Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

FCW czyli Pierwszy stopień w drodze na szczyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Cara botchuje raz po raz, a Hunico mógłby jest w ringu bardzo dobry co pokazuje walka z Sethem Rollinsem. Co o tym sądzicie ?

Nie przesadzajmy Cara aż tak bardzo nie botchuje a zresztą przy wykonywaniu takich akcji w locie to botche to normalka. Cara został zawieszony tylko na 30 dni więc Hunico nawet by niemiał czasu się wypromować. Myślę że nadmiar luchadorów nie wyszedł by na dobre w WWE. Hunico to świetny luchador ale to jeszcze nie jego czas. Myślę że przed WM'ką 28 może się pojawić gdyż WWE chce zapełnić cały stadion maskami.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-247549

• Odpowiedzi 316
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

52

• 8693

43

• E_9

42

• Yao

15

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

N!KO 52 odpowiedzi

• 8693

8693 43 odpowiedzi

• E_9

E_9 42 odpowiedzi

• Yao

Yao 15 odpowiedzi

• Reputacja:   0

Jeśli chodzi o FCW to skoro zawiesili Sin Care mogliby przesunąć świetnego Hunico. Cara botchuje raz po raz, a Hunico mógłby jest w ringu bardzo dobry co pokazuje walka z Sethem Rollinsem. Co o tym sądzicie ?

Widac, ze cos planuja z Hunico zrobic, i nie wykluczone, ze zastapi on Care w glownym rosterze. Gdyby umial takie ewolucje robic, to pewnie zalozylby ten sam stroj i kontynuowal historie czlowieka "Bez Twarzy". Tak widowiskowy jednak nie jest (pomijajac, ze jest troche wiekszy), wiec jesli przyjdzie czas na jego debiut, to bedzie jakas nowa postacia.

http://www.youtube.com/watch?v=Ubjr1rzahzE

http://www.youtube.com/watch?v=TLKJ-qo64MI

Ten facet jest moim zdecydowanym faworytem na awans do glownego rosteru. Myslalem, ze Moxley bedzie odstawal, jesli chodzi o charyzme, a on tam niszczy wszystkich. Granie psychopaty mu jak najbardziej wychodzi. Jest lepszy niz Snitsky :wink:

Czekac tez wypada na powrot Huskyego do glownego rosteru. Publika coraz lepiej na niego reaguje i pewnie nie przejda obok tego obojetnie. Facet jest na prawde inny, i warto w niego zainwestowac troche czasu.

... Jesli chodzi o podsumowanie calego rosteru FCW, to trafi ono do jednego z Attitude Mowi w sierpniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248197

• Reputacja:   1

wlasnie Niko, powiedz mi co teraz Husky robi w FCW? Moze jakies filmiki zarzucisz? Troche markuje kolesiowi ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248202

Ja bardzo bym chciał aby Hunico zastąpił "pustą piniatę bez twarzy". W WWE ring skill to drugi plan, zresztą Sin Cara nie wykonywał jakichś odwalających movesów nie da się powtórzyć. Jak na luchadora to w ringu WWE jeśt dość średnio szalony. Mam nadzieje że Hunico będzie walczył na SD.

Moxley wg mnie ma zbyt wyrazisty gimmick. Sprzedaje go zbyt zajebiście, a jak wiemy w WWE nie ma zbyt wielu wyrazistych ME (widziałbym go w roli nawet ME). Każdy z nich ma tak nijaki gimmick że Ambrose na wejściu by ich zgniótł. Ale jest tego jeden plus: w ringu jest tylko średni, a co jak co w ME WWE nie ma dobrego ringowo zawodnika (no fajfstarów nie robią tak?). Regal nazwał Moxleya współczesnym Piperem...mam nadzieje że to sie sprawdzi.

Pozą tą dwójką to w WWE widziałbym jeszcze braci Rotundo (Husky i Bo), może Tito Colona, na pewno Rollinsa (tak wzywanego przez Jona), Petera Orlova u boku Vladka w tagu, no i Richie Steamboata najlepiej w miejsce takich jak Jinder, TGK, Curtisa, Ryana, Reksa, Otungi i Jacksona

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248204

Ja do Windhama Rotundo nie jestem przekonany jednak. Nie zachwycił mnie w głównym rosterze niestety, może dlatego, że trafił do Nexus. Natomiast chciałbym zobaczyć w akcji na RAW lub SmackDown! poniższych panów (najlepiej jak najwięcej):

- Richie Steamboat

- Ricardo Rodriguez

- Seth Rollins

- Dean Ambrose

- Hunico

- Xavier Woods

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248205

Ja pamiętam jak ktoś wrzucił filmik, gdzie Husky ma całkiem nowy gimmick, w masce, plus do tego Stunner jako finisher i moje pytanie brzmi, czy on nadal taki jest czy mu zmienili ?
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248206

wlasnie Niko, powiedz mi co teraz Husky robi w FCW? Moze jakies filmiki zarzucisz? Troche markuje kolesiowi

Na wstepie moze Cie zainteresowac jego theme song, ktorego uzywal w WWE na House Shows.

Jesli chodzi o jego poczynania, to nie zmienil sie tak bardzo. Dalej jest to "Common Man", z ktorym ludzie sie moga utozsamiac. Gimmick ma teraz bardziej rockowy nizeli typowy country (mam na wszystko wyjebane). Nowy theme song sie sprawdza wysmienicie, ale nie ma na niego pomyslu. Walczy okazjonalnie, a ostatnio tylko wsparl brata, ktory byl atakowany przez heeli. Tu jedna z ostatnich walk:

http://www.youtube.com/watch?v=Lv4xvRmxdZw

Ma zdecydowanie wiekszy potencjal od Bo - obecnie braciszek ma glowny pas, ale jest do bolu szary - oby szybko odnalazl powrotna droge do glownego rosteru

Ja pamiętam jak ktoś wrzucił filmik, gdzie Husky ma całkiem nowy gimmick, w masce, plus do tego Stunner jako finisher i moje pytanie brzmi, czy on nadal taki jest czy mu zmienili ?

Juz sobie to odpuscili. Jednorazowy wyskok, do jakich czesto dochodzi w rozwojowce (szukanie zlotego srodka)

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248229

Do Listy Vercyna bym jeszcze Romana Laekee dołączył.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248242

Do Listy Vercyna bym jeszcze Romana Laekee dołączył.

Jeszcze niewiele pokazal. Dajmy mu sie rozkrecic i nie inwestujmy w niego za rodowod, bo juz Manu zle skonczyl.

- Richie Steamboat

- Ricardo Rodriguez

- Seth Rollins

- Dean Ambrose

- Hunico

- Xavier Woods

1 - Zdecydowanie tak. Moze namieszac kiedys w glownym rosterze, ale nie jest tak dobry jak ojciec. Dobry pracus z niego, ale problem z gimmickiem. Malego smoka nie zrobia.

2 - Zdecydowanie za wczesnie. Dobry w ringu, ale jeszcze bym sie wstrzymal. Nie przejadl sie w roli konferansjera

3 - Punk go moze wprowadzic. Mic-skille go blokuja, ale nie na tyle, zeby go nie sprobowac na SmackDown

4 - Moj faworyt tak jak pisalem. Obok Abe'a najlepiej mi sie go oglada

5 - Nie jestem jego wielkim zwolennikiem, ale ostatnio zauwazylem, ze staje sie "polisa ubezpieczeniowa" na wypadek, jakby Piniata Bez Twarzy faktycznie nie miala slodyczy w srodku

6 - Bardzo dobry w ringu. Bardzo dobry ringname. Charyzmatyczny... ALE brakuje kompletnie pomyslu. To trzeba nadrobic, i akurat on jest "akuratny" do przyszlego NXT. WWE musi zobaczyc, ze publika za nim stanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248245

Theme Harrisa coś mi mówi, to chyba Disturbed ale nie jestem teraz pewny, i w sumie męczy mnie to bo znam ten kawałek a nie potrafię sobie przypomnieć co to, może ktoś naprowadzi :>

Jeśli chodzi o rzadkość jego występu to sądzę że nadal go 'odchudzają' bo w przeciwnym wypadku nie rozumiem po co najpierw wrzucili go do NXT dając mu jakiś tam charakter a później Nexus. Poza tym występ w Royal Rumble sam w sobie jest prestiżowy dodając do tego że Husky eliminował oponentów to jednak jakieś promo dla żółtodzioba.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248249

Może to głupio zabrzmi ale ja przywrócił bym Sean O"Haire ( w najlepszej Formie) , jak można było taki Talent zmarnować? A zapomnieliście o Brett Dibiase , moim zdaniem jest lepszy od Teda , za to Orlov rozczarowuje ,ale gdyby ewentualnie Vladimir przeszedł Turn można z niego zrobić Alexa Kozlova ,he he . Percy Watson mnie kompletnie nie przekonuje ,Entertainer niezły ,ale w Ringu ssie ,ale to lepsza opcja niż Titus.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248252

• Reputacja:   1

Husky jako ten poludniowy redneck non-konformista byl zajebisty. Ja bym z niego zrobil troche takiego Jamesa Storma w wersji WWE. Pozatym Harris ma to "cos" (w sensie wrestlera, no homo! :D). Jestem przekonany, ze zarzad tez to widzi, tylko wlasnie szukaja na niego pomyslu.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248283

Percy'ego ja bym nigdy nie wpuścił do WWE. Jak dla mnie ring-skill straszny, a ten jego gimmick przyprawia o wymioty. Brett natomiast niedawno miał kontuzję, teraz nie ma chyba na niego pomysłu więc na niego trzeba czekać. Rollins mi bardzo przypomina CM Punka z początkó w ECW- kompletne zero przy majku, a w ringu jedzie każdego. W całym FCW najbardziej liczę na Ambrose'a (kupiłem jego postać w 100%) oraz Husky'ego, który najbardziej podobał mi się w NXT (Army Tank with Ferrari Engine, bardzo fajnie powiedziane).
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248285

Percy'ego ja bym nigdy nie wpuścił do WWE. Jak dla mnie ring-skill straszny, a ten jego gimmick przyprawia o wymioty.

Percy mial ring skille ok (super skocznosc), mic skille na przyjemnym poziomie, dobry wyglad (ladnie zbudowany), ale gimmick faktycznie byl zbyt kolorowy i mnie razil. Nie mniej jednak ten gimmick byl jakis, a to w koncu jest najwazniejsze. Fanow moze zmartwie, ale jzu od jakiegos czasu odstawili jego poprzedni charakter i Watson jest normalniejszy. O dziwo, nie moze sie przez to nijak wyroznic z tlumu

Damien Sandow (byly Idol Stevens) ostatnio sie niezle spisuje. Odstapil troche od swojego gimmicku generala, i pozostal po nim tylko theme song. Moze jeszcze cos sie z niego uda wyciagnac, bo jako pupil Pani McCool sie nie sprawdzil.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248291

Czas dodać coś od siebie...

Husky gdy pierwszy raz pojawił się w NXT i przeczytałem posta bodajże N!KO, że facet jak na grubaska jest dość szybki i dobry w ringu to pomyślałem, że WWE ma szanse zrobić swojego Samoa Joe. Jednak potem gdzieś zaginął w tej "krainie fantazji", zrzucili go z powrotem do FCW i ciekawe co dalej. Ja jednak jest zwolennikiem tego Pana.

Hunico wielbicielem publiczności? C'mon, dla mnie koleś jak na luchadora ma zdecydowanie za mało "flow" w ringu i żeby nie maska to nigdy nie powiedziałbym, że może być kimś pokroju Reya, czy Mistico.

Dean Ambrose? Koleś charakterologicznie miażdży resztę rosteru i za jakiś czas może się pojawić w głównym brandzie. Dobry na majku, charyzmatyczny i świetnie pokazujący rolę psychola. Przeciętny move-set wcale mnie nie boli, skoro jest przeciętny, a do tego dostajemy świetny charakter. O to w WWE chodzi i dlatego może coś osiągnąć.

Tak w ogóle to marzy mi się żeby FCW zastąpiło to poczciwe NXT, które karze mi myśleć, że wrestling to jednak debilstwo i udawany kabaret. Zawsze byłem i pewnie już zostanę markiem małych hal i takich zakulisowych wywiadów/segmentów na takim zapleczu jakie posiadają te hale. Tygodniówka FCW mogłaby również przyciągnąć ludzi, który lubują w indy, bo fed jak na poziom WWE na prawdę często daje nam walki lepsze niż te z głównych brandów. Chłopaki do tego mogliby oswoić się z telewizją i przyzwyczaić się do presji związanej z wizją. Zostawić tą halę, segmenty dawać z zaplecza co nadałoby realizmu, od czasu do czasu pokazać jakieś motywy, które uświadamiały by, że jest to rozwojówka i jestem pewny, że taki program osiągnąłby o wiele większy sukces niż NXT...

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/5/#findComment-248294

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      30 tys. to byłby spoko wynik. Gala w Texasie, więc z tych okolic ktoś w karcie musi być Bracia Von Erich bankowo i Athena po 2 latach w ROH powinna pójść na, któryś pas po wygraniu shoota w 4 way na gali Dynasty w Japonii. Plus Sammy G i Dustin Rhodes też są z Texasu. To tak na szybko.
    • Jeffrey Nero
      Jest 8 walk czyli do standardu AEW czyli 10 walk w karcie głównej dużo nie brakuje plus 3 w zero hour. Na bank zobaczymy starcie o pasy tag team shota mają Lio Rush i Action Andretti. Może walka o pasy Trios dawno nie bronione, ale nie wiem z kim lub wrzucą Shelton Benjamin vs Daniel Garcia o pas TNT.
    • IIL
      Największe pro wrestlingowe wydarzenie roku uderzy do nas z stadionu Allegiant w Las Vegas, 19 i 20 kwietnia 2025. To będzie pierwsza WrestleMania nowej, Netflixowej ery. Odbędzie się też o dobre 2-3 tygodnie później niż zwykle. Bilety trafiają do sprzedaży w ten piątek.  Czego spodziewacie się po tej edycji? Pojawiło się kilka plotek odnośnie Manii, m.in. występ The Rocka był poddawany pod wątpliwość w co jednak w ogóle nie chce mi się wierzyć. Rock jest również częścią TKO, także raczej czeka go dokończenie story z Codym. Tutaj zakładam gorące RTWM z finałem gdzie w walce wieczoru niedzielnej nocy. Kto wygrałby Cody Rhodes vs The Rock? Cody zgarnia nowy pasek Rocka czy na odwrót? Mówi się też głośno o walce Roman Reigns vs CM Punk, co generalnie pisze się samo z Paulem Heymanem w tle po wydarzeniach na Survivor Series. Mogą main eventować sobotnią noc, dając Punkowi upragniony main event Manii (o ile znów się wcześniej nie wyłamie lub połamie ). John Cena stoczy tutaj ostatni występ ringowy na Manii w karierze. Zaczyna być coś słychać o ewentualnej walce z Loganem Paulem... Wolałbym tutaj Randy Orton, ale Paul też dałby radę. Randalla mogą zostawić na ten faktyczny retirement match Jasia pod koniec roku. Tutaj dyskutowaliśmy wcześniej o WrestleManii XL: Podzielcie się swoimi typami!  
    • IIL
      Data: 12 lipiec, 2025 Miasto: Arlington, Texas Stadion: Globe Life Field   Podczas AEW ALL IN: London, 25 sierpnia 2024 roku, potwierdzono trzecią edycję wydarzenia ALL IN pod brandem AEW w Global Life Field, mieszcącym się w Arlinton, Teksas. To pierwsza gala w takim formacie w USA w wykonaniu All Elite Wrestling i pierwsza poza WWE od WCW Nitro w Georgia Dome z 6 lipca, 1998 z ok 42,000 widzów. Dotyczas najlepszy wynik publiczności w USA dla AEW wynosi ponad 20,000 biletów dla pierwszej gali Grand Slam z stadionu tenisowego Arthur Asche, 22 września 2021 roku. Bilety trafiły do sprzedaży i aktualne szacunki WrestleTix wskazują na ok. 10,000 sprzedanych biletów z wstepnym setupem miejsc na nieco ponad 18,000 biletów:     Jak sądzicie - ile uda im się sprzedać miejsc, a także jakich walk możemy się spodziewać na największej gali AEW w 2025 roku? Jeszcze ponad pół roku przed nami, ale wstępnie widzę tutaj - Kenny Omega vs Kazuchika Okada i możliwą końcową detronizację Moxa (Darby Allin?). Obstawiam max 30k sprzedanych biletów niestety, ale chciałbm się zdziwić. Mają jeszcze dużo czasu, 10k już w zapasie i nowe możliwości z HBO Max w nowym roku.     
    • IIL
      Gala zbudowana wokół dramatycznego 4WAY o AEW World title z story Moxa i grupy Death Riders na czele, finałem turnieju Continental Classic i dowiezieniem w końcu z Cole vs. MJF po zmianie oryginalnych planów wcześniejszych kontuzji.  Praktycznie każdy możliwy finał gwarantuje świetne widowisko, ale Okada raczej zgarnia turniej (aby jeszcze bardziej uwalić Ricocheta przed pretendowaniem o pas IWGP 4 stycznia). Ospreay pokonuje Fletchera i kończy pozwalanie sobie młodego jego kosztem.  Mox tutaj oczywiście broni, ale zapowiada się interesująco. Liczę na to, że te wszystkie proma Moxa zwiastują coś wielkiego na koniec roku. W przyszłym tygodniu debiut na HBO MAX, także potrzebują jakiegoś tąpnięcia. Shane McMahon byłby niezłym shockerem. Cage i jego zabawa z walizką może dodać jakiś twist. Również wracający Copeland może kosztować Christiana pas lub wręcz przeciwnie - pomóc mu zaczynając heelowy tag team...  May i Rosa w Tijuana Street Fight może pocichu okazać się hitem i skraść show. Walka ma duży potencjał i liczę dobry występ Rosy, która odnajduje się świetnie w takich stypulacjach.  Mone i Statlander wyjdzie sprawnie, ale wszyscy wiemy, że Sashka nie uwali tytułów przed walką z Miną na Wrestle Dynasty. Takeshita i Hobbs to będzie sztosik. Liczę na dołączenie Hobbsa do grupy Lashleya.  Mało walk póki co. Niczym WWE PLE jak na standardy AEW. Będzie się działo w przyszłym tygodniu. World End, Wrestle Kingdom i Wrestle Dynasty wokół siebie. Do tego jescze NOAH The New Year z Nakamurą i zaraz RAW na Netflix...    
  • Dodaj nową pozycję...