Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

FCW czyli Pierwszy stopień w drodze na szczyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Lubie FCW i zawsze tam sie trafiali fajni wrestlerzy i divy (Aj to dzis moja ulubiona diva ever :D). Rowniez formula NXT mi sie podobala (pierwsze 3 edycje do mnie trafiala), bo fajnie bylo poogladac zawodnikow rozwojowki "w praniu". Obecnie dosc duzo ciekawych wrestlerow ocierajacych sie o FCW jest juz w glownych rosterze lub nie sa wogle powiazani z WWE w zaden sposob. Z obecnego rosteru rozwojowki na Florydzie to jaram sie (sugeruje sie spisem z oficjalnej strony FCW, chociaz wiem, ze czesc juz jest w glownych rosterze): Husky Harris (markuje mu mocno), Dean Ambrose, Seth Rollins, Richie Steamboat + na plus zasluguja Conor O'Brian, Brodus Clay, Derrick Bateman. Jezeli chodzi o divy: Aj Lee (<3), Kaitlyn (cos w sobie ma), Maxine (swietna osobowosc i mic skillsy), Raquel Diaz (mloda Guerrero w miare dobrze odgrywa ten swoj gimnick), reszcie tych nowych panien sie nie przyjrzalem za dobrze, wiec nie napisze duzo :P
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-259539

• Odpowiedzi 316
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

52

• 8693

43

• E_9

42

• Yao

15

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

N!KO 52 odpowiedzi

• 8693

8693 43 odpowiedzi

• E_9

E_9 42 odpowiedzi

• Yao

Yao 15 odpowiedzi

• Reputacja:   0

Pomijajac niedawna kontuzje, to Abe jest bardzo irytujaca persona. Kilkukrotnie juz slyszalem pogloski, ze jego postac z ECW, to on w prawdziym zyciu - moze stad tez jego mikrofony kunszt, bo kazdy kto gra siebie wychodzi na tym dobrze. Wychodzi na to, ze sam on sobie stoi na przeszkodzie przed kariera. Gdy nabierze troche pokory, to i drzwi sie powinny otworzyc. Tam znow wszystko bedzie nalezalo do niego. Mam jednak obawe, ze palma szybko mu odbije po takim awansie. To jest kolejna osoba, ktora notorycznie staram sie promowac, jak to bylo w przypadku Rileya, i jest w przypadku Ambrose'a (choc jego doceniamy wszyscy, i to mnie cieszy). Licze na chlopaka, ale juz powoli sam przestaje wierzyc w jego sukces.

Szkoda, że NXT zeszło na taki poziom jaki widzimy, bo taki Ambrose mógłby się tam wypromować a Washington'a mogliby sprawdzić jak się będzie zachowywał. Przykład Riley'a pokazuje, że z NXT można się szybciej wybić niż FCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-259541

jak kogoś interesuje, to nowe promo Ascension może sprawdzić tu: http://fifkx.blogspot.com/2011/10/ascension.html
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-259602

Ciekawy finisher Krugera, zmodyfikowany Sleeperhold (chyba :twisted: )

Slepper Hold + Body Scissors

Na własne ryzyko..., bo już obejrzałem wczorajszy epizod.

FCW:

TT:

Z góry zaznaczę, że stajnie heeli ma ciekawe theme. Były momenty dobre i słabe. W jednej chwili jedna z drużyn dokonała z ok.5 zmian pod rząd. Dobrze spisał się Conor, trochę szkoda, że służył w NXT jako jobber, ale właśnie gdyby był w main rosterze mielibyśmy dwóch Sheamusów?? Dobra kombinacja ruchów, rzutów od Primo Back suplex + German Suplex + Vertical Suplex. Czy zwykły jawbreaker nadaje się na finisher?? Trochę lipny.

Rainer vs orlov:

Już na starcie jednego zawodnika było słychać ''Boring'', a był nim Calvin. Walka całkiem dobra, ale tutaj finisher był całkiem dobry na zakończenie. Ogólnie po tej walce mogę powiedzieć, że ten pierwszy jest nudny.

Kruger vs Ambrose vs Sandow vs HUSKY HARRIS Title:

Cała czwórka z FCW mnie bardzo ciekawi. Chociaż dwaj z nich mogą liczyć tylko na jobbowanie w przyszłości. Dobra akcja z Catapultą od Huskiego. Również dobra akcja spear/Shoulder Block na wszystkich trzech przeciwnikach. Nawet nie pomyślałem, że będzie taki zwycięzca tej walki.

Ogólnie: Dostaliśmy dobre walki, padło kilka ciekawych w nich akcji kończących. Oraz bardzo dobry ME.

Ocena:8/10 (NXT,Superstars i FCW mają podwyższone)

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-259648

Piszac wczesniej o klimatycznych promach Ascension, mialem glownie na mysli to wyzej, ale nie moglem go znalezc. Teraz nadrabiam zaleglosci. Przyznam, ze po tym co zobaczylem, zaczyna mi wadzic Pan Colon w tej stajni. Srednio pasuje do reszty, ale musi wypelnic kulturowa luke. Widocznie potrzebowali latynosa.

Leo Kruger mistrzem FCW. Przyznam, ze wiedzialem iz tak to sie skonczy, bo jestem czestym gosiem strony rozwojowki. Pisze jednak o tym, ze kompletnie nie wierzylem, i nie wierze w potencjal Krugera. Niczym nie blysnal odkad ogladam FCW! Pamietam przez mgle jego smieszny program z Justinem Gabrielem, ktory prowadzili, bo sa rodakami. Jedyne co ma, to gabaryty i medialna twarz, ale to nie czyni z Ciebie gwiazdy (posiada to wiekszosc tamtejszych zawodnikow)... Patrz Johnny Curtis.

Dla ciekawskich, bo czesto o nia pytali: Naomi zmienila fryzure i jest jej o wiele lepiej (wyglada zjadliwie). Niestety, dostala do kompletu Cameron Lynn, ktora jest bardziej irytujaca od starszej wersji Pani z duzym tylem. Pomine juz fakt, ze jest PASKUDNA!

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-259677

Na wczorajszym odcinku FCW pokazal sie Antonio Cesaro (Castagnoli). Zostal z nim przeprowadzony wywiad, ale takimi promami wiele nie osiagnie w WWE... Bardzo kiepsko sie to prezentowalo. Juz lepiej na mikrofonie wypadl Leo Kruger, ktory wirtuozem tej dziedziny nie jest. Claudio musi wyluzowac, bo o wiele lepiej mu sie gadalo z Chrisem u boku.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-260378

FCW:

Jestem już w trakcie oglądania najnowszej gali to więc ją opisze:

TT

Raines/Bronson vs Marlow/Parker

Z góry chcę napisać, że finisher Rainesa jest ciekawy. Podobne wykonanie do F-5 Lesnara, lecz zamiast DDT jest tutaj Spinebuster, ale sam zawodnik jest nudny z resztą jak każdy jeden ''podopieczny'' Saxtona. Walka średnia.

Promo:

Na szczęście zostało przerwane przez Husky'ego. Muszę powiedzieć, że czołg z silnikiem ferrari ma całkiem dobre mic skille. Co można przedstawić jako odwrotność do mic skilli obecnego mistrza rozwojówki.

Wywiad z nowym nabytkiem i to nie byle jakim, bo z Claudio Castagnoli jako Antonio Cesaro. Widać jak to N!KO napisał był spięty i kiepsko wyszło.

Washington vs Orlov:

Musi być dobra walka. Dwa goście jeden o wielkiej charyzmie, drugi dobry technik. Pierwszy raz usłyszałem theme Petera, spodobało mi się. I tak też było szybka, dynamiczna ogólnie na plus.

Sandow vs Ambrose vs Harris

Sandow czyli następca Kozlova o tym samym gimmicku. W walce spodobała mi się

podwójna, dziwna dźwignia o to screen:

http://img197.imageshack.us/img197/7950/aabzc.jpg

W walce oprócz tej dźwigni podobało mi się również obijanie Huskiego przez obydwóch jego rywali, co pokazało w jakimś sensie, że jest solidnym i mocnym zawodnikiem. Harris ma piękny moveset i każdą jedną akcję potrafi pięknie wykonać: Short Arm Clothestine, potężny Ura-Nagle Slam (mój ulubiony rodzaj finisherów) do tego Reverse Swining STO (mój ulubiony finisher) jest efektywny i efektowny. I jak mam nie lubić i markować Huskiemu jak jego wygląd przypomina mi Edge'a i do tego te piękne akcje :D .

Pytanie do N!KO czy miałeś okazje zobaczyć jakąś walkę Rodneya Thomasa i skąd ten zawodnik przyszedł, z twarzy jest bardzo podobny do młodego Heninga.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-260415

Pytanie do N!KO czy miałeś okazje zobaczyć jakąś walkę Rodneya Thomasa i skąd ten zawodnik przyszedł, z twarzy jest bardzo podobny do młodego Heninga.

W telewizji pokazal sie chyba tylko raz, ale w roli "miesa armatniego" (jobbera), ktory nie byl w stanie sie nijak wykazac. Podejrzewam, ze niebawem uslyszymy o jego zwolnieniu. Byl anonimowy, gdy przychodzil do FCW, a i na razie nic sie nie zmienilo.

Nie ma co sobie nim glowy zawracac* (* - do odwolania)

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-260424

Polecam pojedynek z ostatniego FCW, CM Punk vs. Dean Ambose (Jon Moxley), do tego jeszcze promo Punka. Według mnie, obaj panowie pokazali dobre show, co widać po publice, podobało się.

http://www.youtube.com/watch?v=X2enGXq21no&feature=related

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-261392

kurde walka fajna, ale 9/10 z tego co mówili nie zrozumiałem, bo się co chwile publika darła -_-
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-261426

FCW:

Leakee vs Ricardo:

Eh wcześniejszy image Meksykana był dużo, dużo lepszy. Teraźniejszy nie jest zły, ale i nie jest dobry. Ładny tak jakby pele kick z wybiciem w narożniku. Ładna końcówka

walki.

Ja niestety wiedziałem po co te beztalencie z Tough Enough będzie w FCW, oj wiedziałem. Jaka osoba, taki gimmick, taka walka.

Rowan vs Langstone:

Walka ze składu widać, że będzie słaba. Dwójka szarych beztalenci. Starcie było tak słabe, że szkoda było mi tego oglądać. Zaledwie dwa jakieś rzuty, reszta to wymiana powolnych punchy. Zakończone przez Belly To Belly Slam :?

Śmieszne jest dla mnie to, że jeden z braci jest tak świetny, że nadał by się do Main Eventów, a drugi na odwrót jest słaby.

Dalton vs Cesaro:

No w końcu coś ciekawego Claudio zadebiutował w ringu, a na przeciwko siebie ma gościa, który nawet w rozwojówce służy jako jobber. Ładna akcja Double Arm Backbraeker. Wow move-set tzn. z finisherem, signature move (świetne akcje) nie zostały zastąpione jest to wielki plus. Modified Powerbomb piękna akcja.

Kruger vs Harris:

I nadszedł czas na walkę, na którą musiałem długo czekać. W starciu niczego mi nie

zabrakło, wprost było wszystko co oczekiwałem. Była determinacja, szybkość, akcje

jakie chciałem zobaczyć.

Młody smok kiedy przeszedł heel-turn??

Ogólnie: W tym tygodniu szanse dostali ci słabsi na pokazanie się, nie jest źle, nie jest dobrze z tym. Jedynie na plusa zasługuje debiut w ringu nowego nabytku WWE Antonio Cesara, a ME kto obejrzy ten będzie wiedział dlaczego mi się średnio pod jakimś względem podobało pomijając to co napisałem w jej opisie.

Ocena: 6/10

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-261605

Młody smok kiedy przeszedł heel-turn??

Zapowiada sie jego pierwszy raz.

Martwi mnie Castagnoli w WWE. Mam nadzieje, ze dadza mu rozwinac skrzydla, bo ja jestem swiezo po jego wystepach na PWG BoLA, i teraz ogladac Cesaro w FCW... Oczy bola, mozg placze. Spodziewalem sie ograniczen, ale oby nie byly one az takie.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-261689

Walki z Punkiem sie nie dostaje z przypadku. Do tego teraz atak na Regalu i prawdopodobny program w FCW TV? Jesli tylko CM i William sie pozytywnie wypowiedza o ringowych umiejetnosciach Deana Ambrose'a, to mam wrazenie, ze ten Pan zadebiutuje w glownym rosterze szybciej niz nam sie wydaje.

Oh Yeah - Percy Watson

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-262573

FCW:

Sandow vs Rollins:

Zapowiada się ciekawa walka obu zawodników zdąrzyłem polubić tzn. tego pierwszego, Setha od początku w FCW ponieważ ROH nie mam możliwości oglądania lubię. 15 minut jednej walki to trochę za długo jak dla mnie, ale skoro ma to pomóc Rollinsowi w wdarciu się na górę może nawet do Main Rosteru to nie będę narzekał, bo wiem, że nie będzie lipy za to Damiena chyba pierwszy raz widzę w walce na czas. Akcja na apronie taka sama jaką nam potrafi zaprezentować JoMo Moonlight Drive czy Crucifix Neckbreaker to jest jedna i ta sama akcja tylko dwie nazwy napisałem. Ooo to walka jest 3 falls 2. W czasie walki dostaliśmy promo video z stajnią no dobrze, że przynajmniej mają jakiś pomysł na Conora w FCW.

Mahal/ Victor vs Watson/ O'neil:

Victor to zawodnik bardzo nudny, jego image pasuje do takiego gimmicku, jak Conor dostał w NXT w 4 sezonie. Wyczuwam tutaj zwolnienie w najbliższym czasie. Watson oraz szczek powinni dostać jakąś Tag Teamową nazwę ładnie współpracują, pasują do siebie więc powinni wymyśleć dla nich jakąś oryginalną nazwę. A właśnie czy ja mam tylko takie wrażenie, że Titus i Percy to będzie nowe Cryme Tyme??

Maddox vs Pierce:

Właśnie miałem pisać, że Brad przypomina mi Zigglera, a tu proszę jego przeciwnikiem

będzie brat Dolpha. Zobaczmy co nam zaprezentuje młodszy z braci... Mięso armatnie.

Cassady vs O'Brien:

Domyślam się, że Conor jest liderem stajni a jego rywalem jest chyba debiutant w ringu. Nie wiem czy debiutant czy też nie, bo często zapominam o tych mniej znanych zawodnikach. Hahah zaje*bista ta stajnia jest, Conor skoczył na plecy a reszta świruje to jest takie coś co lubię. Big Boot za zakończenie, spodziewałem się trochej lepszej akcji kończącej. Córka Vickie i Conor powinni się znaleźć w MR za nie długo. Conor ma świetny image podobny do Goldberga przez co go lubię.

Steamboat vs Harris:

I jest dwóch moich ulubińców jeden 1, drugi 3. Walka musi być dobra. Mocny brawl i przy okazji sędzia sobie trochę polatał. Zaznaczam iż Andy sie pokazał. Ładnie podgrzana końcówka.

Ogólnie: Epizod bardzo pozytywny, nie mam się do czego przyczepić. Szybko zleciał czas przy oglądaniu odcinka.

https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-262607

także obejrzałem najnowszy odcinek FCW. no cóż jestem pod wrażeniem - w akcji obejrzałem moich ulubionych zawodników 'rozwojówki' prócz tego we wszystko wplątane są bardziej bądź mniej znany gwiazdy WWE.
https://forum.wrestling.pl/topic/18868-fcw-czyli-pierwszy-stopie%C5%84-w-drodze-na-szczyt/page/11/#findComment-262643

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Mamy koniec roku, zaraz okres Road To WM, a w sumie tak naprawdę tak samo jak w zeszłym roku nie mamy żadnych konkretów, a jedynie spekulacje, mega mi się to podoba, osobiście uważam, że Rock nie zawalczy na WM, ale może się mylę, jednak będzie w jakiś sposób zaangażowany, ale to się zobaczy, Orton vs Cena byłoby świetne, ale nie widzę innego opponenta dla Rhodesa niż Orton, to jest największa walka jaką mogą zrobić o Undisputed WWE Title nie licząc Rock vs Rhodes, ale skoro wedle mojej teorii Rock nie walczy na WM, to powinni pójść w Cody vs Randy, Roman mógłby zawalczyć z Jacobem albo Punkiem, wątpię, że pójdą w Reigns vs Rhodes 3, chociaż słyszałem takie plotki, ale mam nadzieję, że się to nie wydarzy mimo wszystko xD co za dużo to nie zdrowo, co do reszty kompletnie brak pomysłu, skoro Rollins nie zawalczy z Punkiem tylko Roman potencjalnie to co dla Setha? Gunthera? Priesta? Samiego? Wielka niewiadoma i zapowiada się mega ciekawie, czekam na kolejne tygodnie i na RR, gdzie może się wiele wydarzyć tak samo jak na debiucie Raw na Netflixie, bo na razie to żadnych konkretów nie ma, jedynie czyste plotki i spekulacje. 
    • DarthVader
      Bilety tutaj to widełki 400$-15,000$ dolarów... WWE dalej winduje ceny i w sumie nie ma się co dziwić, że doi fanów skoro taki "greenshirtguy" i tak kupi miejsce w pierwszym rzędzie, a z Rockiem na ringu i tak się sprzeda...  Nashowi ceny jak najbardziej odpowiadają :o   Kevin Nash Justifies WrestleMania 41's Sky-High Ticket Prices WWW.RINGSIDENEWS.COM Excitement is already growing for WrestleMania 41, which WWE announced will be held in Las Vegas at Allegiant Stadium on April 19 and April 20, 2025.     Rock vs Rhodes to raczej pewniak. Powinno wyjść pysznie i dodaje to nieco tej aury z jubileuszowej Manii XL.  Punk vs Roman wygląda solidnie na papierze i mogą też w to pójść, tylko co z tym pompowanym od lat Roman vs Rock? Raczej przyjdzie na to poczekać do WM 42 w 2026 roku. Cody/Rock i Punk/Reigns to konkrety, ale po tym teaseowaniu tego wokół WM XL pozostaje lekki niedosyt. Gunther powinien mieć jakiegoś dobrego oponenta. Przydałby się mi u zwycięzca RR, aby go lepiej pokazać jeżeli powyższe walki zostaną zrealizowane.   
    • Mr_Hardy
      Jax Dane Dead, Former NWA Worlds Heavyweight Champion Unexpectedly Dies At Age 48 - Wrestling Inc. WWW.WRESTLINGINC.COM Former NWA Worlds Heavyweight Champion and multi-time NWA National Heavyweight champion Jax Dane passed away at 48 years old on Wednesday, December 25.    
    • MattDevitto
      Fajerwerki już słychać za rogiem, więc czas tradycyjnie odkopać wiadomy temat. Jak u was w tym roku - na bogato czy raczej pozycje nieco bardziej budżetowe?
    • MattDevitto
      Najbardziej randomowy news jaki widziałem od dawna: Omos może zadebiutować w NOAH na gali, która odbędzie się 1 stycznia! Widać w Japonii poznali się na jego umiejętnościach i chcą zobaczyć takiego kozaka na żywo  
  • Dodaj nową pozycję...