Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT 24/02/2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

WWE NXT

Christian & Heath Slater b. Michael Traver & Carlito

David Otunga b. Darren Young w/CM Punk

World Heavyweight Champion Chris Jericho b. Daniel Bryan.

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• luki

1

• Andrew

1

• 1909

1

• przemolec961

1

Top użytkownicy w tym temacie

Najlepszy walka to :

World Heavyweight Champion Chris Jericho b. Daniel Bryan.

A ten Heath Slater przypomina mi Kendricka po wygranej tak tańczył jak on.

Traver fajnie wygląda. To może być niezły pomysł taki bokser-wrestler. Fajnie, że Bryan idzie na face'a, bo czytałem kiedyś info, że w FCW miał być szkolony na heela, a takich złych debiutantów jest już pełna masa. Mi wystarczyło tylko zobaczyć listę zawodników, ale inni zapewne potrzebowali jednej gali NXT, aby upewnić się w jednym - tym, który przejdzie do głównego brandu będzie z pewnością Smok.

Gala była powiedzmy przeciętna, nie tak sobie wyobrażałem - spodziewałem się Main Event'u Pro vs Rookie, lecz miałem nadzieję że wygra debiutant. Jak dowiedziałem się, że Danielson będzie walczył z Y2J to zwątpiłem... liczyłem może na jakąś odpowiedź Edge'a, chyba, że coś wydarzyło się już po wyłączeniu kamer... jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o informacje :D

8407598924ba0fe619b015.jpg

Main event, krótki lecz świetny oraz wdrażanie idola z indys przyćmiło całe NXT. Bez Danielsona, segmentu oraz jego walki byłaby nuda jak diabli.

Tag team rookie face'ów musiał wygrać w konfrontacji z pseudo zawodnikiem MMA (którego postaci jak dotąd nie pochwyciłem i nie strawiłem) oraz jobbującym CArlito. Jestem na razie dobrze ustosunkowany do Slatera, jednak występując obok Christiana będzie wjego cieniu, czekam więc na jego solową walkę.

Otunga ma szansę na karierę w WWE z 2 powodów- ma gadane i jest wielki. Jego walka była jednak za krótka i zbyt żałosna, by oceniać go w ringu. Jego wygrana po spiepszonym spinebusterze nie wyglądała dobrze.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Przyjemna gala. Fajnie się oglądało. Najgorszy jej element jak dla mnie to theme wstępny. Beznadzieja.

Otunga jest niezły. Mi się podobała ta krótka walka. Konkretnie :).

• Reputacja:   1

Plecy Danielsona po walce z Y2J'em (jednak zarył plecami o stół komentatorski bardziej niż myślałem ;/ )

http://www.sescoops.com/wp-content/uploads/Screen-shot-2010-02-24-at-10.07.41-AM.png

UUU ale danelson to twardziel niezle to zniósł i mam wrażenie że to był przypadek.Że on wogóle nie miał zaryć w stół ostatnio w wwe jest dużo.Przynajmniej jak na nich dużo wypadków taker i fajerwerki sheamus i wstrząs mózgu oraz to ale sczerze mówiąc nie wiem kto miał w tym więcej winy jericho czy danielson?Swoją droga zarówno nxt jak i raw wyszło dobrze.Mam nadzieje że smack też wypali.

5119320494b50ef6cb8ee3.jpg

Może być też tak że Vince pomyślał że on jest za dobry i trzeba go posłać do szpitala czy coś :D Gali jeszcze nie widziałem (łącze za słabe i mi sie nie chce) ale za niedługo obejrze na Eurosport :)
fin de siècle

Miałem małe obawy o te show i po części się one sprawdziły. Za dużo prawdziwych elementów, że tak to nazwę np. Bryan coś tam gada, a Miz na to że w WWE musi sobie wyrobić rozpoznawalne hasła jak jego "I'm awsome". W ten sposób WWE przyznaje się że "wrestling jest udawany". [tylko tu mi nie wypominać though enough, bo to inna bajka] Z drugiej strony mamy natomiast żałosne mini wywiady "Bryan zostałeś spoliczkowany w telewizji. Czy się wstydzisz?". Czyli wmawianie na siłe, że to jednak na prawdę.

Pary pro+rookie są w relacji ja jestem facem/heelem, on też, więc sie lubimy. Na szczęście sytuacje ratują dwa wyjątki. CM Punk, który nie wie co robi w tym cyrku :) i jeśli jego podopieczny chce, żeby go czegoś nauczył musi być Straight Edge. Puki co Punka nie obchodzą poczynania jego rookie.

Druga wspaniała para to oczywiście Miz z Danielem. Jestem wręcz szczęśliwy, że WWE nie ukrywa kariery Danielsona na scenie niezależnej. Zrobili z niego gościa, który uważa, że wszystko potrafi i zawojuje nową [dla siebie] federacje. Zazwyczaj taki status mają heele i bardzo szybko zostają upodleni, więc niezmiernie cieszy mnie, że Bryan jest facem, co daje nadzieję na ciekawe rozwinięcie pomysłu. Jego relacje z Mizem również są wspaniałe. Miz za punkt honoru obrał sobie zrobienie ze swojego rookie gwiazdy federacji. Daniel się tym nie przejmuje i chce sam zawojować scenę. Taka para "na siłę", która mimo przeciwieństw nie może się rozpaść to jedna z rzeczy, które najbardziej lubię we wrestlingu. Jeden drugiemu będzie udowadniał, że jest lepszy. Z tego może wyjść tylko coś dobrego.

Tak więc na razie NXT nie jest takie złe. Z niecierpliwością czekam na rozwinięcia historii Miz-Daniel i CM Punka ze swoim rookie.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Gdyby mi ktoś rok temu powiedział że Mizanin będzie "uczył" Danielsona jak być bardziej charyzmatyczny to chyba zabiłbym go śmiechem, ale do rzeczy. Pierwszy epizod przerosł moje najśmielsze oczekiwania, Vinnie zaserwował luksusowy towar tak jak powinien czyli na złotej tacy przydzielając mu jako mentora jednego z najciekawszych entertainerów ostatnich lat a jako pierwszego sparing partnera obecnego Mistrza wagi ciężkiej i zarazem najlepszego ringowo wrestlera w rosterze z którym Bryan mógł stoczyć się jak równy z równym. Jak dla mnie bomba. Przy okazji na tym samym ogniu zostanie upieczona druga pieczeń - pan "PRO" Dragona dostanie (a wszystko na to wskazuje) feud z prawdziwego zdarzenia czyli coś niemal na szczeblu main eventowym i to na dodatek z przeciwnikiem który poprowadzi go w walce oraz okiełzna pizdowaty styl Mike'a do tego stopnia że będzie mógł z nim robić cuda na kiju.

Jak dla mnie pierwsze NXT było naprawdę niezłe. Chyba zacznę regularnie oglądać te gale bo młodzi zapowiadają się całkiem całkiem :) Heath Slater nieźle pokazał się w pierwszej walce, ale on za bardzo śmiechowy jest hehe Jak zaczął się cieszyć ze zwycięstwa to nie mogłem przestać się śmiać :D Otunga vs Young tutaj stanowczo za krótko. Nic nie pokazali a tu już koniec... CM Punk odgrywa świetnie swoją rolę :) Jericho vs Bryan no trzeba przyznać że Daniello pokazał się z dobrej strony i był równym rywalem dla mistrza WHC :) Stłuczka ze stołem na 100% niezamierzona ale bardzo bolesna bo było widać jak się skrzywił po uderzeniu..No cóż czekamy na następne NXT :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Nie spodziewałem się, że wyjdzie tak elegancko... I w większości to była zasługa Bryan'a, który dostał dużo czasu antenowego, co mnie oczywiście cholernie cieszy, bo jest to jedyna osoba z rosteru NXT, którą się wcześniej interesowałem. Jeżeli ktoś w pierwszej walce dostaje za przeciwnika Y2J'a i bookowany jest z nim na równi to bez wątpienia możemy powiedzieć, że szykują nam naprawdę dużą gwiazdę (którą już z resztą jest..) do głównego rosteru. Co dalej? Taki obrót spraw miałby również duże znaczenie dla Miz'a, która za pewne po przeniesieniu jego podopiecznego do RAW lub ew. SD! po Drafcie. Tak jak już ktoś wspomniał, dobry feud z inteligentną podbudową byłby sensowny i myślę, że ciekawy.. wszystko to doprowadziłoby to jeszcze lepszego wypromowania Miz'a.. Wszystko układa się w logiczną całość i oby tak zostało.

Co do walki z Jericho to stłuczka na bank nie planowana, Bryan chyba za daleko poleciał, czego Y2J nie dał rady już uratować (w zwolnionym tempie to wygląda nawet tak, że była to kontra ze strony Chrisa, który tak jakby wypchnął na stół...) Na pewno szkoda lekkiego uszczerbku na zdrowiu, jednak to jest wrestling i takie akcje dodają jedynie realizmu, czasem ryzyko z odpowiednim rozsądkiem musi być, to nie szachy... Szacun Bryan za ambicję ;)

Mi też się to NXT bardzo podobało. Nie żałuję ECW, no może poza Abraham Washington Show :lol:

Bryan zdominował to show, mimo że wygląda jak pomocnik mojego mechanika. Mam jednak nadzieję, że nie napompują go sterydami jak Ryja bo będzie kiła. Jest to jak na WWE - piorunujący początek kariery.

Reszta było znośna, oprócz meczu Younga.

Young wygląda jak przepalony Zack Ryder i jest (chyba) cienki...

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg