Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

zapowiedź: UFC w lutym 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

UFC 109

Relentless

http://img158.imagevenue.com/loc116/th_96199_ufc-109-poster_medium_122_116lo.jpg

2010/02/06, Mandalay Bay Events Center, Las Vegas, Nevada, Stany Zjednoczone

Oficjalnie potwierdzone walki (stan na 2009/12/08):

Część transmitowana na żywo w usłudze PPV:

Walka wieczoru, pojedynek w wadze półciężkiej:

Randy Couture vs. Mark Coleman

Pojedynek w wadze średniej:

Nate Marquardt vs. Chael Sonnen

Demian Maia vs. Dan Miller

Pojedynek w wadze półśredniej:

Matt Serra vs. Frank Trigg

Część nie transmitowana na żywo:

6. Pojedynek w wadze lekkiej:

Mac Danzig vs. Justin Buchholz

5. Pojedynek w wadze lekkiej:

Melvin Guillard vs. Ronys Torres

4. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Tim Hague vs. Rob Emerson

3. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Brian Stann vs. Phil Davis

2. Pojedynek w wadze lekkiej:

Phillipe Nover vs. Chris Tuchscherer

1. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Mostapha Al Turk vs. Rolles Gracie

Prawdopodobne pojedynki:

Pojedynek w wadze półśredniej :

Mike Swick vs. Paulo Thiago

UFC 110

2010/02/20, Sidney, Australia

Oficjalnie potwierdzone walki (stan na 2009/12/16):

Część transmitowana na żywo w usłudze PPV:

Walka wieczoru, pojedynek w wadze ciężkiej:

Antonio Rodrigo Nogueira vs. Cain Velasquez

Wanderlei Silva vs. Michael Bisping

Pojedynek w wadze lekkiej:

Joe Stevenson vs. George Sotiropoulos

Pojedynek w wadze półciężkiej:

Keith Jardine vs. Ryan Bader

Pojedynek w wadze ciężkiej:

Mirko Filipovic vs. Ben Rothwell

Część nie transmitowana na żywo:

Pojedynek w wadze półciężkiej:

Elvis Sinosic vs. Chris Haseman

Prawdopodobne pojedynki:

Pojedynki w wadze półciężkiej:

Krzysztof Soszynski vs. Stephan Bonnar

Igor Pokrajac vs. James Te Huna

C.B. Dollaway vs. Goran Reljic

Pojedynek w wadze półśredniej:

Chris Lytle vs. Brian Foster

Edytowane przez mnih
https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• SaigeY

4

• mnih

3

• mrtwig

2

Top użytkownicy w tym temacie

109 nie jest taka zła jak się mogło wydawać, głównie mi się podoba teraz przez pojedynek Lil Noga z Verą, inny main event mógłby być, ale nawet ok gala, najgorszy pojedynek z głównej katry to main event oO Do tego Maia mógłby być na main cardzie...
https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-160120

Również twierdzę, że UFC 109 wcale nie będzie aż takie zła, ponieważ gdy oglądałem walki The Hammera to wcale nie są one takie złe, a jeżeli chodzi o Randy'ego to również walczy On na dobrym poziomie i jest bardzo dobrym fighterem jak i aktorem ;) Szkoda na pewno, że walka nie będzie o pas, ale i tak pooglądam to starcie. Kolejna interesująca walka z tej gali to Antonio Rogerio Nogueira vs Brandon Vera, uważam, że Antonia wygra walkę i może za jakiś czas podstawią mu Machidę, ale to tylko moje gdybanie...

Jeżeli chodzi o UFC 110 to w na tej gali najciekawsza będzie walka wieczoru czyli Nogueira vs Velasquez, ale na razie za dużo nie będę mówił, ponieważ jeszcze dużo czasu zostało do tego UFC....

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-160133

Niestety, plakat UFC 109 będzie musiał przejść retusz. Z powodu kontuzji wypada Antonio Rogerio Nogueira. Wygląda na to, że Brandon Vera zostanie zakontraktowany na marcową odsłonę UFC Fight Night i zmierzy się z Jonem Jonesem.

Jeszcze nic nie wiadomo na temat zastępstwa tej walki.

Będąc już przy tym marcu wspomnę, że na UFC 111 swój powrót planuje specjalista bjj - Ricardo Almeida. Jego przeciwnikiem prawdopodobnie będzie Thiago Alves.

Uwaga, prawdziwy hit: UFC wychodząc na przeciw oczekiwaniom fanów będzie starało się zakontraktować pojedynek Shane'a Carwina z Frankiem Mirem o tytuł tymczasowego mistrza wagi ciężkiej, na UFC 111 właśnie. Jak widać Mirowi opłaciła się dobra robota zarówno na jak i przed UFC 107 (promocja walki i własnej osoby przy okazji Countdown to UFC 107).

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-160933

Niestety, plakat UFC 109 będzie musiał przejść retusz. Z powodu kontuzji wypada Antonio Rogerio Nogueira. Wygląda na to, że Brandon Vera zostanie zakontraktowany na marcową odsłonę UFC Fight Night i zmierzy się z Jonem Jonesem.

Jeszcze nic nie wiadomo na temat zastępstwa tej walki.

Ehh wiem, że to nie wina UFC, ale strasznie zaczynają irytować mnie te wszystkie zmiany spowodowane kontuzjami. Może Dana zamiast podawać karty na 6 miesięcy przed, powinien poczekać i promować głównie kolejną gale, a nie wszystko co się da za jednym razem. Co do samego newsa to wielka szkoda Rogerio, bo debiut miał naprawdę imponujący.

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-160955

• 2 tygodnie później...

Kolejny ważny dla rozpiski UFC 109 zawodnik, Josh Koscheck, doznał kontuzji. Pudla ma zastąpić jego sparingpartner - Mike Swick (MMA 14-3, UFC 9-2). Jeżeli informacja ta okaże się prawdziwa to Paulo Thiago (MMA 12-1, UFC 2-1) będzie mieć na koncie walki za wszystkimi reprezentantami American Kickboxing Academy w dywizji półśredniej UFC. Brazylijczyk w swoim debiucie odniósł sensacyjne zwycięstwo przez nokaut efektowną kombinacją prawy podbródkowy - lewy sierpowy nad wspomnianym Koscheckiem, a w drugiej walce został wypunktowany przez Johna Fitcha. W ostatnim pojedynku Thiago przez decyzję pokonał debiutującego w UFC Jakoba Volkmanna, natomiast Swick przegrywając na punkty z Danem Hardym stracił szansę na walkę o tytuł z Georgesem St. Pierre'em.

Luka po niedoszłym pojedynku Nogueira/Vera ma zostać uzupełniona pojedynkiem innych półciężkich, Briana Stanna (MMA 8-2, UFC 2-1) i debiutującego w UFC Phila Davisa (MMA 4-0). Davis, który w trakcie nauki w koledżu był wyróżniającym się zapaśnikiem, w MMA zawodowo walczy od roku i trzy ze stoczonych czterech walk zakończył przed czasem.

W związku z powyższą zmianą do karty głównej awansuje starcie średnich Maia/Miller.

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-162367

• 1 miesiąc temu...

Kurcze nie wiem co myśleć o walkach Wanda i Mino. W oby dwóch przypadkach mam, że rozum podpowiada na rywali (Velasquez, Bisping) a serce na nich. Velasquez nie walczył jeszcze nigdy z kimś tak doświadczonym, nie wiem czy jest już na tyle dobry by nie dać poddać się Minotaurowi, wydaję mi się, że walka albo skończy się przez decyzje na rzecz Velasqueza albo przez submission Minotaura, obaj mają granitowe szczęki i niezbyt mocne uderzenie, dlatego stawiam, że ko/tko nie będzie. Niby Mino pokazał się świetnie w ostatniej walce ale Couture ma swoje najlepsze lata za sobą. Mam nadzieję, że Big Nog wygra chociaż jest 50/50 dla mnie przynajmniej. Druga walka czyli Wand - Bisping, Bisping jest na prawdę solidnym zawodnikiem, po porażce z Hendo zaczął być strasznie lekceważony. Kiedyś nie miałbym wątpliwości na kogo postawić, ale niestety czasy Wanda chyba bezpowrotnie minęły i obawiam się, że Wand może nie dać rady. Mam nadzieję, że Wand powróci i kolejne ko roku na Bispingu, chociaż będzie miał ciężkie zadanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-169978

Druga walka czyli Wand - Bisping, Bisping jest na prawdę solidnym zawodnikiem, po porażce z Hendo zaczął być strasznie lekceważony.

Może i zaczął być lekceważony, ale pięknie sobie na to zasłużył. Bisping jest typem człowieka, który najdelikatniej mówiąc pajacuje. Pajacował przed Hendo i dostał za swoje, prosty rachunek.

Velasquez nie walczył jeszcze nigdy z kimś tak doświadczonym, nie wiem czy jest już na tyle dobry by nie dać poddać się Minotaurowi, wydaję mi się, że walka albo skończy się przez decyzje na rzecz Velasqueza albo przez submission Minotaura, obaj mają granitowe szczęki i niezbyt mocne uderzenie, dlatego stawiam, że ko/tko nie będzie.

Velzasquez nie ma granitowej szczęki, przypomnij sobie początek 1 i 2 rundy w walce z Kongo. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-169981

Co do Bispinga to chodziło mi o czysto sportowe umiejętności, bo to, że jest pajacem to wiem i sam za nim nie przepadam, ale jest, moim zdaniem, na prawdę solidny. A co do Velasqueza to o ile dobrze pamiętam to w pojedynku z Kongo w pierwszej rundzie dostał dwa czyste, mocne strzały i ugięły mu się tylko nogi. Nog jakoś w pojedynku z Mirem też nie pokazał(?) za dobrej szczęki, a mimo to w to nikt nie wątpi, a poza tym Kongo jest solidnym uderzaczem. Nawet jeżeli nie ma granitowej szczęki (nie mówię, że nie ma) to i tak Mino nie ma takiego ciosu, by go znokautować. W pojedynku z Couturem parę nokdaunów było, ale jakość szczęki Coutura zweryfikował też pojedynek z Colemanem - słaba, oczywiście winą jest wiek.
https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-169986

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Nog jakoś w pojedynku z Mirem też nie pokazał(?) za dobrej szczęki, a mimo to w to nikt nie wątpi, a poza tym Kongo jest solidnym uderzaczem. Nawet jeżeli nie ma granitowej szczęki (nie mówię, że nie ma) to i tak Mino nie ma takiego ciosu, by go znokautować. W pojedynku z Couturem parę nokdaunów było, ale jakość szczęki Coutura zweryfikował też pojedynek z Colemanem - słaba, oczywiście winą jest wiek.

Nog w walce z Mir'em był schorowany (chociaż to żadne usprawiedliwienie) a jego szczenę przetestowali wcześniej tacy strikerzy jak CroCop (czysty HK na głowę i... nic) i Fedor, nie dając rady znokautować Nog'a. Tak na prawdę to szczena Caina nie została jeszcze zbyt mocno przetestowana a to jak pływał po uderzeniach Kongo pokazuje a) że nadal ma słabą stójkę i idzie na żywioł nie trzymając gardy b) gdyby wówczas nie obalił Cheick'a to za chwilę byłoby po walce.

Reasumując - uważam, że Nog ma mocniejszą półę i mocniej bije. Jeżeli Velasquez będzie chciał iść z nim na wymiany jak z Kongo, to Mino go znokautuje. Poza tym - Mino ma na tyle umiejętności żeby zneutralizować Caina w parterze a stójkę i uderzenie ma lepsze. Jeżeli Velasquez nie wypunktuje Brazylijczyka poprzez swoje świetne obalenia, to stawiam na Nogueirę przez poddanie w parterze lub TKO w stójce, jeżeli "młody" będzie chciał boksować.

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-169990

Ok, ja wcale nie pisałem, że Nog ma słabszą szczękę od Caina i nie pisałem też, że Cain ma lepszą stójkę. Po prostu nie uważam, że o wyniku walki będzie decydować stójka. Co do Noga to nikt tak na prawdę nie wie o co chodzi. Może chodziło o chorobę, może o wiek, Mirowi też niczego nie można odmówić... Chociaż ja i tak myślę i mam nadzieję, że to choroba, bo w walce z Couturem przyjął kilka ładnych strzałów i spłynęło to po nim.
https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-170008

Co do Noga to nikt tak na prawdę nie wie o co chodzi. Może chodziło o chorobę, może o wiek, Mirowi też niczego nie można odmówić... Chociaż ja i tak myślę i mam nadzieję, że to choroba, bo w walce z Couturem przyjął kilka ładnych strzałów i spłynęło to po nim.

Też mi się wydaje, że coś jednak było z tą chorobą, bo Minotauro nigdy po przegranych walkach (czy to z Fedorem, czy nawet po pierwszej walce z Barnett'em, gdzie ewidentnie go skantowali na punkty, żeby znowu w półfinale turnieju nie pojechał CroCop'a) nie szukał wymówek i brał je na klatę jak mężczyzna. Z chęcią zobaczyłbym rewanż Nog'a z Mir'em, który powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.

Ja jednak myślę, że stójka może (choć oczywiście nie musi) odegrać tu znaczącą rolę, bo Cain ma ciągoty do boksowania (pokazał to walcząc z Kongo i Big Ben'em) a stójkę ma dość słabą (typowa awersja do trzymania gardy, co bezlitośnie wykorzystał Cheick) i jeśli zdecyduje się na walkę w stójce z Brazylijczykiem, to może to być krótka droga do nokdaunu i dobitki przez G&P lub przez poddanie.

Wszyscy tak przeżywają Velasqueza a tak na prawdę to Cain nie walczył jeszcze nigdy z żadnym konkretasem (Kongo i Rothwell to trochę mało żeby nazwać Cain'a "przetestowanym") i dopiero teraz nadejdzie dla niego chrzest ognia i pokaże gdzie w wadze ciężkiej znajduje się Velasquez :D

Nog ma bardzo niewygodny styl walki dla Caina, bo stójkę ma lepszą a jego BJJ jest w stanie zneutralizować świetne (trzeba mu to oddać), choć mało destrukcyjne (przez 3 rundy nie mógł dobić leżącego jak kłoda Kongo) G&P Velasqueza. Sądzę, że podczas najbliższego UFC stary lis pokaże młodzikowi, że jeszcze trochę musi zdobyć doświadczenia, by walczyć o najwyższe stawki.

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-170011

po pierwszej walce z Barnett'em, gdzie ewidentnie go skantowali na punkty, żeby znowu w półfinale turnieju nie pojechał CroCop'a)

Szkoda tylko że w Pride najbardziej punktowany był wysiłek do zakończenia walki, najwyrazniej nie pamietasz kneebara który Nog musiałby odklepać gdyby nie gong...

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-170078

Szkoda tylko że w Pride najbardziej punktowany był wysiłek do zakończenia walki, najwyrazniej nie pamietasz kneebara który Nog musiałby odklepać gdyby nie gong...

Ale nie odklepał (wiesz, to tak jakby na ostatnim UFC wygrał Marquardt, bo chociaż był ogólnie słabszy, to niemal zdusił Sonnen'a w gilotynie). A przez większość walki Brazylijczyk był stroną dominującą w parterze. Wg mnie walkę tą wygrał Nog a w najgorszym (naciąganym) wypadku - była ona remisowa. Z pewnością Barnett nie wypunktował w niej Nogueiry. Z resztą rewanż pokazał, kto jest lepszy w te klocki...

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-170180

Rewanż nic nie pokazał, obie walki były wyrównane, w pierwszej zasłużenie wygrał Barnett w drugiej Noguiera. Nie widzę tu żadnego podobieństwa do Marquardt vs Sonnen. Warto też napisać że była to chyba 10 walka Barnetta w danym roku o ile dobrze pamiętam i był najaktywniejszym zawodnikiem MMA na takim poziomie w owym czasie.

ps: Nie 10 a 7 walka.

https://forum.wrestling.pl/topic/18014-zapowied%C5%BA-ufc-w-lutym-2010/#findComment-170260