Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubiony Królewski Rozpierdol

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Który Royal Rumble Match waszym zdaniem był najlepszy (najciekawszy), jakie najciekawsze momenty zapamiętaliście... itp. itd.

20726886454675b1540758e.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

2

• theGrimRipper

2

• AX

2

• MelinaFan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Dla mnie RR 2004 i zwycięstwo Benoita :grin:

A najciekawsze momenty to zdecydowanie RR 1993 Randy Savage pinnuje Yokozune a ten wykonuje kicked out i wyrzuca go za ring :shock: :D lub RR rok później który jeden jedyny raz w historii wyłoniono dwóch triumfatorów(Bret Hart i Lex Luger)

Było jeszcze wiele ciekawych momentów takich jak SCSA wygrywający RR mimo tego że został wcześniej wyrzucony :)

Najgorszy moment w historii RR to oczywiście 1999 rok Vince McMahon won the "royal rumble" :sad: :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

Jak dla mnie zdecydowanie RR 2004 i zwyciestwo Chrisa Benoita ,ktore zapoczatkowalo najlepszy rok w karierze Cripplera.

Jakim cudem Randy Orton ,ktory mial swietny rok co nie podlega dyskusji, zostal uznany najlepszytm wrestlerem 2004 roku to ja po dzis dzien nie mam pojecia :PPP

Sprowadzanie dowolnych rzeczy WWE i TNA na zamowienie forumowiczow !!!

REY024 Allegro, aktualna oferta:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24560233

RR 1994 był godny zapamiętania: czy to z faktu, że mieliśmy dwóch zwycięzców, czy też ze względu na świetny występ Diesela (który wtedy jeszcze poruszał się bez problemów)

RR 2001 znakomity występ Kane'a, 59 minut (chyba) na ringu i niszczenie wszystkiego co się rusza

RR 1988 i zwycięstwo Duggana... trochę zabawna była ta walka, ale z pewnym sentymentem ją ostatnio obejrzałem

Jak dla mnie RR:

- 1994 (sentyment)

- 2000

- 2001

- 2002 (fajny występ Mr. Perfecta,który mi dosyć wtedy zaimponował)

Royal Rumble 92 bo zwyciezca dostawal champa i zdobyl go Ric Flair
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Tiger kiedy rozpoczynasz rozmowę powinieneś sam wyrazić swoje zdanie na poruszony temat ;). To wskazówka na przyszłość.

Wracając do tematu. Oglądałem wszystkie Royal Rumble, ale nie mogę wybrać jednego spośród dziewiętnastu. Podobał mi się battle royal z 1992 r., w którym wygrał Ric Flair. Właściwie to mój ulubiony. W przeciwieństwie do innych ten battle royal toczył się o World Title, a to skutecznie nakrecało moją ciekawość. Dalej, 1994 r. Moim zdaniem interesujący finisz w wyniku którego zwycięzcami zostali Bret Hart i Lex Luger. Kto widział wie jak wyglądał niezadowolony "Hitman" po ogłoszeniu wyniku :). A z nowszych? Może battle royal w 2002 r. WWE pozytywnie mnie zaskoczyło przez sprowadzenie Goldusta i Mr. Perfecta.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• 2 tygodnie później...

Ja najbardziej zapamietalem RR 1995, bo wydawalo sie ze wygral Bulldog, puszczono jego muzyke, a ty nagle Shawn podbiega i wyrzuca go...(wtedy go nie lubilem) Shawn miał chyba nr 1. Rok pozniej bylo dla mnie bardzo zaskakujace bo 2 raz z rzedu wygral HBK czego kompletnie sie nie spodziewalem. Royal Rumble 1992 tez bylo specyficzna walką, chyba jedną z najbardziej zapamietalych przez większosc fanow wrestlingu.

W 1997 roku bylem strasznie niezadowlonony jak SCSA wszedl sobie spokonjie na ring po tym jak zostal chwile wczesniej wyrzucony. Myslalem ze wygra ktos z dwojki Undertaker, Hitman, ale SCSA wszystko popsul.

RR 2002 tez bylo niezle, z uwagi na powrot Triple H.

NO i na koncu RR '94, niespodziewana koncowka, ktora przyniosla potem Bretowi wielka slawe na WM X

momenty ktore najbardziej zapamietalem to wyrzucenie Hogana przez Sid'a Justice'a, i Warriora przez Hogana na RR'90

• 3 lata później...

W innym temacie debatujemy nad tegorocznym ppv Royal Rumble 2010 jednak ja jestem ciekaw jak odbieramy trzydziestoosobowy Royal Rumble i który z pojedynków tego typu z przeszłości uważamy za najlepszy, najbardziej emocjonujący lub najbardziej wyrównany.

Sam miałe kłopot z wyborem tylko jednego, nietuzinkoweog pojedynku 30 wrestlerów. Któreś ze zwycięstw twardego Stone Colda, czy może zwycięstwo totalnego underdoga Reya z 2006 roku? Stawiam jednak na Royal Rumble 2007 z elektryzującą konfrontacją Undertakera i HBK. Legendy zrobiły po prostu niesamowity show klecąc bardzo dobrą walkę. A niby trzeba tylko wywalić przeciwnika przez górna linę :P

PRZEPRASZAM, ŻE NIE SPOJRZAŁEM NA WCZEŚNIEJSZE TEMATY PRZEZ CO MOGŁEM WYWOŁAĆ BAŁAGAN I ZAMIESZANIE NA FORUM. DZIĘKUJE ŻE RAZOR NAPRAWIŁ MÓJ BŁĄD I SKLECIŁ WSZYSTKO W SENSOWNĄ CAŁOŚĆ

Edytowane przez RR

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ciekawy temat :) Ja akurat też jestem za RR 07 chociaż też za 2001. 07 tak jak kolega wyżej wspomniał że końcówka była niesamowita i ogółem całe RR wtedy było dobre.Chociaż w 2001 podobało mi się że wygrał Stone Cold no i to co tam Kane wyprawiał to był szok :D Także bardziej jestem za 2001.

Najlepsze RR w historii to lata 1999- 2002.

Ale moje ulubione odbyło sie w 2000 i ten taniec Rikishiego oraz Too Cool klasyka az się łezka w oku kręci :grin:

Takie mamy PPV jakie potrafią nam zrobić oddaj cześć Bogowi niech żyje Vince McMahon !!!

Nic się nie podoba ? Myślisz co z tego

jeśli wszystko jest źle niech nie będzie niczego.

6859752024b60d45c3f6c9.jpg

A mi się najbardziej 2003 podobał za Jericho który się wówczas spisał.Ogólnie jakaś taka atmosfera najlepsza była a drugim jest 2007 jak już wspomniano za takera i hbk.

5119320494b50ef6cb8ee3.jpg

Ja również jestem za 2007 rokiem.

Właściwie wszystko zostało już o tej walce powiedziane. Legendy stopniowały napięcie, które, pamiętam, sięgało u mnie zenitu. Dodatkowo byłem mile zaskoczony, że zrobiono fanom niespodziankę i dano po prostu tych niesamowitych weteranów jako ostatnią dwójkę, która została. Nie było "wymuszonej" (przez cel takiej walki, która początkowo miała promować nie-main eventerów) promocji Edge'a czy Ortona. Jeśli chodzi o mnie to dostałem to czego się nawet nie spodziewałem, a co uradowało mnie w 100%. Kto wie, może to wszystko "dzięki" kontuzji Triple'a?

Całkiem niezły booking mieliśmy na gali w 2008 roku plus sławny powrót Ceny. Jednak zaznaczam, nie chodzi mi tu o zwycięzcę, lecz o cały przebieg walki.

Z bardziej sentymentalnych to Royal Rumble '94, jako, że była to pierwsza gala RR jaką widziałem, a dodatkowo "Hitman", z "kontuzjowaną" nogą zdołał odnieść wraz z Lugerem zwycięstwo.

1995 - jako mark pamiętam, że byłem totalnie rozczarowany. Niezmiernie cieszyłem się z pozornego zwycięstwa British Bulldoga (któremu dość mocno markowałem), tymczasem w połowie celebracji na ringu pojawia się HBK i wyrzuca Smitha za liny. I wszystko bez żadnej ściemy. Co wyróżniło tą walkę, to fakt, że pierwsza dwójka jaka weszła do ringu, przetrwała w nim do samego końca.

Najlepsza zdecydowanie walka z 2001 roku. Niesamowity Kane, który wyeliminował chyba 11 rywali. Emocjonująca końcówka pomiędzy Rockiem, Kanem i zwycięskim SCSA. Jedynym minusem tamtej gali był, ni w kij, ni w oko, Drew Carey, który jest żenujący nawet w tym, co robi (rzekomo zabawny komik), a co dopiero na ringu.

Rumble Match z 2007 roku - tutaj było praktycznie bez emocji aż do ostatniej dwójki. Jeśli chodzi o sam finisz, to zdecydowanie najlepszy "rozpierdol", jednak to, co działo się wcześniej, nieco zaniża notę. Choć mimo wszystko Battle Royal 2007 został uwieczniony w pamiętnym, pijackim felietonie (pozdro, SPoP), a więc 3 lata temu musiałem patrzeć na tą "rozpierduchę" łaskawszym okiem, niż dziś :)

Ciekawy, z punktu widzenia finiszu, był również rumble match w roku 1994. Pierwszy i jedyny raz w historii mieliśmy dwóch zwycięzców. Tyle, że nie obyło się bez sporego botcha i WWF musiało nieźle manewrować obrazem z kamer (czytaj: nie pokazywać obrazu z kamery, która rzuciłaby "inne światło" na całą sytuację), bo Luger klepnął na ziemię dużo wcześniej niż Bret, ale cóż, storyline był inny.

Dwa rumble matche, które wymazałbym najchętniej z pamięci, to:

1999 - wygrana VKM

2006 - wygrana półtorametrowego "korniszona", w dodatku z rekordowo długim pobytem na ringu ?!?! nie obchodzi mnie, że to był początek pushu za "zasługę", jaką była przyjaźń ze ś.p. Eddie Guerrero; kiedy patrzę z perspektywy paru lat, powiem jedno - ŻENADA

Podobnie do większości najlepiej wspominam RR z 1999 i 2001 roku, przede wszystkim ze względu na Stone Colda i Kane`a.

W 1999r. "korporacja" chciała wyeliminować Austina i Big Red Machine. Ten drugi zaliczył tylko krótki epizod uciekając przed personelem psychiatryka. Najlepszy moment to powrót Stone Colda karetką :smile:

RR w 2001r. to popis Austina i Kane`a. Chyba wtedy SCSA co chwilę sprawdzał, która godzina w oczekiwaniu na kolejnych oponentów.

Szkoda, że fenomenalny występ Kane`a nie doprowadził do jakiegoś pushu. Big Red Machine wyeliminował 1/3 uczestników, a później wrócił do midcardu :mad:

Z jednego powodu zapamiętałem jeszcze kolejną RR. Maven eliminujący Undertakera :shock:

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg