Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Draft 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tutaj podajecie propozycje draftów WWE w 2010 roku.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Menez

3

• LooseCannon

2

• RR

2

• ujko

2

Top użytkownicy w tym temacie

Draft juz niedługo, więc otwieram.
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178178

• Urządzenie:  Windows

Ja przyznam szczerze, że nie mam jakiś super pewnych typów na Draft i ciężko mi też wytypować jakiegoś "pewniaka".

Jednak gdybym miał typować, to widziałbym to tak:

Na RAW: Shad

Ktoś z trójki: Morisonn, Ziggler i Truth (a może nawet dwóch z tych)

McIntyre

Na SD!: Bourne

MVP

Sheamus

Cody Rhodes

No i w sumie ciężko mi dalej kogoś wybrać. Nie wierzę kompletnie w draft kogoś z main eventu i raczej widzę tu wymianę ludzi z potencjałem lub ludzi, których WWE będzie chciało sprawdzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178181

Mam wrażenie, że tegoroczny draft będzie naprawdę przełomowy i zobaczymy naprawdę mocną zmianę brandu, np. Undertaker na RAW, Cena na SD, Orton na SD, Rey na RAW itp. Nie wiem, która z opcji się sprawdzi i czy w ogóle jakaś, ale właśnie taka jest moja opinia.

Chciałbym bardzo, by roster RAW został odświeżony. Mógłby tu trafić np. Morrison i wtedy rozpocząłby feud z Mizem o pas Stanów Zjednoczonych, który w końcu John by wygrał. Ciekaw jestem co z takimi ludźmi, o których ostatnio mało słychać lub w ogóle, jak Henry, Knox, czy wschodząca gwiazda Superstars, MVP. Pewnie Christian przejdzie na SD, bo na RAW kompletnie nic się z nim nie dzieje.

Oby tylko WWE nie rozbiło już ostatnich tagów, jakie jeszcze "działają"...

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178183

Moje typy draftu zamieściłem kilka dni temu na filmiku

Myślę, że draft Trutha i Morrison odświeżyłby troche poniedziałkową galę. Myślę też, że wuj Vince będzie chciał widzieć McIntyre'a w czerwonym brandzie. Co do div to tak naprawdę na RAW po kontuzji Meliny nie ma porządnej pretendentki do pasa (co z resztą widać kto jest mistrzem), więc Beth albo Mickie przejdą na RAW.

Jeżeli crative team chce kontynuować feud Swaggera z Ortonem to Swagger na ER powinien obronić pas, a Randy przejść na Smackdown. Dla Sheamusa i Henry'ego też pewnie coś by sie znalazło. No i Gail Kim bo przyda się jakaś jobberka u niebieskich. Chyba, że ją wypromują, ale w obecnej chwili raczej widze Hart Dynasty z pasami TT i Natalyę z Women's Title. Coś jak MNM ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178190

• Urządzenie:  Windows

Krotka analiza kto moze.. lub kogo wypadaloby przeniesc:

RAW -> SmackDown

Alicia Fox - potencjal jest, ale mam wrazenie, ze u Niebieskich jest wiecej czasu dla pan wiec przejscie by napewno jej nie zaszkodzilo. Jesli do tego nie dojdzie nie zdziwi mnie zwolnienie Alicji

Carlito - Prawdopodobnie wyladuje w SmackDownie. Glownie ze wzgledu na prosty fakt, ze ma podopiecznego w NXT i pracuje na wtorkowych nagraniach.

Cody Rhodes - Jesli WWE wystartuje z pomyslem Fortunate Sons wtedy glupota byloby nie wrzucic tam Codyego.. z drugiej strony glupota byloby go tam dac bo to Ted ma byc wiodaca postacia, a jakby syn American Dreama sie tam znalazl wcale nie byloby to oczywiste. Wniosek? Skok do niebieskich.

Christian - Tutaj osobisty powod gdyz lubie Christiana. A) Latwiej mu bedzie sie przebic do main eventow u niebieskich; b) perspektywa reaktywacji teamu z Edgem. W sumie ani on ani Adam nie maja obecnie szans na glowne pasy wiec powrot ich teamu i feud z ShoMiz bylby najrozsadniejszym rozwiazaniem

Randy Orton - Chyba czas powrocic na SD. Teraz gdy Randy bardziej przechylil sie na strone tych dobrych WWE moze isc z tym na calosc i dac mu rozwinac skrzydla pod tym wzgledem. DRUGA OPCJA... Orton zdobywa pas na Extreme Rules po czym mistrz z RAW (Cena prawdopodobnie) przechodzi na SmackDown. TRZECIA OPCJA ... Batista wygrywa, Orton wygrywa.. po jednym pasie na brand.

Shemus - To jest moj pewniak od poczatku roku. Juz w tym typowaniu SPoPa bawiac sie w proroka to zapowiadalem i tego sie trzymam. Kazdy "destroyer" z RAW wkoncu zaczal przegrywac i dochodzi do momentu, ze nie sprzedadza go juz w tej roli na tym brandzie. Przejdzie do niebieskich tam zrobi znowu duzy impact na poczatek i zobaczymy co sie stanie. Wszystko to wskazuje na jego porazke na koniec feudu z HHH.

SmackDown -> RAW

Tiffany - Szkolila sie juz za mikrofonem jako GM ECW.. i poprostu nie ma innej opcji zmiany Divy z SD na RAW. Chyba, ze przeniosa cale Hart Dynasty co wykluczone nie jest.

Chris Jericho - i tak chyba czescie bywa na RAW... Tym tokiem myslenia Edge wygra na Extreme Rules i juz Y2J nie bedzie mial nic do roboty na SmackDownie (chyba, ze by wrocil Taker)

Hart Dynasty - Juz jak o tym wspomnialem przy okazji Tiffany tak teraz dam to jako typ. Wszyscy czlonkowie dynastii dolaczajac do pracujacego na RAW wujka Breta. Prawda, ze slodko? Nie.. Bo sobie tam nie poradza

Shad - Chyba, ze beda chcieli ciagnac jego mini-feud z JTG, ale raczej mysle, ze wszystko sie skonczy na najblizszym Smacku gdzie dojdzie do ich starcia. Jesli tak bedzie i Shad wygra to szanse na zmiane brandu o dziwo wzrosna. Mniejszy z tagu skonczy niczym Slam Master J... lub gorzej.. w tagu z nim

Kogo draft obchodzi tak szczerze? I tak od lat juz kazdy i tak laduje gdzie popadnie.. gdzie jest potrzebny. Poza tym .. znowu mamy dwa rosteru wiec i pole manewru jest mniejsze.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178192

Na początku powiem, że nie wiem ilu przechodzi więc podam taką krótką listę

RAW

Drew

CM Punk

Chris Jericho

Batista

Shad

Smackdown

The Miz

Orton

Sheamus

Christian

MVP

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178193

SmackDown --- > RAW

Drew Mcintyre

John Morrison

Rey Mysterio

Edge

JTG

RAW ---> SmackDown

Triple H

Randy Orton

Evan Bourne

MVP

John Cena

The Miz

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178196

Randy Orton na SD! - Dlaczego? Orton kręci się wokół pasa WHC, przegra na Extreme Rules może przez Rhodes'a? Po czym Randy przejdzie na SD i dalej będzie starał się o pas WHC i może będzie w tym samym czasie prowadził feud z Rhodse'm

Rhodes na SD! - j.w.

Evan Bourne na SD! - Widać, że nie mają na niego pomysłu a myślę, że push na pas IC mu się należy

Sheamus - Szczerze nie wiem dlaczego ale mam takie odczucie

MVP na SD! - Szczerze mówiąc lepiej mu idzie gdy gra heel'a, myślę, że draft na SD byłby dobrym rozwiązaniem

McIntyre na RAW - Jeżeli chcą go na prawdę wybić na przyszłego Main Eventer'a to gdyby stracił pas na SD na rzecz Ziggler'a a na RAW zdobył by pas U.S. od Miz'a to nikt by się raczej nie obraził

Truth & Morrison na RAW - Kontynuacja feudu ShoMiz - Truth/Morrison i może zdobycie przez nich pasów na które zasługują

I na obecną chwilę nie mam więcej typów, jeżeli coś mi przyjdzie do głowy to dopiszę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178209

Ja mam tylko dwa takie życzenia co do draftu:

1. Rozdzielenie Ortona i Ceny, żeby czasami nie doszło ponownie do ich wspólnego programu.

2. CM Punk na Raw gdyż jest on wystarczająco charyzmatyczny, aby być czołowym heelem flagowego brandu. Biorąc pod uwagę face turn Edge'a i Ortona, zostają tylko Punk i Jericho jako potencjalne czarne charaktery, które są wystarczająco over z publicznością. Swagger, Miz, Ziggler, Sheamus, McIntyre, nie są jeszcze do takiej pozycji gotowi (i niektórzy z nich prawdopodobnie nigdy nie będą).

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178601

Evan Bourne na SD! - Widać, że nie mają na niego pomysłu a myślę, że push na pas IC mu się należy

Popieram po co ma się kisić na podpushowanym RAW, skoro co piątek mógłby sklecić jakąś dobrą walkę na tygndniówce, która teoretycznie bardziej jest nakierowane na wrestling.

Cristian również na Smacka bym posłał wraz z Tatsu.

Na RAW przerzucam Jacksona i Kane'a. Więcej super idei nie mam. i tak WWE zrobi co będzie uważało za słuszne,a dwa jeśli ktoś będzie potrzebny w jakims brandzie to po przrzuca storylinem czy feudem.

CM Punk na Raw gdyż jest on wystarczająco charyzmatyczny, aby być czołowym heelem flagowego brandu

no racja, lecz Smackdown mi się zrobi nudny :cry: I trzeba dodać do niego Serene i Luka, a to na drafcie będą minimum 1 dodatkowe zużyte miejsce (Gallows jest wrestlerem, ale czy niewalcząca Serena to diva? która bierze udział w drafcie?) może rozdzielą SES? zobaczymy

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178636

SmackDown --- > RAW

Chris Jericho

JTG

John Morrison

Kane

UnderTaker

RAW ---> SmackDown

John Cena

Evan Bourne

Kofi Kingston

Sheamus

Triple H

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178641

LoL wtf?! Undertaker na Raw to sie nigdy nie zdarzy poniewaz jest to czolowa twarz smackdown od kilku lat wiec watpie.. A Cena tez nie przejdzie na SD! bo zmniejszylo by to ratingi RAW a McMahonowi bardziej zalezy na Raw niz na SD!
https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178649

CM Punk na RAW

Ostatnio CM Punk robi się nudny w niebieskim brandzie i praktycznie nie ma już tam dla niego miejsca, gdyż pierwsze skrzypce rozgrywają teraz tacy jak Edge, Chris Jericho oraz Jack Swagger, a era Punk'a już dawno się skończyła, a na RAW wydaje mi się, że będzie mógł rozpocząć jakiś sensowny feud nawet o pas Mistrzowski.

Kane na RAW

Z Kane'em dzieje się coś podobnego co z CM Punkiem, ale w trochę gorszym wydaniu. Moim zdaniem Kane t wrestler zasługujący co najmniej na jeden bardzo dobry feud, a jest trochę gorzej. Wydaje mi się, że na RAW coś można będzie jeszcze wskórać z tego zapaśnika, bo mimo tego, że już najlepsze lata ma za sobą to i tak twierdzę, że to co się z nim dzieje to cały czas za mało.

Batista na RAW

Batista już mało kiedy wakczy na Smackdown, a ostatnio występuje w RAW, więc moim zdaniem dobrze byłoby przenieść Animala.

Christian na Smackdown

Christian to jeden z najlepszych zapaśników w całej federacji pod względem charyzmy oraz umiejętności, ale niestety marnuje się. Mimo tego, że relacje Vince'a i Christiana nie są dobre to i tak zdaje mi się, że gdyby przeniósł go na SD, a bookerzy postarali się o jakiś dobre Title Feud to byłaby miazga. Liczę z całego serca na to, że dojdzie do tego draftu.

Zack Ryder na Smackdown

Nie wiem dlaczego, ale jak dla mnie Zack to czołowa osoba niebieskiego brandu. A dlaczego? Dlatego, że pamiętam go za czasów La Familii. Zack mógłby walczyć i feudować z Johnem Morrisonem, Zigglerem oraz McIntyr'em.

Triple H na Smackdown

Wiem, że HHH to bardzo ważna osoba dla RAW, ale dawno nie widziałem porządnego feudu z Hunterem. Jeżeli Triple przejdzie do SD to będzie to go mogło uratować, bo denerwują mnie te wszystkie zabawy w DX itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178651

LoL wtf?! Undertaker na Raw to sie nigdy nie zdarzy poniewaz jest to czolowa twarz smackdown od kilku lat wiec watpie.. A Cena tez nie przejdzie na SD! bo zmniejszylo by to ratingi RAW

Odnośnie Januszka zgadzam się w 101%. Ale Undertaker może przejść na Raw aby ostatnie lata swojej kariery spędzić na flagowym show. On ma taką pozycję w federacji że wystarczy tylko, że sam o to poprosi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19245-wwe-draft-2010/#findComment-178670