Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2010 [ Uwaga na spoilery ]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dyskusję czas zacząć.

Więc na dzień dzisiejszy potwierdzono trzy(czwarta dojdzie w piątek) matche :

1. Sheamus vs Randy Orton o pas mistrza WWE.

2. Christian vs Ezekiel Jackson o pas mistrza ECW.

3. 30-Man Royal Rumble Match

ad.1 Zapowiada się ... no właśnie ... co ? Kiepsko bookowany Heel vs jeszcze gorzej bookowany heel a moveset żadnego z nich nie powala na kolana. Ciekawe co ludzie z creative teamu wymyślą żeby ta dwójka mogła zrobić coś przyzwoitego. Osobiście obstawiałbym że to Irlandczyk przez większość walki będzie znęcał się nad Ortonem a tylko momentami Viper będzie odpowiadał headlockiem i stompem.

ad.2 Ciekawe czy znowu Kanadyjczyk pokarze że potrafi zrobić dobrą walkę nawet z wieszakiem. Fakt faktem sobowtór Boba Sappa ma troszkę więcej umiejętności niż wieszak ale i tak mimo wszystko będzie to ciężka przeprawa dla "Capitana Carismy". Uważam jednak mimo wszystko że pojedynek wypadnie lepiej niż walka "pana Żmii" z "bladym - powód - jest w nim Christian. Szkoda Yoshiego Tatsu bo panowie mogli by zrobić (jeśli dostaliby chociaż 15 minut) coś naprawdę wystrzałowego, a tak..

ad. Jest kilku faworytów Jan, Triple H, KOfi. O Morrisonie, Zigglerze i innych midcarderach, całym brandzie ECW,Kanie raczej można zapomnieć . "Wielką trzydziestkę zawsze wygrywał jakiś "kozak", promowany na bycie main eventerem bądż nim będący. Oprócz trójki którą wymieniłem liczyłbym również na Edge'a (o ile się pojawi), Jericho oraz CM Punka.

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

9

• Menez

7

• KpR

7

• Andrew

6

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wydaje mi sie ze Sheamus zatrzyma pas, walka moze osiągnie jakis poziom

2. --

3. Wg mnie wygrać mogą : HHH, Kofi, Morrison albo Y2J

PS: Zapomniałes o wale US Championship Miz vs MVP :)

1. Myślę że Sheamus przetrzyma pas do Wrestlemani a John Cena po wygranej na Royal Rumble odbierze mu go :/

2. Co tutaj mam małe wątpliwości :) Christian jest już długo mistrzem dlatego wydaje mi się że pas zdobędzie Ezekiel. (A tak bardzo chciałem żeby to Evan wygrał na ECW :P)

3.Tak jak powiedziałem wyżej stawiam na Johna Cene który odbierze pas na Wrestlemani 26.

4. OOO walka The Miz vs MVP. Mam już dojść MVP jako mistrza Stanów Zjednoczonych. Mam nadzieje że The Miz wygra w tej walce. :)

17604122554b61f252eba43.jpg

Royal Rumble jedno z moich ulubionych PPV, zważywszy na 30-Man Royal Rumble Match, lubie over top rope walki

1. Heel vs Heel fajnie, że będzie taki pojedynek, ale wolał bym aby przeciwnikiem Ortona był inny heel w walce o pas WWE, ale Shaemus jest mistrzem. Wybór Ortona na przeciwnika według mnie rozsądny, choć na RAW kibicowałem Kofiemu, wtedy 30 man mógł by być ciekawszy z Ortonem i Cena w tej walce. Pojedynek nie zapowiada się arcy ciekawie. Stawiam na Shameusa, oby stracił pas na No way out.... ups przepraszam Elimination Chamber :( (yeaah wspaniała nazwa)

2. Żałuje, że nie dali Sheltona albo Yoshiego jako przeciwnika dla Capitana Charyzmy. Wybór padł na Jacksona, stawiam na Christiana myślę, że potrzyma pas do WM'ki po czym jakoś go przegra i przejdzie do RAW/SD kończąc swą "odsiadke" za grzech z 2005 roku.

3. Rok temu o tej porze sytuacja była klarowinejsza, większość z nas obstawiała zwycięstwo Ortona i tak też się stało. W tym roku jest nie co inaczej. Na pewno całe Royal Rumble będe czekał na powrót Edga, i jak on nie nastąpi będzie mi smutno :D. Co do ewentualnych zwycięzców. Triple H, HBK, Jericho, Edge, Cena. Wyżej wymieniona "fantastyczna piątka" wydaję mi się największymi faworytami. Triple H już od wakacji nie kręci się wokół pasa wagi ciężkiej, coś niesamowitego.... mówi się też o jego pojedynku z Szejmusem na WM26(oby do tego nie doszło) HBK świetnie jak by wygrał, fajnie by było jak by wyzwał Takera na pojedynek o WHC na WM. Walka na pewno by była świetna z dodatkowym smaczkiem jakim jest pas WHC. Ja najbardziej chciał bym zwycięstwa Edga/Jericho walka tych panów na WM o pas WHC była by dla mnie mega atrakcją bo uwielbiam ich obu. Jericho zasłużył sobie na zwycięstwo w RR swoją ciężką pracą w poprzednim roku który nie za owocował żadnym tytułem wagi ciężkiej. Edge... WWE mogło by powtórzyć myk z 2008roku. Oczywiście oczekuje niespodzianek w postaci ciekawych entranców podczas meczu tak jak rok temu RVD, kto wie może go też zobaczymy :) Co do wejścia # 30, zawsze bardzo fajna atrakcja meczu, i dużo spekulacji kto będzie trzydziestym. Ja stawiam na Edga, choć to może być zbyt oczywiste.

Edytowane przez Rafikov

. OOO walka The Miz vs MVP. Mam już dojść MVP jako mistrza Stanów Zjednoczonych. Mam nadzieje że The Miz wygra w tej walce. :)

A ja mam dosyć durnych komentarzy...

1. RKO

2. Christian

3. Są trzy scenariusze:

a) Morrison i wejscie do main eventerów

b) Powrót Edga

c) Ted Di Biase - face turn i Di Biase vs Orton o pas na WM 26 ( najbardziej prawdopodobny scenariusz według mnie)

1195284124b4f75e5f366c.jpg

3. Są trzy scenariusze:

a) Morrison i wejscie do main eventerów

c) Ted Di Biase - face turn i Di Biase vs Orton o pas na WM 26 ( najbardziej prawdopodobny scenariusz według mnie)

A. Bardzo wątpię. Morrison obecnie ma mało ciekawy program z Drew. Jego zwycięstwo w RR, uważał bym "za wzięte z dupy". Rozumiem jak by miał program z Main eventerem na Smackdown, ale tak nie jest. Mamy nie wiele czasu do RR, więc wątpię, żeby w tak krótkim czasie mogli coś zmienić co do jego postaci, niestety będzie musiał się kisić w midcardzie, przez najbliższy czas. Już większe szanse miał by Kofi.

C. Podobnie jak powyżej

Moim zdaniem wygra HBK by wyzwać Takera na WM26 dzięki wyeliminowaniu Triple H'a.

Pewnie w RR matchu doświadczymy wielu niespodzianek z powrotami kilku wrestlerów do WWE.

Ale raczej ani Ted ani Cody nie wygrają meczu choć Ted wyeliminuje Randego zamiast pomóc mu kogoś wyrzucić za ring.Najprawdopodobniej dojdą jeszcze walki o US title między Mizem a MVP i o IC (Drew vs. Morrison).

PS: Zapomniałes o wale US Championship Miz vs MVP :)

Nie zapomniał, bo ta walka nie odbędzie się na Royal Rumble tylko na którymś z RAW przed tym PPV.

Odnośnie samych walk, to zapowiada się co najmniej nieźle. Pomijając walkę Sheamus'a z Ortonem co wygląda już nieciekawie, to walka Christiana z Jackson'em nie musi być zła, bo będzie w niej Kryszczyn ofkoz. Liczyłbym tu raczej na zmiany pasów w obu przypadkach i Sheamus'a wrzucić w jakiś mało znaczący feud, a Kryszczynowi w końcu dać awans i przetransportować chociażby na SD!.

W RR Match'u liczę na powrót Edge'a, bo odczuwalny jest jego brak. Zwycięstwo może odnieść niepokonany wojownik ciemności "Jan", Chris Jericho, CM Punk lub John Morrison.

1. Niestety chyba Orton wygra - Sheamus jest jeszcze zbyt słabo wypromowany, jak na ME Wrestlemanii. No chyba, że feud z Ortonem ma trochę potrwać...

Obawiam się "oryginalnego" ME na WM'26 ORTON vs. CENA :zygi:

2. Christian ma dożywocie w ECW, ale przynajmniej jako champ. :lol: Z Ezekielem raczej nie przegra, no chyba, że przez kant Regala.

3. Patrz p. 1, czyli Cena. Rzucał monetę na Superbowl - to o czymś świadczy :roll: W zeszłym roku był chamski spoiler, Randy'ego notorycznie pokazywali od początku gali, więc nie trudno się było domyśleć, co się zdarzy... Jak zobaczyćie Jasia w pierwszych scenkach to nie ma bata, żeby nie wygrał ten ciołek.

Chociaż nigdy do końca nic nie wiadomo, skoro ME na Raw jest pieprzony karzeł :-x

4. O pas US(jak bedzie). Nic ciekawego, przynajmniej ringowo. Pewnie AWESOME wygra.

A tak przy okazji, to czy zauważyliście że Miz jest pierwszą osobą, od dłuższego czasu, która dość dobrze sprawuje się w roli champa.

Wcześniej była jakaś klątwa :lol: : Shelton bezbarwny, MVP tak sobie, Kofi się wybił do ME dopiero jak stracił ten Pas.

Edytowane przez Naseem Achmedov

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Jak dla mnie plus dla WWE, że zdecydowali się zrobić walkę heel vs heel. Pominę już moveset obu wrestlerów. Nie spodziewałem się, że w czasach WWE PG, federacja zaserwuje nam walkę dwóch złych postaci. Dostaliśmy jakby nie było coś innego, nowego i z chęcią zobaczę jak to "nowe" wypadnie na pierwszej gali w roku. Oby tylko nie dodali Ceny do tej walki na kolejnym Raw. Mam wrażenie, że WWE wstawiło Ortona do walki o WWE Title, by zniknęły plotki o jego ewentualnym wyrzuceniu z RR Matchu Teda DiBiase. Choć z drugiej strony, w przypadku porażki Ortona, nie jest wykluczone, że Viper pojawi się w Main Evencie. Możliwa jest też jakaś nieudana interwencja Legacy, przez którą Randy nie zdobędzie tytułu i potem jego odwet w RR Matchu.

ECW Title - Ezekiela promują już od jakiegoś czasu, ale myślałem, że WWE postawi na naprawdę widowisko i da za przeciwnika Christianowi Evana, Sheltona czy choćby Yoshi'ego. Nawet jeśli zwycięzca miałby być z góry wiadomy. A tak, dobry poziom walki jest mocno wątpliwy.

Royal Rumble Match - boje się, że zwycięzcą będzie ktoś z Main Eventerów. Jeśli zwycięzcą miałby być ktoś z midcardu, to dla mnie jedynym rozwiązaniem jest Morrison. Ewentualnie Kofi, choć zwycięstwo Johna byłoby trochę podobne do zwycięstwa Shawna Michaelsa w '95 roku, kiedy ta wygrana otworzyła mu drogę do Main Eventów. Niestety, obecna pozycja Morrisona nie stawia go wg mnie nawet w świetle czarnego konia do zwycięstwa. W grę do ew. wygranej może wchodzić też Triple H, który nigdy nie wygrał tej walki i kto wie czy nie zechce polepszyć sobie statystyk.

1. Bardzo trudny wybór, ale chciałbym, aby zwycięzcą został Orton. Swoją drogą to nadal może wiać nudą, jak zapewne Viper wygra, obroni tam 2-3 walki rewanżowe z Irlandczykiem (no bo jak mogłoby być inaczej?) i znów do walki o pas włączy się Cena. I znów feud pomiędzy Ortonem i Johnem i tak do samej śmierci. Dlatego przydałby się może jakiś element zaskoczenia, ktoś nowy. W tym pojedynku liczę na to, że lizus przegra, a Orton ponownie będzie WWE championem.

2. Nudy, że głowa mała. Dłuższy title run od Christiana ma bodajże Michelle McCool (Captain Charisma od NoC, Michelle od The Bash, jeśli się nie mylę) z tym wyjątkiem, że McCool jest przynajmniej ładna. A tak serio, to Kanadyjczyk powinien pas stracić w meczu z Sheltonem. Teraz nie wydaje mi się, aby Jackson mógł mu odebrać mistrzostwo no chyba, że zapewne będący przy jego narożniku Regal sfauluje Christiana, co Ezekiel wykorzysta. Innej możliwości nie widzę.

3. Battle Royal owiany jest mgłą tajemnicy, a to lubię. Wszyscy piszą, że DiBiase wyeliminuje Ortona. Super, świetnie, ale jak ma to zrobić, skoro Viper nie bierze w tym meczu udziału? Raczej byłoby to niemożliwe, stąd można snuć domysły, że Ted zrewanżuje się Cody'emu za spinowanie go w meczu kwalifikacyjnym do teamu RAW na Bragging Rights i pozbędzie się mniej utalentowanego kolegi z ringu. Osobiście bardzo liczę na powrót Edge'a i nie ma co ukrywać, że to wcale nie jest niemożliwe - owszem, słyszymy, że jego rehabilitacja trwa i trwać będzie, ale podobnie było z Ceną na Royal Rumble 2008, gdzie jego pojawienie się było niespodzianką i na taką samą liczę w przypadku Rated R Superstara. Jeśli nie Edge, to tradycyjnie pojadę - HBK albo CM Punk. Ale przyznam szczerze, że nie miałbym nic przeciwko, gdyby jako ostatni w ringu pozostał John Morrison, czyli ofiara szufladkowania Vince'a na ulubionych wrestlerów i tych mniej przez niego cenionych. No chyba, że nowym-starym zawodnikiem okaże się... The Rock :P Ale tak już poważnie, to ciekaw jestem, czy pojawią się takie osoby jak - Booker T, Kennedy, Rob Van Dam i inni...

Edytowane przez Menez

Orton zmienił w ostatniej chwili Jasia jako przeciwnika Sheamusa, więc wygrana rudego jest raczej pewna.

Christian vs Jackson - czas na zmiane? widze takie teksty od paru PPV, jak dla mnie Christian wygra a pas straci dopiero na WM, ewentualnie na EC.

RR - Tutaj stawiam na powrót Edge'a. Liczę też na parę personalnych niespodzianek.

Drugim moim typem zaraz za Edge'm jest Evan.

Jaszczur, tego jeszcze nie grali - Szaman to midcarder który nie miał żadnego feudu z prawdziwego zdarzenia (przepychanki z Dolphem, Drewem, Mizem - gołym okiem widać jaki nacisk kładziony jest na programy między zawodnikami niższego szczebla! ), wygra tak elitarny pojedynek - i nie zagrają niestety. To tylko nasze pobożne życzenia. Teorytycznie ma szanse 1:30 ,ale w praktyce ma szanse takie jak Goldust czy Santino. No chance in hell.

Nyksie walka o pas Stanów Zjednoczonych póki co nie znajduje się na karcie ppv i osobiście życzyłbym sobie i nam wszystki żeby taki stan rzeczy utrzymał się aż do 31 stycznia. Ta dwójka niech lepiej czaruje nas przy mikrofonie a od ringu trzyma się z dala, nie ma się co łudzić że zrobią chociaż znośną walkę , bo kto im ręce rozbuja - tu nawet triple threat z Danielsonem by nie pomógł . Miz potrzebuje solidnego prowadzenia żeby wypaść w ringu przyzwoicie (to i tak jest postęp w porównaniu do tego co było wcześniej) a MVP póki co nie byłby w stanie wykrzesać choćby ułamka Mizowego "potencjału", on sam jest również okrutnym zamulaczem ringowym (i nawet z Benoitem na WMce nie udało mu się zrobić jakiegoś wyśmienitego pojedynku ) i strasznie obniżył loty ostatnimi czasy . Wniosek jest prosty z tej mąki chleba nie będzie.

W grę do ew. wygranej może wchodzić też Triple H, który nigdy nie wygrał tej walki i kto wie czy nie zechce polepszyć sobie statystyk.

Bzdura.

Trypel wygrał w 2002r.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Faktycznie, niezła gafa z mojej strony.

Pojawienie się Edge'a, który wygrywa walkę pasowałoby idealnie do gimmicku Rated R'a.

Jeśli już to bardziej obstawiałbym powracającego Edge'a, który nie brałby udziału w walce i pozbawił możliwości wygranej Chrisa Jericho.

Pamiętajmy jednak, że zerwanie ścięgna Achillesa to kontuzja zagrażająca karierze i WWE może trzymać Edge'a z dala od ringu niemalże do ostatniej możliwej chwili.