Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kto reżyseruje walki?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam

Przyznam, że Wrestlingu nie oglądałem już spory kawałek czasu.Ponad 10 lat.

Dziś na trafiłem przez przypadek na jakaś gale .

Odcienek był o tym jak jakiś karzełek chciał sie dostać do jakiegoś klanu dX czy jakoś tak.

Najlepsze było jak Big Show rzucił karzełek m o kolno i ziemie:)

ALe do rzeczy

Mam pytanie!Kto i w jakiś sposób ustawia/reżyseruje te walki? Zaintersowało mnie

Jak to kolesie którzy pakują sobie tony sterydów to wszystko ogarniają?

Czasem walka trwa kilka minut wiec ciężko tak zapamiętać ruchy poszczególne.

Jak ustalają kto ma zdobyć mistrza ?

Sędzia wie o wszystkim?

itp

Będę wdzięczny za wytłumaczenie

Sędzia wie o wszystkim?

Ps Czy UnderTaker jeszcze walczy? Widziałem dziś jego spot. Kiedyś to był mój idol:D

https://forum.wrestling.pl/topic/18747-kto-re%C5%BCyseruje-walki/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

1

• Kubasz

1

• Undertaker_Kane

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

"Ps Czy UnderTaker jeszcze walczy? Widziałem dziś jego spot. Kiedyś to był mój idol:D"

Jeśli Ci chodzi o Undertakera (Dead Man) to tak walczy i jest obecnym posiadaczem

World Heavyweight Championship. 31 stycznia ma byc walka z Batistą lub Reyem Misterio . 8)

11675094344b609d5a2906d.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/18747-kto-re%C5%BCyseruje-walki/#findComment-166612

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Decyzje o przebiegu walk podejmują bookerzy. Oczywiście nie rozpisują oni wszystkiego, akcja po akcji, a jedynie koncentrują się na kluczowych akcjach, np. końcówkach walk. Zdecydowana większość walki jest więc improwizacją, której jakość zależy od umiejętności i pomysłowości wrestlerów. Decyzja o tym, kto zdobędzie, a kto straci pas, również leży w rękach bookerów.

Sędzia oczywiście wie o wszystkim, bo jest ważnym aktorem w tym przedstawieniu i musi wiedzieć, kiedy wdać się w dyskusję z managerem, kiedy "stracić przytomność" i kiedy zatrzymać rękę przed odklepaniem zawodnika do trzech. W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że jedynymi osobami, które nie wiedzą, co się będzie działo, są fani.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/18747-kto-re%C5%BCyseruje-walki/#findComment-166616