Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jaki ring powinien być w TNA?

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki ring powinien być w TNA?

• 4-kątny
      33
    • 6-kątny
      70

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

5

• Ceglak

2

• mistico

2

• Menez

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

stawiam na 4-kątny, jest według mnie praktyczniejszy i mógłby jeszcze bardziej podnieść standard walk w TNA

Zdecydowanie 4-kątny z nadzieją, że takowy mógłby przyczynić się do wykręcania jeszcze lepszych walk w TNA. Poza tym może wtedy byłoby trochę miejsca pomiędzy ringiem i publicznością, to Nasty Boys będą mieli łatwiejsze zadanie, by się znaleźć w kwadratowym pierścieniu :twisted:

Zgadzam się z Bordenem, więcej miejsca dla publiki. Zawsze 6-kątny był dla mnie dziwaczny, może dobrze że odmienny. Nie jestem wrestlerem, ale wydaje mi się, że na takowym lepiej się walczy i odbija od rope'sów. Jak dla mnie ring nie jest ważny, wązne są walki i dobra promocja. Ale głos oddaję na 4-kąt.

Zgadzam się z Bordenem, więcej miejsca dla publiki

faktycznie, 10 osób wejdzie więcej na hale. A tak na poważnie to od momentu przejścia na 6-kąt, takowy ring stał się znakiem rozpoznawczym TNA i lepiej żęby tak już zostało.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Urządzenie:  Windows

Zawsze sześciokąt w TNA wydawał mi się trochę mniejszy od kwadratów w innych federacjach, więc nie wiem gdzie ma się zwolnić to miejsce... Nie wiem też jak zwykły 4-kątny mógłby poprawić jakość walki. Raczej na 6-kątnym można zrobić więcej. Głos właśnie na znak rozpoznawczy TNA.

Zgadzam się z Bordenem, więcej miejsca dla publiki

faktycznie, 10 osób wejdzie więcej na hale. A tak na poważnie to od momentu przejścia na 6-kąt, takowy ring stał się znakiem rozpoznawczym TNA i lepiej żęby tak już zostało.

Twoje zyczenie moze sie nie spelnic, ludzie na miescie gadaja, ze juz dzis moze nastapic zmiana.. ;)

Nie chcę się powtarzać (moje zdanie na temat ringu jest tutaj), więc w skrócie: oczywiście na 6-kątnym ringu można więcej, ale pod warunkiem, że wystawia się odpowiednich wrestlerów ;). Przed Anglem nie otworzył on nowych możliwości, a innych nazwisk nie chcę przywoływać, bo powiecie, że to wina ich umiejętności. Obecnie 6-kątny ring to pole do popisu dla nikogo i nic nie wskazuje na to, że to się w najbliższym czasie zmieni. Swoją drogą, mnie też 6-kątny wydaje się mniejszy niż 4-kątny ;).

Ja podobnie jak Ceglak w tej kwestii pozostanę konserwatystą i również skłaniałbym się raczej w kierunku pozostawienia w TNA "klasycznego" heksagonalnego ringu czyli takiego z jakim mamy doczynienia od kiedy federacja wyszła spod strzechy.

Niech ta federacja nadal czymś różni się od konkurencji.

To że ktoś tam nie jest w stanie wykorzystać możliwości tego ringu to żaden argument.

Edytowane przez Andrew

• Styl:  Jasny

Nie chciałbym, aby TNA powróciło do ringu 4-kątnego, ale może to być tylko moje życznie. Jest to coś nowatorskiego we wrestlign'u, podobnie jak w AAA. Wprowadzenie 6-kąta miało sugerować, że walki TNA mają coś wspólnego z różnymi stylami walki, jak MMA (osctagon), a nie tylko czysto profesjonalnymi zapasami. Według mnie taki styl był promowany i to mi się bardzo u nich spodobało. Wielu zawodnkiów TNA potrafi robić walkę wykraczającą daleko poza wrestling, głównie TNA Originals i X-Division.
Człowiek przede wszystkim.

o że ktoś tam nie jest w stanie wykorzystać możliwości tego ringu to żaden argument.

W takim razie jaki jest argument przeciwko temu ringowi ;)? Idąc tym tropem, można małpie kupić komputer i nie przywiązywać wagi do tego, że nigdy nie nauczy się go obsługiwać.

Mimo mojego przywiązania do 4 kąta (jako fan WWE) to jednak nie chciałbym żeby TNA zmieniało swój ring na klasyczny, gdyż jakby nie było ten 6-cio kąt to wizytówka federacji pani Carter i jej znak rozpoznawczy odróżniający ją od WWE...

A jak wszyscy wiemy nie podcina się swoich korzeni...

Twoje zyczenie moze sie nie spelnic, ludzie na miescie gadaja, ze juz dzis moze nastapic zmiana..

tyle to i ja wiem, ale jedna jaskolka moze wiosny podczas Genesis nie uczyni :P

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Styl:  Jasny

Mimo mojego przywiązania do 4 kąta (jako fan WWE) to jednak nie chciałbym żeby TNA zmieniało swój ring na klasyczny, gdyż jakby nie było ten 6-cio kąt to wizytówka federacji pani Carter i jej znak rozpoznawczy odróżniający ją od WWE...

A jak wszyscy wiemy nie podcina się swoich korzeni...

To nie jest do końca tak. TNA na początku miało ring czterokątny i nie można mówić w tym przypadku o odcinaniu się od korzeni, ponieważ tymi "korzeniami" jest ring tradycyjny. Poza tym czasami warto właśnie coś zmienić, szczególnie, gdy to idzie na lepsze, a wporwadzenie 6-kąta taką zmianą właśnie było.

Człowiek przede wszystkim.

Z jednej strony powinni zostawić 6-kątny ring bo jak chcą rywalizować z WWE to powinni jakoś się od nich odróżniać, w tym biznesie najważniejsza jest charakterystyczność:)

Z drugie strony to się trochę im nie dziwie, wrestlerom pewnie ciężko jest walczyć na takim ringu.

Jednak i tak jestem za pozostawieniem 6-kąta.

"It's The First Day Of The Rest Of Your Life"

14247687224b51c8504b7bf.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2025 - Dzień 9 Data: 24.11.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Event Lokalizacja: Iwaki, Fukushima, Japan Arena: Iwaki City Gymnasium Publiczność: 437 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold True Victory - Dzień 3 Data: 24.11.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Kazuno, Akita, Japan Arena: Memorial Sports Center Format: Taped Data emisji: 27.11.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Giero
      Za nami kolejny, ostatni przed Survivor Series 2025 odcinek WWE Monday Night Raw. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. Zgodnie z zapowiedziami, Raw otworzył Roman Reigns. Dość szybko przerwał mu… WWE Champion Cody Rhodes. Cody przypomniał, że Roman poprzednim razem wywiązał mu się z danego słowa. Chciał wiedzieć, by ponownie tak będzie. I jaki cel ma Roman w związku z nadchodzącym WarGames. Reigns odpowiedział, iż on i Cody nie lubią się. Nawet zbytnio się nie znają
    • IIL
      Kusi, aby finałem była walka Okada vs Takeshita. Kazu jest mocarnie bookowany i byłby to bardzo emocjonujący finał ze względu na to, że Takeshita jest mistrzem IWGP i wygrał tegoroczny G1 Climax. Jon Moxley ostatnio poddaje grubsze walki przez submission i jemu taka wygrana by się teoretycznie przydała, ale jego wizerunek jest już oczywiście zabudowany na maxa i może to też uwalić. Hajp na Darby Allina po powrocie nieco przygasł, także jemu wygrana w turnieju i zdobycie mistrzostwa Con
    • Grins
      Coś czuje że Kyle O'reilly miał być zwycięzcą tego turnieju, na chwilę obecną to największe szansę mają PAC, Darby, Moxley, Fletcher ale po ostatnim zwycięstwie bym widział właśnie PAC'a we finale no i Darby'ego któryś z nich mógłby zdobyc mistrzostwo. 
  • Dodaj nową pozycję...