Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Zmian w WWE ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dzisiaj WWE ogłosiło nową rozpiskę gal PPV w tym roku:

* 28-my Marca: WrestleMania 26

* 25-ty Kwietnia: Extreme Rules

* 23-ci Maja: WWE Wild Card

* 20-ty Czerwca: Fatal Four Way

* 18-ty Lipca: Money In The Bank

* 15-ty Sierpnia: Summerslam

* 19-ty Września: Night Of Champions

* 3-ci Października: Hell in a Cell

Nie wiadomo póki co, co dadzą zamiast Survivor Series.

Zniknęło Backlash, Judgment Day, The Bash, Breaking Point, Bragging Rights, Night of Champions przeniesione z czerwca na wrzesień, Extreme Rules przeniesione z czerwca na kwiecień. Pojawiły się 3 nowe PPV:

- WWE Wild Card- ??? O co chodzi pojęcia nie mam, możliwe, że bedzie to miało coś wspólnego z NXT.

- Fatal Four Way - czyli dwie walki po 4 chłopa

- Money In The Bank - mamy (przynajmniej teoretycznie) TLC w grudniu, więc trochę nie wiem o co chodzi? Walki o pasy będą w formie MitB? ME będzie MitB? Jeśli tak, to co będzie na Wrestlemani? Dwa MitB w roku czy po prostu przeniesione?

Po NXT, wywaleniu praktycznie wszystkich "dawnych" PPV (pozostały jedynie Summerslam, Wrestlemania, Royal Rumble oraz ONS i Vengeance w zmienionych formach) to kolejna dość drastyczna zmiana w produkcie WWE. Albo Vince stara się tak desperacko trafić do nowych widzów, albo zaczyna tracić swój zmysł wyczucia co pomaga, a co szkodzi produktowi. Jeżeli McMahon szuka nowych widzów wystarczy, by zmienił target na nieco starszy, chyba wszyscy zgodzą się, że WWE4Kids w porównaniu do Attitude Ery to żenada przez wielkie Ż.

Czy to odpowiedź, na zmiany w TNA? Śmiem wątpić, TNA to na chwilę obecną zbyt mały gracz, by zagrażać Vince'owi.

Jak dla mnie ta zmiana jest zmianą na gorsze. Już w zeszłym roku natworzenie się gimmick PPV nie przypadło mi do gustu, zabiło legendy TLC i HiaC. Teraz jest tego jeszcze więcej, co gorsza w jakiejś tajemniczej i nieznanej formie (Wild Card, Money in the Bank). Nie mówie, że te PPV będą ssały na całej linii, jednak po prostu nie widzę, by część tych gal miała co roku wysoki buyrate. No bo ile razy można rok w rok oglądać praktycznie to samo?

Dodatkowo, nazywanie PPV nazwą stypulacji jest dla mnie trochę takim traktowaniem widza jak przygłupa, bo nie będzie pamiętał co za walka była na owej gali, a tak to spojrzy to już sobie przypomni.

Co wy myślicie na temat tych i wcześniejszych zmian WWE?

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

2

• Jro_Link

2

• KoFiK

1

• hardy0525

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ogólnie masakra.

Jeżeli zabiją MiTB, robiąc z tego PPV to będzie jak Harakiri.

Zwracam uwagę jeszcze na jedno. Bardzo głośno jest o mocnym promowaniu Summerslam od tego roku. Jakoś 27 dni między PPV nie przekonują mnie do wystarczającego build-upu przed galą w sierpniu.

Nie wiem czy Vince się pogubił i na ile wiarygodne są te informacje, ale wygląda to po prostu żałośnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-169991

• Urządzenie:  Android

Ciekawi mnie najbardziej Money In The Bank. Na pewno będzie na WM - nie po to mają być kwalifikacje w następnym tygodniu by walczyć w lipcu :) Ale może to być dobre - walizka będzie pewnie już dawno wykorzystana, pamiętamy np. CM Punka, który wykorzystał ją na ER (oglądam od 2009).
https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170026

nazwy nazwami mnie jednak ciekawi to co będzie z Survivor Series według mnie będzie to miało coś wspólnego z Hartem do screwjobu doszło właśnie na Survivor Series.

Ja stawiam na to że Survivor Series pozostanie w ramówce WWE a inne zmiany nazw to tylko promocja wiadomo że nowość się lepiej "sprzedaje"

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170056

Zmienianie nazw gal mi sie podoba ale te nazwy sa do niczego .Dawac nazwe stypulacji jako nazwe gali to dla mnie kompletne lenistwo .To ani nie jest ciekawe ani nie wnosi nic swiezego bo takie nazwy to kazdy prawdziwy fan złyszał tysiace razy .Ale juz np nazwa Wild Card mi sie podoba.A co do gimmick PPV czyl ze walki o najwazniejsze pasy sa w tej samej stypulacji i tu własnie sie zastanawiam ,to moze wypalic przez rok moze dwa ale dalej to nie pociagnie i mysle ze Vince nie ma narazie pomysłu wiec daje takie cos zeby przyciagnac jak najwiecej a pozniej jak nowi widzowie zaczna to ogldac to znow wprowadzi inne zmiany by zakorzenic tych co "przyszli" .

Jezeli chodzi o NXT to jest to w koncu skonczenie z ECW bo było to poprostu szmacenie marki.Extreme Championship Wrestling jako brand WWE to kompletny nie wypał no nie na poczatku ale teraz to juz ŻAL niech wiec ECW spoczywa w pokoju i czas zeby był brand ktory jest strikte dla młodych i rozwijajacych sie zawodnikow .Bo ogldajac ECW byli tam sami młodzi ale jednak za duzo kojarzyło mi sie ze starym ECW ktore było wogole inna federacja i byli tam ci starsi i ci młodsi .Wiec NXT oceniam bardziej na +.

Czy te zmiany sa zaadresowane do TNA ?? .Zdecydowanie NIE .Odkad Hogan tam przyszedł i zaczał sie wozic i zbierac wszystkich wyrzotkow jak popadnie zapełniajac roster po przegi tak ze az z niego kipi i nie wykorzystujac go w 50% i nie stwarzajac nowej tygodniowki poprostu nie ma szans zagrozic Vinceowi ktory moze szmaci duzo zawodnikow ale wie jak nimi rozporzadzac .Ma 4 tygodniowki (nie mowie ze TNA tez ma tyle miec bo narazie ich nie stac) na RAW i SD ci najwazniejsi zawodnicy a na NXT i Superstars ci mniej wazni najczesciej młodzi .

Ja mysle ze Vince cos szykuje i dlatego to co teraz jest lezy a on szykuje cos wiekszego .Ale do do samych zmian sa one mi neutralne bo nie ogladam WWE ale wiem co sie tam teraz dzieje .Powiem tak zmiany jakie zachodza na PPV sa złe nie podobaja mi sie i wogole ale NXT mi sie podoba i jest to dla mnie dobry i pozyteczny pomysł

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170229

Nawiązując do nazwy tematu, to zdrowy rozsądek stracono w WWE, kiedy podjęto decyzję, że główny target organizacji to dzieci do lat 15. Według mnie momentem tym było zrezygnowanie ze storyline'u incest pomiędzy Paul'em a Katie Lea Burchill'ami. Drugim, jak dla mnie najgorszym w skutkach, krokiem było całkowite wycofanie krwi w walkach. Zniszczyło to wiele rodzajów walk. Przykładem może być ostatni Extreme Rules Match pomiędzy Christian'em a Jackson'em. Przecież w takiej walce, przy użyciu broni samo przez się zrozumiałe jest, że krew musi się polać. To co widzieliśmy na ECW to zwykła karytkatura i totalny gniot. WWE nie dba o człowieka. Dotyczy to zarówno o pracowników jak i odbiorców organizacji. Dla McMahon'a liczy się tylko i wyłącznie pieniądz, dla którego ze swoim produktem jest w stanie zrobić wszystko...
https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170232

W szczególności popieram ostatnią wypowiedź Diesel, ostatnie zdania oczywiste, a jednak warte podkreślenia, nasz ukochany Vince nie robi wrestlingu dla nas, tylko dla pieniędzy co jest niestety przykre.

NXT - moim zdaniem to jeden z lepszych pomysłów ostatnich lat. Jest to szansa dla nowych,lepszych wrestlerów ? Na pewno po 4-5 miesiącach rozkręci się to wszystko i z przyjemnością będziemy oglądać ten roster. Bo chyba każdy z nas woli walkę Kofi vs. Punk niż HHH vs. Cene :roll:

Jedziemy dalej. Nie będe poruszał kwestii WWE4kids, bo za dużo aż tu było na ten temat. Dodam tylko o "krwi". A więc krótko : każdy z nas lubi realny wrestling. Ten realny wrestling na pewno przybliża nam widok krwi. Nie ważne jak, ważne że widać to, że nie jest to do końca udawane. Nawet jeżeli ktoś wie, że w ruch wchodzi żyletka to i tak się tym nie przejmuje .

Dodam jeszcze, że tematyczne gale to już wątek ''kto co lubi''. Osobiście mi się to nie podoba.

pozdro :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170241

Dzisiaj WWE ogłosiło nową rozpiskę gal PPV w tym roku:

Zniknęło Backlash, Judgment Day, The Bash, Breaking Point, Bragging Rights, Night of Champions przeniesione z czerwca na wrzesień, Extreme Rules przeniesione z czerwca na kwiecień.

Moim zdaniem nie można jeszcze mówić, że zniknęło Bragging Rights, bo nie ma po prostu dalszego terminarza, a ta gala w zeszłym roku odbyła się właśnie po HIAC. BR ma ponoć się odbyć, a na niej walka w stylu War Games.

Możesz przybliżyć co masz dokładnie na myśli?

Money In The Bank - mamy (przynajmniej teoretycznie) TLC w grudniu, więc trochę nie wiem o co chodzi? Walki o pasy będą w formie MitB? ME będzie MitB? Jeśli tak, to co będzie na Wrestlemani? Dwa MitB w roku czy po prostu przeniesione?

Na tym PPV ma odbyć się kilka walk, a zwycięzcy zmierza sie w Main Evencie tej samej nocy, którym będzie właśnie Money In The Bank Ladder Match.

Moje zdanie wyrażę później, bo obecnie nie mam zbyt wiele czasu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170242

Moim zdaniem nie można jeszcze mówić, że zniknęło Bragging Rights, bo nie ma po prostu dalszego terminarza, a ta gala w zeszłym roku odbyła się właśnie po HIAC. BR ma ponoć się odbyć, a na niej walka w stylu War Games.

Fakt, nie jest to lista do końca roku i Bragging Rights może się pojawić w innym terminie.

Co do War Games, jakoś nie chce mi się wierzyć, by Vince był skory sięgnąć po ten rodzaj walki (szczególnie związany z tradycją WCW) za dużo pracy (stawiać drugi ring obok = mniej miejsc; specjalna klatka), ale na pewno część starszych fanów bardzo by się ucieszyła.

J@ro_Link napisał/a:

Możesz przybliżyć co masz dokładnie na myśli?

Tutaj może nie wyraziłem się zbyt jasno. Chodziło mi o to, że na ogół stypulacje większości nowych gal dotyczyły głównie walk o oba pasy mistrzowskie (oraz walki DX, ale to praktycznie jak main event xD). Więc pewnie cała gala zamknie się w 2 może 3 walkach Fatal Four Way, a cała reszta będzie zwyczajnymi walkami czy ze stypulacjami spoza motywu przewodniego PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170269

Tutaj może nie wyraziłem się zbyt jasno. Chodziło mi o to, że na ogół stypulacje większości nowych gal dotyczyły głównie walk o oba pasy mistrzowskie (oraz walki DX, ale to praktycznie jak main event xD). Więc pewnie cała gala zamknie się w 2 może 3 walkach Fatal Four Way, a cała reszta będzie zwyczajnymi walkami czy ze stypulacjami spoza motywu przewodniego PPV.

Tu się zgadzam.Choć mogłaby to być szansa na udział w PPV zawodników, którzy rzadko na większych galach występują a mają co pokazać np. Evan Bourne, Primo i cała reszta (lower) midcarderów. 3-4 walki to powinno być absolutne minimum, bo główny roster jest odpowiednio duży.

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170311

Moim zdaniem z tym Fatal 4 Way będzie jak z elimination chamber,czyli dwie walki po 4 o głowne pasy federacji i zwykle pojedynki 1 vs 1 o pasy ic lub us,moze jeszcze jakas walka o pasy tt

Ogólnie wydaje mi się że te zmiany są na dobre,tzn.nowe nazwy ppv,powinny byc 5,6 gal nie naruszonych a reszta co jakis czas zmieniana inicjatywa i nazwa :P

Myśle że Vince wie co robi i nie robił by takich błędów w momencie gdy TNA zaczyna zyskiwac fanow :)

Ale przeciez czy on sie tym przejmuje??

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170315

• Reputacja:   1

Jednego właśnie nie potrafię zrozumieć: dlaczego Vince (przy całym szacunku dla jego osoby za to co robił w przeszłości) nie potrafi lub nie chce zrozumieć że w latach 90 i na początku roku 2000 jego produkt zgniatał to co serwuje nam obecnie? Co się stało że po porzuceniu Ery Attitude WWE zaczęło podupadać? Dlaczego McMahon nie chce wrócić do tego co stare i dobre, tylko uparcie trwa w przekonaniu że Era 4 Kids jest dobra? Co musi się stać żeby zrozumiał jak nisko federacja upadła przez tą dzisiejszą politykę dla dzieciarni?

Dlaczego ogółem cały wrestlingowy biznes mocno podupadł i nie potrafi powrócić do korzeni? (nie mówię tu tylko o WWE ale ogólnie także o TNA które w moich oczach miało być powtórką wysłużonego WCW dzięki osobom Bischoffa i Hogana a praktycznie kopiują storyliny z WWE min. ostatnio z Montreal Screw Jobem) ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170316

Jednego właśnie nie potrafię zrozumieć

Nie potrafisz zrozumieć bo nie znasz specyfiki rynku. Śmieszne jest gadanie o tym jak nisko WWE upadło podczas gdy mają tak silną pozycję, że mogą ciągle eksperymentować z nowymi pomysłami i dodatkowo kręcić marne filmy. Vince nie jest ambasadorem wrestlingu, któremu zależy by wypadał on jak najlepiej a biznesmenem, który liczy na jak największy zysk. Obecnie taki gwarantuje dzieciarnia przy minimalnym zaangażowaniu pracowników to po co to zmieniać? Wrestling ogólnie traci na popularności w wyższych przedziałach wiekowych, to już nie ten sam boom co w latach 90. Nawet sam Easy E podkreślał swego czasu, że obecna formuła biznesu się wyczerpała. Dopóki Vince nie ma realnej konkurencji i dopóki nie będzie notował realnych strat to będzie robił to co każdy biznesmen - chciał jak najwięcej zarobić przy jak najmniejszym wkładzie.

Swoją drogą trochę mnie dziwi gadanie o niskim poziomie WWE obecnie i odnoszenie tego wszystkiego do ery attitude gdy dzisiaj mamy generalnie lepszych wrestlerów w rosterze i federacja daje nam lepszy poziom walk. Wtedy pod koniec lat 90 w WWE dominowała taka tendencje, że gdy main eventy najczęściej były zdecydowanie najlepszymi walkami na gali tak reszta karty prezentowała się mocno średnio. Ogólnie często słychać gadanie w stylu 'kiedyś to były stare dobre czasy' niezależnie jak wujowe rzeczywiście owe czasy były.

https://forum.wrestling.pl/topic/19105-zmian-w-wwe-ci%C4%85g-dalszy/#findComment-170326