Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

FCW czyli Pierwszy stopień w drodze na szczyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

FCW

No w końcu mogę sobie obejrzeć najnowszy odcinek, chociaż nie wiem skąd N!KO korzystasz, bo ja jak na razie Ruseva i Orlova razem w TT chyba nie zobaczę.

1.: Na wyróżnienie zasługuje bardzo ciekawy finisher Leakeego. Spinning Bull Dog bardzo fajnie to wygląda. Tak właśnie myślałem, że będzie właśnie tak wyglądał. Bądź co bądź fajny finisher, a słaby zawodnik pod tym względem, że jest najzwyklejszym gościem w gaciach już nie chodzi o taki sformuowanie, że jest bo po prostu jest. Ale on jest kompletnie szary, bez jakiejkolwiek charyzmy już Curtis jest dużo lepszy a nawet uwaga Jacob Novak!

2.: Dwa ciekawe wywiady oby dwa z moimi ulubieńcami z FCW Harris pierwszy, Steamboat trzeci. Szczególnie spodobało mi się miejsce wywiadu Czołga z silnikiem od Ferrari i pokazał, że musi powrócić do MR być może jako ten dobry, który pofeuduje z Brodusem jeśli kiedykolwiek powróci. A byłby to niesamowity feud obaj duzi, dobre

mic skille oraz ring skille i obaj są szybcy. Jestem jednoznacznie Za! Aby kiedyś w przyszłości pojawił się taki feud.

3.: Hackmanowi dobrej przyszłości nie wróżę. W ogólę nie kupuję jego postaci kur*** szkoda, że to co spotkało Martina z TE się wydarzyło ;( . Hackman faworyt do wyj***ania na zbity pysk nic nie potrafi. Co lepsze federacja już wcześniej podpisała z nim kontrakt nim ten pojawił się w TE. Wiele osób nawet Jim Ross mówi, że to nie jest zawodnik bo mu do tego daleko to więc po jaką k*** podpisali z nim kontrakt. Gdzie oni mieli wtedy oczy? Bo do Edge'a z pewnością jest nie podobny. Edge miał medialną facjatę a ten... :? Nie lepszą niż nasz pseudo ulubieniec Novak.

Rick Victor zmienił swój image teraz przynajmniej jakoś wygląda.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-271871

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 316
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

52

• 8693

43

• E_9

42

• Yao

15

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

N!KO 52 odpowiedzi

• 8693

8693 43 odpowiedzi

• E_9

E_9 42 odpowiedzi

• Yao

Yao 15 odpowiedzi

• Reputacja:   0

FCWWrestling.info, the official website of WWE developmental league Florida Championship Wrestling, has removed four talents from their roster page:

* Calvin Raines

* Leroy Parks

* Marcus Owens

* Peter Orlov

Removal from the FCW roster page is generally a sign that said talent has been released from his or her developmental contract with WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276314

• Urządzenie:  Windows

* Calvin Raines - Kiedys na niego stawiali, ale to byl chwilowy run. Jak tylko nie byl wystarczajaco dobry na pas singlowy, to wrzucili go do tagu. Jesli najwiekszym atutem zawodnika jest theme song, to stawiam, ze ciezko bedzie znalezc droge do glownego rosteru. Dobra decyzja! Jest tam juz sporo czasu, i nie mogl sie przebic.

* Leroy Parks - Błąkał się tylko po wiekszych walkach, gdzie wystepowal caly roster. W pojedynke go nie widzialem nigdy, ale zagoscil w rosterze niedawno, i musial byc strasznie slaby, ze juz go puscili.

* Marcus Owens - Jesli Raines mial tylko theme, to Owens potrafil sie tylko usmiechac. Kompletnie nijak nie mozna bylo go przepchnac. Brak pomyslu w rozwojowce, to odeslanie Pana do amerykanskich kurnikow.

* Peter Orlov - Tutaj jestem najbardziej zawiedziony. Pomijajac to, ze jest to perelka z indy - ktora jest bardzo dobra w ringu - to jest to medialna twarz, i gimmick Rosjanina, ktorego nie trzeba zbytnio promowac na heela. Moglbyc wykorzystany na milion sposobow w glownym rosterze, ale co dalej? Chyba nikt nie wierzylby w jego wieksze sukcesy u Wujka Vince'a. Maja juz Tysona Kidda...

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276324

Podobno Mike Dalton pokonał Leo Krugera i zdobył FCW World Heavyweight ? Czy to prawda ?
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276353

• Urządzenie:  Windows

jo, a Husky z mlodszy bratem zdobyli pasy tag-teamow again :D
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276355

WWE has signed independent wrestler Chris Hero to a developmental contract. Hero was evaluated by the company in the fall and had an undisclosed medical issue that prevented WWE from signing him. Hero will join his former “Kings Of Wrestling” tag team partner Claudio Castagnoli (who wrestling as Antonio Cesaro) at WWE developmental in Tampa.

Super. Wreszcie ujrzymy KoW w FCW. Ciekawe czy obetną mu move-set tak bardzo jak jego Tagteam partnerowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276884

No to mamy ładne zakończenie dnia... Udało się jednak pozyskać jedną z legend sceny niezależnej i mam wielką nadzieję, że szybko byli członkowie KoW dostaną szansę w głównym rosterze. Niech zaczną jako zespół, niech się wypromują, a potem idą na szczyt. Ex Claudio może nie jest idealnym materiałem na główną gwiazdę u Vince'a, ale Hero to kandydat do Main Eventu, bez dwóch zdań. Trzymam kciuki za obu Panów, jednak za Chrisa szczególnie...

btw. ciekawe co za ring-name mu przydzielą... aż prosi się żeby go zostawili bez zmian, przecież na koszulkach z CH i wzorze z Supermana zbiją krocie! :D

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276889

No to mamy ładne zakończenie dnia... Udało się jednak pozyskać jedną z legend sceny niezależnej i mam wielką nadzieję, że szybko byli członkowie KoW dostaną szansę w głównym rosterze. Niech zaczną jako zespół, niech się wypromują, a potem idą na szczyt. Ex Claudio może nie jest idealnym materiałem na główną gwiazdę u Vince'a, ale Hero to kandydat do Main Eventu, bez dwóch zdań. Trzymam kciuki za obu Panów, jednak za Chrisa szczególnie...

btw. ciekawe co za ring-name mu przydzielą... aż prosi się żeby go zostawili bez zmian, przecież na koszulkach z CH i wzorze z Supermana zbiją krocie! :D

Ja oczywiście też dużo bardziej kibicuje Hero (wg. lepsza połówka teamu pod każdym względem), lecz pewnie będzie miał problemy. Jak wiadomo i Vince i HHH lubią koksów-kulturystów, a niestety w ten schemat lepiej pasuje CC (może i CH jest postawny, ale nie ma wizualnie super budowy ciała). Nie żebym narzekał (w końcu to też świetny wrestler), jednak jak już zaznaczyłem dla mnie Hero>Claudio.

PS I tak będę obu mocno kibicować (super by było jakby się pojawili w kwietniu w Gdańsku!).

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276901

Nie ujrzymy KoW, chyba że chodziło ci ogólnie, a nie w tagu. Według źródeł związanych z federacją, mają być oddzielnie i zupełnie niezwiązani ze sobą, bo Chris ma być facem, a jak wiemy, Claudio jest heelem pod ring namem Antonio Cesaro. Mimo tego, to kapitalne wieści dla fanów WWE, a kiepskie dla fanów sceny niezależnej. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Chris nie zostanie zmarnowany jak Low Ki/Kaval.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276911

Ten stereotyp o dużych, nasmarowanych olejkiem chłopach raczej poszedł w niepamięć... Czasy się zmieniły, scena niezależna staje się głównym miejscem z którego Vince pobiera nowe, potencjalne gwiazdy. Punk jest na szczycie, Bryan ma pas WHC, Rollins i Ambrose pukają do głównego rosteru i są chwaleni, Dolph i Cody są niewątpliwie przyszłymi mistrzami świata, więc mający pełen asortyment do bycia u Vince'a gwiazdą Chris ma szansę na ogromny sukces... ;)

Alvathen, plany planami... zależy co chcą osiągnąć. Jeżeli ruszą od razu z promocją Hero to jestem na tak. Sam jednak osobiście wolałbym zobaczenie ich z pasami Tag-Team i podniesienie ich w jakiś tam sposób prestiżu. Potem mogliby zrobić oklepany motyw z rozłączeniem tagu, feudem między partnerami i pójściem szybciutko do góry.

Bądź co bądź, ciekawe czy wykorzystają fakt, że to kolejni "kumple" Punka... temat dawno zapomniany, ale ja z chęcią zobaczyłbym kiedyś feud, w którym Brooks zebrałby swoją "dawną paczkę" i zawalczył z kimś innym. Zobaczymy...

Kończąc, możemy tak kminić i kminić, oby nie skończyło się częstym w ostatnich czasach shitem... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276912

Powinni zostawić jego ring name z tej przyczyny, że jest prosty i chwytliwy - a chyba o to powinno chodzić, prawda? Największa szkoda jest taka, że - jak było napisane na portalach amerykańskich - w osobach Hero i Castagnoliego upatruje się singlowe gwiazdy, także raczej nie ma się co napalać na połączenie ich (a szkoda...). Na dzień dzisiejszy większy sukces powinien osiągnąć Hero (jest bardziej kompletny), ale już w trakcie pierwszych przymiarek KoW pojawiły się newsy, że to w osobie Claudio bardziej upatrują gwiazdy.

O ile Szwajcar jest mi totalnie obojętny, tak jeśli postawią na nich jako na singli, liczę, że Hero bardzo szybko trafi do jakiegoś głównego rosteru, a nie zniknie gdzieś, jak Tyler Black :wink: - a nie powinien, bo charyzmą i mic skillsami zjada Blacka na śniadanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276914

@E_9

Może rzeczywiście patrząc na dzisiejszych mistrzów może tak się wydawać ale:

a)stawiam moją matkę, że po WM pas WHC będzie u Big Boya Sheamusa (A Daniel raczej nigdy go już nie powącha)

b)jeśli Cena przejdzie heel turn w Miami (oby) to założe się, że będą chcieli mu szybciutko dać WWE Title, by sobie podominował z pasem

Wg. mnie era Dużych Napakowanych Chłopców jeszcze nie minęła, ale oczywiście ci "mniejsi" też mają teraz szanse.

Ale Hero facem? ;( Był to jeden z najlepszych heelów na scenie indie i jestem pewny, że jeśli będzie tym dobrym nie zostanie wykorzystany jego potencjał mikrofonowy.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276915

Panowie, wystarczy spojrzeć na ring name'y. Użycie nazwy Kings of Wrestling i połączenie ich w tag, według WWE, nie miałoby żadnej historii. Bo co łączy Antonio Cesaro i (przykładowy ring name Chrisa) Christophera Johnsona? Nic. I to jest właśnie fakt, który wskazuje, że tej dwójki niestety w drużynie nie zobaczymy. Swoją drogą, czekam aż Double C oswoi się ze standardami WWE za mikrofonem, bo widziałem któreś z jego styczniowych prom i nie było ono najsolidniejsze. Ciekaw jestem, kiedy Hero zadebiutuje w FCW i kogo będzie grał, jaki dostanie gimmick - wówczas będziemy mogli powiedzieć więcej.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-276945

Przeglądnąłem wszystkie tygodniówki FCW aż do połowy stycznia i zobaczyłem tylko jedną (dobrą) walkę pomiędzy Daltonem i Krugerem, którą wygrał Leo ! Można gdzieś zobaczyć zwycięstwo Daltona ?
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-277108

Można gdzieś zobaczyć zwycięstwo Daltona ?

Nie sądzę, prowadzi on chyba rolę jobbera w FCW.

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/14/#findComment-277305

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      A ja bym się nie zdziwił, gdyby Moneciara wygrała właśnie dzięki Kamilce, a ich kwasy okazały się podpuchą. Jak dla mnie, to zbyt "z dupy" i za szybko doszło do rozłamu tej dwójki.
    • DarthVader
      Zostało im już tylko emitowane dzisiaj Rampage (ostatni epizod tak btw), także raczej wątpię, że tam nagle to ogłoszą. Chciałbym zobaczyć przynajmniej walkę Hook vs Cage, ale chyba zapomnieli całkowice o tym feudzie. Tazz wrócił po operacji do komentatorki w znanej arenie ECW i co? Nawet słowem nie wspomniał o tym story. Jak faktycznie z tym nagle wyskoczą na Rampage, to zmarnowali okazję. Większość zapomniała już chyba o tym feudzie. Coś w tym jest. Ospreay złapał ostatnio trochę pinów i potrzeba mu na gwałt wygranej bo jego gwiazdka trochę trasie blask po wielkim debiucie. Co oni mogliby jednak zrobić z Okada w przypadku straty pasa? Byłoby dla niego chyba najlepiej gdyby dalej mógł spokojnie dojrzewać w roli biczowatego heela wygrywając turniej.  AEW ma dobre momentum do tej gali. Gale w Nowym Jorku się udały, ta z nagraniem Collision zgarnęła nawet jakiś dobry rating dzięki meczowi lecącym przed galą. Do tego za tydzień HBO Max... Można to w ogóle jakoś tam oglądać w Polsce? Przydałoby się tutaj coś wielkiego. Mała ilość walk jak na ich standardy wróży coś innego niż zwykłe. Zobaczymy.  Jon Moxley jest pewniakiem mną wygrana, ale postawienie go obok Whitea, Orange i Allina powinno wynieść wszystkich do góry. Z Cassidym i Darbym ma niezłe rywalizacje za sobą. Przydałoby się tutaj coś nieoczekiwanego. Nie liczę jednak na jakiegoś Shane McMahona. Może The Elite się pojawi? To ich chyba nigdy nie zaatakowali Death Riders. Jest też Krystian, ale to raczej prwystawka dom grubszej akcji.  MJF tu wygrywa i może nawet buntuje kumpli Adama przeciwko niemu. Ma to jakiś sens w tej historyjce, ale chyba wszyscy chcemy, aby to był definitywny koniec tego feudu... Poza walkami o pas AEW i finalkm turnieju interesuje mnie tutaj tylko walka Thunder Rosy. Powinna wrócić do walk o pasy.
    • IIL
      Pamiętam jak rok temu zakładając ten wątek pisałem o tradycyjnym w okresie świątecznym live eventcie WWE w Madison Square Garden w którym świeżo po powrocie CM Punk walczył z Dominikiem Mysterio.  W tym roku podczas wizyty WWE w MSG, Punk nie tylko zaliczył walkę z Ludwikiem Kaiserem, ale również zainterweniował w walce wieczoru ( Gunther vs Priest w Steel Cage o WHC). Może i nie byłoby w tym nic dziwnego, ale wyglądał jakby wyleciał z pomocą prosto spod prysznica... 😂   Swoją drogą main eventem tej gali miała być walka Seth Rollins vs Bronson Reed w klatce, ale Australijczyk złapał kontuzje 
    • IIL
      W zaledwie kilka godzin od założenia tego wątku internet rozpisał się na temat rzekomych planów odnośnie starcia Cody Rhodes vs John Cena na nadchodzącej WrestleManii 41. Cena miałby być backup planem na nieobecność The Rocka. Wszystkie te serwisy powołują się na Mike Johnsona z PWInsider: MAJOR MATCH IN THE WORKS FOR WRESTLEMANIA (POTENTIAL SPOILER) | PWInsider.com WWW.PWINSIDER.COM Nikt tutaj nie podał typu na taką walkę i przyznam, że taka walka ma duży potencjał - w końcu to ostatni rok Ceny, jego ostatnia WrestleMania, to czemu nie podbić stawek i wrzucić do tego ostatnie pretendowanie do WWE championship i ewentualne pobicie rekordu x16 o jedno oczko? Brzmi to nawet ciekawie i w całym tym powolnym gotowaniu  grubszych storylinów WWE rozkładając je zwykle na kilka lat nie zdziwłby mnie za bardzo fakt przesunięcia walki Cody/Rock na 2026 rok.  Poszukałem skąd biorą się doniesienia na temat absencji The Rocka i opierając się na WrestleTalk pokróce zaczęło się od raportu Dave'a Meltzera z października mówiącego o tym, że Dwayne podobno poinformował WWE o tym, że jego terminarz nie pozwolu mu na występ podczas WrestleManii 41. Oliwy do ognia dodał Fightful Select, gdzie na ich patronite również pojawiła się podoba wiadomość.  Uncertainty About The Rock's WWE WrestleMania 41 Status Update - WrestleTalk WRESTLETALK.COM An update has emerged on The Rock's status for WrestleMania 41, amid uncertainty about his next WWE appearance.  Ciężko mi jednak wyobrazić sobie debiut WWE na Netflix i pierwsze RTWM na tej platformie bez The Rocka. Raczej to robienie szumu, aby potrzymać jego aurę atrakcji na specjalne okazje i sprawić, by definityny powrót był jak najbardziej huczny. Musi być przecież na tej trasie WWE w Europie, inaczej potargam bilet na RAW w Brukseli...   Z innej beczki - jeżeli nie Rhodes, to Gunther mógłby być na celowniku Johna Ceny (po np wygranym Royal Rumble). Taki storyline na pożagnenie, to coś ciekawszego niż walka z Loganem czy Austinem Theorym. Nie chcę nowego Angle vs Corbin na WrestleManii.
    • KyRenLo
      Smackdown: Już myślałem, że rzucą jakieś najlepsze momenty i tyle z tygodniówki, ale będzie co oglądać.
  • Dodaj nową pozycję...