Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Wrestling Awards 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku: Davey Richards - najbardziej wartościowy, as w kilku federacjach

2. Najgorszy Wrestler Roku: Eddie Kingston - dlaczego do siedmiu piekieł gość, który ma tylko dobre mic skilly i nic poza tym, dostaje push w ROH? Jego walki są okropnie nudne i gdy jest reklamowany jako godny przeciwnik dla fantastycznego Chrisa Hero to mnie krew zalewa. Kingston jest do bani!

3. Najlepszy Babyface: Jeff Hardy - nieprawdopodobna, niespotykana od czasów ery attitude popularność i niesamowita więź emocjonalna z publicznością. Był najbardziej wartościowym babyfacem federacji (Cena i DX się mogą schować przy nim) a i zdecydowanie bardziej wolę oglądać te jego akrobacje niż shoulder blocki Januszka.

4. Najlepszy Heel: Chris Jericho - najlepsze heelowe proma w tym roku. Nie ma swojej dawnej przebojowości ale i tak jest w stanie sprawić, ze kilkadziesiąt tysięcy ludzi cheeruje jak głupi ledwo ruszającej się kłodzie drewna (zwanej czasami Markiem Henrym). Jericho czegokolwiek się nie dotknie, sprawia, że to staje się over. Czarodziej.

5. Feud Roku: CM Punk - Jeff Hardy - opowiadał historię, dobre proma ze strony Punka i magia więzi Jeffa z jego fanami.

6. Najgorszy Feud Roku: Cena - Orton. Jak to mawiał kiedyś Shawn Michaels - "I lost my smile". To był najgorszy feud roku (oczywiście w stosunku do pozycji obu zawodników, nie porównuję go do zaściankowych feudów pokroju Kane-Khali) i jakiekolwiek porównywanie go do Austin-Rock mnie załamuje.

7. Tag Team Roku: Young Bucks, oni są FENOMENALNI

8. Najgorszy Tag Team: Dark City Fight Club - nuuuuudy

9. Największy Postęp: Kofi Kingston, udowodnił, że ma prawdziwą charyzmę i można spokojnie wystawić go w ważnej walce

10. Najlepsze Mic Skillsy: Chris Hero, w tym roku nie do wyruchania na mikrofonie

11. Największa Charyzma: Christian - wspaniała osobowość i prawdziwa twarz swojego brandu

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): AJ Styles

13. Najbardziej Przereklamowany: Randy Orton bez dwóch zdań, świetny charakter ringowy i odgrywanie gimmicku to nie wszystko. Jego walki to splunięcie fanom w twarz a proma to dziecinada w porównaniu do zawodników posiadających PRAWDZIWĄ charyzmę jak Jericho, Christian, Edge, HBK czy nawet Triple H.

14. Najbardziej Niedoceniony: CM Punk - nie zasłużył na tak żałośnie słaby booking w feudzie z Takerem. Poza tym pełno porażek z midcarderami.

15. Najlepsza Gala TV: ECW on SyFy (tak, mówię serio, solidne walki, dobre proma Christiana, dużo debiutów i cały czas coś się dzieje i coś się zmienia)

16. Najgorsza Gala TV: RAW - jako całokształt, gale RAW były w tym roku w moim odczuciu najgorsze w historii mojej przygody z tą federacją, czyli od 95 roku.

17. Walka Roku (podać galę): pozwolę sobie tu nie podawać typu gdyż naprawdę nie wiem którą wybrać

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Randy Orton vs Triple H (WM25). Fakt, nie było może obiektywnie gorsza od walk Khaliego, ale była najgorsza w odniesieniu do oczekiwań i swojej rangi. Przecież to był main event wrestlingowego superbowl.

19. Odkrycie Roku: Może nie tyle ogólne odkrycie co moje odkrycie roku: Young Bucks

20. Rozczarowanie Roku: Randy Orton. Zawód jest tym boleśniejszy, że kiedyś był jednym z tych, w których pokładałem ogromne nadzieje.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Vickie Guerrero. Edge sprawił, że ta kobieta stała się over z publiką. Ale fakt, że jest over nawet teraz, pół roku po zakończeniu storyline'u z La Familią, sprawia, że to wyróżnienie się jej należy. Prawdziwy heat magnet.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Shane Haggadorn - lol po co w ogóle ten gość w ROH? Jako manager American Wolves jest mniej charyzmatyczny od obu swoich podopiecznych :D

23. Najlepszy Komentator: Matt Striker - jego ksywy na zawodników, anegdoty i zaczepki słowne to pierwsza klasa

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WWE No Way Out - może nie tyle cała gala była równomiernie dobra, ale była o wiele ciekawsza niż oczekiwałem i właściwie zamiast zapychacza przed Wuemką, była prawdziwym highlightem.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WWE Hell In A Cell - mogłoby jej równie dobrze nie być, profanacja legendarnej stypulacji.

26. Najlepszy Finisher: More Bang For Your Buck (Young Bucks)

27. Najgłupszy Storyline: Chavo-Hornswoggle (Santina przynajmniej bywała zabawna)

28. Najlepszy Entrance: HBK na WM25

29. Kobieta Roku: MsChif - kobieta, którą w ringu oglądam z prawdziwą przyjemnością i nie ma to nic wspólnego z jej wyglądem

30. Najlepszy Theme: Sheamus

31. Wydarzenie Roku: Sheamus jako WWE Champion - bezprecedensowa sytuacja, mistrzem zostaje człowiek który w ogóle nie jest over z publiką. Już Khali jako champ miał o wiele lepszą reakcję widowni.

Edytowane przez LooseCannon
https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-161979

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

2

• 1909

2

• Nyks

2

• RVD

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku - The Undertaker

2. Najgorszy Wrestler Roku - Chavo Guerrero

3. Najlepszy Babyface - Jeff Hardy

4. Najlepszy Heel - Randy Orton

5. Feud Roku - Desmond Wolfe vs. Kurt Angle

6. Najgorszy Feud Roku - DX vs. Hornswoggle

7. Tag Team Roku - DX

8. Najgorszy Tag Team - JeriShow

9. Największy Postęp - John Morrison

10. Najlepsze Mic Skillsy - Santino Marella

11. Największa Charyzma - Christian (kto może mieć lepszą charyzmę niż "Captain Charisma" :D )

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - AJ Styles

13. Najbardziej Przereklamowany - The Miz

14. Najbardziej Niedoceniony - Jack Swagger

15. Najlepsza Gala TV - iMPACT!

16. Najgorsza Gala TV - ECW

17. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs. Shawn Michaels - Wrestlemania XXV

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jenna Morasca vs. Sharmell - TNA Victory Road

19. Odkrycie Roku - Sheamus

20. Rozczarowanie Roku - Slam Master J

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Stephanie McMahon

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero(ona tylko umie dzieci straszyć)

23. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Turning Point

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Breaking Point

26. Najlepszy Finisher - Tower of London

27. Najgłupszy Storyline - Hornswoggle vs. Chavo

28. Najlepszy Entrance - Shawn Michaels na Wrestlemanii XXV

29. Kobieta Roku - Melina

30. Najlepszy Theme- CM Punk - This fire burns

31. Wydarzenie Roku - Sheamus zdobywa pas WWE

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-161980

1. Wrestler Roku- Aj Styles

2. Najgorszy Wrestler Roku- Batista

3. Najlepszy Babyface- Jeff Hardy

4. Najlepszy Heel- Randy Orton

5. Feud Roku- HBK vs Undertaker

6. Najgorszy Feud Roku- hornswoggle vs Chavo Guerrero

7. Tag Team Roku- MCMG

8. Najgorszy Tag Team- JeriShow

9. Największy Postęp- John Morrison

10. Najlepsze Mic Skillsy- Chris Jericho

11. Największa Charyzma Chris Jericho

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany Randy Orton

14. Najbardziej Niedoceniony Evan Bourne

15. Najlepsza Gala TV TNA Impact

16. Najgorsza Gala TV RAW

17. Walka Roku (podać galę)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Khail vs Kane

19. Odkrycie Roku John Morrison

20. Rozczarowanie Roku

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Vickie Guerrero

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

23. Najlepszy Komentator

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Bound for Glory

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

26. Najlepszy Finisher Styles Clash

27. Najgłupszy Storyline

28. Najlepszy Entrance

29. Kobieta Roku Maryse

30. Najlepszy Theme Get Ready to fly (Aj Styles)

31. Wydarzenie Roku Hogan w TNA

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-161983

1. Wrestler Roku - Gdyby Jeff Hardy został w federacji przynajmniej do października to prawdopodobnie pierwsze miejsce dałbym właśnie jemu. Taks ię nie stało, dlatego stawiam na Randy'ego Ortona. Wrestler od wygrania Royal Rumble praktycznie przez 10 miesięcy siedział w main eventach. 3 razy zdobył WWE Title. Poziomem walk zdecydowanie nie zachwycał, jednak jeśli chodzi o postać, o odgrywanie gimmicku, to był on dla mnie numerem jeden w przekroju całego roku.

Podobnie było z postacią Ceny, który również 3 razy zdobył pas, z tą jednak różnicą, iż o feudach z Big Showem czy Mizem powinien jak najszybciej zapomnieć. Chciałbym wyróżnić też Christiana, który został chyba nieco zapomniany przez obecność w ECW. Odkąd Capitan Charisma zadebiutował na tej tygodniówce, poziom poszedł w górę. Każda walka z jego udziałem była co najmniej dobra i nawet walcząc z outsiderami potrafił tak poprowadzić walkę, że chciałoby się, by trwała ona dłużej niż 8 minut.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Matt Hardy. Pominę już drewniaków jak Khali, bo on akurat nie dostawał zbyt dużo czasu w tv. Matt stał się dla mnie kompletnie nudny, a jego heel-turn tylko pogorszył moje postrzeganie jego postaci. Nie wzbudził w tym roku on we mnie żadnych emocji, a gdy wchodził do ringu miałem ochotę po prostu przewinąć walki z jego udziałem, zwłaszcza na tygodniówkach.

3. Najlepszy Babyface - Jeśli bierzemy pod uwagę całokształt to John Cena, jeśli postawę w ringu to Chrisitan. O obu już pisałem wyżej, dlatego powtarzanie powyższych opinii nie ma tutaj większego sensu. Mogę jedynie dodać, że John Cena o wiele więcej robi dla federacji oraz widać, że jest prawdziwie zaangażowany w to co robi poza ringiem.

4. Najlepszy Heel - To samo co wyżej. O Ortonie pisałem wyżej, natomiast Jericho był zdecydowanie lepszy w ringu, jednak jego gadki o hipokrytach przez cały rok, sprawiły, że brak tej postaci świeżości, popadł on w małą stagnację. W single matchach przegrywał praktycznie wszystko co się dało, jednak jeśli chodzi o czyste umiejętności to jest on w ścisłej czołówce WWE.

Szkoda, że nie znalazła się kategoria gimmick roku, gdyż tu idealnie pasowałby dla mnie CM Punk jako Straight-Edge Champion. Świetne proma, w których "jeździł" sobie po ludziach jak chciał, a najlepsze było to, że nikt tak naprawdę nie mógł odmówić prawdziwości jego speechów.

5. Feud Roku - Triple H vs Randy Orton (przed WM 25). Wielu użytkowników miało zastrzeżenia do tego feudu, w mojej pamięci to właśnie jednak ten angle odcisnął najgłębsze piętno. Dużo się działo, zobaczyliśmy naprawdę kilka superheelowskich zagrań (całowanie nieprzytomnej Steph, gdy Hunter przykuty był kajdankami do lin, brak szacunku do prezesa federacji i całej familii oraz nieobawianie się konsekwencji, tego co im zrobił). Bardzo umocniło to pozycję Ortona, który przypomniał mi trochę Stone'a Colda w czasie feudu z Vince'm. Feud ciągnięty praktycznie od Royal Rumble, który ładnie wciągał do gry kolejne postacie rodziny McMahonów, do Huntera włącznie. Gdyby nie era WWE 4 Kids, byłaby okazja na naprawdę "brutalny" feud.

Drugim niewiele ustępującym powyższemu, był feud między Takerem a Michaelsem. Z tym, że więcej było tu mind games, niż samych czynów, co jednak w żadnym wypadku nie straciło na jakości. Michaels grał momentami tweenera, który odnosił się z szacunkiem do DeadMana, ale nie bał się go. Różnica jest też taka, że bardzo dobry feud zakończył się jeszcze lepszą walką, przeciwnie do feudu powyższego.

Również feud Kofi'ego i Ortona wypadł nieźle i był on dużą promocją dla "Jamajczyka z Afryki", który walczył z Randy'm jak równy z równym.

6. Najgorszy Feud Roku - Santina Marella vs Vickie. Nikt ani na tym nie zyskał, a stracili w głównej mierze fani.

7. Tag Team Roku - DX. Zapowiadało się, że murowanymi kandydatami do tego wyróżnienia będą Jericho i Edge, jednak, jak wiadomo, kontuzja tego drugiego zmusiła WWE do szukania nowego rozwiązania. Big Show nie był złym pomysłem, ale we znaki dawała się jego waga, co przekładało się na jakość pojedynków. Dlatego postawiłem na DX, bo choć nie byłem fanem ich ponownego powrotu, to jednak ich walki stały na przyzwoitym poziomie, a ta z Legacy na Summerslam przeszła moje oczekiwania. Przyczynili się do dużej promocji młodziaków, za co im chwała. Ukoronowaniem ich najprawdopodobniej ostatniego powrotu było zdobycie pasów Tag Team.

8. Najgorszy Tag Team - MVP i Mark Henry. Nie mówię, że byli najgorsi poziomem, tylko najgorsi z tag-teamów, które występowały w WWE. Ich obecność jako zespołu nic nie wniosła na Raw, a mam wrażenie, że połączyli ich, gdyż nie mieli pomysłu na indywidualne wykorzystanie tych zawodników.

9. Największy Postęp - Kofi. Nie chodzi tylko o umiejętności ringowe, lecz w ogóle postęp jaki dokonał się w przypadku jego postaci. Pokazał, że przy micu nie odstaje od najlepszych, a jego feud z Ortonem sprawił, że tylko krok dzieli go od Main Eventów.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Randy Orton - świetnie sprzedaje to, co mówi. Widać też, że gimmick pasuje mu idealnie i w połączeniu z mikrofonem wypada bardzo dobrze.

11. Największa Charyzma - John Cena. Wiem, że większość go wręcz nie cierpi, ale trzeba byc obiektywnym, bo chłopak jest w końcu największym baby-face'm federacji. A gdyby na wszystkich poziomach jego wykształcenia ringowego był totalnie słaby, to nie zaszedłby tu, gdzie jest teraz.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Rey Mysterio. W dobrej formie przez cały rok, dwukrotne zdobycie pasa IC, seria świetnych walk z Jericho mówi sama za siebie. Tylko to zawieszenie pozostawia negatywne piętno.

13. Najbardziej Przereklamowany - od lat wiadomo, że jednym z takich zawodników jest Batista, który mocno działał mi w tym roku na nerwy. Wybieram jednak Sheamusa, któremu dano mistrzowski pas, zaledwie po kilku tygodniach spędzonych na Raw. McIntyre również dostał pas, ale "tylko" IC. Poza tym, póki co jest trzymany z dala od Main Eventów.

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison - wydawało się, że po świetnych walkach w okresie letnim na Smackdown! tylko kwestią, nawet nie tygodni, a dni będzie jego wejście do ME. Tak się jednak nie stało, a wygranie pasa IC tylko uniemożliwiło mu wydobycie się z głębokiego midcardu. Oby nadchodzący rok był jego triumfem.

15. Najlepsza Gala TV - były okresy, gdy Raw miało kilka bardzo solidnych programów, ale tak samo było z SD! czy nawet ECW, dlatego wybór jest dla mnie ciężki. Ostatecznie stawiam jednak na "czerwoną galę".

16. Najgorsza Gala TV - Superstars. Zdarzają się ciekawe pojedynki, ale generalnie to niewypał, do którego WWE nie przywiązuje żadnej wagi. Mimo to, osiąga tylko niewiele gorsze ratingi niż bardziej solidne i dużo lepsze niż w roku poprzednim ECW.

17. Walka Roku (podać galę) - Nie będę oryginalny i powiem Shawn Michaels vs Undertaker. Walka poprzedzona bardzo konkretnym feudem może i nie była toczona w szalonym tempie, ale jej dramaturgia była po prostu czymś pięknym i nawet to, że zwycięzca był znany już od początku przestawało mieć w tym momencie jakiekolwiek znaczenie. Rozważałem też pojedynki Mysterio vs Jericho (z The Bash) i Punk vs Hardy (z Summerslam), ale jednak potyczka z WrestleManii jest dla mnie zdecydowanym numero uno.

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Cena vs The Miz (The Bash). W grę wchodziła jeszcze potyczka Reya z JBLem (JD) albo Ortona z Triplem (WM), że o Santina vs Vickie już nie wspomnę, bo dla mnie nie można nazwać tego walką. Jednak starcie Johna i Miza w ogóle nie powinno znaleźć się na PPV. A przynajmniej nie w formie takiego bookingu, jaki nam zaprezentowano. Totalnie jednostronna walka, w której pewnie wygrywa Cena. Zanim walkę zaanonsowano na PPV, WWE ciągnęło ten angle przez prawie 2 miesiące. I mimo to, Mizanin nie został wypromowany nawet odrobinę.

19. Odkrycie Roku - ciężko mi tutaj dokonać wyboru dlatego powiem, że to Hornswoggle próbujący wkupić się w łaski DX. Wcześniej karzełek mnie nie interesował, a po drafcie uważałem, że da decyzja może nawet doprowadzić do zwolnienia Little Bastarda. Jednak Creative Team znalazł dla niego rolę, w której odnalazł się moim zdaniem świetnie i idealnie wpasował się do konwencji WWE 4 Kids jest również strawny dla Smart Fanów.

20. Rozczarowanie Roku - walka Orton vs Triple H na WM 25. O ich feudzie już pisałem, więc nie będę się powtarzał. Storyline po prostu tak rozbudził nie tylko moje chyba oczekiwania na wielką walkę z ich udziałem, że to, co zobaczyliśmy było jednym z najgorszych Main Eventów w historii WrestleManii. Nawet Randy Orton miał świadomość, że ich pojedynek nie spełnił rozbudzonych nadziei na wielkie widowisko. Pojedynek ucierpiał też wskutek braku krwi, którą "zbanowała" federacja. A przecież, gdyby ich pojedynek wyglądał tak, jak ich rewanżowa walka w Londynie 2 tygodnie później, to stracie na WM zostałoby prawdopodobnie odebrane jako pozytywne.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero - na początku kompletnie jej nie trawiłem, ale z czasem zdałem sobie sprawę, że wręcz ta moja nienawiść do niej obróciła się o 360 stopni, a po jej odejściu zaczęło mi jej zwyczajnie brakować. Wróciła w podrzędnej już roli (póki co), ale nic nie straciła ze swego uroku. Uwielbiam ten heel heat dla niej :D.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Tony Atlas. Koleś śmiejący się z każdego słowa Washingtona, a do tego robiący to cholernie sztucznie. Żal, żal, żal. Mój największy pewniak w tym roku w tym konkursie.

23. Najlepszy Komentator - gdyby Matt Striker na każdej gali pokazywał to, co podczas Survivor Series, to nie miałby żadnej konkurencji. Tak jednak niestety nie było i podczas pozostałych gal poziomem bardziej dostosowywał się do partnera siedzącego obok. Dlatego mój głos leci na Jima Rossa, który trzymał dobry poziom, dopóki nie zaczęło dokuczać mu zdrowie.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam. Pamiętam z tej gali 4 walki: Mysterio vs Ziggler, DX vs Legacy, Cena vs Orton i Jeff Hardy vs CM Punk. Dodatkowo show wzbogacił, co prawda spodziewany, ale zawsze, powrót Undertakera.

Zastanawiałem się również nad No Way Out (2 dobre EC oraz Shane vs Orton), JD (wszystkie walki na podobnym poziomie, powyżej średniej) oraz Extreme Rules.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bragging Rights. (poza tym Backlash, Breaking Point i The Bash). Żadna walka nie wzbudziła we mnie emocji na tej gali. Podobnie było zresztą na pozostałych PPV, które wymieniłem (poza perełką Jericho vs Mysterio na Bash). Dla mnie był to trochę przerost formy nad treścią, rozczarowały mnie walka Miz vs Morrison, 14-Men Tag Team nie był zły, ale aż się prosiło o końcówkę naprawdę godną takiej ilości wrestlerów. No i Iron Man Match - walka zabookowana pod 13-latków, którzy pewnie robili w gacie, jak Orton klepał na 7 sekund przed końcem pojedynku. Dla mnie była to żenada, choć przebieg wcześniejszej części walki nie był taki zły.

W kategorii rozczarowań mogę też powiedzieć tak o Breaking Point, które jak dla mnie miało świetną kartę, a wypadło bardzo blado. The Bash, natomiast miało słabą kartę i było też słabym show.

26. Najlepszy Finisher - Sweet Chin Music. Uznana marka, wyjaśnienie chyba zbędne.

27. Najgłupszy Storyline - Pojawienie się siostry Santino. Początkowo było trochę śmiechu, ale szybko zamienił się on w nudę. Nie wiem do czego miało to prowadzić, ale im dłużej to ciągnięto, tym gorszy był efekt. Dzięki, Donaldzie Trumpie, za zwolnienie Santiny:P.

Poza tym DX w sądzie dla karłów.

28. Najlepszy Entrance - Kane. Po zmianie jego theme'u, entrance zyskał na jakości. Jeśli chodzi o konkretny pojedynczy entrance to wejście DX na Summerslam.

29. Kobieta Roku - Maryse. Nie mam co do tego wątpliwości. Pomijam jej przeciętność w ringu. Natura nie szczędziła jej urody i figury. Imponuje mi jej superstar look i łatwość odgrywania gimmicku. Miz, Ty szczęściarzu!

30. Najlepszy Theme - Randy Orton - "Voices". Dobrze zmodyfikowany gimmick, jeszcze lepszy theme.

31. Wydarzenie Roku - informacja o powrocie Breta Harta do WWE. Dla mnie to jeszcze większy szok niż podpisanie kontraktu Hogana z TNA. Co prawda nic jeszcze oficjalnie nie potwierdzono, ale samo WWE daje nam ku temu wskazówki na galach Raw, więc nie widzę powodu, by w te pogłoski nie wierzyć. W tle oczywiście śmierć Umagi i Misawy.

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-161992

1. Y2J

2. Batista

3. Rey Mysterio

4. Vickie Guerrero

5. HBK vs The Undertaker

6. Regal vs Christian

7. Big Show & Y2J

8. Kane & Khali

9. The Miz

10. Edge

11. Kurt Angle

12. Amazing Red

13. Cena

14. Kane

15. SmackDown

16. Superstars

17. HBK vs Taker (WM25)

18. Y2J vs. Ricky Steamboat, Piper & Snuka (WM25)

19. Drew Mc Intre

20. Sheamus

21. Vickie Guerrero

22. Rajin Sighn

23. Matt Striker

24. WM 25

25. Breaking Point

26. Soccer Kick Ortona

27. Santino jako Santina

28. HBK na WM25

29. Maryse

30. Christian

31. Hogan w TNA

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162015

1. Wrestler Roku : Chris Jericho - Zawsze stwarza bardzo dobre walki cały rok w ME i fenomenalnie odgrywa swoją rolę jedynego mądrego.

2. Najgorszy Wrestler Roku : The Great Khali

3. Najlepszy Babyface : Jeff Hardy

4. Najlepszy Heel : Chris Jericho

5. Feud Roku : Rey Mysterio vs Chris Jericho

6. Najgorszy Feud Roku : The Great Khali vs Kane

7. Tag Team Roku : JeriShow - Przez pół roku trzymali pasy TagTeam'ów pokonując każdego kto stanoł im na drodze polegli dopiero na DX ale to na koniec roku dopiero a więc w ogólnym moim odczuciu to właśnie oni dzielili karty w WWE.

8. Najgorszy Tag Team : MVP & Mark Henry

9. Największy Postęp : John Morrison - Z zawodnika który walczył w Tag'u wyrósł na zawodnika pukającego do drzwi ME w WWE według mnie nikt nie zrobił aż takiego postępu w tym roku jak John.

10. Najlepsze Mic Skillsy : The Miz

11. Największa Charyzma : Edge

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) : Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany : Batista

14. Najbardziej Niedoceniony : Jack Swagger - Posiada bardzo duże umiejętności

lecz niestety nie jest wykorzystywany dobrze. Mógł by chociaż przez chwile w tym roku posiadać US Title.

15. Najlepsza Gala TV: Smackdown ! - Uwielbiam niebieskie gale walki tam są bardzo ciekawe i jest tam większośc moich ulubionych zawodników.

16. Najgorsza Gala TV: ECW

17. Walka Roku (podać galę) : Shawn Michaels vs. The Undertaker (WrestleMania XXV)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) : JBL vs Rey Mysterio (Wrestemania XXV)

19. Odkrycie Roku : John Morrison - Osoba której walki w WWE oglądam najchęniej po rozbiciu Tag'u z Mizem pokazał na co go stać.

20. Rozczarowanie Roku : Drew McIntery - Stosunek umiejętności do push'u jaki on dostaje jest niewiargodny.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) : Teodor Long - Bardzo dobrze gra swoja postać cały czas pokazuje swój strach względem pana McMahon.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) : Vickie Guerrero - Nie znoszę tej małej ... i jej głosu.

23. Najlepszy Komentator : Jim Ross

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) : WrestleMania XXV

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) : Bragging Rights

26. Najlepszy Finisher : Sweet Chin Music - Marka sama w sobie każdy zna tą akcje i chyba każdy ją uwielbia.

27. Najgłupszy Storyline : Santino Marella jako Miss WrestleMania

28. Najlepszy Entrance : Shawn Michaels (WrestleMania XXV)

29. Kobieta Roku : Maria

30. Najlepszy Theme : Voices - Randy Orton - na początku myślałem nad Reality Miza ale stwierdziłem że jednak lepiej brzmi i pasuje tu właśnie to.

31. Wydarzenie Roku : Bret Hart wraca do WWE - To był po prostu dla mnie szok cos nie możliwego a jednak się stało.

Edytowane przez zduna2610
https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162023

1. Wrestler Roku - Aj Styles

2. Najgorszy Wrestler Roku - Batista

3. Najlepszy Babyface -J eff Hardy

4. Najlepszy Heel - Chris Jericho

5. Feud Roku - HBK vs The Undertaker

6. Najgorszy Feud Roku - Chavo Guerrero vs Hornswoogle

7. Tag Team Roku - Motor City Machine Guns

8. Najgorszy Tag Team - MVP & Mark Henry

9. Największy Postęp - John Morrison

10. Najlepsze Mic Skillsy - Chris Jericho

11. Największa Charyzma - Edge

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Aj Styles

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony - Chavo Guerrero

15. Najlepsza Gala TV - ECW on SyFy

16. Najgorsza Gala TV - RAW

17. Walka Roku (podać galę) - Kurt Angle vs Desmond Wolfe, Degrees of Pain Match, Final Resolution 2009

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Chavo Guerrero vs Hornswoogle(wszystkie)

19. Odkrycie Roku - Desmond Wolfe

20. Rozczarowanie Roku - HHH vs Randy Orton Wrestlemania XXV

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long

23. Najlepszy Komentator - Jim Ross

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania XXV

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Night of Champions

26. Najlepszy Finisher - Styles Clash - Aj Styles

27. Najgłupszy Storyline - Santio jako Miss Wrestemania

28. Najlepszy Entrance - HBK Wrestlemania

29. Kobieta Roku - Tara

30. Najlepszy Theme - DX (Are you ready?)

31. Wydarzenie Roku - Hulk Hogan w TNA

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162025

1. Wrestler Roku: CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku: Batista

3. Najlepszy Babyface: Jeff Hardy

4. Najlepszy Heel: Chris Jericho

5. Feud Roku: CM Punk - Jeff Hardy

6. Najgorszy Feud Roku: Chavo vs Hornswoggle

7. Tag Team Roku: JeriShow

8. Najgorszy Tag Team: MVP & Mark Henry

9. Największy Postęp: Kofi Kingston

10. Najlepsze Mic Skillsy: Edge

11. Największa Charyzma: Christian

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): AJ Styles

13. Najbardziej Przereklamowany: Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony: Shelton Benjamin

15. Najlepsza Gala TV: RAW

16. Najgorsza Gala TV: Superstars

17. Walka Roku (podać galę): Undertaker vs Michaels na WM 25

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Rey Mysterio vs JBL na WM 25

19. Odkrycie Roku: John Morrison

20. Rozczarowanie Roku: powrót Batisty po kontuzji

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Vickie Guerrero

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Tony Atlas

23. Najlepszy Komentator: Jim Ross

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): SummerSlam

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Bragging Rights

26. Najlepszy Finisher: RKO

27. Najgłupszy Storyline: cały feud i towarzyszące temu akcje Chavo vs Hornswoggle

28. Najlepszy Entrance: Shawn Michaels WM 25

29. Kobieta Roku: Michelle McCool

30. Najlepszy Theme: Randy Orton - Voices

31. Wydarzenie Roku: Sheamus nowy WWE Champion

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162026

1. Wrestler Roku

W moim odczuciu został nim John Morrison. To dla niego wielokrotnie włączałem Smackdowna, uwielbiam patrzeć na niego w ringu, choć odczuwam pewne braki w zachowaniu i wypowiadaniu się poza nim. Wiem, że niektórzy mogą napisać, że i tak cześć zawodników federacji niezależnych czy japońskich zjada go pod względem techniki czy prowadzenia pojedynków, jednak w WWE, które śledzę non-stop, Szaman Seksu mnie oczarował, choć jestem hetero

2. Najgorszy Wrestler Roku

Drew McIntyre, czyli nudziarz, beztalencie, pseudo brawler pushowany za bardzo i za szybko. Nie jestem przeciwnikiem jego szkockiego akcentu, heelowskich zagrań i trochę lipnego finiszera, lecz sposobu w jaki walczy. Już pięć sekund od początkowego gongu mam odruch wyłączenia lub przewinięcia jego walki.

3. Najlepszy Babyface

Hardy, hardy HARDY!!!! Jeff Hardy, oddziaływujący na publikę niczym ekstazy na uczestników sunrisefestival, uwielbiany przez marków i dzieciaków, jeden z najlepszych marketingowo produktów WWE4($) kids. Tak uwielbiany, że nawet jego starszy brat bez formy może korzystać z popularności Jeffa. Przyznam, że cieszyłem się jak dziecko kiedy na przełomie 2008 i 2009 roku w końcu zdobył tytuł mistrza świata, później 2 razy w okresie letnim pas wagi ciężkiej. Poprawiając swoje speeche i ulepszając swój image pod względem mentalnym zasługiwał na te tytuły. A co się teraz z nim dzieje ………przemilczam.

4. Najlepszy Heel

Jedyny nie- hipokryta, Y2J. Feud z Reyem, tagteamy z Edgem czy Big Showem udowadniają jak dobrze potrafi zachowywać się jak najgorszy skurwiel w ringu lub poza nim, dając nam rozrywkę najwyższej klasy. Najinteligentniejszy wrestler jakiego oglądałem, podziwiany przeze mnie od czasów WCW, WWF, po ewolucji w WWE jedna z najciekawszych postaci.

5. Feud Roku

Rey vs Jericho. Na ten program patrzyłem oczywiście z sentymentem, z racji cruiserweight divisiion z WCW, jednak w tym roku było to cos zupełnie innego, lecz równie dobrego i wykwintnego. Dwóch main eventerów podnoszących znaczenie pasa interkontynentalnego przyprawione kwestią maski Meksykańczyka i doskonałe walki z jednej i z drugiej strony. Baaa, nawet świetne interwencje i przeszkadzanie swojemu największemu rywalowi w zwyczajnych pojedynkach z innymi wrestlerami. Więc czego chcieć więcej?

6. Najgorszy Feud Roku

Chavo Guerrero vs Horswoggle, czyli totalne ośmieszanie Meksykanina przez karła, niesamowicie sympatycznego, lecz karła (tylko proszę mnie nie posądzać o jakieś uprzedzenia czy obrażanie ludzi chorych na tą przypadłość). Te potyczki, dialogi były tylko zabieraniem czasu antenowego, totalną zapchajdziurą i marnowaniem ostatniego aktywnego Guerrero w WWE.

7. Tag Team Roku

Stawiam na Chrisa Jericho i……….(a niespodzianka) Edge’a. Ten tagteam miał tylko jedną wadę- trwał krótko, a kontuzja Adama nie pozwoliła dwóm Kanadyjczykom na totalne rozruszanie dywizji tagteamów.

8. Najgorszy Tag Team

Nie wiem kogo tu podać, naprawdę. Nie chcę krzywdzić żadnej dwójki, może MVP i WSM, lecz oni jakoś mogą śmieszyć. Kiedyś od razu napisałbym the Legacy, jednak znienawidzeni przeze mnie panienki od Ortona zrobiły niesamowite postępy, więc nie mogę ich tu wpisać. Nie zjadę żadnego tagteamu.

9. Największy Postęp

Jak już pisałem, Legacy takowy uczynili, jednak koniec roku należał dla mojego ulubieńca z Jamajki (wiem, wiem, z Ghany) Kofiego. Stał się charyzmatyczny, waleczny, wyszczekany i wygrywający z zawodnikami z wyższej półki. Dostał lekki push, rozwinął żagle i wykorzystuje go w 100%. I to on rządził w Madison Squere Garden (dobry skok). BOOM BOOM BOOM! Jeśli Royal Rumble ma wygrać face, to stawiam na tego pana.

10. Najlepsze Mic Skillsy

Chris Jericho….no ale ile można mu kadzić. Jego proma wymierzone przeciwko Reyowi były kwintesencją burzenia psychiki przeciwnika.

11. Największa Charyzma

Drugi według mnie w klasyfikacji babyface WWE, czyli Christian. Nawet nie sądziłem, że tak dobrze odnajdzie się po powrocie do federacji Vince’a, a tu Capitan Charisma stał się twarzą wtorku, bez dwóch zdań.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

AJ Styles, o ile nikt mnie nie zaatakuje z zarzutem, że AJ to nie high flyer. (sam waham się nad tym sformułowaniem, lecz znowu mam nic nie wpisywać?)

13. Najbardziej Przereklamowany

Cena……nieeee. McMahon przesadził zdecydowanie z promowaniem Drew McIntyre’a. O ile Jas porusza jeszcze tłumy- pozytywnie lub negatywnie, Seamus ma zadatki na porządnego Power wrestlera a na Ortona reaguje publika, to Szkot ….is not hot!!

14. Najbardziej Niedoceniony

Dolph Ziggler, jeden z najlepszych midcardów u Vince’a, który cały rok krążył wokół pasa interkontynentalnego, miał dobry program z Morrisonem, jednak nic nie ugrał, teraz jest o nim cicho, niestety cicho.

15. Najlepsza Gala TV

Smackdown, którego zostałem Markiem. Całe szczęście, że w zarząd WWE stawia w piątki na wrestling, a nie na pitolenie od rzeczy.

16. Najgorsza Gala TV

RAW- przereklamowane gwiazdy, dużo pitolenia i nieciekawe segmenty, beznadziejni gospodarze. Góra tylko 10% zaproszonych celebrytów wiedziała co ma robić by nie zabić czasu antenowego, z 5% potrafiła poprowadzić show na maksa.

17. Walka Roku (podać galę)

Walka o pas interkontynentalny z 4 sierpnia, ze Smackdowna, w której wygrał Morrison nad Mysterio.

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

JBL kontra Rey- totalne ośmieszenie JBl’a przez przedziwnie badziewny bloking, żart z twarzą jokera w tle.

19. Odkrycie Roku

No…Seamus. Trudno nie zagłosować na kolesia, który zdobył niespodziewanie pas mistrza świata. Do tego wydarzenia jestem totalnie uprzedzony, nie wierze w jakiś porywający title run Irlandczyka, jednak obym to odszczekał.

20. Rozczarowanie Roku

Cała historia Jeffa Hardy’iego z drugiej połowy tego roku- niepodpisanie kontraktu, przegranie z CM Punkiem w klatce, oskarżenia dotyczące narkotyków, czyli ogólne życiowe zagubienie tego byłego mistrza. Człowiek, który był już na szczycie boleśnie z niego spadł. Taki swantonbomb z drabiny na beton, bez pomocy i reanimacji.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Vickie Guerrero. Ta pani ostatnio powróciła do WWE i nadal jest masakrycznie wkurwiająca, wyrazista i ciekawa.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Tony Atlas- hehehhehhe……za coś takiego też mogę brać pieniądze. Żeby jeszcze dowcipy Washingtona były satyrycznymi piorunami zwalającymi publikę z nóg, ale heheheheh jest często wymuszane.

23. Najlepszy Komentator

Matt Striker, który ma po prostu gadane.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Wrestlemania XXV- gala rocznicowa? Nie! Stawiam na No way out z dwoma niesamowitymi Elimination Chamber Matchami, z wykorzystującym sytuacje Edgem, latającym Reyem i spinowanym Cena- bezcenne.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Hell i a Cell w tym roku było słabe. Aż tragiczne w porównaniu z wcześniejszymi ppv spod tej nazwy.

26. Najlepszy Finisher .

Jumping Russian legsweep- Mój niedoceniony ulubieniec zawsze robi swoje kończące zagranie z wielkim impetem, nie psując go.

27. Najgłupszy Storyline

Santina……..Santina wygrywająca Miss Wrestlemania, no i Santina tamto. Bleee. Pomimo iż Morella jest dobrym aktorem i zabawiaką, to ta historia z transseksualnością była nudna i beznadziejna. Każda drag queen wam to powie.

28. Najlepszy Entrance

John Cena z Wretlemanii- niby skopiował Eminema z któreś tam gali MTV, jednak tyle Jasków w jednym miejscu robi wrażenie.

29. Kobieta Roku

Awesome Kong, może nie jest mistrzynią, ale potrafi walczyć.

30. Najlepszy Theme

Słyszę głosy w swojej głowie………Theme Ortona jest niesamowicie dobrany do tej postaci, sama piosenka jest zajebistą piosenką rockową

31. Wydarzenie Roku

Czy coś, co nie nastąpiło może być wydarzeniem? Dlatego nie głosuje na Harta i ponowny romans z WWE. Dlatego też stawiam na odwrócenie się tymczasowe Hulka od Vince’a i przeniesienie mocy hulkomanii z WWE do konkurencji.

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162029

1. Wrestler Roku- John Morisson

2. Najgorszy Wrestler Roku- Dave Batista

3. Najlepszy Babyface- Rey Mysterio

4. Najlepszy Heel- Chris Jericho

5. Feud Roku- Chris Jericho vs Rey Mysterio

6. Najgorszy Feud Roku- Chavo Guerrero vs Hornswoggle

7. Tag Team Roku- Chris Jericho/Big Show

8. Najgorszy Tag Team- MVP/Mark Henry

9. Największy Postęp- John Morisson

10. Najlepsze Mic Skillsy- Chris Jericho

11. Największa Charyzma- Kurt Angle

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- AJ Styles

13. Najbardziej Przereklamowany- Hulk Hogan

14. Najbardziej Niedoceniony- Evan Bourne

15. Najlepsza Gala TV- SmackDown!

16. Najgorsza Gala TV- Superstars

17. Walka Roku (podać galę)- Ladder Match Edge vs Jeff Hardy, Extreme Rules

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Tables Match John Cena vs Sheamus, Tables Ladders & Chairs

19. Odkrycie Roku- Amazing Red

20. Rozczarowanie Roku- Matt Hardy

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Teddy Long

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Vickie Guerrero

23. Najlepszy Komentator- Matt Striker

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- SummerSlam

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Bragging Rights

26. Najlepszy Finisher- Airbourne, Evan Bourne

27. Najgłupszy Storyline- Santino vs Vickie

28. Najlepszy Entrance- Shawn Michaels, Wrestlemania XXV

29. Kobieta Roku- Tara

30. Najlepszy Theme- "Crank the Walls Down" Chris Jericho/Big Show

31. Wydarzenie Roku - Hulk Hogan w TNA

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162030

1. Wrestler Roku: Randy Orton

2. Najgorszy Wrestler Roku:Eric Escobar

3. Najlepszy Babyface: John Cena

4. Najlepszy Heel: CM Punk

5. Feud Roku: Randy Orton i HHH

6. Najgorszy Feud Roku: Kofi Kingston i Orton

7. Tag Team Roku: Y2J i Big Show

8. Najgorszy Tag Team: Carlito i Primo

9. Największy Postęp: John Morrison

11. Największa Charyzma: John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Rey Misterio

13. Najbardziej Przereklamowany: Shamous

14. Najbardziej Niedoceniony: Rey Misterio

15. Najlepsza Gala TV: RAW

17. Walka Roku (podać galę): Undertaker vs Michaels / WM 25

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę):

19. Odkrycie Roku: The Miz

20. Rozczarowanie Roku: Odejście Edge'a na L4

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Good old JR

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Abraham Washington

23. Najlepszy Komentator: Good old JR

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Bragging Rights

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Summer Slam (nie to co rok temu)

26. Najlepszy Finisher: Sweet Chin Music

27. Najgłupszy Storyline: Orton i Kingston

28. Najlepszy Entrance: John Cena na WM 25

29. Kobieta Roku: Mickie James

30. Najlepszy Theme: Edge entrance

31. Wydarzenie Roku: Shamous mistrzem WWE

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162032

1. Wrestler Roku - Chris Jericho (trzyma poziom od bardzo dawna, mało który wrestler występujący już tak długi czas w WWE potrafi sklejać tak dobre walki)

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali (jest w WWE tylko dla promocji w Indiach, straszy wielkością, nic poza tym, robi z siebie tylko pośmiewisko nie pokazując kompletnie nic w ringu)

3. Najlepszy Babyface - Jeff Hardy (rozgrzewał publiczność mimo wszystko, publiczność trwała przy nim bucząc na Punka będącego za zdrowym trybem życia, to o czymś świadczy)

4. Najlepszy Heel - Edge (świetnie odgrywał rolę tego złego, mimika twarzy niesamowita, szkoda kontuzji, bo w teamie z Y2J'em mógł stworzyć duet największych skurwieli w WWE)

5. Feud Roku - Chris Jericho vs Rey Mysterio (kleili znakomite walki, w dodatku Y2J zdobywał coraz to większy heat, gdy jego celem okazało się zdjęcie maski 619)

6. Najgorszy Feud Roku - Chavo Guerrero vs. Hornswoggle (toż to nawet śmieszne nie było, karzeł ośmieszał na oczach wielu starych fanów WWE zawodnika o bardzo dużych umiejętnościach ringowych)

7. Tag Team Roku - Jeri-Show (wolałbym ujrzeć Y2J i Edge'a podbijających WWE, ale wraz z Showem pokazywali wiele ciekawych akcji i rozwiązań, szkoda, że to Big Show był tak bardzo dominującym w zespole)

8. Najgorszy Tag Team - MVP i Mark Henry (jakoś nie widziałem sensu tworzenia tego zespołu, może nie było na nich pomysłu, ale i tak wspólnie nic nie zdziałali, nudyy)

9. Największy Postęp - The Miz (po rozpadzie TT z Morissonem rozwinął skrzydła, mimo, iż myślałem, że okaże się jobberem dla średniaków z Raw to zachwycił mnie swoimi mic skilssami, a także ringowymi)

10. Najlepsze Mic Skillsy - John Cena (co jak co, ale mówić to on potrafi, nie dziwię się, że dzieci go kupują, ponieważ, gdybym nie wiedział, iż tylko gra byłbym w stanie uwierzyć mu w to co mówi i wierzy)

11. Największa Charyzma - Christian (koń jaki jest każdy widzi, wrócił do WWE i od razu zrobił furrorę, nie przez przypadek ma przydomek Captain Charisma)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Jeff Hardy (o ile można powiedzieć, że pasuje do tej kategorii, to jest najlepszym)

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena (mógłby zacząć pomagać nowym gwiazdom WWE wypromować się, swoje osiągnął, dominował w WWE przez pare lat, przydałby się heel turn)

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler (według mnie gimmick bardzo dobry, początki z przedstawianiem się i odważnym stawieniem czoła Batiście były świetne, szkoda, że WWE zrezygnowało z pushu)

15. Najlepsza Gala TV - SD!

16. Najgorsza Gala TV - Superstars

17. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs. Shawn Michaels (Wrestlemania XXV)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Rey Mysterio vs JBL (Wrestlemania XXV)

19. Odkrycie Roku - Dolph Ziggler (mimo, że WWE ewidentnie rezygnuje z niego to wciąż jestem fanem tego wrestlera, nie ma słabych umiejętności ringowych, jest charyzmatyczny i ma dobre mic skille, zasługuje co najmniej na IC, a przy dłuższym czasie także na ważniejsze pasy)

20. Rozczarowanie Roku - kontuzja Edge'a (zapowiadał się świetny TT, lecz kontuzja popsuła na pewno wiele dobrych walk)

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Matt Striker (ostatnimi czasy mój ulubiony komentator, świetne teksty, ewidentnie za równouprawnieniem między złymi, a dobrym, może nawet bardziej za heelami)

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Hornswoggle (przez większość roku raczej nic śmiesznego nie zdziałał, myślę, że rola maskotki DX będzie dla niego idealna)

23. Najlepszy Komentator - Matt Striker

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE No Way Out

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Breaking Point

26. Najlepszy Finisher - SCM

27. Najgłupszy Storyline - Santina vs Vickie

28. Najlepszy Entrance - Shawn Michaels na Wrestlemanii XXV

29. Kobieta Roku - Mickie James (irytuje mnie Vince, który niby każe ją za osiągnięcie jakiejś tam większej wagi, według mnie nie powinien póki, nie wygląda jak dynia, a robi dobre pojedynki, jak na kobietę)

30. Najlepszy Theme- Christian

31. Wydarzenie Roku - Hornswoggle maskotką DX (mam nadzieję, że na długi czas, myślę, że dzięki temu skończy się upokarzanie innych przez karła co mnie niezmiernie cieszy)

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162042

1. Wrestler Roku – Chris Jericho

Równa forma, bdb mecze przez cały rok, z Edgem stworzyłby jeden z najlepszych TT

2. Najgorszy Wrestler Roku - HHH

kop-cios-kop-cios-kop-cios

3. Najlepszy Babyface – Kofi Kingston

publiczność go uwielbia - moim zdaniem zasłużenie

4. Najlepszy Heel - Chris Jericho

5. Feud Roku – Kurt Angle vs Desmond Wolfe

okraszony 2-ma najlepszymi walkami w roku

6. Najgorszy Feud Roku – Hornswoggle vs Chavo Guerrero

7. Tag Team Roku – Motor City Machine Guns

8. Najgorszy Tag Team – MVP i Mark Henry

chyba po prostu nie mieli na nich pomysłu

9. Największy Postęp – CM Punk

Z trochę mdłego face ewoluował w doskonałego heela

10. Najlepsze Mic Skillsy – Chris Jericho

11. Największa Charyzma - Undertaker

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Amazing Red

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

ostatnio zajmował się w ringu głównie staniem i robieniem min

14. Najbardziej Niedoceniony – oj dużo ich :sad: Wybieram Sheltona Benjamina

15. Najlepsza Gala TV - Smackdown

16. Najgorsza Gala TV - RAW

kiedy Lindsay Lohan jako GM?

17. Walka Roku (podać galę) – Kurt Angle vs Desmond Wolfe (TNA Final Resolution)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Santina Marella vs. Vicki Guerrero (Hog Pen Match) (WWE Extreme rules)

19. Odkrycie Roku - Amazing Red

20. Rozczarowanie Roku – Lacey von Erich

secundo voto von Botch :-)

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Shane Mc Mahon

za złamanie kosza na głowie Randy'ego

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Snopp Dogg

czyli Człowiek - Patyk i jego spear

23. Najlepszy Komentator – Matt Striker

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Turning Point

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Victory Road

26. Najlepszy Finisher - Tower of London (Desmond Wolfe)

Mocno naciągany, jak większość finisherów, ale wygląda …ałł… boleśnie

27. Najgłupszy Storyline – Prowadzenie RAW przez gości specjalnych

głupie, choć zapewne finanowo opłacalne

28. Najlepszy Entrance - Undertaker

29. Kobieta Roku - Tara

ładna, bez sztucznych cycków, gibka, elastyczna, nie boi się wysokości

30. Najlepszy Theme – Alter Bridge – Metalingus (Edge)

wpada do ucha

31. Wydarzenie Roku – Feud Undertaker vs Mister Wrestlemania, zakończony na tejże gali

(Feud Angle vs Wolfe jest moim zdaniem lepszy, ale nie zawiera Tak Znaczących Nazwisk)

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162059

1. Wrestler Roku - Chris Jericho

2. Najgorszy Wrestler Roku - Chris Masters, miał być ciekawy powrót, a wyszła klapa jakich mało, zdecydowanie nie pasuje do roli face'a

3. Najlepszy Babyface - Jeff

4. Najlepszy Heel - Randy Orton

5. Feud Roku - Punk vs. Jeff

6. Najgorszy Feud Roku - Chavo vs. Hornswoggle

7. Tag Team Roku - Hart Dynasty, podoba mi się ich styl walki i liczę na większy push przy okazji pojawienia się Breta :)

8. Najgorszy Tag Team - MVP i Henry, dużo gorsze wydanie JeriShow

9. Największy Postęp - Miz, mógłby być też Punk, jednak Miz stał się jednym z moich ulubionych wrestlerów i szkoda że trochę mało go wykorzystują, zamieniłbym jego czas antenowy na czas Morissona bo dla mnie John jest przereklamowany

10. Najlepsze Mic Skillsy - Chris Jericho, minimalnie przed Mizem.

11. Największa Charyzma - Cgristian

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne, ale strasznie psuje go rola babyface'a, w zasadzie jest maskotką a mógłby powalczyć o pas US

13. Najbardziej Przereklamowany - John Morrison, tym razem pobił nawet Cenę a to sztuka :P Od czasu zdobycia pasa widzę tendencję spadkową co do poziomu walk, mic skills też nie powalają

14. Najbardziej Niedoceniony - Evan Bourne, do tego mógłby być spokojnie Ziggler, Shelton i kilku innych

15. Najlepsza Gala TV - SD!

16. Najgorsza Gala TV - Superstars

17. Walka Roku (podać galę) - Taker vs. HBK na WM25, dla mnie najlepsza walka pod każdym względem, świetnie opowiedziana historia, fantastyczny pojedynek, ogólnie zaje*** :P

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Hmmmm... Z braku pomysłu Santina vs. Vickie na Extreme Rules

19. Odkrycie Roku - Drew McIntyre, nie byłbym oryginalny pisząc Sheamus, ale mimo wszystko Drew zrobił na mnie większe wrażenie, szczerze mówiąc na debiut Sheamusa liczyłem długi czas i spodziewałem się, że dostanie push, a Drew był dla mnie w zasadzie nikim bo nie słyszałem o nim więc chyba zasługuje na miano odkrycia roku

20. Rozczarowanie Roku - John Morrison, Boże chroń nas od Morrisona w ME. Przynajmniej w takiej postaci jak obecnie, bo chłop stacza się po równi pochyłej

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie :) Mimo wszystko spełnia swoją rolę, a to że wkurza to już inna sprawa

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole, tylu głupot co nagadał nie nadrobi nawet lepszą końcówką roku :P

23. Najlepszy Komentator - JR

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - No Way Out!

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bragging Rights

26. Najlepszy Finisher - RKO, może nic specjalnego ale ma ten urok i idealnie pasuje do Randy'ego, taki "heelowski" finisher :)

27. Najgłupszy Storyline - feud Khaliego z Kanem

28. Najlepszy Entrance - Taker!

29. Kobieta Roku - Eve :grin:

30. Najlepszy Theme - Ojjjm dużo tego... :S Ale postawię na Alter Birdge, Metalingus, czyli theme Edge'a

31. Wydarzenie Roku - Sheamus + pas WWE

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162063

1. Wrestler Roku: CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku: Drew McIntyre

3. Najlepszy Babyface: John Cena

4. Najlepszy Heel: Edge

5. Feud Roku: Y2J i HBK

6. Najgorszy Feud Roku: Chavo Guerrero i Hornswoggle

7. Tag Team Roku: Y2J i Big Show

8. Najgorszy Tag Team: Batista i Cena

9. Największy Postęp: John Morrison

11. Największa Charyzma: Chris Jericho

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany: John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony: Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV: TNA iMPACT

17. Walka Roku (podać galę): Undertaker vs Michaels / WM 25

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Santina Marella vs. Vicki Guerrero (Hog Pen Match) (WWE Extreme rules)

19. Odkrycie Roku: Dolph Ziggler

20. Rozczarowanie Roku: Kontuzja Edge'a

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Armando Estrada

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Michael Cole

23. Najlepszy Komentator: JR

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Royal Rumble

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Extreme Rules

26. Najlepszy Finisher: Chokeslam

27. Najgłupszy Storyline: Kane i Khali

28. Najlepszy Entrance: Undertaker

29. Kobieta Roku: Maria

30. Najlepszy Theme: Randy Orton

31. Wydarzenie Roku: Sheamus zdobywa pas WWE

https://forum.wrestling.pl/topic/18244-attitude-wrestling-awards-2009/page/4/#findComment-162065

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...