomysł moim zdaniem. Tylko sie ośmieszają.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

nasjazz, oni się obudzą, gdy coś pójdzie nie tak i powiedzą: a nie mówiłem? Hall nie należy do ulubieńców polskich fanów, więc wszystko co zrobi jest w najlepszym wypadku pomijane milczeniem.

Hallowi markuje bardzo wielu. Zaliczam się do nich, ale nie biorę pod uwagę tego okresu, bo w dalszym ciągu to tylko skaza na jego świetnej karierze. Śmieszne jest to, że większość ruchów TNA typu promowanie w TV Hogana, Flaira, Halla, Syxx-Paca jest odbierane jako mniejsze zło(mimo, że w federacji jest nieprawdopodobny chaos), a gdyby tylko podobne rzeczy działy się w WWE to posypałyby się gromy. Dla przykładu postać Kennedy'ego, który pod koniec swojej przygody w WWE był na forum strasznie krytykowany za to co pokazuje w ringu i że nawet na mikrofonie nie jest tym na kogo się zapowiadał. Teraz większość osób ślepo zapatrzonych w TNA nie wyobraża sobie w ogóle krytyki mimo, że Kennedy w ringu prezentuje się tak jak Miz i nadrabia jedynie mic skillsami czy humorem, który nie zawsze jest na wysokim poziomie.

15974308365193fac7b7921.jpg

• Urządzenie:  Windows

Mialem sie wypowiedziec na Attitude Mowi ale, ze nic z tego nie wyszlo w szybkim streszczeniu rzuce cos tutaj.

1. Daniels vs. Kazarian vs. Red vs. Kendrick - Typowy opener dla TNA. Szybko, efektownie.. X-Division. Napewno jedno z ciekawszych starc gali choc momentami chyba dosc chaotyczne (w zlym tego slowa znaczeniu). Zwyciezcy sie spodziewalem, ale cholernie mnie cieszyl doping Kendricka. W tym gimmicku zasluguje na wiecej uwagi jak i na pas tej dywizji.

2. Tara vs. Daffney - Tutaj pojawila sie bolaczka tego calego PPV po raz pierwszy. Choc o tym juz mowilem, ale wypada wspominac przy kazdej okazji. Beznadziejna promocja gali.. walki bez historii oglaszane na stronie internetowej itp. O tej walce dowiedzialem sie w typerze i o ile mnie pamiec nie myli stawialem na Tare bedac przekonany, ze Daffney dopusci sie dyskwalifikacji... pozniej na jakims zdjeciu znowu zobaczylem chyba, ze to ma byc First Blood Match (moze mi sie przewidzialo) ... w kazdym badz razie juz sam nie bylem pewny co to za walka... pogubilem sie w tym wszystkim... Walki nie zdolalem obejrzec choc lubie Daffney.

3. Big Rob vs. Brutus Magnus - Dobry speech Magnusa przed walka i szybki squash, ktorego sie spodziewalem. Przyznam szczerze, ze myslalem iz Global Title bedzie tytulem stricte Impactowym i nie bedzie broniony na prestizowym PPV .. chociazby z racji tego kto jest posiadaczem. Mylilem sie.. choc czy aby napewno Destination - X bylo prestizowe? Dobrze, ze szybko sie skonczylo bo nie widze potencjalu w obu zawodnikach. TNA ma wielu lepszych, ktorym nie poswieca tyle uwagi a Big Rob chyba zawdziecza swoj pas gabarytom i strzykawka w posladkach bo Hogan tez niczym szef po drugiej stronie barykady.. lubi duzych i umiesnionych

4. MCMG vs. Generation Me - Wow. Nie czesto mam tak, ze ktos do mnie przychodzi i mimo, ze jakos tam sobie sledzi wrestling na Extreme itp to mowie mu.. "usiadz.. pokaze Ci ta walke" ... tutaj tak zrobic musialem. Latali gdzie popadnie, a nie dosc, ze pierwszym razem niesamowicie cieszyla oko ... jak sie do niej wraca wrazenie jest prawie takie samo. Bardzo dobrze, ze MMG wygrali bo w zwiazku z sytuacja obecnych mistrzow tag team jest nadzieja, ze najlepszy tag w TNA wreszcie siegnie po zloto.

5. Nash & Young vs. Hall & Waltman - czekalem tylko na ten turn i choc zapowiadalem Fingerpoke of Doom 2 ... to choc troche powalczyli. Myslalem, ze Young'a jakos na sile do nich wcisna, zeby go wypromowac choc kompletnie nie pasuje.. i nie widze w jego postaci absolutnie nic od..... .... zawsze. Teraz tez troche znikad pojawia sie i zgarnia Hardyego i RVD... bezsens

6. Doug Williams vs. Shanon Moore - Walka moze i mnei nie zachwycila, ale Doug Williams po czesci tak. Kierunek jego postaci jaki obrala federacja mi sie podoba. To nie bedzie mistrz typu "efektowny skakajek".. on bedzie ich tepil, az przyjdzie jakis face'owy przedstawiciel dywizji-x, ktora nie ukrywajmy kojazy sie nam z lzejszymi highflyerami... oby tylko to nie byl Kazarian. Niech jeszcze to pociagna dluzej z Dougiem bo jego postac nabrala kolorkow

7. Beer & Money vs. Morgan & Hernandez - Rozpasc sie tag rozpadl tak jak tego sie spodziewalem, ale ze wygrali? W sumie po gali jestem zadowolony bo to napawa mnie optymizmem co do siegniecia po te pasy chlopakow z Detroit.

8. Angle vs. Anderson - Koszulka Andersona, chyba zwrocila uwage wszystkich. Walka marna i szkoda bylo poswieconego na nia czasu co na szczescie umilil mi klawisz odpowiedzialny za "przewiniecie o 5sek w przod". Angle triumfowac musial .. ale feud i tak jeszcze sie troche pociagnie. Moze zostana wplatani w Lethal LockDown po przeciwnych stronach.

9. Abyss vs. Styles - ... ... ... naprawde nie mam nastroju pisac o koncowce. Juz nie chce mi sie narzekac na to co robia z oboma tymi zawodnikami... na to, ze pomineli Pope'a mimo, ze jest nr.1 contenderem. Gdyby nie to Lethal Lockdown to przeciez walka sie na dobra sprawe nie zakonczyla i rownie dobrze Abyss powinien naturalna koleja rzeczy dostac kolejna szanse na LockDown.. ale teraz spod ziemi wyrosnie Pope i z niego beda sie starali stworzyc wiarygodnego kandydata choc poswiecili tyle czasu "wladcy pierscienia :| " ... ACH TNA TNA :neutral:

Nie ponosilbym sie na okreslenie, ze gala byla dobra ... ale tez tragedii wielkiej nie bylo. Przecietniak? W najlepszym wypadku bo jednak spora dawka minusow moze przycmic pozytywne aspekty. Wiadomo, ze to nie cos do czego nas przyzwyczajalo TNA kiedys.. ale nie ma co takimi kategoriami patrzec. Bo TNA kiedys i dzis .. laczy chyba juz tylko nazwa.

50608915156a3743c1fa34.jpg