Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Melodia przyszłości, czyli WWE NXT..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ciekaw jestem w ogole na jakiej zasadzie sie to bedzie odbywac ale przekonamy sie o tym juz jutro. WWE wymieszalo pary jak tylko sie da stad tez obok Punka mamy typowego imprezowicza a obok kulturalnego Regala tepego Skipa... takie zabiegi napewno uatrakcyjnia show pod wzgledem entertainmentu.

O rosterze slow kilka, czyli skupiam sie na tym co juz zdazylem zobaczyc w FCW.

Wade Barrett - Znany wczesniej jako Lawrence Knight. Moze sie okazac czarnym koniem tego wszystkiego. Posiadal w FCW pasy Tag Team bodajze o ile mnie pamiec nie myli z McIntyre'm. Mikrofon jednak u niego jest mocniejsza strona o czym chociazby swiadczy fakt, ze przez wiele tapingow z Florydy zasiadal za stolem komentatorskim z Byrone Saxtonem. WWE juz kiedys (2008) dawalo mu szanse w dark matchach ale widocznie nie zachycil.

Skip Sheffield - Jakbyscie czytali moj temat o FCW pewnie zauwazyli byscie, ze wyroznilem niewielu zawodnikow, a w tym wlasnie bylego Rybacka z Tough Enough (tego co wygrywal Puder). Nie wyroznilem go jednak w pozytywnym tego slowa znaczeniu.. wrecz przeciwnie... trafil do elitarnej dwojki z FCW o ktora modle sie, ze nie zobacze w glownym rosterze. Skip ma gimmick tepego kowboja (yep, yep) i jest ulubiencem publicznosci. Sam Ryback (o czym swiadczy pobyt w dawnym Tough Enough) stara sie jak moze... z marnym skutkiem... znalezc dla siebie miejsce w WWE. Zostal zwolniony juz kilka lat temu wtedy jeszcze z OVW by triumfalnie powrocic na Floryde w gimmicku Terminatora (doslownie tego z filmu...). Nie wyszlo przerzucil sie na inne klimaty i o dziwo publice sie to podoba. Boje sie, ze WWE kiedys po niego siegnie z powodu braku tego typu postaci (bo i Wang Yang nie dostaje w ogole czasu antenowego)... Marnie jest w ringu a i za mikrofonem tez nie blyszczy (stad tez pewnie pasuje do niego gimmick .. błazna). Jesli znajdzie miejsce w glownym rosterze to bedzie atrakcja przez miesiac lub dwa po czym powoli bedzie znikal...jobbowal... az wkoncu Vince sie z nim pozegna.

Michael Tarver - Mimo, ze przechodzil rozne wariacje w ringname'ie od Tysona Tarvera przez Monstera Tarver.. az poprostu do Michaela... gimmick pozostal bez zmian poza ostatnia ta najwazniejsza. Tarver od zawsze byl czyms w rodzaju boksera nastawionego na walke. Nie dostawal mikrofonu w ogole, az wkoncu wpadli dla niego na cos nowego... Michael dyskretnie podchodzac do przeciwnikow pokazywal obydwa swoje oblicza jak sam mowi majac "aniola na jednym ramieniu.. a diabla na drugim". Ten zabieg sprawil jego blyskawiczny push do statusu Main Eventera w FCW i choc pasa nie zdobyl tak teraz go widzimy w NXT i musze powiedzie, ze jest on jednym z moich dwoch faworytow. Radzi sobie w obu aspektach calkiem niezle i naprawde widac bylo jak bardzo sie rozwinal.

Justin Gabriel - czyli Justin Angel obecny mistrz FCW prosto z RPA. Efektowny w ringu i ma szanse zawojowac w NXT. Podejrzewam, ze mlodsi fani szybko go podlapia mimo, ze ten jest bardzo .... BARDZO... plytki za mikrofonem i ciezko mu bedzie cos osiagnac.

Heath Slater - Od 2007 roku odkad jest w FCW (przeniesiony z DSW) zdobyl i pasy tag team i pas heavyweight... byl to raczej pewniak jesli chodzi o roster NXT bo zawsze byl wymieniany w gronie tych, ktorym najblizej do przesuniecia sie o szczebel wyzej i trafienia do WWE... zdziwilbym sie gdyby go tu zabraklo. Nie dlatgo, ze jest on jakims moim faworytem... mnie nie zachwyca... ale widac jak WWE o niego dba. Mimo, ze umiejetnosciami mnie nie zachwycil to nie nazwalbym go slabym... raczej bym uzyl stwierdzenia "poprawny". Charyzma to cos co wybija go na wyzyny na Florydzie, ale nie jestem taki pewny czy by sprostal wyzwaniu w glownym rosterze WWE

David Otunga - Warunki ma.. na mikrofonie spisuje sie tez niezle. Najwiekszym jego osiagnieciem jest to, ze jest zareczony z Jennifer Hudson... tym jedynie sie wyroznil. W FCW debiutowal jakis rok temu bo sam ogladalem jego pierwsza walke jako Dawson Alexander. Ostatnio zrobili z niego heela i tego sie beda trzymac.. ciezko cos wiecej o nim napisac...

Darren Young - Z tego co mi wiadomo juz kilka lat walczy w federacjach niezaleznych, a w FCW raczej nie wybil sie w ogole. Zdziwilem sie, ze znalezli dla niego miejsce. Wczesniej wystepowal jako Fred Rosser a ostatnio w Tag Teamie South Beach Boys z Percy Watsonem. Dyskotekowa para rodem z lat 80'. Smiem twierdzic, ze zachowa ten gimmick na nagrania NXT

Daniel Bryan - Wszyscy wiedza, kazdy swoje zdanie ma. W ringu swietny za mikrofonem.... ... juz nie tak bardzo (stad tez pewnie danie mu Miza jako Pro-opiekuna) Szkoda, ze zmienili mu ringname choc sadze, ze publika i tak bedzie skandowac swoje. Podoba mi sie to, ze WWE od poczatku zapowiada go tak dobrze i podkresla fakt jego dominacji na scenie niezaleznej. Duzo sie bedzie dzialo miedzy tą dwojka Pro-Rookie. Obok Tarvera jest to moj drugi faworyt.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170642

• Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

33

• iwulBRAND

22

• N!KO

19

• Menez

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Jak sądzę, temat ten jest spoiler free. Czas więc na króciutką recenzję pierwszego epizodu :)

Moją ocenę mógł lekko wypaczyć mark mode dla Bryana, ale muszę przyznać, że show był zupełnie przyzwoity. Pierwszego dwa starcia nie zachwyciły, lecz w WWE TV nie jest nic zaskakującego. Gwiazdy wyraźnie przyćmiły swoich podopiecznych. Spośród nich wyróżnił się tylko David Otunga i to bynajmniej nie umiejętnościami, a batistową muskulaturą... i batistowym movesetem.

Main event natomiast miał potencjał na 4-stara, ale z tym należy poczekać na jakieś PPV. Póki co Y2J i Danielson ukręcili solidny pojedynek w szybkim tempie. Miło widzieć, że oficjele pokładają nadzieje w American Dragonie - ze wszystkich rookies dostał on najwięcej czasu antenowego i walczył jak równy z równym z mistrzem i legendą federacji. Samo to jest dla mnie powodem, by za tydzień sięgnąć po kolejny epizod NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170713

Obejrzałem to show, myślałem, że będzie to nudne jak ECW z WWE, ale naprawde fajna tygodniówka z tego może wyjść(sam koniec używania nazwy ECW jest pozytywny).

1pojedynek-dosyć dobra walka, ale widać, że Christian i Slater z całej szóstki jaką dzisiaj zobaczyliśmy najlepiej się dogadują.

2pojedynek-o walce lepiej nie mówić, ale Punk znowu popisał się grą aktorską i to był chyba najlepszy moment, jaki zapamiętałem z tej walki.

3pojedynek-cud, miód i orzeszki jak na pierwszy Main Event w NXT(choć oczywiście na ME Smack albo RAW to za mało) walka wyglądała naprawde dobrze, a technika nauki Miza jest bardzo dobra(przegrał?po mordzie go :D)

Jeśli chodzi o moich faworytów do przejścia do głównych rosterów WWE to zdecydowanie Bryan i Slater

Gala nie była jakaś fenomenalna, ale w końcu to lepsze od szmacenia rangi ECW.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170719

• Reputacja:   1

Po obejrzeniu pierwszego odcinka NXT biję się w piersi i odszczekuję to co mówiłem przedtem... To była całkiem niezła tygodniówka... Strasznie mnie ciekawi jak potoczą się losy na linii Danielson-Miz (czyżby szykował się jaki feud pomiędzy mistrzem i uczniem?)... Podobał mi się również moment gdy CM kompletnie był niezadowolony ze swojego wychowanka i mówił że nie wie kim on jest i traci swój czas ale jeśli chce żeby Punk był jego mentorem to musi zaakceptować zasady Straight Edge ;)

Main Event Danielson vs Y2J podobał mi się... Widać że już teraz kreują Bryana na przyszłą gwiazdę federacji dając go w walce wieczoru i to jeszcze z nie byle jakim przeciwnikiem oraz wplątują go od razu w konflikt z Mizem ;) Ciekawa gala, z chęcią obejrzę następny epizod...

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170723

Punk ukradl show. On nie musial nic mowic.. nie musial walczyc.. wystarczy jego bezcenne spojrzenie na Darrena przed jak i w trakcie wejscia na ring. Dziwilem sie czemu Young w ogole trafil do NXT bo w FCW sie nie wyroznial, ale teraz widze, ze zostal tam przygarniety tylko po to by jego mentorem byl Punk. Dwie skrajne postacie skazane na siebie wypadly bardzo dobrze.... ale jedyna szansa dla Darrena (i wcale jej nie wykluczam) by dolaczyc do WWE jest taka, ze bedzie musial zgolic glowe i dolaczyc do Straight Edge Society... przynajmniej na okres pierwszego sezonu NXT

Otunga mnie zaskoczyl pozytywnie i moze cos z niego jeszcze byc. Caly odcinek jednak zyskal na wartosci, ze nie musialem ogladac Skipa Sheffielda ani sluchac Justina Gabriela

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170729

No , jestem pod duzym wrazeniem , szczerze mowiac nie pokladalem duzych nadzieji w tym interesie Vinca ale super wyszlo nie zaluje , po raz pierwszy odbardzo dawna ogladalem z usmieszkiem jak glupi do sera . Miz traktuje Rookie jak swojego pieska ,ale bardzo dobrze ze mlody sie odegral jak wchodzili , szkoda troche ze dostal baty od Jericho , nienajgorzej zaprezentowal sie takze uczen Christiana , znakomita gala tyle mozna rzec . Pozniej oczywiscie Miz musial byc góra to zrozumiale "Because I am The Miz! And I'm Awesome!".
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170741

Bardzo dobrze wprowadzony do WWE został Danielson. Dostał mnóstwo czasu antenowego i mimo kilku zająknięć na mikrofonie wypadł całkiem przyzwoicie, a fakt, że podczas main eventu mogłem zobaczyć go w starciu z Jericho sprawił, że pierwszy epizod NXT na pewno zapadnie mi w pamięć. Może jest szansa wmieszania Danielsona od razu na RAW, bo jego program z Mizem mógłby być o wiele ciekawszy niż poczynania pyskacza z MVP. Co do innych postaci to niesamowicie rozbawiło mnie zestawienie Punk+Young. Party Boy sprawił, że Punk miał taką minę za którą dałbym mu natychmiastowego Oscara. :twisted: Na plus też Otunga, reszta pozostała w cieniu.
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170780

No pokusilem sie na obejrzenie i sie nie zawiodłem jedyne co można by zmienic to dodac jescze 1 mecz z nowymi gwiazdami no ale coz

Show oczywiscie skradł Miz z Danielsonem gdy tylko wyczytalem na forum ze nasz dragon bedzie walczyl z jericho i to w ME do serce mi podskoczyło do gory mam nadzieje ze przeniosa go poza konkurencją na RAW (moze wroce do ogladania ?) przeciez on pownien z biegu miec feud w glownym rosterze z jakims Upper Midcarderem (cos ala Nigel w TNA) ale ile mozna to powtarzać WWE ma ... gdzieś osiagniecia wiadomo co sie stalo z duetem London/Spanky no i z Low Ki'm (chociaz jego trafiła kontuzja to można wybaczyć).

W ringu radzi sobie tez dobrze Heath Slater - podopieczny Christiana Ktory pod wodzą takiego wrestlera moze duzo osiągnąć .

Walka tych dwóch czarnoskórych panów to jakichs zart, jesli zaden z nich nie ma nic do zaprezentowania to po co oni tutaj ? nie rozumiem tego kompletnie

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170799

CM Punk zaliczył niezłego "faceplam'a" po walce Young'a z Otungą. Oj będzie ścinanko, będzie.

Ogólnie bardzo dobry show im wyszedł. Ciekawy pomysł z tymi 'Pro' i 'Rookie'. Daje to szansę wybić się właśnie tym, którzy są w FCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170832

Emmmmm......co się stało z resztą ECW? Na WWE.COM skasowano już roster ECW, więc co się stało z m.i.n. Vancem Archerem, Vladimirem Kozlovem, Sheltonem Benjaminem, Zackiem Ryderem, Hurricane' em i jeszcze kilkoma?
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170872

Zapewne dołączą ich do pozostałych rosterów. Wracając do tematu, muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony po pierwszej gali NXT. Dobrze, że pokładają nadzieję w Danielsonie. Pierwsza walka też niczego sobie. Jedynie druga to jakieś nieporozumienie :shock: . Zobaczymy co wydarzy się dalej. Nie wiem jak wy ale ja z chęcią obejrzę kolejną galę.
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170884

Zostal zwolniony juz kilka lat temu wtedy jeszcze z OVW by triumfalnie powrocic na Floryde w gimmicku Terminatora (doslownie tego z filmu...). Nie wyszlo przerzucil sie na inne klimaty i o dziwo publice sie to podoba. Boje sie, ze WWE kiedys po niego siegnie z powodu braku tego typu postaci (bo i Wang Yang nie dostaje w ogole czasu antenowego)... Marnie jest w ringu a i za mikrofonem tez nie blyszczy (stad tez pewnie pasuje do niego gimmick .. błazna). Jesli znajdzie miejsce w glownym rosterze to bedzie atrakcja przez miesiac lub dwa po czym powoli bedzie znikal...jobbowal... az wkoncu Vince sie z nim pozegna.

Został zawieszony za stosowanie sterydów, ale to i tak nie zmienia faktów że koleś jest beznadziejny. Jednak nie zgodzę się z tobą co do gimmicku "Terminatora" - przynajmniej tłumaczyło to w jakiś sposób dlaczego koleś nie wie co to jest selling, nawet goldi przy tej pokrace to mistrz sellingu a nie od dziś wiadomo jak pan Bill radził sobie w tej dziedzinie. Nie podzielam jednak optymizmu N!KO(szybko zwolnią to drewno), gdyż zawsze jest popyt na tego typu bydlaki, Batista powoli szykuje się do zawieszenia butów, Masters się nie sprzedał( co wcale nie powinno dziwić) a kolejnego skokszonego nic nie potrafiącego mutanta nie widać. Poza tym VKM nigdy zrobił jobbera z kolesia o takich gabarytach, liczę jednak na to że Twoje "proroctwa" się sprawdzą i będzie to odstępstwo od tej "normy".

Justin Angel aka Gabriel (nowe nazewnictwo - kolesie bez nazwisk wcale mi się nie podoba) wygląda jak Martel, walczy jak RVD gdy był mocno obolały(o wiele niższe obroty i nie tak stiffowo ale w miarę widowiskowo) . To powinno się sprzedać - widzę to materiał na jakiegoś midcardowego mistrza. Co ciekawe sprzedawał się jako face'owy sexy boy - czyli coś czego nie dało się zrobić z Morrisonem. Nie wiem czy nadal będzie kontynuowany jego gimmick z FCW, bo jeśli tak to powinien ulec mocnemu retuszowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170967

Daniel Bryan - no cóż, po tym jak na dzień dobry przeprosił za Miza pokazał że będzie to postać z jajami. I myślę że malutki feud na linii Bryan-Miz jest raczej pewny.

I jeszcze to wejście do walki z Jericho i wybicie Miza xD pwned :D Świetnie się pokazał, i ten skok na Jericho, aczkolwiek następnym razem musi trochę zwolnić bo sie znowu nabije bokiem i może się uszkodzić i tak go pewnie "troszkę" bolało to zderzenie ze stołem. Niesamowicie szybki gość.

Michael Tarver - wg mnie największy pechowiec, trafić na "pro" Carlito... nie przekonuje mnie ta postać pod względem hm.. wszystkiego

Heath Slater - hihi :D rozbił mnie on, ym jak kiwa głową jak się cieszy. Świetna postać, gdyby się dorzeźbił to drugi Morrison pod względem płaszczyków itp. Mam nadzieje że wyrośnie z niego dobry wrestler.

Darren Young - cytując sławny filmik z rajdu polski - "co to k***a jest?!". Skąd oni go wzięli? Z drzewa? I ta opalenizna - szkoda chłopaka, może gdyby inny gimmick to byłby w porządku. Najlepiej opisuje go zachowanie Punka pt "Serena, chodź na tą stronę bo się jeszcze zarazisz" ;)

David Otung - troszkę gościa jest, jak ktoś wspomniał wcześniej - muskulatura Batisty. Powinien zabić Younga, a nie tylko go posmyrać. Boje się tylko że gość ma mały zakres ruchów ale to się dopiero okaże ;)

Wade Barrett - eh.. jakoś gościa już nie lubię..

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-170984

zawsze jest popyt na tego typu bydlaki, Batista powoli szykuje się do zawieszenia butów, Masters się nie sprzedał( co wcale nie powinno dziwić) a kolejnego skokszonego nic nie potrafiącego mutanta nie widać.

A wielki Zeke to co? ;> BTW, słuszna uwaga.

Moim zdaniem teraz szykuje się wielkie wyzwanie dla fan base'u WWE. Muszą oni przymknąć oko na to, jak Daniel Bryan wygląda. Bez kitu, jak stanął wraz z siedmioma innymi "rookies", to wyglądał przy nich jak ktoś z zupełnie innej planety. Jednak najwyższy czas odstawić tą typową dla WWE manię gabarytów i prezencji. Oto jest wrestler wybitny, absolutnie wielki. Nie tylko fantastyczny technicznie, ale też posiadający nietuzinkową osobowość. Ja zawsze Danielsona widziałem jako zawodnika bardzo charyzmatycznego. Jasne, to nie ten poziom gadki co Jericho, ale wcale nie jest zły na tle innych. W dodatku Bryan posiada kawał ringowej charyzmy. Interakcja z fanami i przeciwnikiem to u niego absolutna ekstraklasa. Dlatego dziwi mnie że niektórzy mówią "dobry w ringu ale nie ma charyzmy". Gówno prawda. Jak najbardziej ma charyzmę ale jego ogromnym mankamentem jest wygląd, z którym ciężko cokolwiek zrobić. Zapuści włosy albo brodę - kloszard z paryskiego bruku. Ogoli się na łyso - gollum jak w mordę strzelił.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-171498

• Reputacja:   228

Moim zdaniem teraz szykuje się wielkie wyzwanie dla fan base'u WWE. Muszą oni przymknąć oko na to, jak Daniel Bryan wygląda. Bez kitu, jak stanął wraz z siedmioma innymi "rookies", to wyglądał przy nich jak ktoś z zupełnie innej planety. Jednak najwyższy czas odstawić tą typową dla WWE manię gabarytów i prezencji.

Spoko, spoko - CM Punk (zwłaszcza jak przyszedł do WWE) wyglądał niemal jak anorektyk (że o jego wyglądzie "ćpuna z dworca" nie wspomnę) na tle atletów Vince'a i jakoś udało mu się dostać push, tak więc Danielson także teoretycznie nie jest bez szans.

ale jego ogromnym mankamentem jest wygląd, z którym ciężko cokolwiek zrobić. Zapuści włosy albo brodę - kloszard z paryskiego bruku. Ogoli się na łyso - gollum jak w mordę strzelił.

Fakt - "kudłaty" Bryan wygląda albo pociesznie, albo niechlujnie, ale zgolony na glacę - dla mnie miał wygląd faszysty :lol: i do roli heela w RoH pasowało to jak ulał. Poza tym, kiedy Danielson (początki RoH) miał normalną długość włosów i ogoloną facjatę, to miał wygląd "spokojnego miśka", ewentualnie "grzecznego chłopaczka", tak więc dobrać mu do tego odpowiedni gimmick i jako face powinien się sprzedać.

Skoro z Punka, który ma wygląd normalnie narkomana, udało się zrobić wiarygodnego orędownika doktryny straight edge (sic!), to i z Danielsona Vince zrobi wiarygodnego heela lub face'a. Jeśli tylko oczywiście będzie tego chciał.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/5/#findComment-171509