Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ultraviolent dla każdego

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zauważyłem, że ostatnio dość głośno zrobiło się tu (oraz także na Hydeparku WrestleFans 24h) odnośnie Ultraviolentu i w ogóle CZW. Temat ten jest o tyle kontrowersynjny, że tak Ultraviolent jak i samo CZW ma zarówno licznych zwolenników jak i przeciwników. Pomyślałem więc, że warto by było wrzucić temat, w którym "zwolennicy" tego typu rozrywki mogliby spróbować przekonać do niej "oponentów", uważających że CZW to tylko krwawe jatki.

O co mi chodzi? Załóżmy sytuację, że przychodzi do was koleś, który mówi że niespecjalnie lubi klimaty w stylu CZW, bo to ponoć tylko krwawe napierdalanki i kaskaderskie pokazy. Ale słyszał gdzieś też, że nie wszystkie walki są tam tego typu i że tamtejszy klimat bardzo często przpomina ECW, które koleś bardzo lubił. Ma on trochę kasy i chciałby sobie wciągnąć kilka gal, aby się przekonać, czy faktycznie można to CZW porównać do ECW. I tu wkraczacie Wy. Jakie gale byście polecili gościowi na pierwszy ogień, tak aby kolo przekonał się do CZW i zobaczył, że Ultraviolent to nie tylko "pokazy kaskaderskie", ale wrestling na najwyższym poziomie???

Zamieszczajcie tutaj swoje propozycje gal CZW (inne Fedy Ultraviolent'owe też są mile widziane, np IWS itp.), które najbardziej kompleksowo mogłyby zachęcić "laików" do bliższego zapoznania się z tą Federacją. Chodzi mi zwłaszcza o gale pokazujące, że CZW to także sporo techniki, high flying'u i klimatu rodem z ECW (stojący na wysokim poziomie wrestling okraszony kilkoma niezłymi bumpsami), czyli tego wszystkiego, co mogłoby się spodobać każdemu wielbicielowi "zwykłego":))) wrestlingu. Jeżeli możecie, to wyjaśnijcie w paru słowach swoje wybory (dla czego właśnie te gale?) oraz wskażcie które poszczególne walki na tych galach zrobiły na was największe wrażenie i dlaczego.

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

4

• Dejv

3

• -Raven-

3

• Mefisto

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Hehe widze Raven że Cię ten temat korci :).Wydaje mi się że niewiele osób się tu wpisze (w zasadzie na pewno to oprócz mnie jeszcze tylko jedna osoba znająca się na tym dobrze :)).Aha jeszcze napisze że CZW to CZW(ultraviolent) a ECW to było ECW (hardcore) żeby potem nie było jakichś niedomówień.

Nie mam za bardzo czasu i chęci na wypisywanie wielu gal tak więc pojade przykładami prosto z brzegu:

- CZW - cała seria turnieju Best of the Best powinna wystarczyć przeciętnemu fanowi który chce zobaczyć normalny (ze się tak wyraże) wrestling w CZW najwyższych lotów.Pozatym świetne walki były też toczone na Cage of Death od 3 do ostatniego (jak narazie).No i masa innych gal na których odbywały się też świetne walki ale i na których też były deathmatche (np.z tego roku Only the Strong: Scarred for Life).

IWA Mid South - tutaj to szczególnie bym polecił turniej Ted Petty Tournament na którym to występowało już wiele gwiazd z sceny niezależnej jak Aj Styles,B-Boy,American Dragon,Samoa Joe czy Alex Shelley.Pozatym też zdarzają się na każdej gali praktycznie dobre walki np. ostatnia gala IWA MS której to niestety raportu nie ma na forum.

IWS - jest to federacja w której co gale organizowany jest deathmatch ale same gale jeśli chodzi o normalny wrestling stoją też przeważnie na bardzo wysokim poziomie zresztą kto widział w akcji wrestlerów z IWS w takich federacjach jak CZW czy JAPW to wie o czym mowa (Sexxxy Eddie,Exces 69 czy Kevin Steen to są wrestlerzy w USA już uznani zresztą np. taki Steen coraz częściej zaczyna się pojawiać w ROH - na najbliższej gali tej federacji też się pojawi razem z El Generico).A najlepszą galą IWS przez wielu fanów jest uważany z tego roku gala Un"F'n"Sanctioned na której to walczyli też Chris Hero i Super Dragon a i doszło do świetnej walki pomiędzy Franky the Mobsterem a Kevinem Steen'em a jeśli kogoś by interesowała dzika i krwawa walk to na tej gali też zobaczy chory deathmatch : Fans Bring the Weapons pomiędzy The Arsenalem & Kurt Lauderdale'm a The Evil Ninja & PCP Crazy F’N Manny'm.

Może i mało wypisałem ale jak ktos zobaczy te gale to zapewne zainteresują go bliżej wyżej wymienione federacje (być może nie - kwestia gustu) a dalej to już samo pójdzie :).

Pozdro :)!

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19695

W CZW są walki z bardzo dobrym wrestlingiem, a nie tylko chorymi bumpami i setkami jarzeniówek. Niektórzy wrestlerzy walczą lepiej technicznie niż nie jeden wrestler z WWE. Ale nie ma się co oszukiwać ta federacja została stworzona po to żeby pokazać wrestling jakiego w Stanach jest mało, gdzie będą normalne walki, ale także wiele dzikich i hardcorowych akcji których nie zobaczysz w WWE czy TNA i to było głównym założeniem tej federacji, pokazać wrestling z innej strony. A Ci którzy nie lubią ultraviolentu to niech zostaną przy WWE gdzie jest zwykła walka i nie należy ich na siłe uszczęśliwiać CZW, niektórzy czasami lubią odejść od czasami monotonnego wrestlingu i obejżeć chorą walkę, ale jak kogoś do tego nie ciągnie to tej i innych podobnych federacji nie polubi
https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19700

Nie mam zbyt dużo czasu ale oto jakie ja bym gale polecił zwykłemu laikowi, który o CZW wie tyle, co ja o MMA :)

* CZW Cage of Death 3 - moim zdaniem ta gala najbardziej przypomina to co kiedyś było w ECW, chociaż ECW i CZW nie możemy porównywać (hardcore vs. ultraviolent). 1300 fanów, którzy zrobili w hali bardzo gorącą atmosferę, która do złudzenia przypomina gale ECW w ECW Arena. Poza tym na koniec gali pojawiają się dawni zapaśnicy z ECW, ostatecznie zaatakowani przez The Sandman'a. Oprócz tego świetne walki - 6 Man Tag Team Match: Brian XL & Divine Storm vs. SAT, 3 Way Dance o CZW Iron Man Title: "Sick" Nick Mondo vs. Adam Flash vs. Nick Berk czy w końcu Cage of Death Match o CZW World Title: Wifebeater vs. Justice Pain wymiatają!

* CZW Best of the Best 1-5 - te turnieje po prostu rządzą na całej linii! To co zapaśnicy pokazują w nich to jest coś więcej, niż tylko high flying. Atmosfera w hali niesamowita i wystrzelone w kosmos matche. Nic dodać, nic ująć.

* CZW High Stakes 2 PPV - niesamowite PPV, świetne walki (IWS Four Way Dance Match Rules :) i lekka domieszka ultraviolentu w postaci pojedynku dwóch legend - Necro Butchera oraz Wifebeater'a w 4 Corners of Pain Death Matchu. To PPV trzeba zobaczyć!

* wspólne gale CZW i CHIKARY, które pokazują, że CZW to nie tylko ultraviolent ale także młodzi utalentowani zapaśnicy toczący bardzo dobre walki

* IWA Mid-South "April Bloodshovers" (ze wszystkich lat) - chyba największa co roku gala IWA Mid-South, na której jest pokazywany cały kunszt federacji

* IWA Mid-South "Ted Petty Invitational" - świetny turniej techników i highflyer'ów

* IWA Mid-South "Simple The Best" - także turniej w IWA Mid-South, tym razem zapaśników wagi lekkiej

* IWA Mid-South - gala z przed dwóch lat, jak dobrze pamiętam było to show z okazji 500 gali IWA MS, ze słynnym pojedynkiem Chris Hero vs. Jerry Lynn

* JAPW - praktycznie wszystkie obecne gale (wspominam o JAPW, gdyż federacja ta była kilka lat temu promocją, która promowała ultraviolent)

* MAW - obecne gale, bowiem teraz nie są tak przepełnione ultraviolentem jak kiedyś

* IWS - tu bez żadnych dyskusji - wszystkie gale! zwłaszcza te z udziałem El Generico, Sexxxy Eddy'go, Kevin'a Steen'a oraz Excess'a 69

* WMF - jeśli komuś nudny jest wrestling rodem z USA, to proszę bardzo - federacja Hayabusy, w której nie są co prawda tak dzikie jak w USA pojedynki, jednak są toczone bardzo solidne walki

* EWR - bardzo dobra kanadyjska federacja, która promuje także ultraviolent (bardzo dobre death matche z udziałem m.in. Crazy Crusher'a), podczas gal EWR pojawiają się czasami takie znakomitości jak Petey Williams, Christopher Daniels, AJ Styles czy też Steve Corino.

Poza tym aby przekonać się do ultraviolentu trzeba go po prostu oglądać ale z nieco innej perspektywy. W końcu podcinanie we wrestlingu to też pewnego rodzaju ultraviolent, bowiem kto przy zdrowych zmysłach tnie sobie czoło ile wlezie, tylko po to aby zadowolić fanów...

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19784

Jak lubiałeś ECW to oglądnij Cage of Death 3 tam natępuje invazja ECW na cZw :).

Poza tym na keżdej gali cZw jest większość walk naprawde dobra i wg Mnie większość walk w cZw (prucz gal Tournament of Death no i może Night of instanity ) nie jest chorymi rzeźniami A dominujenaprawde dobry techniczny wrestling, naprawde niebespieczne akcje (nie koniecznie krwawe ;) ) no i znakomity oczywiście high flaing.

Jak lubisz high flaing i luchadorów ;) zacznij oglądanie od serii Best of the Best a zwłaszcza moje ulubione Best of the Best 2....następnie znakomita seria gal Cage of Death a zwłaszcza walki które wymienił już RVD oraz moja ulubiona Nick Mondo i Rick Blade przeciw Backset Boyz....... będe miał czas to dopisze coś jeszcze..skrobnięcie tych kilku linijek sprawiło mi już niezły problem (ręka w szynie ;) ) a tym czasem ide oglądać "cZw this Time its Personal" Dejv ;).

Peace!

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19788

Hehe widze Raven że Cię ten temat korci .Wydaje mi się że niewiele osób się tu wpisze (w zasadzie na pewno to oprócz mnie jeszcze tylko jedna osoba znająca się na tym dobrze ).

Spoko Dejv, nie chodzi mi o ilość, ale o jakość. Wolę żeby się wpisały 2 osoby, ale takie które bez picu znają się na rzeczy i nie polecą jakichś knotów (tak co by się ktoś, kto się zasugeruje propozycjami - nie zraził się już na samym początku). Z tego co widzę, konkretne propozycje zostały wpisane, za co dzięki wam chłopaki. A czy temat ten mnie korci? Taaaak, zdecydowanie tak:))) Bo sam mam troche zaległości w sferze CZW (nie żebym w ogóle nie znał tego Fedu, ale wypadałoby nadrobić w końcu braki;PPP) i pewnie przy okazji skorzystam z waszych sugestii.

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19833

CZW stanowi klase sama w sobie walki są tam bardzo ciekawe i interesujące może jest tam za dużo jażynówek ale to drobny szczegól> RVD szczerzę wątpie co do powrotu Sicka do CZW
https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19876

może jest tam za dużo jażynówek

Sido z twojego posku wynika, że oni biją się jażynami, a nie jażeniówkami :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19914

Sido:Za dużo jarzeniówek ? Hmmm bez komentarza...aha no i naucz się w końcu pisać po polsku lub pisz wolniej na klawiaturze (nie żebym sie czepiał :)).
https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19925

Czyżby WWE ci się znudziło ??? :)

He, he - ja zawsze byłem otwarty na różne Fedy (chociaż WWE markuje od zawsze, ponieważ na tej Federacji się wychowałem. Nie jestem jednak wobec niej bezkrytyczny...), tylko nie zawsze mam do nich dostęp (ciężej skręcić gale np. CZW niż np. WWE).

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19927

Cage of Death 3-Swietna gala :) Pierwsza gala CZW jaką zobaczyłem.Nic nie wiedziałem o inwazji ecw na tej gali ,nagle zaskoczenie heh To było uczucie :twisted:

Gala zajebista naprawde polecam .

CZW Best of the Best:No naprawde mega gale !Szybkie akcje,klimat to jest to :)

Walki:mondo vs wifebeater <--Cały ring wypełniony jarzeniówkami,wifebeater z kosiarką zyłkową w ręku (najlepsze jest zakonczenie):P Bardzo fajna walka

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19953

CZW po prostu rządzi!!!! :)

A mówi chociażby o tym wstępna karta na wielką galę 11 czerwca w ECW Arena.

CZW World Heavyweight Title

Sexxxy Eddy challenges CZW World Heavyweight Champion Ruckus

CZW Tag Team Titles

Necro Butcher & Toby Klein will get to meet The H8 Club in the middle of the CZW Arena for the CZW World Tag Team Titles, and also just announced

J.C. Bailey takes on "Spyder" Nate Webb in a match to get his hands on Bailey since he turned on Team Ca$h all the way back in February at Only The Strong: Scarred For Life.

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19957

Bardzo polubilem Czw,niestety opisanej gali wyzej niewidzialem. Moja ulubiona federacja w pewnym momencie byla ECW. Gale Hardcore Heaven(niezla z 97),Living Dangerously i pare innych bym polecil Byla to swietna federacja,niestety juz jej niema.
https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19960

mi sie w CZW nie podobaja te gale w salach gimnastycznych, chujowo tak.

Musze pouzupelniac swoja marna wiedze o CZW :) bo na raze to widzialem ze 4-5 walk :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1895-ultraviolent-dla-ka%C5%BCdego/#findComment-19962