Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

FCW czyli Pierwszy stopień w drodze na szczyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

w rozwojówce WWE kolejne nazwiska ze sceny niezależnej. Wyobrażacie sobie kiedyś ten ten skład - CM Punk, Bryan Danielson, Dean Ambrose, Seth Rollins, Kings of Wrestling ..
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Odpowiedzi 316
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

52

• 8693

43

• E_9

42

• Yao

15

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

N!KO 52 odpowiedzi

• 8693

8693 43 odpowiedzi

• E_9

E_9 42 odpowiedzi

• Yao

Yao 15 odpowiedzi

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Wogole mi sie marzy za jakis dluzszy czas (2013?) by Punk przeszedl ponowny heel turn wzial wrestlerow z Indys (obecnych w FCW), stworzyl wielka stajnie i zrobil kolejna inwazje (cos jak Invasion angle w 2001) zaczeli by atakowac wrestlerow z 2 rosterow, wyglaszali by workowo-shootowe speeche hejtujacy mainstremowe federacje i obecna polityke Vince'a (cos jak promo Punka czy Daniela na NXT 1)....o tak, to by bylo piekne :D

• Reputacja:   1

Wogole mi sie marzy za jakis dluzszy czas (2013?) by Punk przeszedl ponowny heel turn wzial wrestlerow z Indys

Byłoby piękne to fakt. Ale wtedy Cena by go nie przeszedł i ciągle dostawalibyśmy w kółko to samo jak do niedawna. Lepsza byłaby opcja powstania tak jakby drugiego Nexusa bez NXT tylko takie z góry wejście smoka do głównego rosteru składającego się ze samych ogromnych talentów i przyszłych mistrzów to byłaby lepsza opcja, której Creative Team tym razem tak szybko by nie spier*** jak Nexusa. I tylko jedno pytanie pozostaje o ile Cena w ogóle przejdzie ten heel turn (zadane do mojego pierwszego zdania)...

Imie Hero to oczywiscie sprawa dyskusyjna. Brzmi komicznie, ale na pewno nie zostalo rzucone ot tak. Coś zastanowić się musieli, bo Kassius Ohno, to po prostu KO, a nie od dzis wiadomo, ze Chris to Young KnockOut Kid. Podejrzewam, ze za wiele sie w jego postaci nie zmieni. Pytanie tylko, czy do czasu az urosnie w oczach oficjeli, oni beda w stanie wpasc na cos blizszego jego ringname'owi znanemu wszystkim. Pokusze sie pewnie o jakas szersza opinie do czasu az go zobacze, a zeby nie byl to taki "pusty post", to wspomne, ze wciaz nie widze Claudio w glownym rosterze WWE. Nie w takim gimmicku (ktory niestety jest prawdopodobny, jesli chodzi o ewentualny debiut na przestrzeni 2012)

50608915156a3743c1fa34.jpg

Z tego co słyszałem. Brodus Clay został sprowadzony ponownie do FCW. Ostatnio nie występuje, a jego ostatnia walka, która była nagrywana na Smackdown 2 tygodnie temu (ze Slaterem) została wycięta z show, bo Vince McMahon nie był z niego zadowolony. Podobno jego zachowanie w ringu było tak słabe, że to dlatego od tamtego czasu nie widzimy go na tygodniówkach. Jeżeli zostanie to w 100% potwierdzone to wg mnie Brodus powinien wypierdalać, bo to co z nim robią jest niezrozumiałe. Wpierw zwlekają z debiutem kilka miesięcy, a jak debiutuje to dają mu ciężki do zaakceptowania gimmick. Jak się już rozkręcił to nagle znowu coś nie tak.

Btw. Jest też info, że Brodusa nie podziwiamy, bo... nie ma na niego żadnego innego pomysłu niż squashe.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Wątpię w to... Kiedy przestał się pojawiać, to dodali go do intra zarówno RAW, jak i SD!. Gdyby po tym miał zostać sprowadzony do FCW, to gdzie tu sens?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Sens jest, bo tak jak pisał PiTeRoNGW, Vince nie był zadowolony z pracy ringowej Brodusa i dlatego też jest możliwe, że oficjele zdecydowali się ponownie wysłać go do FCW, by się podszkolił. Inna sprawa, że nie wyobrażam sobie tańczącego Claya w gimmicku Funkasaurusa, walczącego w rozwojówce. Ciekawe jak to rozwiążą.

Osobiście ring-name Hero u mnie wywołał totalne zdziwienie, ale jeśli ma to większe przesłanie, to narzekać nie mogę, w chwili wolnego czasu obejrzę jego debiut w FCW.

FCW 19.2.12:

Nie pamiętam czy wcześniej Washington pojawił się w ringu w swoim nowym entrance attire, ale wygląda w nim trochę lipnie. Maddox to dobry zawodnik lubię gościa i chciałbym, aby dostał szansę na pojawienie się w MR kiedyś. Na micu średnio wypadł, doszedł do niego Cottonwood i dostali walkę z braćmi Rotundo. Fajny pomysł, ale go nie popieram nie w tej chwili. Husky był w MR a więc po co łączyć go w Tag skoro w MR o ile miałby się teraz do niego dostać ta dywizja jest gówniana tylko dwa prawdziwe TT nie z dupy wzięte a to by była strasznie mała rywalizacji i dość duży krok w tył dla mojego rozwojuwkowego ulubieńca. Moim zdaniem Husky na starcie swojej solowej kariery w MR powinien dostać taki sam push jaki dostał Szkot czyli z miejsca feud o pas IC. To by było dość niesamowite świetne walki między byłym Rookie a byłym Pro z NXT 2 o pas. Woods zmienił image, że go w ogóle nie poznałem. Dość ciekawa walka z Cesarem: Running Dropkick od Cesara na plus fajna jest ta akcja. Według mnie Cesaro w dzisiejszym WWE mógłby być takim drugim Kurtem Angle w końcu też jest równie bardzo dobry, podobny jest strasznie do niego bo i budowa ciała i twarz.

I właśnie dopiero teraz Dalton będzie walczył o najważniejszy pas FCW. Dalton według mnie jest dość ciekawym zawodnikiem. Od jego ostatniej walki dość mocno mnie sobą zainteresował i podczas tamtej walki przyciągał moją uwagę tylko na siebie. Walka o pas dość bardzo dobra. Tak było i tym razem Dalton przyciągał na siebie cały czas moją uwagę on podobnie jak Sheamus dzięki swojemu charyzmatycznemu wyglądowi osiągnie sukces i oby to wykorzystał, bo stał się jednym z moich ulubieńców z FCW. Edgecution jako akcja kończąca coś za dużo zawodników ją ma, ale mam nadzieję, że ona była tylko w tej walce. Następnym razem będzie inna.

Edytowane przez 8693

Jego ring name czyli Kassius Ohno nawiązuje do jego KO, więc niby ma to jakiś sens. Ciekawi mnie jak długo będą trzymać Chrisa w FCW, bo generalnie za majkiem był jednym z lepszych w ROH, więc nie powinien tam długo siedzieć.

Baardzo ciekawy spoiler z twittera Hero...

Damn Seth Rollins is FCW champ and Chris "Kassius Ohno" Hero debuts on FCWtv March 11th and first match is the week after, good stuff :D

http://media.tumblr.com/tumblr_lzvydroleO1r4qwnn.jpg

Zapowiadają się cholernie ciekawe odcinki... ;)

Jestem niezmiernie ciekawy jak będzie wyglądała postać Hero i co nam zaprezentuje debiutując w TV. O ile FCW oglądam "od święta", tak teraz czekają mnie trzy odcinki, o których na pewno nie zapomnę (11, 18, 25.03). Rollins wreszcie mistrzem, tylko za bardzo nie rozumiem, dlaczego wcześniej nabili statsy Krugerowi. Może szykują Leo do głównego rosteru? Oby nie, nic do gościa nie mam, ale dla mnie to nie ten kaliber - sto razy bardziej na awans zasługują właśnie Black czy Richie Steamboat.

Dość fajną tygodniówkę nam zaserwowali, jednak pewne rzeczy mnie w rozwojówce nie interesują, odniosę się zaś do trzech kwestii...

Młody Steamboat: Niektórzy na forum widzieli go już w głównym rosterze... a jak dla mnie jest o 100km za wcześnie aby skręcać na RAW/SD! Facet prócz nazwiska i dobrych umiejętności nie ma nic, niech pracuje nad majkiem i charyzmą, a może kiedyś. Chyba, że pojawi się u Vince'a pas dla "latających i szybkich małpek" to wtedy okej.

Seth Rollins: Ringowo świetnie, charyzmatycznie przeciętnie, na majku przeciętnie (przynajmniej tak było w ROH) i jak dla mnie brak wyrazistego gimmicku. Chociaż w sumie jakiś tam gimmick posiada, ale dla młodszych fanów ciężko byłoby go określić i przyjąć... więc na razie też bym się wstrzymał.

Dean Ambrose: Ten facet jak wskoczy do głównego rosteru to powinien być od razu wrzucony na głęboką wodę! Genialnie odgrywa gimmick psychola, mimika twarzy nie gorsza niż u Ortona, ringowo jest bdb i przede wszystkim jest wyrazisty w tym co robi, jak robi i co mówi. Przypomniałem sobie po tym odcinku jego mini-feud z Regalem (który tak jakby jest ciągnięty) i walki z Rollinsem, koleś jest świetny. To jak potrafi psychopatycznie zatańczyć w ringu, albo śmiać się z własnej obitej mordy rozwala mnie na łopatki, takich ludzi właśnie szuka Vince. Potencjał na przyszłego mistrza, po WM widzę go koniecznie na RAW/SD!

EDIT: Albo jeszcze rzecz numer 4... Cesaro: N!KO napisał, że nie widzi go obecnie w głównym rosterze, ja również (fuckin kant, ile razy muszę się z nim zgadzać?! :D). Jak na mój gust słabiutko to obecnie wygląda na majku, gimmick jajec nie gniecie i jest mi obojętny, a ringowo wygląda jakoś sztywnie i powolnie. To nie ten sam człowiek co na niezależnej i jak dla mnie jedynym ratunkiem obecnie byłoby połączenie go na wstępie z Hero, który może by to trochę rozruszał. Chciałoby się Ohno od razu jako samodzielną gwiazdę, ale jeżeli mamy upiec dwie pieczenie na jednym rożnie to może warto byłoby zrobić taki myk?

I tyle chciałem napisać po obejrzeniu tego odcinka i odniesieniu takiego wrażenia jak wyżej... czekamy na Hero.

Oj oj oj...czy też szykują się wzmocnienia wśród talentów WWE? Nie wiem czy to prawda i czy to nie jest plotka, dlatego

Ring of Honor miało zablokować podpisanie kontraktów z WWE przez braci Briscoe oraz Adama Cole'a...tylko że czy to starczy? Może ktoś ma lepsze info, co w tej sprawie i czy w ostateczności ta trójka znajdzie się w FCW.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

FCW:

W tym bardzo chu**ym tygodniu :( Tyle dobrze, że chce/ poświęcę chwilę czasu na obejrzenie jakiejkolwiek tygodniówki... reszte RAW, SD nie wiem kiedy obejrzę, ale na razie nie mam w ogóle zamiaru...

Napiszę tylko w krótkich punktach ponieważ już obejrzałem cały odcinek i nie widzę nic ciekawszego w nim co by zasługiwało na jakąś większą uwagę prócz:

1.: Wygranie walki Coreya Gravesa z byłym mistrzem Tag Teamu CJ Parkerem. Całkiem dobra walka, ale wygrana została osiągnięta przez bardzo fajną dźwignię Modificed Leg Lock. Akcja ta z miejsca przemówiła do mnie i bardzo mi się podoba. Tak jak pisałem kiedyś, dużo wcześniej, że widziałbym jakiś tam potencjał w Coreyu tak jest chociaż ze względu na jego bardzo ciekawy image. Niski, przykokszony anarchista taki ma wygląd a gimmick również całkiem ciekawy lovelasa... chociaż jeszcze dużo pracy oj bardzo dużo pracy przed nim. Bardziej odpowiadałby moim zdaniem gimmick dla niego taki militarny z nożami wojskowymi itd. jak napisałem anarchista.

Ładna akcja w starciu Victor-Rollins z unikiem Alley Bomb i odpowiedzią Ezugiri Kickiem.

No i Langston... z nowym ring attire chcący być drugim Markiem Henrym :?

Kolejny odcinek za nami...

Cesaro nadal nie zachwyca i faktycznie nie wyobrażam go sobie jako osobę, która osiągnie sukces w głównym rosterze... ringowo wygląda to baardzo przeciętnie, a sama postać nie ma jakiegokolwiek przekazu do widza.

Rollins wygłosił krótkie, lecz przyzwoite promo... nie wiem co dokładnie miał na myśli, ale zabrzmiało to tak jakby niedługo mógł opuścić FCW i wiadomo co dalej. Jednak Ci co czytają spoilery wiedzą co go niedługo czeka, więc pewnie jeszcze kawałeczek czasu pooglądamy go na Florydzie. Czyżby zmienili mu finisher na stałe? Mam nadzieję, że nie, chociaż uwielbiam zawodników z dużym wachlarzem możliwości co do kończenia walk.

Ambrose wygłosił równie dobre promo i wygląda na to, że jego konflikt z obecnym menago NXT nie został zakończony. Czekam z wypiekami na twarzy na rewanż, kolejna dawka dobrego wrestlingu i genialnej psychologii ringowej przed nami!

Dalton mistrzem? Kruger mało mnie obchodził, tym bardziej on, przecież facet to do niedawna jobber! Jednak spoilery z najbliższych tygodni karzą mi się tym nie przejmować, będzie lepiej.

I jak co tydzień, czekamy na Hero!

Wszystko z mojej strony... ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 78 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 556 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Grins
      No i jednak plotki się potwierdziły Kevin doznał kontuzji i czeka go operacja i to dość poważna, oby to nie skutkowało czymś poważniejszym przez co Owens będzie musiał zakończyć karierę mam nadzieje że jednak się wykuruje i wróci po dłuższej przerwie jeszcze z mocniejszym pierdolnięciem. W takim razie co dla Ortona? Chłop został bez przeciwnika znowu, gdzieś tam się kręci koło Cody'ego już pomału coś tam zaczynają pchać w jego stronę jeśli chodzi o tytuł, w sumie ja się wgl nie zdziwię jeśli on rzeczywiście wyjebie Cody'ego w bambo i pomoże Cena pobić ten rekord ale jednak dalej pozostanę przy tym że chce zobaczyć program Randy Face kontra Cena Heel i stawką niech będzie jeszcze karierą Jaśka i będzie idealo  Ale ogólnie nie mam bladego pojęcia co teraz mogą przygotować dla Randy'ego, szkoda że ta sytuacja się tak potoczyła chciałem zobaczyć punt kicka na Owensie bo wiem że Kevin dobrze by go sprzedał.  Debiut Rey Fenixa, w sumie bez polotu wyszło okej nie jest on aż tak mocno charyzmatyczny jak Penta, prędzej czy później połączą ich w tag team już w sumie dają takie przesłanki więc coś mi się zdaję że długo solo nie pośmigają  Ale kurde mogli się chociaż trochę wysilić i ogarnąć inne logo i czcionkę bo przecież Penta ma ten sam styl, czcionkę przy wejściu, serio nie chciałem im się czegoś innego ogarnąć? Żeby chociaż trochę się wyróżniał bardziej od brata   Kurwa jaka ta Flair jest chujowa że musi aż wyciągać swoje życie prywatne do WWE TV, najlepsze jest to że ten segment był wiele razy edytowany bo za dużo tam prywatnych spraw padło, na prawdę chujowy jest ten program szkoda tylko Stratton na ten program, ale cóż dla królowej zrobią wszystko bo to że wygra na WM to niemal niż pewne. Program Jade/Naomi stoi o wiele na lepszym poziomie niż program Stratton/Flair, ale widzę w sieci że większość chce aby to właśnie Naomi wygrała walkę na WM, już zbytnio ludzie nie przepadają za Jade i uważają ją za chujową w ringu.  Jacob jednak idzie na LA Knight, więc pewnie tam dojdzie do rozłamu Bloodline 2.0 w sumie to już się rozpadło a koniec tego projektu to tylko formalność  Jacob nie wygra pasa, a jeśli wygra to możliwe że po walce zaatakuje go Solo przez co Fatu przejdzie turn, wydaje mi się że będą go teraz mocno pushować a pas US'a to dopiero przed smak co go czeka w przyszłości.  No i dostaliśmy segment Punka z Rollinsem, Romanem no kurde świetnie mi się to oglądało, cóż oficjalnie duet Heyman/Roman został zakończony a przysługa była taka że Heyman ma stanąć w narożniku CM Punka na WrestleManii, wszyscy tutaj bierzemy pod uwagę że właśnie Roman albo Punk mogą to wygrać a ja się nie zdziwię jak Rollins przejdzie Heel Turn i stanie się nowym Paul Heyman Guy'em i to będzie takie srogie pierdolniecie a zarazem shoocker, patrząc na to co się dzieje to ta sytuacja staje się co raz bardziej prawdopodobna... Ogólnie Rollins ma 3 wygrane w Triple Theart Match na WrestleManii więc nie zdziwię się jak postanowią utrzymać ten streak... Kolejna sprawa to ogólnie Cody przewidział przyszłość z rok temu mówiąc że pierwszy który odejdzie od Romana będzie Sami potem Jey, potem Jimmy, potem Solo a na końcu Heyman no i stało się Roman został sam i coś czuje że czeka nas jakaś mała korekta w jego gmmicku jeśli już ma pójść solo, już jest tak wystarczająco wyboostowany że nie jest już mu nikt potrzebny u boku, ale cóż czeka nas ciekawe widowisko na WrestleManii i z pewnością jakiś shoocker. 
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT No Spoilers Event Vol. 3 In Ueano Data: 01.04.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 04.04.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Meet & Greet Fight In April Data: 03.04.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 06.04.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • PpW
      Już 7 Czerwca w Warszawie, odbędzie się największą, najważniejsza i najbardziej hardkorowa gala w historii Polskiego Wrestlingu - PpW: Ledwo Legalne 5 🔥🔥🔥 Czego możecie się spodziewać? Prosta odpowiedź to wszystkiego, ale nie uogólniajmy, bo dobrze wiemy czego chcecie - krwi, piwa, łamiących się stołów, przedmiotów wszelkiej maści, niesamowitych emocji i przepotężnej dawki przemocy - i dokładnie to wszystko dostaniecie! 🤯🍻 Seria gal "Ledwo Legalne" zawsze oznaczała jedno - koniec pewnej ery i początek nowej, w cyklu życia Warszawskiego Ewenementu. W tym roku, na 5 edycji tego wspaniałego festiwalu przemocy, nie będzie inaczej! 🤩 To nie jest gala, która można przegapić, więc już 7 Czerwca wbijaj na Mińską 65 i zostań częścią historii 🔥🔥🔥 Bilety na galę będą dostępne już od przyszłego tygodnia na stage24, więcej info soon 🎟 Przeczytaj na fanpage.
    • MattDevitto
      Ta walka kobiet to akurat taki pojedynek w sam raz na pre-show
  • Dodaj nową pozycję...