Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Liga Wrestlerów RAW: Dyskusje, komentarze etc.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Temat stworzony po to, aby dyskutować na temat wyników Ligi Wrestlerów, szans Waszych potencjalnych faworytów. To także okazja dla Was, aby być może przekonać kogoś, aby głosował na tego, a nie innego wrestlera. Zapraszam do dyskusji.

Dla przypomnienia, dotychczasowe wyniki i tabele poszczególnych grup :)

LIGA WRESTLERÓW RAW

Grupa A:

Grupa 1:

1.Kolejka:

Jimmy Wang Yang vs Evan Bourne 4:77

Ted DiBiase vs Big Show 45:36

Pauzuje: Christian

2. Kolejka:

Ted DiBiase vs Christian 5:73

Jimmy Wang Yang vs Big Show 17:61

Pauzuje: Evan Bourne

3.Kolejka:

Evan Bourne vs Ted DiBiase 54:27

Jimmy Wang Yang vs Christian 2:79

Pauzuje: Big Show

TABELA:

1. Christian 2 4 152:7

2. Evan Bourne 2 4 131:31

3. Big Show 2 2 97:62

4. Ted DiBiase 3 2 77:163

5. Jimmy Wang Yang 3 0 23:217

W kolejnych rubrykach: Liczba pojedynków, zdobyte punkty (2 za zwycięstwo w danym meczu), liczba głosów zdobytych i liczba głosów "straconych"

KOMENTARZ:

Ciekawa sytuacja w grupie A. Christian ma już praktycznie zaklepane 1. miejsce w grupie (zmierzy się jeszcze z ostatnim w tabeli Wang Yangiem i Big Showem), ale w tle zostaje ciekawa konfrontacja o 2. miejsca premiowane awansem. Paradoksalnie w najgorszej sytuacji jest Big Show, który musi pokonać kogoś z dwójki Bourne/Christian i liczyć na dobre wyniki w pozostałych walkach. Jego odpadnięcie byłoby dużą niespodziankę (do następnej fazy przechodzi 3. najlepszych wrestlerów). Nad wyraz dobrze daje sobie za to radę Evan Bourne, który ma najlepszą sytuację z całej grupy.

----

Grupa 2:

1, Kolejka:

MVP vs Kofi Kingston 21:61

Ezekiel Jackson vs Carlito 36:46

Pauzuje:Chavo Guerrero

2. Kolejka:

Chavo Guerrero vs Carlito 32:47

Ezekiel Jackson vs MVP 22:57

Pauzuje: Kofi Kingston

3. Kolejka:

Carlito vs Kofi Kingston 13:68

Chavo Guerrero vs Ezekiel Jackson 54:27

Pauzuje: MVP

TABELA:

1. Kofi Kingston 2 4 129:34

2. Carlito 3 4 106:136

3. Chavo Guerrero 2 2 86:74

4. MVP 2 2 78:83

5. Ezekiel Jackson 3 0 85:157

Kofi jest zdecydowanym faworytem. Decydujący dla sytuacji w tej grupie będzie pojedynek Chavo Guerrero vs MVP, w którym wbrew pozorom ciężko jest wybrać faworyta.

----

Grupa 3:

1. Kolejka:

Sheamus vs Vladimir Kozlov 61:21

Santino Marella vs Cody Rhodes 48:35

Pauzuje: Mark Henry

2.Kolejka:

Mark Henry vs Sheamus 23:56

Vladimir Kozlov vs Cody Rhodes 32:47

Pauzuje: Santino Marella

3.Kolejka:

Santino Marella vs Mark Henry 51:30

Cody Rhodes vs Sheamus 37:44

Pauzuje: Vladimir Kozlov

TABELA:

1. Sheamus 3 6 161:81

2. Santino Marella 2 4 99:65

3. Cody Rhodes 3 2 119:124

4. Mark Henry 2 0 53:107

5. Vladimir Kozlov 2 0 53:108

Przyznam, że nie spodziewałem się tak dobrej pozycji Santino, który mimo wszystko nie może być jeszcze pewny miejsca w 2. fazie. Ciekawie będzie wyglądała jego potyczka z Kozlovem, który ma jeszcze w zapasie pojedynek z Markiem Henry. Jeśli wygra obie te walki, może awansować do następnej fazy.

----

Grupa 4:

1. Kolejka:

The Miz vs Zack Ryder 71:11

Primo vs Chris Masters 31:51

Jack Swagger vs Yoshi Tatsu 47:30

2. Kolejka:

Yoshi Tatsu vs The Miz 27:52

Zack Ryder vs Primo 50:29

Chris Masters vs Jack Swagger 22:56

3. Kolejka:

Zack Ryder vs Jack Swagger 17:64

Primo vs Yoshi Tatsu 12:69

The Miz vs Chris Masters 68:12

TABELA:

1.The Miz 3 6 191:50

2. Jack Swagger 3 6 167:69

3. Yoshi Tatsu 3 2 126:111

4. Chris Masters 3 2 85:155

5. Zack Ryder 3 2 78:164

6. Primo 3 0 72:165

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SPoP

3

• TheGiant

2

• Vercyn

2

• Krzychu

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Android

Głosujemy w temacie "Tabela po 3 kolejkach" czy będzie nowy?
https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169832

Tak, głosujemy w temacie tabela po 3. kolejach według wzoru, który dałem na samym dole posta. Wliczamy też moje głosy do ogólnego głosowania
https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169833

To i ja mam pytanie:

Skoro w grupie 4 jest sześciu zawodników, to czy dalej awansować będzie 3 czy 2?

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169834

SPoP mam taką jedną małą uwagę. Może się zdarzyć i się zdarzyło, że dwóch forumowiczów pisało jednocześnie i posty późniejszy nie uwzględnia poprzednika. Pomyślcie co z takimi sytuacjami zrobić, bo nie każdy zauważy taką rzecz robiąc swoje typy. Pomysł jako rozwiązanie dobry :) trzeba tylko mieć na uwadze, to co napisałem.

Edit:

Jednym słowem musicie mieć oczy dookoła głowy i jeszcze w.... 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169839

Prawda prawda :) Ale nawet takie sprawdzanie bedzie łatwiejsze niż liczenie wszystkiego od nowa.
https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169841

Nie twierdzę, że nie :) Chciałem tylko zwrócić uwagę na coś mi się rzuciło w oczy.

Ba! Nawet sam stosuję taką metodę będąc moderatorem na forum mojego kierunku. Zawsze jak robimy jakąś listę (wyjazdy, wyjścia, konferencje, etc.) to taki jest właśnie sposób, aby skopiować post poprzednika. Jednak zawsze później sprawdzam, czy nie zabłąkała się gdzieś jakaś jedna owieczka. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169843

Jest szybki sposób na sprawdzenie tego, czy użytkownik podliczył wszystkie głosy poprzedników :P. Starczy policzyć ilość osób, które zagłosowało i w pierwszym pojedynku dodać liczbę głosów. Jeśli ilość postów i aktualny wynik meczu będzie taki sam to wszystko ok, można iść dalej ;). Na pewno szybciej pójdzie liczenie.

No ale Ameryki nie odkryłem, to chyba każdy wie ;P (za to mój imiennik tak :P)

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-169849

Kurde, mam dwie małe obiekcje:

Po pierwsze- to całe sumowanie na bieżąco to straszne spojlerowanie, które mnie osobiście całkowicie zniechęca do opisywania "pojedynków" (i żebym nie został źle zrozumiany- to tylko moja niechęć, czy nawet lenistwo, jednak wczesniej, jak głosowania było niewiadomą miałem większą ochote napisać coś na temat pojedynku). Ja wiem, że to strasznie dużo roboty podliczanie tych wszystkich głosów, ale może lepszym wyjściem było poszukanie do tego czarnuchów (wybaczcie za kolokwializm), niż pójście po jednak najprostrzej linii oporu.

Po drugie- tak zwane "walenie na mase". Po co głosować dwie kolejki na raz? Specjalne przyśpieszanie całego przedsięwzięcia jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że cała ta liga wrestlerów jest pomysłem fajoskim, innowacyjnym, ciekawym tylko troche traktowanym po macoszemu przez opiekunów tego przedsięwzięcia. Oczywiście moge się mylić- moim zdaniem jednak takie właśnie przyśpieszanie do niczego dobrego nie prowadzi. I choć to tylko mały pikuś w porównaniu z tym pierwszym "ale" (które z przykrością stwierdzam- całą zabawę mi popsuło) to jednak pomyślałem, że warte jest to odnotowania.

Jeszcze jeden pomysł- ale to taki na przyszłość raczej. Może po zakończeniu tej ligi, fajną opcją byłoby stworzenie ligi, ale z wrestlerów z innych bajek, że się tak wyrażę. Taki troche "Fantasy War" tylko z większym, ligowym rozmachem.

To tylko taka malutka propozycja. Jakby zabrakło inicjatyw :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19091-liga-wrestler%C3%B3w-raw-dyskusje-komentarze-etc/#findComment-170904