Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Melodia przyszłości, czyli WWE NXT..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Inne plany sa takie by w pierwszym sezonie NXT triumfowal David Otunga, ktory wyzwie swojego Pro i bedzie walczyl o pas US.

To samo przyszło mi na myśl, oglądając wczoraj NXT i mam obawy, że tak niestety się stanie, ale myślę, że jednak "A-List" tego pasa nie zdobędzie.

Moim faworytem z tej trójki jest Barrett. Mógłby on walczyc o pasy TT z Jericho (który ostatnio często o nie walczy).

Ciekaw jestem tylko, jeśli Fatal 4 Way Tag Teamów dojdzie do skutku kto będzie czwartym tagiem (Harci, Uso, załóżmy Barrett & Jericho i...? Kozlov & Regal? Hawkins & Archer? Dudebusters raczej nie).

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-183707

• Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

33

• iwulBRAND

22

• N!KO

19

• Menez

14

Top użytkownicy w tym temacie

Wg.mnie NxT jest obecnie najlepszym brandem WWE pod względem walk,więc i rating mają najniższy Dobrze,że przydzielono pary: rookie i pro,ponieważ tacy zawodnicy jak Christian,Matt Hardy czy CM Punk podwyższają prestiż tej tygodniówki.Na początku zapowiadało się,ze to Daniel Bryan będzie największą gwiazdą i twarzą Next Generation,ponieważ już w debiucie w NxT zawalczył z World Heavyweight Championem,Chris'em Jericho.Tą porażkę można było przełknąć,w końcu walczył z posiadaczem jednego z najważniejszych pasów w WWE.Przegrana walka z Wade'm Barett'em jakoś specjalnie nie cieszyła.Porażkę w TT jeszcze można było przełknąć.Ale przegraną z Khali'm...Jeszcze później wejście Big Show'a i Chokeslam.Na razie Bryan jest szmacony na maxa,ale WWE może po prostu chce zrobić z nim to co z MVP,czyli,że najpierw będzie przegrywał,a następnie rozpocznie streak zwycięstw.Mam nadzieję,że tak się stanie,bo Daniel jest moim ulubionym zawodnikiem NxT,który jest obecnie uważany za najlepszego wrestlera WWE.Ale to nie temat o tylko jednym wrestlerze.Justin Gabriel,czyli wrestler dzięki,któremu znów zobaczyliśmy w WWE 450 splash. Już go lubię xD

Ja co do NxT mam nadzieję,że wrestlerzy z tego brandu będą się pojawiać na PPV i podwyższać ich poziom.Podobno zawodnicy z nowego brandu mają walczyć na WM'ce.Mam nadzieję również na to,że zawodnicy NxT będą dobrze promowani i nie zostaną zeszmaceni.

A jakie są wasze oczekiwania,nadzieje i co sądzicie o wrestlerach NxT?

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-183796

I ostatni, finałowy odcinek pierwszego sezonu NXT już za nami - wygrywa Wade Barrett, co nie jest jakimś wielkim zaskoczeniem, tak samo jak zajęcie drugiego miejsca przez Otungę. Już w przyszłym tygodniu rusza następny sezon zmagań, w którym zobaczymy m.in. Kavala, a jego PROS będą LayCool, co nie ukrywam, mocno mnie zdziwiło. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja, również ta z Anglikiem, który wygrywając show, dostanie szansę walki o pas na PPV. I w tym miejscu zastanawiam się, czy będzie to główny pas mistrzowski, czy może wraz z Chrisem postarają się o Unified Tag Team Titles już pewnie na F4Way.
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184538

Wydaje mi się, że Barrett nie ma innego wyjścia niż pretendować do głównego pasa po tym jak dominujące było jego zwycięstwo. Jest czas na podpushowanie go w jednym z rosterów, nikt przecież chyba nie mówił, że zwycięzca musi wykorzystać swój title shot na najbliższym PPV.

Podsumowując cały pierwszy sezon powiem tylko, że nieco jestem zawiedziony, ale w ogólnym rozrachunku plusy przeważają nad minusami. Wygrał najlepszy, Danielson został ładnie wypromowany bez szkody dla pozostałych rookies i było więcej okazji do pojawienia się Regala. Po ostatnim odcinku mam cichą nadzieję na lekki push i feud z R-Truhem o US Title.

"Now, Jericho knows better. Kermit you know...Eugene, you know better as well."

"Chris, Chris, I've always liked you're two moves."

Bill jest rewelacyjny w ringu i złoty za mikrofonem.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184550

• Urządzenie:  Windows

I ostatni odcinek przed nami. Przed show i tak domniemalem, ze cala trojka skonczy w glownym rosterze. Podwojne Pro's Poll to przesadzony pomysl. Manewr, chyba tylko po to, zeby zrobic z finalu cos specjalnego.. ale czy samo slowo "final" do tego nie upowaznia? Wypowiedzi Zoltodziobow, ktorzy odpadli podporzadkowane pod ich gimmicki. Tarver nadal mi sie podoba za mikrofonem, a Sheffield przeszedl Heel-Turn (... za kamerami :smile: ) i go to nie obchodzilo. W zwiazku z takimi wypowiedziami WWE zostawia sobie furtke na debiut reszty. Trzymam sie swojej teorii z poczatku, ze NXT jest stworzone po to, zeby ludzie mogli odrazu reagowac na debiutujace gwiazdy w przyszlosci, zeby nie skonczyli oni jak Gavin Spears, ktorego zjadl brak reakcji, ktoremu nie byl winien. Jesli WWE zapragnie by ktos debiutowal w glownych rosterach to beda mogli smialo siegnac po kogos z NXT. Wypowiedzi 60 sekundowe na temat przeciwnika... Otunga kompletnie zawiodl, a Barrett znowu na medal. Zasluzenie wygral. Przyznam sie, ze osobiscie docenilem go dopiero gdy siedzial na stolku komentatorskim w FCW.. Jak zmienil gimmick na czlowieka nastawionego na pieniadze i naprawde podobalo mi sie rozwiazanie gdy Alex Riley zdobywal tytul mistrzowski w rozwojowce. Gabriel walczyl o pas z Tarverem, a Wade wtedy juz od dluzszego czasu siedzial na stolku, wiec malo kto sie spodziewal tego co stalo sie pozniej. Zadzwonil mu telefon w ktorym uslyszal, ze pieniadze sa przelane i wypowiedzial slowa "czas isc do roboty". Zaatakowal naturalnie mistrza po czym mial przetarczke slowna z Tarverem, ktory go obwinial za to, ze nie jest jeszcze mistrzem (Walka sie zakonczyla i MT stracil szanse o ktora tak dlugo walczyl). Sprawa ucichla i pare tygodni pozniej doszlo do walki Triple Threat o pas, w ktorej zmierzyli sie Gabriel vs Barrett vs Riley. Justin wykonal swoj finisher na Alexie, po czym Barrett zrobil swoj na Gabrielu. Dwoch lezy i nad nimi stoi Wade, ktory moze wybierac kogo odliczyc i zdobyc tytul. On jednak lapie Alexa i przeciaga go by odliczyl Justina i tak Varsity Villain zdobyl upragniony pas. Takie cos mozna wykorzystac, kiedys w glownym rosterze. Po wszystkim Barrett dalej mi sie podobal jak po celebracji Alexa i odebraniu naleznych pieniedzy powiedzia, "a co jesli, ktos teraz oplaci bym zaatakowal Ciebie" .. po czym zszedl z ringu. Naprawde fajna postaci i wiele rzeczy mozna z nia zrobic. Podsumowujac NXT to mimo, ze oglada mi sie to znosnie... zawiodlo. Myslalem, ze bedzie lepiej, a co gorsze WWE tez tak myslalo. Przyspieszyli wszystko do konca i zwineli interes. Teraz hoduja sobie nastepne gwiazdy. O dziwo mimo irytujacych spraw za ktore WWE powinno wyrzucic osobe za to odpowiedzialna (w temacie drugim, ale chodzi o zmiany imion wrestlerow, ktorzy mogli sporo zyskac zachowujac nazwiska ojcow) to sezon drugi bedzie mi sie chyba ogladalo przyjemnie... mam wreszcie swoja postac z FCW (Alex Riley). Najwiekszy minus NXT to to, ze obiecali theme Wade'a i nie dotrzymali slowa. Owszem otrzyma swoja muzyczke, ale gdy juz bedzie w glownym rosterze, wiec to nikle wyroznienie... Brawo dla Punka za opuszczenie reszty od koniec... NXT straci na jego braku

Wszystko z drugiego sezonu, czyli Rookie i Pro ocenie w temacie o drugiej serii, a jest o czym pisac.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184557

To że będzie walczył o pas mistrzowski oznacza że "wchodzi i mówi że walczy"? Czy może być to tak zabookowane? Jeśli tak - to mamy zawodnika za Ortona lub też Undera na 4fW :D
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184577

Czyli wygrał wrestler bardziej kompletny, nawet charyzmatyczny, z ciekawym stylem prowadzenia walki. Duży chłop, który nie sparzył się podczas walki z twarza federacji, czyli Jasiem C. Barret zostal bardzo dobrze wypromowany, prowadzony i kooperujący ze swoim nieprzeciętnym pro. Gdy ktos w tym temacie postanowił oceniać każgedo z rookie wedle pewnych współczynników, wedle moich obliczeń WAde rozwalił konkurencje na łopatki. Tak też uczynił w NXT.

Teraz pozostaje pytanie, jak wykorzysta tą szansę i swój title shot? Czy będzie współpracował z Jericho jak dotychczas? Zostanie zwerbowany przez swojego starszego ziomka ku chwale Królowej Elżbiety? Całe szczeście, że z Barretem można wykręcić sporo fajnych opcji, oby tylko WWE tego nie zepsuło.

A i jeszcze powtórze- Otunga na RAW, Ładny z Afryki na Smackdown i git majonez. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184586

A i jeszcze powtórze- Otunga na RAW, Ładny z Afryki na Smackdown i git majonez. :P

Ładny z Afryki xD Gabriel mógłby potowarzyszyć Morrisonowi wg mnie...

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-184622

Moim faworytem z tej trójki jest Barrett. Mógłby on walczyc o pasy TT z Jericho (który ostatnio często o nie walczy).

No i Barret wygrał. Sczezrze mówiąc nie grzeje mnie to ani nie ziębi. Chłop jak dąb z charyzmą i umiejętnościami, ale moim odczuciu brakuje mu tego "czegoś".

Co do przyszłości Wade'a , to raczej nie stawiałbym na jego tag z Y2Jem. Jak mówił sam zwyciężca NXT w swoim ostatnim speechu, liczą się dla niego monety. A kto ma najwięcej monet? Tak, dobrze myślicie. Przypuszczam, że Barret stanie się nowym ochroniarzem Teda i moim skromnym zdaniem byłoby to całkiem OK. A jaki tytuł do walki wybierze Wade? Zobaczymy.

https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-185226

Wg mnie dobrze, że Barrett wygrał. Umiejetności ma i za mikrofonem też jest dobrze. Wydaje mi sie, że pozostała dwójka i tak dostanie sie do głównych rosterów. CM Punk znów pokazał, że jest mistrzem! Miedzy prosami trwa dyskusja, a ten se wychodzi xDD Śmiałem sie z tego z 15 minut :lol: Druga seria jakoś specjalnie sie nie zapowiada. Wg mnie faworytami są młody Perfect i Kaval. Zestawienie Morrisona i tego giganta troche bez sensu wg mnie. Ciekawy gimmick ma Percy Watson :D
https://forum.wrestling.pl/topic/18912-melodia-przysz%C5%82o%C5%9Bci-czyli-wwe-nxt/page/20/#findComment-185230