Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2010 [ Uwaga na spoilery ]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A ja to ciągle mam nadzieję, na powrót Edge'a na RR. Jego ewentualna wygrana dałaby mu możliwość do Main Eventu na WMce i walke o pas. Tak, wiem, że niewielka na to jest szansa, ale- 2 lata temu też nikt by się niespodziewał powrocu Ceny.

No właśnie, wtedy tego nikt się nie spodziewał, a dzisiaj każdy ma w pamięci tamten powrót i jeśli WWE chce fanów naprawdę zaskoczyć to wątpliwe, by zrobiło kolejny raz taki numer. Jeśli już Edge miałby wrócić na RR, to raczej kupiłbym sytuację, gdzie na ringu zostaje Chris Jericho i druga osoba, wpada Edge, wyrzuca Jericho pozbawiając go szansy na zwycięstwo.

Cena czystko pokonywał Ortona, Szejmus pokonał czysto Cene, wiec logicznym byłoby, żeby ten potrzymał jeszcze pas. No- ale sam sobie chyba troche zaprzeczyłem. Gdzie logika w WWE :)

Idąc takim tropem to nawet stawiając wedle tej logiki u bukmachera, niewiele wygrasz :) Ja póki co obstawiam nieudaną interwencję Teda i Cody'ego.

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

9

• Menez

7

• KpR

7

• Andrew

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

A czy Celtic Warrior wykonał w tym momencie jakiś nieczysty cios? Gdyby po takim czymś wygrał Jasiek to byłoby to heelowskie zagranie? Po prostu "okazał się" silniejszy i zepchnął Johna, ja to kupuję w ten sposób.

Co do RR to myślę, że tym razem WWE jakoś zaskoczy i nie sprawdzi się żadna z naszych myśli. Może wygra jednak RVD, co w tym momencie jest nie do pomyślenia, jeśli pas miałby być w ECW, może wygra Hornswoggle i DX będzie miało po WM-ce wszystkie najważniejsze pasy (TT,WHC, WWE). Raczej nie ma co podążać logiką jak to słusznie zauważył TheGiant.

Co do Kofiego i jego ewentualnej przegranej w RR, to sprawa nie jest wcale przesądzona . Kingston jest sukcesywnie pushowany, czysto pinował main eventerów pokroju Cm Punka, Chrisa Jericho i Vipera a z tym ostatnim ciągnął program który przez kilka ostatnich tygodni ich matche były nawet main eventem głównego brandu. Wiem że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale jak napisał AX mielibyśmy coś na miarę wygranej HBK'a z 95 który dopiero przed ówczesnym Royal Rumble dostał program z pełnokrwistym me - Dieslem. Poza tym byłby to drugi czarnoskóry ( The Rock był pierwszy, 10 lat temu ) zwycięzca tegoż matchu.

Jeśli zaś chodzi o Szamana Seksu, którego szanse w moim mniemaniu są bliskie zeru , to osobiście powtórzyłbym tu motyw z Kurtem Angle i Shawnem Michaelsem z 2005 a Kurtem mógłby być tu ... Batista(Cm Punk nie cieszy się tak mocną pozycją a jego runy z pasem heavy były ... mało wiarygodne) . Feud tej dwójki to obopólna korzyść dla tej dwójki - John dostałby solidny push, notowania u fanów wrosły by mocno jeśli będzie w stanie zrobić dobry match z Animalem a Dave do czegoś dobrego by się przysłużył u schyłku swojej wrestlingowej kariery.

Po takim zastrzyku pushu można upychać Morrisona w main eventy nawet bez wygrania walizki z title shotem.

[ Dodano: 2010-01-18, 10:41 ]

Borden Sheamus pokonał Jana bez żadnego cheap shotu, tudzież heelowej sztuczki, więc można mówić o jego czystej wygranej ,naciąganej bo naciąganej ale czystej.

Może tworze w swojej głowie zbyt wielkie fantazje odbiegające o kilometry od rzeczywistości, lecz na Royal Rumble obawiam się o status Drewa McItyre'a. Nie wiem, czy WWE jest zdolne na kolejną wielka niespodziankę na początek nowego roku z serii- ,,Młody wchodzi w kopnięciem na salony". Tego bym już nie znósł.

Wolałbym również, by Edge jescze nie wracał, w szczególności jeśli jego powrót miałby być wymuszany i nie w zgodzie z prawidłową rehabilitacją i odzyskaniem pełnej formy.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ja cieszyłbym się, gdyby 30-man royal rumble wygrał albo Edge, albo wrestler, który w wwe jest już ok. 3 lat, ale mało zdobywa np.: Finlay, TGK, Shad, JTG, czy Shelton Benjamin. 3 opcja to wygrana kogoś specjalnego jak RVD ( jeżeli taki ktoś w ogóle się pojawi ). Ostatnia opcja jest taka, że pas wygra wschodząca gwiazda wwe, lub taka która siedzi tam z pół roku, czy ew. rok jak: R-Truth, Mike Knox, Dolph Ziggler, Yoshi Tatsu. Ewentualnie też Mark Hnery, czy Matt Hardy. Ale na 96% RR wygra jakiś faworyt. Co do wszystkich walk o pasy zapowiadają nawet całkiem całkiem. Czuję, że Christian straci pas na rzecz Ezkiela. Potem Kanadyjczyk przejdzie do jakiegoś Raw, czy SD, a Jackson straci pas w następnej walce z jakimś Yoshim Tatsu, czy...o!...Vladimirem Kozlovem. Miz vs MVP też może okazać się czymś wybuchowym. Co do pojedynku Vipera z Celtyckim Wojownikiem-pewnie wygra Orton, któremu pas odbierze potem Jasiu, bądź HHH, a Sheamus już nigdy nie zdobędzie pasa :( . Ale ja chciałbym, aby Sheamus obronił pas i stracił go na WM 26, ew. na Elimination Chumber.
[[podpis]]

Co my tu mamy?...

WHC Championship Match

Nie wiem dlaczego, ale odbieram ten mecz jako zapchajdziórę, do której trzeba wrzucić Takera, Reya (i Batistę), żeby mieli co robić. W sumie nie ma co się dąsać, bo przeciwników dla Takera wypromowanych nie ma niestety (albo są, ale tysiąc razy to samo odpada), a pasu bronić trzeba i pokazać się na PPV wypada :twisted: Ogólnie nie oczekuję od tej walki niczego poza tym, że będzie co najmniej przyzwoita. Niech WWE nie próbuje mi tu dawać pasa Rey'owi czy innych tego typu roszad bo gotowym się obrazić...

WWE Championship

Straszna ze mnie maruda. Kolejna zapchajdzióra (chociaż nie do końca). Po samej walce wiele nie oczekuję, ale feud czy storyline jakowyś by się mógł z tego wytworzyć. Gromko na forum było o face turnie Teda. Może teraz?

Battle Royal

Ciężko cokolwiek powiedzieć, bo cały mecz jest jedną wielką niespodzianką i chociaż nei ukrywam, że powrotu Edge'a wyczekują to jednak pomny a to co pisaliście o jego zdrowiu lepiej, żeby się nie pojawiał zbyt wcześnie... W takim razie byłbym szczęśliwy gdyby wygrał jakiś upper midcarder (patrz Kofi:) do którego zaczynam się powoli przekonywać. Pozdro dla RR^^) albo Chris Jericho.

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

Ja uważam że Royal Rumble 2010 powinnien wygrać Kofi Kingston czasd już startować do pasa WWE Championship on ma duże możliwośći a jak nie Kofi to John Morrison

stawiam na młodych jeden z nich powinnien wygrać RR :D

Tez mi sie wydaje, ze Kofi moglby wygrac. Poza tym bede zadowolony z kazdego rozwiazania, jesli tylko nie bedzie to Cena czy HHH. Cena bardzo zyskuje kiedy nie jest Champem. Hunter tez moglby sobie jeszcze troche odpoczac od pasow indywidualnych.

Reszta walk nie zapowiada sie jakos szczegolnie emocjonujaco. Jedyna niewiadoma to Sheamus i Orton. Orton w walkach z Cena wypadal slabo (trudno powiedziec z czyjej winy). Tych dwoch jeszcze ze soba nie walczylo. Moze byc ciekawie, jesli obaj beda mieli w zanadrzu jakies cheap shoty.

Taker kontra Mysterio to z kolei nieporozumienie. Phenom powinien raczej powaznie rozwazyc emeryture, bo widac, ze zdrowie juz nie za bardzo mu dopisuje. Poza tym ta para kompletnie do siebie nie pasuje. Obstawiam, ze mecz skonczy jakims disqualification.

Reszta walk raczej nie warta wiekszej uwagi. Osobiscie licze, ze tym razem porzadnie zabookuja Battler Royal.

Po dzisiejszym RAW bardzo chciałbym, aby HBK wygrał RR Match.

Jest on chyba najlepszym zawodnikiem na zakończenie kariery Takera,

karierę grabaża mógłby zakończyć też Y2J no ale jak wiem on ma zacząć program

z Edgem. Undertaker jest już u schyłku swojej kariery i wolę żeby odszedł teraz

niż na następnej WM'ce. Jak już Triple H chce pas, to niech wygra go w Elimination Chamber, lub będzie ostatnim którego spinuje Sheamus, ale to małoprawdopobne, żeby

"uczeń" pojechał "mistrza".

Sheamus vs. Cena

walka heel vs. heel ale myślę, że publiczność będzie za Viperem, w 2009 mieliśmy już walkę heel vs. heel i wtedy publiczność była za Jericho. Jeśli Orton będzie prowadził walkę i nie używał za dużo headlocków, to będzie można to strawić. Liczę na czystą wygraną Sheamusa

no ew. jakiejś uderzenie pasem i DQ. Pokonanie Vipera da mu wiarygodność.

Christian vs. Ezekiel

Christian trzyma pas od NoC, jeśli Jackson wygra, to widzę go w roli destroyeram który wraz z Regalem zapanuje nad ECW. Regal mógłby wtedy próbować wygryźć Tiffany z roli GM, wiem fantazjuje :D. Osobiście liczę na przejście Christiana na Smackdown (bo Edge prawdopodobnie przejdzie na RAW). Karę za 2005 już odbył, w końcu marnuje się w ECW prawie rok.... :|. No chyba, że potrzyma jeszcze pas do No Way.....eee Elimination Chamber (ch***** nazwa ;/) a wtedy dadzą szanse Yoshiemu.

Taker vs. Rey

Ufffff....... odetchnąłem, że to Rey będzie walczył z Phenomem, kolejnej walki Drewno vs. Legenda już bym nie zniósł. Myślę, że to Rey będzie prowadził walkę. Taker nie udziela się na tygodniówkach, dobrze, że oszczędza resztki sił na PPV. Liczę na wygraną Undertaker po Tombstonie na Mysterio :twisted:

27 V 2010r. AC/DC Lotnisko Bemowo \m/

4955761104b560c399d5f7.jpg

Ja chciałbym wyłonić tylko swojego kandydata do zwycięstwa RR. A więc tak. Jestem przekonany , że ten RR wygra Shawn Micheals . Powód ? Bardzo prosty , Undertaker pokonuje Rey'a i zatrzymuje pas. HBK wygrywa RR i walczy z Grabarzem na Wrestlemani 26 o pas wagi ciężkiej. Plotki idą , że Undertaker przez swoje kontuzje chce skończyć karierę, więc jest to idealny moment aby dać taki ważny pas HBK'owi , a wiemy ze dawno takiego pasa nie miał.Uważam, że to byłby znakomita szansa na WIELKĄ WALKĘ ROKU 2010!!

Pozdro.

Because I'm Awesome!

"Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz równie mądrze pytać"

[you] Zalookaj http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=283487#283487

Sygna by Filipoo

7038755254e0e4aa33eb75.jpg

Rey Mysterio vs Undertaker- Jak dla mnie to ta walka może wypalić.Ale pewne jest że Taker potrzyma pas do WM'ki później opisze dlaczego :D

Orton vs Sheamus- Po tej walce nie oczekuje zbyt wiele.I Orton i Sheamus orłami w ringu nie są więc walka nie bedzie jakaś dobra ale licze tu na jakąś nieudaną interwencje Teda który przez przypadek spowoduje dyskwalifikacje i Orton nie zdobędzie Pasa :)

Christian vs Ezekiel Jackson-Tak jak napisał kuba 154 Christian trzyma pas od Night of Champions..Czyli pół roku a jak na WWE to dużo.Tylko czemu ten pas ma stracić z Jacksonem :evil: Widać że Vinnie stawia na koksów :x Nie mógł wygrać Shelton :cry: Jestem niemal pewny że Jackson dostanie pas a Christka przedraftują na SD :D

RR Match: u góry napisałem że Taker potrzyma pas z jednego powodu ... to już mówię

dlaczego ... Pod koniec RR aTryplak zostaje w ringu z HBK a ten wyrzuca go z ringu następuje rozpad DX a HBK walczy z Takerem na WM o WHC :P Na Wrestlemani HBK przerywa streak Takera i mamy wkońcu HBK jako World Heavyweight Championa :D

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

@up

Załóżmy że HBK'ej wygra RR i walkę na WM 26, a Triple przegra z Sheamus'em. Wtedy oba pasy były by na RAW wiec albo HBK'ej lub Sheamus zostanie przeniesiony na SD! lub któryś z nich straci pas na rzecz zawodnika z drugiego brandu, czyli albo Mr. Money In The Bank 2010 albo rewanż Undertaker'a na Backlash, jeśli ten będzie mógł kontynuować swą karierę.

Wróćmy do tematu.

Rey vs. Taker o World Heavyweight Championship - specjalnie pogrubiłem heavyweight by zaznaczyć że Rey nie pasuje do tego pasa bo jest przecież cruiserweight. Tu powinien (niestety) walczyć Batista. Czemu? Wyjaśnię później. Według mnie wygra Deadman lub Rey przez DQ lub Count - Out(dzięki Dave'owi)

Sheamus vs. Orton o WWE Championship - muszę powiedzieć że WWE ładnie sobie poradziło z tą wpadka z TLC(dla tych którzy nie wiedzą wyjaśniam: podobno Sheamus zjebał akcje dzięki której wygrał WWE Tittle. Wstępnie było ze obaj zlecą, łamiąc stół równocześnie dzięki czemu będzie remis gdzie John utrzymuje pas). Zrobienie z Sheamus'a mistrza, nawet przypadku zwiększa pole dostępnych feudów. Teraz mamy Orton vs. Cena, Orton vs. Sheamus, Cena vs. Sheamus, Triple vs. HBK ... A kogo to obchodzi. WWE zjebało sprawę dając pas komuś kto był w federacji może z 3 miesiące, dając jasny sygnał - Podlizujesz się Triplowi to masz pas wagi ciężkiej z miejsca. Mam wielką nadzieje że (Bryan)Danielson wtrąci się i pomoże Randkowi zdobyć tytuł(to lepsze niż Sheamus niszczący przeciwników w 2 minuty, co Goldberga się bawi?). Później feud miedzy Danielson'em a Sheamus'em by tego pierwszego wypromować i witaj Bryan w Main Eventach.

Chrystian vs. Jackson o ECW Championship - WTF?! Czemu dają mu walkę o tytuł a nie np. Yoshiemu czy Sheltonowi? ECW jednak schodzi na psy.

Royal Rumble Match - Widowisko wieczoru. Main Event. 30 wrestlerów walczących o bilet na WrestleManie 26. 29 zawodników polegnie, jeden zostanie i tym kimś będzie .... Batista. Czemu? Proste. Co jakiś czas pojawiają sie plotki o Undisputed Championie. Czasem różnią się datą ponownego zjednoczenie tytuły, na jakiej gali, kto miałby walczyć lecz jedno jest to samo. WWE chce zrobić Undisputed Champion'a. Jest tylko jeden problem. W WWE są trzy pasy wagi ciężkiej w trzech rożnych brandach a zwycięzca RR Matchu może walczyć tylko o jeden pas na WM. Da się to rozwiązać? Da. Wystarczy zrobić coś podobnego jak zeszłym roku na NWO(wróć EC) i Dave ma WWE Championship. Czemu pas RAW'u a nie SD!? Teddy zabroni mu udziału w Elimination Chamber grożąc odebraniem tittle shotu na WM. Batista wpadanie za to do EC RAW'u niszcząc kogoś z obsady. Ok przejdźmy dalej. Od EC do WM mamy 6 tygodni wiec kontynuacje rywalizacji Rey'a(WHC Tittle, wygrywa EC na EC[komicznie brzmi]) i Batisty (WWE Tittle). Gdzieś dwa tygodnie przed na SD! Dave mówi że zostanie Undisputed Championem i wtedy wpada Chrystian jako ECW Champion, mówiąc że dopóki nikt zdobędzie jego pasa, WHC i WWE nie może być mistrzem całego WWE i świata. Vince postanawia dać Krzysia do walki na WM i tak mamy WHC, WWE i ECW Championship Match: Christian vs. Rey vs. Batista który wygrywa Krzyś. Czemu? Bo face musi wygrać Main Event WM a Christian swoje już odpokutował w ECW. To wariant A

Wariant B: HBK'ej wygrywa RR, a Deadman przegrywa z Rey'em. Shawn przez kilka tygodni zastanawia co zrobić: czy walczyć o WHC czy o WWE Championship. Wreszcie podejmuje nią i ogłasza że nie chce walczyć o tytuł tylko z Deadman'em w Main Evencie WM 26. To byłby szok dla kibiców ale też idealna okazja do zdobycia dodatkowych wykupień WrestleManii. Walkę wygrał by HBK'ej kończąc streak oraz karierę Undertaker'a.

Dobra, rozpisałem się trochę. Myślę ze nikogo nie zanudziłem swoim postem :P

Czasami droga do nieba wiedzie przez piekło...

19475336534b92c6a93ca7f.gif

Na wrestlemani chciałbym zobaczyć jak jakaś młoda gwiazda pokonuje Undertakera. Po czym grabarz kończy karierę. Z dwóch powodów nie chcę aby to HBK wygrał z Undertakerem po pierwsze ta walka była już rok temu a po drugie HBK powalczy w ringu jeszcze max 2-3 lata. A taka młoda gwiazda będzie mogła się szczycić jak to pokonała niezwyciężonego Undertakera. Tylko kto jest na tyle pod promowany aby móc go pokonać? :D

Co do RR to po wczorajszym RAW wydaje mi się że RR wygra Triple H bądź HBK. :)

17604122554b61f252eba43.jpg

A taka młoda gwiazda będzie mogła się szczycić jak to pokonała niezwyciężonego Undertakera. Tylko kto jest na tyle pod promowany aby móc go pokonać?

A kto inny niz HBK moglby pokonac Takera? Zaden z mlodych nie jest na tyle wypromowany i zaden nie jest na tyle dlugo w WWE, zeby dostac taki push. Zreszta nie podloza Takera byle komu. Nie po to buduje sie taki streak, zeby pozniej byle kto mogl go przerwac. Osobiscie chcialbym, zeby HBK dostal jeszcze jakis title run, tylko nie wiem czy kosztem streaku Undertakera. To z kolei prowadzi do wniosku, ze RR wygra HHH lub Cena - czego sobie i innym nie zycze :sad:

Ja jednego nie rozumiem, czemu wszyscy chcą końca kariery Takera? Taker to wciąż świetny zawodnik i mimo coraz częstszych problemów ze zdrowiem, to uważam, że mógłby jeszcze powalczyć (nawet z lżejszym grafikiem). A nawet jeśli jego kariera miała by się skończyć, to nie przez przełamania streaku!

Rekord Takera, to coś legendarnego i niech takim pozostanie na zawsze. A jeśli ktoś miałby go pobić, to biorę pod uwagę tylko młodego, bardzo przyszłościowego zawodnika (a jak na razie takiej osoby nie widzę).

Ogólnie dla mnie powtórzenie walki HBK vs Taker jest głupim pomysłem. Ja tego nie kupuję.

Co do samego Royal Rumble:

WWE Champion Sheamus vs. Randy Orton - w sumie to zaskoczenie, że walczy tam Orton a nie Cena. Ale to dobrze. Mamy walkę heel vs heel, dodatkowo jest szansa na jakiś myk z Legacy. Ogólnie może być ciekawie. Jak dla mnie walkę wygra Sheamus, który pas straci dopiero na WM, zapewne z HHH.

World Heavyweight Champion Undertaker vs. Rey Mysterio - tam heel vs heel, tu face vs face ;) Cieszę się, że nie ma tu Batisty, bo polepsza to poziom tej walki. Dodatkowo jest to walka moich dwóch, pierwszych ulubionych zawodników, a aktualnie są oni w formie, więc może być bardzo ciekawie. Mysterio nie wygra, nie liczyłbym na to. Taker to za dobra postać, a wkroczenie na WM z pasem doda smaczku jego przyszłej walce o Streak.

ECW Champion Christian vs. Ezekiel Jackson - większość mówi że Christian wygra, a ja myślę, że nie. Ezekiel, to fajny power wrestler, ma koło siebie Regala, więc może wygrać przez jakiś kant i na to bym stawiał. Ogólnie Christian ma dość długo pas i czas go stracić, by przenieś się do lepszego rosteru, a może i nawet wygrać na WM Money in The Bank :)

30-Man Royal Rumble Match - ciężko powiedzieć. Jeszcze parę dni temu stawiałem na Kofiego, ale coraz bardziej myślę, że będzie to któryś z Main Eventerów, a najbardziej stawiałbym na HHH. W sumie ciekawi mnie też, czy zobaczymy jakieś powroty czy zaskoczenia, ale nie liczyłbym na powrót Edge'a. Jego kontuzja jest na tyle poważna, że po pierwsze byłoby to za szybko, a po drugie byłoby to za duże ryzyko.

A tak ogólnie, to mam nadzieję, że w poniedziałek po PPV nie będę mieć żadnego egzaminu i będę mógł oglądać galę live :P