Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Draft 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie, nie bluźnię - zdaję sobie sprawę z tego jaką rolę pełni w WWE Finlay, ale obecnie się z nim nic nie dzieje - źle się wysłowiłem odrobinkę: niech zostanie w WWE jako trener, ale niech przestanie figurować w rosterze SD.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179217

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Menez

3

• LooseCannon

2

• RR

2

• ujko

2

Top użytkownicy w tym temacie

Gowniany ten draft, jestem strasznie niezadowolony:[

z SD ubyli Edge, Y2J, Killings i Morison;[

mozna powiedziec ze to byly twarze SD ostatniego czasu i wlasnie dlatego 100x bardziej wolalem SD niz Raw gdzie kroluja kloce typu batista;[

Na SD doszli za to:

-Kelly Kelly - n/c

-Big slow- masakra, na co on komu:(

- Kofi - no to juz spoko, nie bede narzekal:)

- Christian - na RAW nic nie robil, bardzo bym chcial zeby wskoczyl do ME, ale szczerze to watpie;[

Uzupleniajacy:

-Hart Dynasty na Raw, w sumie mi obojetnie, nie grzeja mnie oni ani Bret

-Cody na SD -pewnie brak pomyslow na zawodnika, a szkoda bo wole go niz Teda

-MVP na SD- fajnie, ale jesli znow bedzie heelem

-reszta czyli Chavo, Ezekiel, Goldust, Masters, Rosa i przede wszystkim ten zjebany karzel rownie dobrze moglby byc zwolniona

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179222

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Choć dodatkowy draft się jeszcze nie skończył, a główny już za nami, czuje nie dosyt - jak sądzę nie zostanie on zaspokojony, bo przecież nie przeniosą ME'ów na dodatkowym drafcie, prawda?

Na RAW

Chris Jericho - oglądam galę czytając raport - najpierw segment potem jego opis - przez przypadek zjechałem myszą za nisko i sobie zespoilerowałem oglądanie, zaskoczyło mnie to. Człowiek który przez ostatni rok, występował w każdym brandzie, siedząc na SD!, przechodzi znów na RAW. Mam wrażenie, że powodem jest jego zmęczenie, on na 100% weźmie wolne... I nie sprawi to problemu zarządowi ze względu na ilość GWIAZD na RAW...

Edge - jakimś cudem wiedziałem, że to go go spotka, atak na Ortona potwierdził moje przypuszczenia, że teraz czas na feud Edge - Randy... czy tego czasem już nie było?

John Morrison - Kolejna "twarz" niebieskiego brandu, co on będzie robił na RAW? Kisił się w środku karty, tam gdzie The Miz ? wraz z R-Truth'em będzie tworzył TT jak dotychczas na SD! ? Konkurencja dla nowych mistrzów TT ?

R-Truth - gdyby nie ilość GWIAZD na RAW, pomyślał bym, że chcą go w końcu podnieść do góry, tak jak Morrisona, ale opis co z nim zrobił już jest...wyżej.

Unified Tag Team Champions David Hart Smith & Tyson Kidd + Natalya - do przewidzenia bo tam siedzi Wujek Bret :P

The Great Khali & Ranjin singh - nie rozumiem tego zabiegu, jak dla mnie może on "występować" w obu brandach, oby nie walczył...

Ezekiel Jackson - będzie młócił jak Kozlov, potem zrobią z niego Jobbera, choć po kontuzji może dostać push :P

Goldast - "staruszek", weteran, dalej potrafi skleić porządną walkę, czemu nie został na SD by z bratem toczyć jakąś historię ?

Na SMACKDOWN

Big Show - to on na SMACKDOWN nie był?!, hmm a nie, przecież to na BR zdradził RAW na rzecz Jericho i SD!, Który to już raz ten zawodnik jest przenoszony ?

Christian - przyznam że miałem nadzieje na to by E&C (czy tam odwrotnie xD) będzie walczyć o TT, chociaż "na chwile" ^^ cóż, rozczarowanie, na RAW się kisił, prawie go nie było. Czas dla niego! nowa twarz Smackdown! - oby...

Kelly Kelly - no tak musieli jakąś divę przenieść na wizji... Czyżby Kelly Kelly miała przejść heel turn by dołączyć do teamu Layli i Michale?

Kofi Kingston - ta decyzja jest zajebista! Dostał push na RAW, po ostatnim squeshu z Shameusem (późno jest, nazwy/imiona na sto procent są źle pisane xD), myślałem że to jego koniec, ale nie! Miejmy nadzieje że ruszy jego push znów własnie na SD!

Chavo Guerrero - tak rzadko widziany na wizji, jobber jak ich mało (feud z karłem...), może teraz będzie walczył pokazywał się, może być nawet przydupasem Vicki byle coś robił innego...

Cody Rhodes - face turn - ok, ale pytanie co on teraz będzie tam robił?

Chris Masters - zabrali nam Jacksona, dali Mastersa który jak dotąd jest facem, jeżeli nie zmieni się w tego złego, nie widzę go na SD... tak jak nie widziałem na RAW..

Hornswoggle - dokleją do do Finley'a i będzie powtórka z rozrywki, byle nie walczył...

Rosa Mendes - miejmy nadzieje że Zack jeszcze trafi na SD ;)

MVP - na RAW miał wzbić się na wyżyny, przyhamowany, cóż życie... powrót na SD - winda do góry ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179228

Mam pytanie: czy to już koniec dodatkowego draftu? Bo przecież w zeszłym roku przedraftowano 24 zawodników ( jeżeli się nie pomyliłem ) a teraz ok. 10? Bo myślę, że ten draft będzie jeszcze dzisiaj.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179232

Im dłużej o tym myślę tym bardziej dochodzę do wniosku,że WWE zrobilo jednak dobry krok. Nie idealny bo na SD nikt nie został,ale dobry. Dlaczego? Przypomniałem sobie,że niedługo RAW będzie miało zawsze 3h więc co mielibyśmy oglądać? Taka ilość ME gwarantuje,że może się coś dziać i nie będzie wiało nudą. Teraz WWE zrobiło sobie szeroki wachlarz możliwości i zobaczymy co z tego będzie. Martwi mnie jednak fakt osłabienia poważnego SD. Ok rozumię że teraz RAW będzie wiodło prym w WWE,ale do jasnej ciasnej na SD o WHC będą się bić przez kilka miesięcy Swegger,CC,Punk,Show(n/c) iiii? I nikt... Taker zrobi sobie przerwę,Rey też pasa nie dostanie, Kofi to raczej IC i nic więcej...Mogliby zostawić jeszcze jednego ME,lub przenieść. I nie myślę tu o Ortonie bo on z pewnością byłby największą gwiazdą i wszystko usstawione byłoby pod niego,ale kogoś takiego równego wyżej wymienionym wrestlerom? Np taki Shemaus jak chcą z niego na siłę zrobić ME to widziałbym dla niego miejsce na SD,a nie na RAW gdzie teraz zacznie się piękne podkładanie,żeby utorować fantastic four drogę do pasa WWE-Orton,Cena,Edge,HHH.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179238

Jak Undertaker wróci t SD! faktycznie będzie miało problem bo nie będzie osoby, która by mogła feudować z nim o pas. Są osoby, które raz czy dwa mogłyby by pokonać ale nie więcej. Swagger, CM Punk, Rey Mysterio, Big Show czy Christian - To nie są zawodnicy, którzt potrafili by przed długu czas pokonywać Phenoma. Każdy z nich może dostanie swoje 5 minut i wygra z DeadMenem 2-3 razy ale wtedy będzie koniec. Żaden z nich nie może się z Takerem równać i to jest kłopot SD!

Nikt nie wymieniał go do faworyta do pasa ale moim zdaniem WHC szybko zdobyć może Kane. Jakby chciał to WHC już by miał. Teraz gwiazdy odeszły więc przyszła jego kolej.

Moim zdaniem wkroczy on wreszcie do Main Eventu.

Choć kandydatów do tego jest mnóstwo.

Nie oszukujmy się: Na SmackDown jest teraz tylko 1 Main Eventer, w dodatku kontuzjowany i pauzujący.

Pora na kolejnych bo tych co stać na ME jest około 10

Tylko których zapushuje Vince i którzy się tam dostaną.

Może na RAW są gwiazdy ale i tak na SD! są większe emocje i na pewno będzie ciekawiej. :D :grin: :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179240

• Urządzenie:  Android

Nie oszukuj się, Swagger to Main Eventer, federacja ma wobec niego wielkie plany, wielokrotnie wymieniano go jako przyszłość WWE. Deadman na mistrza jest obecnie bez sensu - po co dawać pas zawodnikowi, który chodzi cały obolały po niezbyt długiej walce? Nie umniejszam jego zasług, jednak jego ostatni title reign był swego rodzaju tributem dla jego kariery, dużą rolę w zdobyciu tego pasa odegrało też niechlujne ubieranie się CM Punka (Taker powiedział, że to niegodne mistrza, a Punk, że jakoś Cenie wolno). WWE początkowo nie chciało dawać mu pasa, albo miał szybko go stracić, ale wyszło inaczej. Taker jest wystarczająco wypromowany, by nie potrzebować jakichś złotych świecidełek. Kane Main Eventerem być po prostu nie chce. Woli pushować młodych, w końcu pobicie Big Red Monstera to jakieś osiągnięcie jest. W Main Eventach pojawia się okazjonalnie, głównie gdy jest w nich SES (np. tag z Reyem, walki z Gallowsem). Mam nadzieję, że do ME zapuka Christian - pokazał, że ma chrapkę na pas WHC,

na ostatnim tapingu SD brawlował z Edge'em

, jest na plakacie Fatal 4 Way.

Niestety póki co, pretendentem jest Big Show

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179243

10kilan, ja sądzę, że danie na SD! Kofiego i Christiana jest po to, żeby ich wypromować do pasa WHC. Obecnie z Main Eventerów i dobrych Midcarderów do pasa WHC mamy:

Swagger (którego za dobrego nie uważam, no ale z racji WHC jest wymieniony),

Big Show,

Christian,

CM Punk,

Kofi Kingston,

Mysterio,

Ziggler,

Undertaker,

być może jeszcze Shad (zobaczymy jak się to rozwinie).

Do pasa IC tez mamy parę gwiazd: Masters(po dobrym wypromowaniu), Rhodes, McIntyre, JTG, MVP, Hardy, ew Ziggler, Kane

W takim układzie podział Heel - Face, układa się po równo. Jest w czym wybierać, a nie ma (oprócz Takera) starego wyjadacza, który zgarniałby tytuł dla siebie. To duża szansa, dla zawodników z niższego szczebla na pokazanie się z jak najlepszej strony. Martwić może to, że pas WHC może dla niektórych stracić na wartości.

Jak dla mnie draft był dobry i duże wzmocnienie RAW wcale nie musi oznaczać, że będzie to ciekawszy brand.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179244

Skandal. John Morrison na RAW, po co komu on na RAW wystarczy ze na Smackdown obrywał od McIntyre'a i Zigglera. Powinien a nawet musi wrocic na SD!!!!!!(albo odejsc z WWE). Tak wogole morrison to taka panienka nigdy nie widzialem zeby facet nosil takie spodnie jak on z jakimis ozdobami i futro. futro nosza tylko baby, czyli morrison w tym przypadku
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179251

camil.castrol ----> Co do pierwszego zdania jestem skory się nawet zgodzić (chociaż inaczej bym to sformułował). Też go wolałem na SD! i przy 1,5 godzinnym RAW gdzie w tej chwili siedzi po pięciu Main Eventerów nie ma dla niego miejsca w jakimś poważniejszym storylinie. Chyba, że Vince zwiększy długość swojej sztandarowej gali do tych trzech godzin - wtedy to jakieś rozwiązanie.

Natomiast bawi mnie zarzut, że JoMo jest babą bo nosi futro :lol: . Akurat w WWE mało który wrestler ma jakiś większy wpływ na swój gimmick, podejrzewam że podobnie jest z Morrisonem. Więc po 1 - to raczej nie jego wybór.

Po 2 - Wrestling rządzi się swoimi prawami. Jasne, że gdybym zobaczył na ulicy jakiegoś gostka w okularach, futrem, dziwnymi spodniami i gołą klatą to bym raczej nie traktował go zbyt poważnie, ale w wrestlingu (a zwłaszcza w WWE) każdy wrestler ma jakiś inny znak rozpoznawczy i to, moim zdanie, jest raczej dobre. Ric Flair też jest zatem babą, bo przy wchodzeniu na ring wchodził niejednokrotnie w różowym szlafroku? Trochę dziwne rozumowanie i kierowanie się stereotypami. :)

Pozdro.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179259

Raw

Chris Jericho - nie miałby nic przeciwko,gdyby nie fakt,że Edge także zmienił brand,a do tego żaden Main Eventer nie przeskoczył na Smack.Można liczyć Big Showa,bo na Over the Limit to on dostanie szansę o pas.Jestem ciekaw z kim Y2J dostanie program

Edge - Mam nadzieję,że Rated R przeszedł turn,bo wolę go jako heela,choć z drugiej strony w ME zostanie dwóch face'ów - Orton i Cena.Zapewne dostanie teraz program z RKO,by odciągnąć ich od pasa na trochę dłuższy czas.Liczę na dobrze zbudowany,przemyślany feud

R-Truth - uważałbym to za jakiś postęp w rozwoju tego zawodnika,gdyby nie fakt,że w RAW na Main Eventa,przy obecnym składzie nie ma szans,jedyne co dla niego teraz widzę,to albo walki w openerach z przypadkowymi przeciwnikami,albo heel turn JoMo i wspólny program.Nie widzę ich nadal jako tag team,ponieważ pasy posiada drużyna face'ów

John Morrison - sytuacja identyczna jak u góry,tyle,że Johna mogą zaczepić o pas US i program z byłym tag team partnerem,ale to już było...

David Hart Smith & Tyson Kidd & Natalya - Raw ma przeskoczyć na 3h event.Tak więc może to być dobre rozwiązanie,tyle,że z kim oni mają walczyć?JoMo i R-Truth?Nie,dwie drużyny face'ów.Mogłaby być opcja heel turnu Rock'n'Rap,jednak ktoś tak over z publiką jak R-Truth przy pomocy "What's up",gdyby przeszedł turn,musiałby zrezygnować z rzeczy,która rozświetla jego postać,więc mówie stanowcze NIE!

The Great Khali & Ranjin Singh - Indie i narazie

Ezekiel Jackson - Zeke i tak leczy kontuzję,więc nawet nie będę zachaczał o jego przedraftowanie

Goldust - szkoda,bo liczyłem na feud z bratem.Można myśleć,że na Raw stworzy team z Yoshim,jednak to będzie kolejna drużyna face'ów!Nie widzę programu dla złociutkiego,wydaję mi się,że będzie się pojawiał od czasu do czasu w Superstars,bądź przyjmie rolę komediowca na Raw

Na SmackDown!

Big Show - dla tego pana,oznacza to lekki wzrost,jednak wolałbym aby został w dywizji teamów,ponieważ walki z jego udziałem będą,nie boję się użyć tak ostrej krytyki,ale one poprostu będą chujowe,za przeproszeniem

Kelly Kelly - szczerze?nie rusza mnie to z prostego powodu - dywizję kobiet odpuszczam

Kofi Kingston - na to liczyłem,miejmy nadzieję,że chłop z Ghany wreszcie dobiję do czołówki.Mogłoby to już się stać prędzej,jednak zepsuł walkę z Randym,a skutki to chyba wszyscy znają.Mam cichę nadzieje,że na SmackDown rozwinię skrzydła.

Chavo Guerrero - z jobbu do jobbu.Chyba,że przykleji się do Vickie i będzie kręcić się w okół pasa IC,bądź przynajmniej dostanie feud z kimś o większym pokroju niż Hornswoogle

Cody Rhodes - dobra zmiana,miejmy nadzieję,że po odczekaniu punt kicka,Cody powróci jako face i coś zwojuję w karierzę singlowej.

Chris Masters - ten zawodnik mnie ani nie ziębi ani grzeje.Jedynym racjonalnym wyjściem jest heel turn i midcard,bądź po prostu dalsza rola jobbera.

Hornswoggle - no i prysnęły nadzieję na zwolnienie,niech dołączy do Straight Edge Society:twisted:Nie widzę dla niego nic innego niż zniknięcie z wizji na dłuższy czas

Rosa Mendes - to samo co do Kelly Kelly

MVP - kolejny upper midcarder,bądź jak to woli poprostu midcarder,który ma szansę na coś więcej niż pas IC,przy obecnym składzie niebieskiego brandu.

Tak wogole morrison to taka panienka nigdy nie widzialem zeby facet nosil takie spodnie jak on z jakims ozdobami i futro.futro nosza tylko baby, czyli morrison w tym przypadku

I ty masz 15 lat!?!?!?No bez przesady,te futra i spodnie to gimmick,coś co wyróżnia Johna,wolę go takiego niż poprostu kolejnego "szarego" kolesia w slipach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179262

tylko ze on tym futrem i spodniami to robi z siebie debila
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179317

Przypomniałem sobie,że niedługo RAW będzie miało zawsze 3h więc co mielibyśmy oglądać?

Prawda to? Bo szczerze mówiąc to pierwsze słyszę...

Co do Draftu to mnie cieszy. Roster RAW się wzmocnił, a że ja tylko oglądam RAW to mogę być zadowolony :) Trochę szkoda, że Christian poszedł na SD, ale może tam będzie walczył o title.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179430

Nie będę wymieniał z kolei każdego wrestlera/wrestlerkę, który/która zmienił/a brand...

Uważam, że takie posunięcie Vinca jest po to, aby kompletnie zniszczyć ratingi Impactu... A przy okazji ma teraz znakomite pole manewru na SD!, aby bardziej wypromować przyszłe gwiazdy... Fakt, faktem, że to tylko moje rozważania, ale raczej pasują :) Jedynym błędem jest brak heelowskich TT na Raw... Ale ma powstać stajnia pod wodzą Ted'a... No zobaczymy... A więc podsumowując Vince ma 2 w 1, jeżeli to dobrze wykorzysta... Mi osobiście odpowiada ten draft...

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179438

Warol,wwe szykuję reaktywację teamu Primo & Carlito jako heeli - rywale do Hartów,dojdzie jeszcze stajnia Ted'a,na siłę są jeszcze Dudebusters na SD - o pasy mogliby walczyć.Tak więc nie martw się o to.Co do samego draftu - uważam to za świetne posunięcie ze strony McMahona,jeżeli naprawdę RAW wskoczy na 3 godzinny program,to nie będzie nudy,tylko Vince będzie miał duże pole manewrów,aby 1 godzinę zapełnić midcardem a 2 i 3 programami upper midcarderów i main eventerów.Do tego na SmackDown! będzie miejsce do promowania nowych,młodych i przekształcania upper midcarderów w pełnokrwistych main eventerów.Jeżeli do WWE powróciłaby era attitude i TV14 a nie PG to wątpiłbym aby TNA utrzymało się do końca 2010 roku.Osobiście liczę na wzrost marki TNA aby WWE zaczęło sobie coś robić z konkurencji i podwyższać poziom swojego programu.Bo powiedzmy sobie szczerze,czy jeżeli Vince podczas większego wydarzenia w swojej federacji jakim był draft,"zmniejszył" rating iMPACT'u do ok. 0.5 to wątpie aby przejmował się Hulkiem i resztą.Do tego jeszcze nie długo prawdopodobnie powrót The Rock'a i to nie tylko na jedną noc tak więc narazie nawet nie ma nadziei aby Vince chciał ulepszyć swój produkt,by przyciągnąć starych fanów.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/page/3/#findComment-179448