Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

rezultaty: Strikeforce - Evolution

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Strikeforce

Evolution

http://img259.imagevenue.com/loc88/th_22528_Strikeforce-Evolution-poster_122_88lo.jpg

2009/12/19, HP Pavilon, San Jose, Kalifornia, Stany Zjenoczone

7. Walka wieczoru, pojedynek w wadze średniej:

Cung Le vs. Scott Smith

Smith przez KO (uderzenia w stójce i parterze), rd.3 (3:25)

6. Pojedynek o tytuł mistrzowski w wadze lekkiej:

mistrz Josh Thomson vs. Gilbert Melendez

Melendez przez jednogłośną decyzję (49-47, 49-46, 49-46)

5. Pojedynek w wadze średniej:

Ronaldo Souza vs. Matt Lindland

Souza przez poddanie (trójkątne duszenie rękoma), rd.1 (4:18)

4. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Muhammed Lawal vs. Mike Whitehead

Lawal przez KO (uderzenia w stójce), rd.1 (3:08)

3. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Antwain Britt vs. Scott Lighty

Britt przez TKO (interwencja lekarza), rd.1 (5:00)

2. Pojedynek w wadze lekkiej:

Justin Wilcox vs. Daisuke Nakamura

Wilcox przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 29-28)

1. Pojedynek w wadze lekkiej:

Alex Crispim vs. J Fonseca

Crispim przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27)

WZIĄŚĆ? W języku polskim nie ma takiego słowa! Mów poprawnie a będziesz pisać poprawnie.

[you] zostań bohaterem,

bądź honorowym dawcą krwi

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bonkol

3

• mnih

1

• -Raven-

1

• mrtwig

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Windows

Oglądanie "Aligatora" w parterze, to czysta przyjemność. Z niesamowitą łatwością radził tam sobie z tak doświadczonym zapasiorem jak Lindland. Matt miał i tak sporo szczęścia, że wyszedł z tego pierwszego armbara... Souza poczynił też spore postępy w stójce, bo pięściarsko także lepiej prezentował się niż przeciwnik. Ciekaw jestem, czy jeżeli Jacare dalej będzie doskonalił stójkę (bo parter ma mistrzowski), to zwojuje coś więcej w swojej kategorii wagowej?

Mam mieszane uczucia odnośnie Króla Mo. Facet niby jest skuteczny, agresywny itd. Ale to jego opuszczanie rąk, nieblokowanie low kicków i nie trzymanie gardy w stójce... Jak trafi na kogoś z większym doświadczeniem, to szybciutko może się naciąć.

[ Dodano: 2009-12-22, 01:37 ]

Walka Thomsona z Melendezem to murowany kandydat do walki roku! :shock: Niesamowita, wyrównana wojna i szaleńcze wymiany w stójce. Lektura obowiązkowa dla każdego, kto nie docenia (Grim, obejrzałeś? :D ) wag lżejszych :D Każda z 5 rund trzymała w napięciu od początku do końca a zawodnicy nie oszczędzali się ani chwili. Takie pojedynki pokazują prawdziwe piękno tego sportu (plus klasa na zakończenie, gdzie po ogłoszeniu werdyktu - pokonany klaszcze w uznaniu dla zwycięzcy. Bezcenne!).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   1

Muhammed Lawal vs Mike Whitehead

Szybko się skończyło, więc trudno coś więcej powiedzieć. Lawal ma niesamowity power w łapach i gdyby naprawdę czysto trafił Mike'a to byłoby ciężkie KO. Kariery Mo raczej nie zrobi, bo oprócz stójki nie pokazał na razie niczego innego, ale na takich przeciwników to w zupełności wystarczy.

Ronaldo Souza vs Matt Lindland

Rozumiem, że Matt robi to co kocha, ale chyba najwyższy czas powiedzieć sobie dość. Souza od początku bardzo spokojnie prowadził walkę, a gdy tylko przeniosła się do parteru to w ekspresowym tempie założył submission. Lindland pomimo swojego doświadczenia bardzo łatwo dał sobie zapiąć tego trójkąta.

Josh Thomson vs Gilbert Melendez

Można mieć czasami pretensje do sędziów, ale jakby taka walka dwóch wariatów była jeszcze bardziej wyrównana to sędziowie musieliby ją badać przed mikroskopem hehe. Dużo chaosu, ale oglądało się bardzo przyjemnie, jakoś byłem pewny, że obaj dotrwają do końca, bo te ich ataki były takie bardzo zaślepione. Fajnie się oglądało, oby więcej walk z takimi wymianami. Widać panowie oglądają WEC. ;)

Cung Le vs Scott Smith

Powiem, że przez większość walki Cung imponował mi swoim spokojem, a Scott zaczął uchodzić za takiego trochę niezdarnego kiedy ciągle dawał się nabierać na kopnięcie z obrotu. Jak się później okazało Le w tej walce zaspał raz i to kosztowało go pierwszą porażkę w karierze, Smith świetnie wykorzystał szanse czego wcześniej kilkukrotnie nie mógł zrobić Le.

Walka Thomsona z Melendezem to murowany kandydat do walki roku! :shock: Niesamowita, wyrównana wojna i szaleńcze wymiany w stójce. Lektura obowiązkowa dla każdego, kto nie docenia (Grim, obejrzałeś? :D ) wag lżejszych :D Każda z 5 rund trzymała w napięciu od początku do końca a zawodnicy nie oszczędzali się ani chwili. Takie pojedynki pokazują prawdziwe piękno tego sportu (plus klasa na zakończenie, gdzie po ogłoszeniu werdyktu - pokonany klaszcze w uznaniu dla zwycięzcy. Bezcenne!).

Tak jak napisałem walka dobra, ale wszystkie klasyfikacje na walkę roku i tak powinno wygrać starcie Cerrone vs Henderson z WEC 43, które mnie po prostu zaczarowało. :)

15974308365193fac7b7921.jpg

Chciałeś nabić sobie posta po raz kolejny się ośmieszając ? Pewnie chciałeś w ten sposób wytknąć mi nie wiedzę, ale oświecę i powiem, że wiem o jego osiągnięciach jeżeli chodzi o zapasy tylko co z tego skoro nie pokazał jeszcze nic w swoich walkach oprócz niesamowitej siły w łapskach i ciągłych prób obaleń które wychodziły mu na mało znaczących zawodnikach ?

oro nie pokazał jeszcze nic w swoich walkach oprócz niesamowitej siły w łapskach i ciągłych prób obaleń które wychodziły mu na mało znaczących zawodnikach ?

To powiedz mi co innego miał pokazać ? flying knee, twistera ? Mówisz o nieznaczących zawodnikach, Whitehead to solidny zapaśnik, walczył w UFC, IFL. Był faworytem TUFa i trenuje obecnie w Wand Team. Musisz przyznać że to w jaki sposób King Mo go pokonał było imponujące. Pokonał również dobrego strikera jakim jest Silva jak i super doświadczonego Wiuffa (koleś nie dawno znokautował Fujite). Lawal na start dostał prawdziwych zawodników MMA, nie to co Pudzian ;)

Bonkol, przecież sam w swoim poście napisałeś " ale na takich przeciwników to w zupełności wystarczy. " To skoro sam uważasz, że to wystarcza na tych przeciwników (i też nie uważam ich za kelnerów) to nie rozumiem o co Ci chodzi, będzie bardziej wymagający rywal to Mo może pokaże więcej, ale teraz nie miał takiej potrzeby to się nie przemęczał, ważne, że to co robi jest skuteczne, po co miał, no nie wiem slamować, robić back fisty czy jakieś inne efektowne akcje skoro to co robi wystarcza, jest skuteczne.

8434236214bec043e1f826.jpg

To powiedz mi co innego miał pokazać ? flying knee, twistera ? Mówisz o nieznaczących zawodnikach, Whitehead to solidny zapaśnik, walczył w UFC, IFL. Był faworytem TUFa i trenuje obecnie w Wand Team. Musisz przyznać że to w jaki sposób King Mo go pokonał było imponujące. Pokonał również dobrego strikera jakim jest Silva jak i super doświadczonego Wiuffa (koleś nie dawno znokautował Fujite). Lawal na start dostał prawdziwych zawodników MMA, nie to co Pudzian

Nie lepiej tak było od razu napisać ? ;)

Bonkol, przecież sam w swoim poście napisałeś " ale na takich przeciwników to w zupełności wystarczy. " To skoro sam uważasz, że to wystarcza na tych przeciwników (i też nie uważam ich za kelnerów) to nie rozumiem o co Ci chodzi, będzie bardziej wymagający rywal to Mo może pokaże więcej, ale teraz nie miał takiej potrzeby to się nie przemęczał, ważne, że to co robi jest skuteczne, po co miał, no nie wiem slamować, robić back fisty czy jakieś inne efektowne akcje skoro to co robi wystarcza, jest skuteczne.

No tak, może pokazać, ale nie musi. Odniosłem się do emota mojego poprzednika, bo dopóki nie zobaczę czegoś konkretnego to osiągnięcia poprzedzające karierę fightera są mało ważne i wielu już było takich którzy mimo jakichś tam osiągnięć czy to w zapasach czy to w BJJ nie pokazywało nic godnego uwagi jeżeli chodzi o te dwie dyscypliny.

Co do przeciwników jakich miał King Mo to nie chce być okrutny, ale tylko zwycięstwo w debiucie nad mega doświadczonym Wiuffem zrobiła na mnie wrażenie i doceniam je. Reszta jego przeciwników w Sengoku nie wygląda imponująco, a np Kerr jest już lata świetlne po swojej najlepszej formie(na tej samej gali Fedor w towarzyskim meczu pokonał Gegarda przez Armbar ;) ). Może też za ostro oceniam "Iron" Mike'a, ale mimo wielu zawodników, których pokonał nie byli to fighterzy z najwyższej półki, a gdy już ktoś taki stawał na jego drodze po prostu przegrywał.

Dwie porażki z Sylvią, obie przez (T)KO w pierwszej rundzie, porażka z Verą(ale tutaj usprawiedliwiam kontuzją) porażka z Jardinem, porażka z Sobralem. Po prostu zawsze zawodził gdy walczył z kimś bardziej utalentowanym. Żeby nie zaogniać dyskusji, może po prostu lepiej poczekać na kolejnego rywala Lawala. Jak na razie nie czytałem nic na temat jego przyszłych przeciwników. ;)