Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Hardcore i Ultraviolent-wrestling,czy "kaskaderskie pop

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Foley jest jednym z moich ulubionych wrestlerów (nawet jeśli już tak bardzo się nie udziela). Niektórzy mówią, że on tylko umiał "spierdzielać się z drabin i rozwalać sobie czaszkę". To fakt, ale gość nie był tylko hardcorowcem. On miał coś, czego brakuje takiemu typowemu "bumpserowi" - on miał naprawde duze skille. Jego walki w WWF nie były takie dobre tylko dlatego, że robił sobie krzywdę. On naprawdę miał to coś, co sprawaiło, że nie można było usiedzieć w miejscu!

A co do ultravoilentu - nie mam nic przeciwko takim "chorym" klimatom. Ba, czasem fajnie jest obejrzec sobie jak gosc spada z wysokości 5 metrów po jakimś wykręconym chairshocie na szczycie klatki :P. Ale co za dużo, to nie zdrowo i z czasem nawet takie coś się znudzi. Klimaciki są nawet fajne, ale z drugiej strony jak widze taki Deathmatch, gdzie jakis "dziwny, zamaskowany dżentelmen" rozpierdziela na głowie swojego przeciwnika 2 krzesła, jarzeniuffke i deskę do prasowania a potem jako bonus dorzuca mu powerbomb na stół, to czasem robi mi się niedobrze (ale rzadko :]).

72206429447c1f28e68cff.gif

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Dejv

8

• Ceglak

7

• -Raven-

7

• RVD

6

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystko dla ludzi. CZW nadal funkcjonuje co oznacza żę jest zapotrzebowanie na taką "rozrywke" :D Ja lubie ogladać tego typu walki i nie uważam żeby to byłą przesada. A czy to wrestling czy kaskaderka?? To nadal jest wrestlin tylko że w bardziej ekstremalnym wydaniu :twisted: Myśle że nie można tym kolesiom odmówić umiejętnosci i odwagi (no i tego że majatroche nirówno pod sufitem) :D

CZW nie tylko funkcjonuje ale ma się bardzo dobrze i tak napewno jeszcze długo będzie (mam nadzieję), ponieważ prezentuje wrestlingu zupełnie inny, niż w tych bardziej znanych promocjach.
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Przydała by się konkurenca na poziomie CZW, TNA i ROH dla WWE. Wrestlerzy tych federacji sa całkiem dobzi, czesto nawet lepsi od tych z WWE. Tylko brak dobrego rozreklamowania zabija te produkcje (choc poziomem czesto przewyrzszają produkty WWE). A tak WWF było kiedys dobre, a teraz - odpuscili sobie, bo po co sie meczyc, jak kasa do portfela i tak ciagle leci :/

72206429447c1f28e68cff.gif

Zgadzam się! Taka konkurencja mogłaby jeszcze lepiej wpłynąć na CZW, bowiem napewno IWA Mid-South czy też MAW lub IWS to aż takimi konkurencjami dla CZW nie są. Z drugiej strony CZW ma już wyrobioną markę, więc wątpię aby większość fanów przestałaby chodzić na jej galę.
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Konkurencja zawsze wpływa dobrze na produkt. Wystarczy spojrzećna WWF/E... gdy ECW i WCW funkcjonowało sprężali sie jak mogli by zrobićdobre gale. I im to wychodziło... a teraz??? Nędza z bidą... Nie mam siły tego ogladaćbo przysypiam...

A wracając do ultraviolentu... powiem szczerze, ze to wąłśnie "on" przyciaga ludzi, którzy zazwyczaj wrestling "olewają"... ostatnio gadałem z kilkoma kumplami o wrestlingu i zaczeli cośtam psioczyć itp. Wystarczyło że pokazałem im kilka najlepszych urywków CZW i od razu sie zainteresowali co to i oglądali z zaciekawieniem... Chyba prawdą jest, ze krew i przemoc najczęściej przyciagają widza...

Dokładnie! Z dwa lata wstecz pokazałem kiedyś kumplom home video o FMW (na vhs) i ci zaczeli narzekać :"jakie to sztuczne","ty patrze on go leje a ten nawet nie krwawi" itp,itd.Zapytałem się czy chcą zobaczyć jakiś deathmatch,ci się oczywiście zgodzili,jednak pierw pokazałem im różne clipy z CZW,BJPW czy IWA MS.Widać było od razu ożywienie,a kulminacyjny moment nadszedł jak pokazałem im walkę z CZW TOD I pomiędzy Wifebeaterem a Nickiem Mondo.I jakie były komentarze ? "O Boże jak oni wyglądają - cali są zakrwawieni","jaaa nie moge ,to jest chore","Jezzzuuu on mu kosiare w żebra wsadził" :smile: .Ludzie mają gdzieś ukrytą w psychice chęć oglądania,krwii czy przemocy.To odpycha,budzi niechęć...a jednocześnie przyciąga i lekko fascynuje.No ale taka jest ludzka natura.

Ja już nic nie mówię - pokazałem to i owo matce, później ojcu kumpla - szkoda gadać :)

sa jednak pewne granice, to nie jest do konca zdrowe... w szczegolnosci dla wrestlerow. Ich kariery na takim poziomie potrwaja gora 10 latek i beda wygladali jak Muhammed Ali
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Potrwają 10 latek mówisz ? Lobo walczył od 1999 do 2002 regularnie (no i plus występ na COD V w 2003) i to wszytko :).Owszem są też wrestlerzy którzy walczą znacznie dłużej i zapewne sobie jeszcze troche powalczą jak np.Ian Rotten czy Mad Man Pondo.Jak będą wyglądali po kilku/kilkunastu latach takich walk ? Na pewno się to odbije w jakims stopniu na ich zdrowiu,ciężko o to żeby nie,ale to ich samowola.Nikt ich nie zmusza do wykonywania jakichś chorych akcji,nikt nie stoi za przykładowo Zandigiem z spluwą i każe skakać z dachu na stos stołów i jarzeniówek.Zresztą nie ma sensu prawić tutaj jakchś moralizatorskich kazań.

Zgadza sie nikt nikogo nie zmusza. To tylko i wyłacznie ich wola... a mozę oni poprostu to lubią? :twisted: Moze to taka odmiana sadomasochizmu??? Kto wie :D

No kariery takich kolesi długo nietrwają, choći zdarzajasie wyjatki :) NP. Terry Funk :D On juzpowinien dawno być kaleką i nietykać wrestlingu, a jednak...

Wielu wrestlerów teżorientuje sie w samą pore, że jest to niebezpieczne i rezygnuje z tego. Vide "Sick" Nick Mondo, który wzioł sie za swoja reżyserska karierę. Kto widział Unscarred: The Life Of Nick Mondo ten wie :D

Potrwają 10 latek mówisz ? Lobo walczył od 1999 do 2002 regularnie (no i plus występ na COD V w 2003) i to wszytko :).Owszem są też wrestlerzy którzy walczą znacznie dłużej i zapewne sobie jeszcze troche powalczą jak np.Ian Rotten czy Mad Man Pondo.Jak będą wyglądali po kilku/kilkunastu latach takich walk ? Na pewno się to odbije w jakims stopniu na ich zdrowiu,ciężko o to żeby nie,ale to ich samowola.Nikt ich nie zmusza do wykonywania jakichś chorych akcji,nikt nie stoi za przykładowo Zandigiem z spluwą i każe skakać z dachu na stos stołów i jarzeniówek.Zresztą nie ma sensu prawić tutaj jakchś moralizatorskich kazań.

kazan?? hahah rozbawiles mnie... jezeli to jest rozrywka to jak widac na przykladzie LOBO tylko paru sezonow... zastanawiales sie co on moze teraz robic?? ma z tego gowniana kase i polamane gnaty...

rzeczywiscie nikt im do glowy spluwy nie przyklada, ale sami wywieraja na sobie presje, bo zdaja sobie sprawe, ze fani juz wszystko widzieli, wiec z czasem trzeba bedzie im zapodac cos jeszcze ostrzejszego... nad tym pewnie ani na moment sie nie zastanowiles... a szkoda

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Zdziwisz się ale zastanawiałem.Tylko jest jeszcze jedna rzecz - nie wszyscy są w stanie wykonać np.taki bump jaki przyjoł Mondo podczas TOD II.Są granice których co poniektórzy nie przekroczą,bo jak coś jest dla kogoś zbyt niebezpieczne to tego nie zrobi ani pod wpływem presji (bo fani wszystko widzieli),a tym bardziej dla gównianej kasy jak sam napisałeś.

A po drugie Cegła coś mi się wydaje że odebrałeś mój post jako atak na Twoją osobę - jeśli tak to źle sobie to odebrałeś.

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

Co prawda to prawda, że nikt nikogo nie przymusza do wykonywania takich szaleńczych akcji. Najlepszym przykładem może tu być sam Zanding, który jako właściciel CZW w ogóle mógłby mieć w dupie walkę w ringu, że o przyjmowaniu szaleńczych bumpsów już nie wspomnę, ale gość robi to co robi, bo myślę że chyba po prostu to - może trudno w to uwierzyć - kocha... Uważam, że można lubić ultraviolent lub nie, ale goście pokroju Zandin z pewnością zasługują na szacunek.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Faktycznie wielu wrestlerów zasluguje na szacunek za te poświęcenie.Cegła już pisał że zarabiają psie pieniądze za tak poważne ryzyko (no nie ukrywajmy że mogą doznać kontuzji której skutki będą odnosić być może do końca życia !).Ludzie tacy jak Mad Man Pondo,Ian Rotten,Necro Butcher,"Sick"Nick Mondo,Zandig,Lobo czy Wifebeater już na stałe się zapisali w kartach ultraviolentu i za to się należy im szacunek fanów takiej odmiany wrestlingu.

Co do Zandiga to głównie walczył on do początku 2004 rou.Niestety raczej mało prawdopodobne abyśmy go ujrzeli na pełen etat.Teraz jako wrestler się usunął w cień i sie zajmuje prowadzeniem CZW ale dobrze mu to wychodzi.Jednak nie ukrywam że zobaczyłbym jakieś jego walki w Ultraviolent Underground.Swoje już ten facet zrobił - był jedną z głównych postaci CZW jako wrestler,a wiele jego walk przeszło już do historii extremalnego wrestlingu czy to w CZW czy też BJPW.