Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Melodia przyszłości, czyli WWE NXT..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja ten odcinek NXT podsumuję tak... Myślałem, że będzie gorzej, że zeszmacą już zupełnie tą 3 tygodniówkę ale było naprawdę fajnie. Ale są 2 rzeczy, jedna która wyszła super i druga która mi trochę nie pasuje. Ta fajna to widok CM Punka i jego zachowanie przy swoim Rookie... Naprawdę ten człowiek jest świetnym aktorem a wyglądał na kompletnie zażenowanego, załamany Punk :) A ta druga rzecz to przychodzi taki Rookie... fakt ze sceny niezależnej bardzo dobry zawodnik ale popatrzmy na to z innej strony. Takiej bardziej storylinowej. Przychodzi jakiś rookie i nagle bije się jak równy z równym z legendą federacji wrestlerem poprzedniego roku i mistrzem WWE? Trochę mi to nie pasuje, za szybko.
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171510

• Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

33

• iwulBRAND

22

• N!KO

19

• Menez

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Przychodzi jakiś rookie i nagle bije się jak równy z równym z legendą federacji wrestlerem poprzedniego roku i mistrzem WWE? Trochę mi to nie pasuje, za szybko.

Dlatego właśnie komentatorzy cały czas podkreślali, że Danielson to legenda Indys i były mistrz (to coś jak walka Kurta Angle z Danielem Puderem, gdzie komentatorzy aby uwiarygodnić Daniela, cały czas powtarzali, że Puder to były zawodnik UFC). Przecież Bryan jobnął czysto, tak więc nie ma co rozpaczać. A że stawiał zaciekły opór? Daje to choć cień nadziei, że Vince ma co do niego jakieś większe plany.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171512

Fakt - "kudłaty" Bryan wygląda albo pociesznie, albo niechlujnie, ale zgolony na glacę - dla mnie miał wygląd faszysty :lol: i do roli heela w RoH pasowało to jak ulał.

Przyznam szczerze że jak dla mnie ogolony wyglądał najgorzej ze wszystkich możliwych opcji. Do łysej glacy trzeba mieć odpowiednią mordę. Kurt Angle dobrze wygląda łysy. Low Ki również. Dla Goldberga po prostu nie istniała inna możliwość. Ale Danielson wyglądał jak jakiś szczur, kompletnie nie jak zapaśnik.

Skoro z Punka, który ma wygląd normalnie narkomana, udało się zrobić wiarygodnego orędownika doktryny straight edge

Punk w odróżnieniu od Bryana jest przystojny. Jasne, że obecnie ta broda go oszpeca, ale bez niej wygląda jak najbardziej w porządku i nie wyróżnia się negatywnie na tle innych. Pasują mu długie włosy no i nie jest aż tak mały jak Danielson.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171516

Ej ej, Punk wygląda ogolony bardzo dobrze, śmiem twierdzić, że jest jednym z bardziej twarzowych panów w WWE, bo niektórzy powinni założyć maski jak choćby Rey Misterio :) A co do NXT to jeszcze jedna sprawa, świetna gra Miza, przychodzi świerzak, stawia się to co się robi? Leje po ryju, jak najbardziej prawidłowa reakcja :)
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171527

• Reputacja:   228

Punk w odróżnieniu od Bryana jest przystojny. Jasne, że obecnie ta broda go oszpeca, ale bez niej wygląda jak najbardziej w porządku i nie wyróżnia się negatywnie na tle innych. Pasują mu długie włosy no i nie jest aż tak mały jak Danielson.

Punk jest co najwyżej wyższy, ale muskulaturą (przynajmniej jak przybył do WWE) wcale nie był "większy" od Dragona. Bryan ma np. sporo lepszą rzeźbę.

Co do bycia "przystojnym" - nie mi dane osądzać Punka :D (w końcu to nie wybory Mistera WWE :twisted: ) , ale w tych jego zmoczonych, posklejanych włosikach (wyglądają jak przetłuszczone), z chamskimi dziarami i okolczykowaniem (czasy "sprzed brody") - facet wygląda jak stuprocentowy ćpun :D Sorry, ale jak pierwszy raz usłyszałem, że Punk wyznaje zasadę SE, to normalnie uśmiałem się po pas, bo myślałem, że ktoś sobie ze mnie jaja robi (jak widać pozory mylą).

Przyznam szczerze że jak dla mnie ogolony wyglądał najgorzej ze wszystkich możliwych opcji. Do łysej glacy trzeba mieć odpowiednią mordę.

Przyznam, że mi w opcji "glaca" także nie pasował za bardzo, ale jako heel wyglądał przynajmniej stosunkowo "groźnie" (zwłaszcza jak mu dołożyli tą opaskę na oko, podczas feudu z Morishimą), w przeciwieństwie do np. Ortona, który jak się ojebał na zero, to pomimo facjaty psychola - wyglądał jakby spierdolił z oddziału chemioterapii.)

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171529

Ja będę oglądał NXT jedynie ze względu na Briana... patrząc z tej perspektywy jest bardzo dobrze... Widać, że mają już zarys jego postaci i raczej nie boję się o jego przyszłość.

Ciekawa "współpraca" przejawia się na linii Straight Edge Society - Darren Young. Młody jako "Beach Party Boy" dostał jako mentora przedstawiciela subkultury reprezentującej całkowicie sprzeczny z tym styl życia... Zapewne zakończy się to zgoleniem tego siana w stylu Scotty 2 Hotty z czerepa imprezowicza.

Heath Slater, czy jak go tam nazwali całkiem pozytywny i może będą z niego ludzie, a patrząc kogo ma za mentora, to raczej na pewno coś z niego będzie.

Otunga, Traver i ten od Jericho... Pierwszy zbyt wiele nie zdążył wiele pokazać (z wyjątkiem Ura-Nage, które wyszło jakby zupełnie pozbawione mocy) w wygranym squashu z Darrenem. Drugi jest promowany jako syn sparing partnera "Żelaznego" Mike'a.... na takim gimmicku pseudo fightera, syna "boksera - jobbera" daleko nie zajedzie, chociaż mimo wszystko da się z niego zrobić kogoś na miarę Lesnara blisko 8 lat temu, czy choćby Lashleya 5 lat temu. Uczeń Jericho ma irytujący mnie brytyjski akcent, za co ma u mnie - (czemu na przykład taki Finlay, Regal, czy jeszcze niedawno Dave Taylor nie akcentują w tak przesadnie jak Sheamus, Brittish Invasion w TNA i ten Rookie z NXT?).

Jasne, że obecnie ta broda go oszpeca, ale bez niej wygląda jak najbardziej w porządku i nie wyróżnia się negatywnie na tle innych.

Ta broda i włosy to pewne nawiązanie do gimmicku Straigh Edge'owego Zbawcy... Nikt mi chyba nie zaprzeczy, że jednak trochę Chrystusa przypomina :P

:) A co do NXT to jeszcze jedna sprawa, świetna gra Miza, przychodzi świerzak, stawia się to co się robi? Leje po ryju, jak najbardziej prawidłowa reakcja :)

Zachowanie godne stereotypowego, polskiego gimnazjalisty :D

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171532

Co do bycia "przystojnym" - nie mi dane osądzać Punka (w końcu to nie wybory Mistera WWE

Lecz ten koleś jakoś działa na kobiety, na pewno na zduntowane, rockowe nastolatki :twisted:

A co do Briana, w Japonii czesał się/czesano go jakoś tak do góry, fryzura w stylu Tomasz Lis z dłuższymi włosami (też wam to wyjasniłem...zamieszczę filmik z wiecznego youtuba)

http://www.youtube.com/watch?v=KQRz_K9-Ux8

ten styl był na miejscu. Danielson łysy i z brodą....nie w WWE, mamy już jednego brodacza- jaskiniowca, brodacza zbawiciela i chyba starczy. Łysych też pod dostatek. Ogólnie muszą coś wymyśleć w wyglądzie American Dragona, gdyż w największej komercji samymi umiejętnościami nic nie zdziała. Mówie tu raczej o stylizacji, aniżeli nabieraniu masy.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171541

Drugi jest promowany jako syn sparing partnera "Żelaznego" Mike'a.... na takim gimmicku pseudo fightera, syna "boksera - jobbera" daleko nie zajedzie, chociaż mimo wszystko da się z niego zrobić kogoś na miarę Lesnara blisko 8 lat temu, czy choćby Lashleya 5 lat temu.

Zbyt łaskawy jesteś dla tego zawodnika. Aż z takim pushem byś go widział ?!

Koleś ma w chuj nieciekawy pozbawiony stiffu styl walki(punch ,kick) i jest kiepski technicznie co gryzie się z jego gimmickiem pseudo fightera - może będzie następnym "most danger man in planet" - kolejną (oby nieudaną) wariacją na temat przeniknięcia fighterów mma do wrestlingu - jak Shamrock i Kozlov.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171620

Andrew... z racji tego, że kolesia widziałem w akcji zaledwie raz mogę go trochę przeceniać. W sumie nie tyle chodziło mi o poziom pushu, ale o markę "legit fightera", który może zdobywać (nawet te mniej ważne) tytuły w wrestlingu i z sukcesami uprawiać zapasy, MMA, czy inne sporty/sztuki walki, stąd porównanie do Lashleya, czy Lesnara (Ken i Władek też pasują.... i nawet bardziej, podobnie jak taki Haas, czy Benjamin z początków w WWE)
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171634

RR toż to niesławna walka po której twierdziłem, że Danielson ssie pałkę!

Od tego czasu troszkę się oglądneło i zmieniło poglądy ale fakt faktem w tym pojedynku się nie popisał (markowałem TM) a i wyglądał na 30-parę latek.

Czy ktoś się orientuję jak sprawa NXt będzie wyglądac na EXtreme? Czy po zakończeniu ECW będa u nas puszczać nowy produkt Vince'a czy jak?

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171646

Czy ktoś się orientuję jak sprawa NXt będzie wyglądac na EXtreme? Czy po zakończeniu ECW będa u nas puszczać nowy produkt Vince'a czy jak?

Na stronie oficjalnej WWE, w zakładce Television, NXT jest w ramówce polskiego Extreme w miejscu, w którym dotychczas widniało ECW. Więc w 99% twoja teza jest poprawna.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171651

Na stronie oficjalnej WWE, w zakładce Television, NXT jest w ramówce polskiego Extreme w miejscu, w którym dotychczas widniało ECW. Więc w 99% twoja teza jest poprawna.

Jeżeli NXT pojawi się na kanale ESC(co jest już prawie pewne) z dużą chęcią je zobaczę. A zrobie to m.in. z tego względu, że mój jęz. angielski w takich sytuacjach jest na poziome "Łan Tiket plisss" :)

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171668

Obawiam się że bookerom coś niedobrego strzeli do głowy i zaczną na serio pushować Otungę. Zapowiedzieli go jako powszechnie znanego celebrytę. Ale do cholery, przecież ten człowiek jest kompletnie zielony! Spieprzył Spine Bustera a jego praca w ringu to jakiś żart. Gdzie są Kaval, Hennig, Hawkins? Jak mają zamiar promować takie drewno jak Otunga to wymiękam. Zwłaszcza, że nawet jego prezencja cierpi przez dosyć niski jak na wrestlera WWE wzrost.
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171721

Kaval jest w FCW, brał udział w Fatal IV Way o miano pretendenta do głownego pasa FCW, który zapewne wygra, bo nie wydaje mi się, aby Gabriel będąc w NXT posiadał pas z rozwojówki. Hawkins jest wciąż oficjalnie w brandzie SmackDown, na razie pusto. Henning z bratem Teda dzierżą pasy tag teamów - o ile nic się nie zmieniło, bo nie oglądam już trochę FCW. Zapewne nie upychali wszystkich Rookie FCW do NXT, aby mieć jeszcze kogo wystawić w drugim sezonie. Osobiście uważam, że Kaval na Florydzie to świętokradztwo, no ale cóż poradzić...
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171725

Na nowy sezon NXT na pewno nie zabraknie nowych utalentowanych zapaśników. Od pewnego czasu oglądam FCW i powiem szczerze , że spodziewałem się gorszego widowiska, a to jak na rozwojówke jest całkiem dobre. Ale do rzeczy, Kaval na pierwszy rzut oka nie przypadł mi do gustu. Lecz po walce o pretendenta zmieniłem co do niego zdanie 8) Wydaje mi się, że wcisną go na następny sezon NXT, tak samo jak Banderas.

brał udział w Fatal IV Way o miano pretendenta do głownego pasa FCW

I wygrał tę walke.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/6/#findComment-171743