Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Autobus do Konina(RP#1)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

[Widzimy mały pokoik, w którym leży tajemnicza osoba na łóżku, najprawdopodobniej jest już obudzona, ponieważ często się rusza. Leżąca postać bierze w rękę telefon patrzy na godzinę i nagle zrywa się z łóżka jakby się paliło. Zegarek wskazał godzinę 10.00, a więc może ta osoba zaspała i na coś się spóźniła. Tajemnicza postać zaczyna monolog:]

Gabriel: Szkoła? Praca? Pogoń za kasą? Po co to wszystko, skoro można po prostu nic nie robić, a tak to spóźniłem się na głupie wykłady i dyrektor wpiszę mi do dziennika nieobecność, ale co mnie to w ogóle obchodzi, skoro od dziś jestem profesjonalnym wrestlerem w profesjonalnej federacji jaką jest EWF... Od dziś zapasy są na pierwszym miejscu, ponieważ wiem, że jestem do tego stworzony, może i w Tae-Kwon-Do nie zaszedłem zbyt daleko i popełniłem wiele złych czynów, ale swoje już odsiedziałem i jestem wolnym, dobrym człowiekiem, który chcę być kimś, który chcę, aby jego nazwisko poznał cały świat... Wprawdzie nazwisko Iwanow jest całkiem znane, ale może być znane jeszcze bardziej, jeżeli tylko uda mi się zasłynąć w tej federacji i zarobić kupę szmalu, gdy już pokonam swoich przeciwników na Wrestlepaloozie CI, która odbędzie się w Koninie to wtedy będę kimś bardziej znanym, oczywiście marzy mi się jakiś pas, ale poczekajmy z tym, ponieważ na razie muszę zająć się szkołą i nie tylko, a teraz chyba powinienem wziąć szybką kąpiel i wyskoczyć na miasto po coś do jedzenia.

[Gabriel bierze ręcznik i wchodzi do łazienki, możemy usłyszeć lejącą się wodę... Mija 40 minut, a Gabrielowski wciąż nie wychodzi z łazienki, dziwi mnie to, ponieważ wspominał, że będzie to szybka kąpiel. Nagle ktoś próbuję zadzwonić dzwonkiem do drzwi wejściowych,

lecz, Gabriel i tak tego nie słyszy, gdyż dzwonek od drzwi jest zepsuty, osoba pukająca postanawia włożyć list do drzwi. Mijają kolejne minuty, a Gabriel wciąż nie opuścił łazienki, lecz nagle słyszymy jak woda przestaję się lać, a Iwan wyciera się, drzwi się otwierają, a z łazienki wychodzi Gabrielowski.]

Gabriel: Jak miło było w końcu wziąć porządną kąpiel, teraz muszę tylko wyskoczyć na miasto, aby kupić jakieś żarcie i w spokoju zjeść, bo jedzenia na stołówkach szkolnych już dawno mi się znudziło, teraz lepiej zajrzę do portfelu i zobaczę czy znajdzie się kasa na jakiegoś gyrosa. O jest! Jest 10zł, w końcu będę mógł pójść do jakiejś knajpy po dobre jedzenie. Co ja mam na sobie ubrane? Jezu... Jeszcze muszę się ubrać...

[Gabriel Iwanow zakłada na siebie stare, brudne spodnie oraz nowy t-shirt prosto z lumpeksu, kosztował On 5zł, ponieważ na koszulce była metka wraz z ceną. Gabrielowski kieruję się w stronę drzwi, otwiera je i zauważa list, który leżał na wycieraczce i postanawia szybko skoczyć do knajpy i bardzo szybko wracać, aby przeczytać ów list. Przenosimy się do knajpy, gdzie widzimy Gabriela, który zamawia gyrosa, lecz nie może się na niego zdecydować, ponieważ kosztuję On 11zł.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Gabriel: Poproszę gyrosa, a zarazem proszę o to, aby zmniejszyła pani jego cenę do dziesięciu złotych, ponieważ byłem przekonany, że tyle On kosztuje i przy sobie mam tylko 10zł.

Kelnerka: Wie pan, Ja nie jestem tu szefową i nie mogę robić wszystkiego co mi się spodoba, ponieważ grozi mi to zwolnieniem z pracy, lecz jeżeli pan ma przy sobie 10zł to mogę zrobić wyjątek i dopłacić ze swojego portfela tą złotówkę. Może być?

Gabriel: Jasne, cała przyjemność po mojej stornie...

[Kelnerka oddaliła się w stronę innych klientów, a Gabriel znów zaczął przemawiać do samego siebie.

Gabriel: Moim przeciwnikiem na Wrestlepaloozie będzie Frank Deux oraz SeBa, szkoda tylko, że do dziś nic o nich nie wiem, chyba będę musiał pogrzebać na naszej-klasie i ich poszukać, może mają konta(kto wie?).

Kelnerka: Gyros dla pana Gabriela!

Gabriel: Dziękuję....

[iwan opuszcza pomieszczenie i kieruję się w stronę domu, aby odczytać list polecony, który ktoś mu wysłał. Przenosimy się pod drzwi Gabriela i widzimy jak podnosi On list i patrzy na nadawcę oraz czyta treść.]

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Treść listu: ''Gabriel Iwanow, na Wrestlepaloozie przeciwko mnie oraz SeBie, będzie ciekawie, ale co mnie to obchodzi skoro i tak to ja wygram walkę i będę mógł być pewnym, że zaistnieję w tym fedzie na dobre... Póki co jesteśmy w tej samej sytuacji, a chodzi mi tu o to, że obaj będziemy debiutować, a ta walka będzie miała duże znaczenie, na -pewno będziesz się dziwił tym skąd mam twój adres, ale nie dziw się, bo jak się czegoś chcę to potrafi się to zdobyć i tak samo było z tym adresem, bądź przygotowany na to, że takie listy będą do ciebie przychodzić częściej niż ci się wydaję i od teraz wiedz o tym, że od dziś nie możesz spać spokojnie, ponieważ ktoś będzie cały czas cię obserwował, a jeżeli będziesz próbował zrobić coś złego to na pewno wtedy Bóg cię pokarzę''.

Podpis: Frank Deux

Gabriel: Co? Nie wierzę? Co ja mam teraz zrobić? Nadawca to Frank Deux, z którym będę walczył w mojej debiutanckiej walce.... Skąd On ma mój adres? Co ja w ogóle o nim wiem? Muszę coś z tym zrobić i nie mogę pozwolić sobie na to, aby ktoś wiedział o mnie wszystko, ponieważ niedługo może mi się On wkraść do domu. Czemu ja panikuje? Dzwonić na policję? Iść do kościoła się pomodlić? Może po prostu zjem gyrosa? Boję się! Nie mam z kim porozmawiać, dlaczego zaspałem? Dlaczego nie poszedłem do szkoły, co Ja mam robić? Chyba zjem ten obiad i wyjdę na miasto, aby dowiedzieć się czegoś w tej sprawie, a zacznę od poczty.

[Gabriel jest bardzo zestresowany i widać po nim, że się boi... Powtarza się, lecz i tak na marne, bo nie rozmawia On z nikim i stoi sam pomiędzy czterema ścianami, a są one głuche i nie mają daru mówienia. Iwan otwiera jedzenie i zaczyna je jeść, po 15 minutach wstaje od stołu i wychodzi z mieszkania, a idąc w stronę rynku mówi:]

Gabriel: Do tego będę walczył z SeBą, a więc na pewno nie będzie łatwo i w końcu muszę coś ze sobą zrobić, nie mogę się bać, skoro mając 5 lat poradziłem sobie to i teraz dam sobie radę bez żadnych poczt i komisariatów, w końcu jestem zapaśnikiem i powinienem być twardy jak skała. Jeżeli myślę o wygraniu w walce to po co się tak bardzo boje? Do tej gali pozostało jeszcze wiele czasu i nie będę wierzył w to, że ktoś mnie obserwuje, bo i tak za pewne jest to głupia bajka i próba wymuszenia we mnie lęku... Wiem! Pojadę do Konina na dni otwarte i przemówię piękne kazanie do publiczności, która przyjdzie oglądać prezentacja zapaśników.

[iwan idzie na dworzec, patrzy na rozkład jazd i znajduję Konin, wsiada do autobusu i wyjeżdża z Wrocławia jakby nigdy nic. W Autobusie ktoś na niego cały czas dziwnie patrzył, osoba patrząca siedziała na samym końcu pojazdu, a Gabrielowski na samym początku... Po kilku godzinach jazdy, Gabriel dojechał do Konina, a tajemnicza osoba z autobusu również wysiadła w tym samym miejscu co Iwan. Gabriel od razu zauważył ogłoszenie na, którym pisało: ''Wrestlepalooza w Koninie, drzwi otwarte''. Gabriel poszedł na adres, który był podany na ogłoszeniu i rzeczywiście doszedł do tego miejsca, była to hala na której było dużo ludzi, a gdy Gabriel wszedł na halę akurat prezentował się publiczności SeBa, jeden z przeciwników Gabrielowskiego, Oto słowa, które wymawiała ów postać: ''Już nie długo... Już nie długo pokonam wszystkich z nich i udowodnię, że jestem lepszy i że nowi w EWF nie będą mną pomiatać''. Na ring szybko wbiega Iwan oraz tajemnicza postać śledząca Gabriela.]

SeBa: Kim jesteście? Nie macie prawa tu być, ponieważ teraz hala nie jest do wynajęcia i obecnie Ja tu coś mówię, a jeżeli zaraz nie opuścicie tego miejsca to wezwę ochronę.

Frank: Kogo to obchodzi? Zaraz Ty oraz Gabriel będziecie leżeć na ringu i błagać o to, abym dał wam spokój, a teraz przejdźmy do rzeczy... Najlepszy z nas wygra walkę i nie będziemy się tu wykłócać, ponieważ nie warto... Z Gabrielem zdążyłem już się poznać i wiem o tym, że jest lękliwym człowiekiem, który boi się wyzwań, ale Ty możesz okazać się inny, a chodzi mi tu o to, abyśmy byli w lepszych kontaktach, ponieważ my tylko walczymy, a nie próbujemy się zabić....

Gabriel: Proszę cię Frank nie wypowiadaj przy mnie słowa ''zabijać'', ponieważ nie lubię gdy ktoś o tym mówi, a jeżeli chodzi o walkę to nie będziemy zachowywać się jak małe dzieci i teraz wiem, że jesteś tym, który siedział i jechał ze mną w autobusie, a więc nie ma się co zgrywać... Wygra lepszy, ale kto nim będzie to się dopiero okażę i chciałbym dodać, że ''ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi''.

[Gabriel schodzi z ringu, a Frank wraz z SeBą dziwnie na niego patrzą...]

--------------------------------------------------------------------------------------

Jest to mój pierwszy RP i mam nadzieję, że go skomentujecie i dacie jakieś sensowne porady.

Niedługo powinienem dostać potwierdzenie od SeBy, że mogę wykorzystać jego postać w RP'ie, a Frank już się zgodził...

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ja Myung Agissi

2

• K-PEL-K

2

• Longer

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Po pierwsze: czy czasem Gabriel nie jest uczestnikiem Wyspy?

Po pierwsze: czy czasem Gabriel nie jest uczestnikiem Wyspy?

Jest, ignorantia iuris nocet. :roll:

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Pomijając to odniosłem wrażenie, że w tym RP na największego kozaka wyszedł Frank, nie spotkałem się jeszcze z sytuacją w której to zamieszczony w RP speech przeciwnika (co samo w sobie jest dziwne) jest lepszy (sic!) od Twojego speechu (który ciężko dostrzec). W dodatku Gabriel jakiś taki lękliwy zdaje się być - pod tym względem może SeBie hełm czyścić, bo Feldmarszałek nie boi się niczego (przeciwstawił się Barriemu, mimo, że ryzykował swoją małpą :D) . Z wiadomych przyczyn (albo i nie wiadomych, skoro nie ustosunkowałeś się do tego) RP ten na razie chwały Ci nie przyniesie.

ignorantia iuris nocet.

Tak, tak, Ignorantia legis non excusat :)

Tak, tak, Ignorantia legis non excusat

Oczywiście, bis dat, qui cito dat. :)

Longer, disce puer. :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg