Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

FCW czyli Pierwszy stopień w drodze na szczyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Pomysl NXT stapa od samego poczatku po cienkim lodzie ale nie ma sie co martwic, ze wrestlerzy ktorzy przejda do tego show przestana wystepowac w FCW. Moim zdaniem dalej beda sie tam rozwijak jak chociazby Vance Archer ktory mial swoj debiut dawno na ECW a wciaz wraca na Floryde. Druga sprawa jest taka, ze tapingi FCW TV sa nagrywane hurtowo wczesniej wiec jeszcze pare odcinkow przed nami gdzie NXT jeszcze nie istnieje.

Co do skladu wyglada on nastepujaco:

PRO - Chris Jericho ROOKIE - Wade Barrett

PRO - Matt Hardy ROOKIE - Justin Gabriel (Justin Angel)

PRO - MVP ROOKIE - Skip Sheffield :sad:

PRO - Carlito ROOKIE - Michael Tarver

PRO - The Miz ROOKIE - Daniel Bryan (chociaz tutaj Pro i Rookie powinni sie zamienic pozycjami :) )

PRO - Christian ROOKIE - Heath Slater

PRO - R-Truth ROOKIE - David Otunga (Dawson Alexander)

PRO - CM Punk ROOKIE - Darren Young

.. nie wiem czemu Alex Riley nie dostal swojej szansy

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 316
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

52

• 8693

43

• E_9

42

• Yao

15

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

N!KO 52 odpowiedzi

• 8693

8693 43 odpowiedzi

• E_9

E_9 42 odpowiedzi

• Yao

Yao 15 odpowiedzi

PRO - The Miz ROOKIE - Daniel Bryan (chociaz tutaj Pro i Rookie powinni sie zamienic pozycjami :) )

Dokładnie. Creative team chyba nie jest ślepy i dali taką parę żeby MIZ podszkolił swoje ring-skille bo chyba nikt nie wierzy ,że to ringowe drewno może nauczyć czegokolwiek Danielsona który jest jednym z najlepszych wrestlerów.

O Alexa się nie martwię bardziej o Kavala(LOW KI) mam nadzieje ,że to jakaś zasłona dymna i dodadzą jeszcze jedną pare.

A według mnie przesadzacie. Co z tego, ze Danielson jest taki super w ringu, a na scenie niezależnej zdobył pełno pasów? Nie wiemy jeszcze jak to będzie wyglądać i myślę, że trzeba poczekać. Zresztą przypomnijmy sobie jak zaczynał CM Punk? Też od ECW powoli sięgając szczytu. Ja myślę, że trzeba poczekać i zobaczyć jak to wszystko się rozwinie.

Bardziej dziwi mnie to, że Byan dostał Miza, bo z tego co oglądałem walkę Danielsona z Chavo (dark match) i po tym co działo się na FCW można było wnioskować, że będzie on facem.

Co do Low Ki, to też dziwi mnie jego brak, no ale zobaczymy.

• Reputacja:   1

Panowie to pierwsze show dopiero wyluzujcie trochę. WWE ma ogromne zaplecze i nie chodzi mi tylko o FCW, więc wszystkich na pierwszej gali nie mogli zabookować. Czekałem na kogoś z trójki Danielson, Low Ki i Hennig i jako, że jeden z nich dostał szansę to jestem względnie zadowolony.

Bardziej dziwi mnie to, że Byan dostał Miza, bo z tego co oglądałem walkę Danielsona z Chavo (dark match) i po tym co działo się na FCW można było wnioskować, że będzie on facem.

Miz jest heelem, więc co Cie dziwi, bo chyba coś pomieszałeś. ;) Zresztą na pierwszej gali rozgraniczenie face/heel może nie być takie oczywiste, bo przecież to są debiuty i nie będzie łatwo od razu sprzedać aktualnego charakteru(złego lub dobrego).

Riley może i jest spoko, ale nie wiem czy samymi mic skillsami ich przekona. Jest jeszcze wielu którzy się mogą pojawić i których promocja byłaby o wiele łatwiejsza ze względu na sławnych ojców, a jest też przecież Curt Hawkins, ale on za bardzo nie pasuje do pomysłu NXT i jako rookie raczej go publiczność nie kupi i czeka go chyba zmiana gimmicku co powinna się dla niego skończyć raczej pozytywnie tak jak dla Rydera.

15974308365193fac7b7921.jpg

Miz jest heelem, więc co Cie dziwi, bo chyba coś pomieszałeś. ;) Zresztą na pierwszej gali rozgraniczenie face/heel może nie być takie oczywiste, bo przecież to są debiuty i nie będzie łatwo od razu sprzedać aktualnego charakteru(złego lub dobrego).

Chodziło mi o to, że heelowi Mizowi przydzielany jest Danielson, face (choć tak jak piszesz, nie ma co jeszcze rozdzielać zawodników na faceów i heeli).

• Reputacja:   1

Hehe, akurat w tym wypadku wiem o co Ci chodziło, ale nawet jeżeli Miz będzie występował jako heel, a Danielson jako face to przecież jest to jak najbardziej do zaakceptowania. Mam nadzieje, że pomysł takich połączeń nie ograniczy się do samego treningu czy testów(sam nie wiem jak to będzie wyglądać) i na końcu będzie można zobaczyć walkę uczeń kontra mistrz, gdzie w kilku wypadkach można z miejsca zmienić zapaśników pozycjami i nikt nie będzie mieć pretensji.

15974308365193fac7b7921.jpg

• 2 tygodnie później...

Riley może i jest spoko, ale nie wiem czy samymi mic skillsami ich przekona. Jest jeszcze wielu którzy się mogą pojawić i których promocja byłaby o wiele łatwiejsza ze względu na sławnych ojców, a jest też przecież Curt Hawkins, ale on za bardzo nie pasuje do pomysłu NXT i jako rookie raczej go publiczność nie kupi i czeka go chyba zmiana gimmicku co powinna się dla niego skończyć raczej pozytywnie tak jak dla Rydera.

Curt Hawkins w nowym gimmicku ma zdecydowanie to cos w sobie, ktore moze go przepchnac na mid-card spokojnie.. ale na to musimy poczekac. Co do wrestlerow drugiej/trzeciej generacji jak Joe Hennig... jest spoko.. latwo by mozna go sprzedac publice aaale jest maly problem.. z tego co zauwazylem chlopak jest dosc kontuzjogenny i moze troche sobie jeszcze poczekac.

Co do wczesniejszych zmartwien kogos o Kavala to ja mysle, ze on zadebiutuje odrazu w glownym rosterze (najpierw bedzie mial title-run z pasem FCW) nie przechodzac przez NXT (chyba, ze WWE w ogole zrezygnuje z takiego postepowania i juz tylko nowe gwiazdy beda MUSIALY przetoczyc sie przez NXT).

Co do samego NXT martwi mnie troche, ze bede tam musial znosic Skipa Sheffielda.. a i pozycja Darrena Younga dosc zaskakujaca... choc jego "para" z Punkiem moze byc jedna z ciekawszych do sledzenia.. choc nie wiem na jakiej zasadzie to bedzie sie odbywac... pozyjemy zobaczymy

------------------------------------------

1.03.2010

Na wczorajszym tapingu FCW prawdopodobnie zobaczymy nastepujace walki:

- Donny Marlow & Penny Cash vs Johnny Prime & AJ Lee

- Heath Slater vs Wes Brisco

- Vance Archer vs Brett DiBiase

- Kaval vs Banders vs Tarver vs Barrett o nr.1 contendera do pasa Heavyweigh

O ile sie nie myle to wlasnie na tym tapingu Curt Hawkins na cale szczescie odlaczyl sie od Dudebustersow i bedziemy mogli ujrzec w FCW TV "nie malego" zawodnika, ktory widnieje w rosterze ale nie dostal szansy w TV czyli Jackson Andrews

Swoja droga w zwiazku z NXT Justin Angel pewnie niebawem straci pas FCW na rzecz Kavala

Wiadomo co się dzieje z Domino ? Wiem, że wystąpił na dwóch House Showach i chyba nawet podpisano z nim umowę, tak przynajmniej twierdzą niektóre źródła i nie wiem czy można im wierzyć. Od tamtej pory nie ma o nim wiadomości. Może ktoś wie jak wygląda jego aktualny status ?
Człowiek przede wszystkim.

Wiadomo co się dzieje z Domino ? Wiem, że wystąpił na dwóch House Showach i chyba nawet podpisano z nim umowę, tak przynajmniej twierdzą niektóre źródła i nie wiem czy można im wierzyć. Od tamtej pory nie ma o nim wiadomości. Może ktoś wie jak wygląda jego aktualny status ?

Z tego co mi wiadomo na tapingu krecony 18 Lutego Domino powrocil pod swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem jako Cliff Compton w walce z FCW Heavyweight Championem Justinem Gabrielem (juz nie Angel) ... Justin wygral przez DQ po interwencji Wade'a Barretta. Po walce Norman Smiley oglosil, ze dojdzie do Tag Team Matchu Gabriel/Tarver vs Barrett/Compton i pierwszy team wygral po knockoutujacym uderzeniu Tarvera i pinie Gabriela wlasnie na Comptonie.

Przed walka Cliff krzyknal znane nam juz "oh" (niczym Andrew Dice Clay) wiec moze trzyma sie nadal w tamtych klimatach choc domniemam, ze predzej czy pozniej WWE wymysli dla niego cos innego.

Prawdopodobnie to nie byl taping FCW TV wiec nie bedzie nam dane tego zobaczyc

INFO!

Na tym samym tapingu na stolku komentatorskim obok Byrona Saxtona siedzial... Abraham Washington wiec mozliwe, ze WWE szykuje dla niego nowa role.

Przede wszystkim witam po latach N!KO !

Wracając do mojego pytania. Bardzo ładnie mi to opisałeś, ale ja już o tym dokładnie wiedziałem i przedstawiłem w ogromnym skrócie w poprzednim poście. Moje pytanie dotyczy tego co dalej ? Czy Cliff ma stały kontrakt z WWE/FCW i czy są jakieś plany dla niego. Nie wystąpił on do tej pory w TV i nie wiem dlaczego. Może masz jakieś informacje co mu szykują i czy będzie go można zobaczyć w FCW TV ?

Człowiek przede wszystkim.

Czy Cliff ma stały kontrakt z WWE/FCW i czy są jakieś plany dla niego. Nie wystąpił on do tej pory w TV i nie wiem dlaczego. Może masz jakieś informacje co mu szykują i czy będzie go można zobaczyć w FCW TV ?

Jesli ma staly kontrakt z FCW (o tym tez jakiejs definitywnej informacji nie ma) to z racji doswiadczenia kwestia czasu jest az zobaczymy go w TV. Czemu go jeszcze tam nie bylo? Mozliwe, ze dlatego bo tapingi sa krecone sporo wczesniej (nawet do miesiaca to siega) wiec jeszcze nie bylo okazji i dopiero dojdziemy do tych telewizyjnych odcinkow. Co do tego co dla niego szykuja wie tylko WWE. Osobiscie obawiam sie, ze jesli nic konkretnego.. specjalnie dla niego.. mu nie znajda moze miec ciezko z przebiciem sie. Grunt, ze sie pojawil i zyje.. bo odkad Lance Cade podobno podpisal kontrakt nie pojawil sie w ogole.

-------------------

Do rosteru FCW (www.fcwwrestling.com) dolaczyli nowi zawodnicy:

http://img716.imageshack.us/img716/7836/richiesteamboat.jpg http://img444.imageshack.us/img444/1073/masonryan.jpg http://img205.imageshack.us/img205/4568/grillag.jpg

Richie Steamboat - Syn Young legedy WWE Rickyego Steamboata. Richie trenowal u Harley Race'a i NOAH Dojo w Japonii.

Mason Ryan - Walijska gwiazda wrestlingu znana rowniez jako Goliath. Podobniez gabarytami przypomina Batiste.

G-Rilla - Wielkolud powracajacy do FCW. Moze tym razem cos dla niego znajda.

W oficjalnym (na stronie) rosterze nie sa jeszcze widoczni Cliff Compton (znany jako Domino) i Ray Leppan (Dameon Duke) z RPA, ktorzy ostatnimi czasy wystepuja w FCW.

Inne informacje:

- Jesli zastanawialiscie sie co stanie sie z byla GM ECW Tiffany to wrocila ona (najprawdopodobniej na stale) do FCW jako "ta walczaca" i zmierzyla sie na tapingu z Serena.

- Alex Riley najprawdopodobniej przeszedl face-turn :???:

Najbardziej ciekawi mnie co pokaże młody Steamboat. Nie ma co, nazwisko zobowiązuje. Ojciec był jednym z najlepszych w historii. G-Rille widziałem kilka lat temu, oglądałem coś z nim na youtube. Kompletny kloc. Zero sellingu, brawl poniżej poziomu Henrego. Może przez te kilka lat się podszkolił, kto wie.

Bosh, wystarczyło że mój ulubiony zawodnik wrócił po kontuzji, a zacząłem oglądać nawet FCW na youtubie. Już po raz kolejny w życiu zachodzi prawidłowość, że Edge przyciąga mnie do oglądania wrestlingu jako całości.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• 2 tygodnie później...

Karta na wczorajszy taping FCW TV:

Curt Hawkins w/Jackson Andrews vs. Ray Leppan

Courtney Taylor speaks w/Tiffany

Johnny Curtis vs. Percy Watson

Abraham Washington Show w/Justin Gabriel

Queen of FCW Math

(Q) AJ Lee vs. Naomi Night

FCW Tagteam Championship

© The Fortunate Sons (Dibiase and Hennig) vs. Vance Archer and Alex Riley

Najbardziej ciekawi mnie co pokaże młody Steamboat.

Wedlug moich obliczen Steamboata zobaczymy w FCW TV juz 21. Marca w walce z Donnym Marlowem

-------------------------------------------------

18 marca 2010

Az 9 nowych zawodnikow pojawilo sie w rosterze FCW:

Cable Jones - Wczesniej "znany" jako Dr. Lamar Braxton Porter w WXW.

Drake Brewer - Byly All Japan Tag Team Champion Joe Doering

Hunico - Znany na swiecie jako Incognito & Mystico.

Jacob Novak - uczen FCW

Jamie Keyes - Niegdys krotko w TNA u boku Kevina Nasha jako Brittany

Leo Kruger - Ray Leppan. W RPA Damien Duke

Rudy Parker - Adam Atherton. Wczesniej w OVW Asher Knight

Tamina - Sarona Snuka. Corka Jimmyego Snuki.

Tito Nieves - Orlando Colon. Kuzyn Primo i Carlito Colon

Edytowane przez N!KO

W newsach było podkreślane, że nie chodzi o TEGO Mistico.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

• 2 miesiące temu...

Info:

Jimmy & Jules Uso pokonali na house show team Fortunate Sons (DiBiase & Hennig) i tym samym siegneli po pasy Tag Team FCW

Na tapingu, ktory zostanie prawdopodobnie wyemitowany 28.03 Alex Riley pokonal w Main Evencie Justina Gabriela i Wade'a Barretta i siegnal po najwazniejszy pas rozwojowki.

------------------------

5.06.2010

Na chwile obecna wszystko przebiega zgodnie z planem jesli chodzi o blizniakow Uso, ktorzy dolaczyli na RAW. Ostatnio w rozwojowce stracili pasy na rzecz Los Amardos, czyli Hunico i Dos Equis (Tito Colon/Tito Nieves). Po stracie tamtejszych tytulow synowie Rikishiego beda mogli sie skupic na wystepach w glownym rosterze. Czy sobie poradza rzuceni na gleboka wode to juz inna kwestia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...