Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Profanacja tytułów

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Six wyjales mi to z ust :DDD

A wlasciwie to spod klawiatury :PPP heheh

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18791

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

14

• rey023

11

• Ceglak

8

• seti

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

fakt, wcw title dla Arquette'a mogl wkurwic, ale bylo to naturalna koleja rzeczy po filmie "ready to rumble"...gniot, czy nie gniot, ale w USA zgromadzil spora widownie, a ze w filmie zagrala cala liczace sie czesc rosteru WCW oraz wyzej wspomniany "aktorzyna" (coz, moje zdanie nt jego aktorstwa jest nieco inne niz zdanie Ravena), szefowstwo WCW sprobowalo to wykorzystac... ze ten "business plan" nie wypalil - wiemy dzis bardzo dobrze, ale, przynajmniej jak dla mnie, nie byla to jakas wielka profanacja...

o wiele bardziej wkurwiaja mnie wszelkie zagrywki Egomana:(

Co do obrotowego pasa Ceny i Smokin Skull Belta Austina, to mimo wszystko (bo nadal twierdzę, że tak w jednym jak i drugim przypadku - nie powinno się dostosowywać wyglądu pasa do gimmicku wrestlera!!! Never!!!) nie porównywałbym ich do siebie. Pas Austina był elementem feudu pomiędzy Steve'em i Vince'em (Vince zajebał Stone Cold'owi Smokin Skull Belt i przywrócił go w normalnej wersji. Austin robił zaś wszystko, by skopać dupsko Vin-manowi i odzyskać swój Belt z czachą) a poza tym - co tu dużo mówić - pas Austina był zdecydowanie mniej błazeński niż "obrotówka" Ceny (wyglądał przynajmniej jakoś bardziej poważnie). Obrotowy Shit Ceny nie służy niczemu takiemu (element angle'a itp.) - ma być po prostu Beltem dostosowanym do gimmicku Ceny i to już jest jak dla mnie przegięcie. Powtarzam jednak - tak w przypadku Ceny jak i Austina - wygląd pasa nigdy nie powinien być dostosowywany do obecnego Champa, jest to po prostu nieprofesjonalne i mało poważne.

Co do zmian Champów na galach, to nie powinny się one odbywać może zbyt często, ale MUSI się tak czasem dziać i MUSI być w ogóle taka możliwość. W innym przypadku gale przestałyby mieć ten element niepewności i zaskoczenia a same main eventy nie mogłyby się w ogóle toczyć o pasy, bo jaki to miałoby wówczas sens, skoro i tak wiadomym by było, że tytuł nie zmieni (bo nie może) właściciela? Należy pamiętać, że to właśnie title shoty i to te o najwyższe tytuły są właśnie tym, co najbardziej przyciąga ludzi na gale.

Grim Reaper - bez picu Stary, ja nie widzę żadnego związku pomiędzy tym, że Arquette grał w "Kibicach do dzieła" i tym, że później dostał WCW World Title'a. Nie wiem więc o jakiej "naturalnej kolei rzeczy" tutaj mówisz. To było zwykłe "robienie pod siebie" konającego WCW i ja nie doszukiwałbym się tu żadnego głębszego sensu, bo go tu nie ma. Po prostu ktoś wpadł na kretyński pomysł a jakiś inny debil go podchwycił, w następstwie czego mieliśmy obok takich nazwisk World Championów jak Hogan, Flair czy Sting - nazwisko największej tuzy wrestlingu, Davida Arquette:))) (tak na marginesie, to gość waży na maksa z 75 kg, a więc jak do chuja-młotka mogli go zrobić Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej?)

Co do tego jakim Arquette jest aktorem raczej nie będę się wypowiadał, bo każdy lubi co innego. Wierz mi jednak, że nazwanie go "drugorzędnym aktorzyną", to raczej komplement w jego przypadku. Nie wiem jak Ty, ale ja z pewnością nie postawiłbym go w pierwszym rzędzie wybitnych aktorów obok takich znakomitości jak De Niro, Nicholson, czy Pacino - a wierz mi, że wiele osób nie postawiłoby go nawet w drugim, czy trzecim...

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18798

trudno mi bronic Arquette'a, bo faktycznie, Tommy Lee Jones to on nie jest ;) w moim poscie bardziej chodzilo o to, ze jego tytul nie byl dla mnie straaaaaszna profanacja, co najwyzej glupia pomylka...

a co do walk o pasy na galach czy tylko na PPV, jak rowniez co do zdobywania pasa przez niektorych wrestlerow... jednak upieram sie przy Heavyweight title tylko na PPV - chodzi o otoczke tego wydarzenia...

moze bede teraz troche niejasno pisal ale jestem skacowany bardzo:( - to ze np.Grecja zdobyla ME w pilce noznej, nie oznacza profanacji tego tytulu - wiekszym wystepkiem byloby np zorganizowanie finalowego meczu na jakims malym stadionie przy 15tys widzow... o to mniej wiecej mi chodzi, gdy mowie o pasach na PPV...

kurna, sam nie wiem, co napisac, ale chcialem odpowiedziec na Twoj post, Raven... moze Ty masz racje, skoro, jak widac powyzej, nie potrafie przytoczyc porzadnych sensownych kontrargumentow:P... ale moze to wina mojego kaca...dobra, koncze, bo nie chce mi sie offtopicowac dluzej... pozdro dla wszystkich fanow wrestlingu

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18808

Tez sie zgadzam z przedmowca. Walki o ten najwazniejszy pas powinny sie odbywac tylko na ppv i bronic go wrestler powinien raz w miesiacu a czasem raz na 2miesiace. I dawno nikt nietrzymal pas przynajmniej przez rok w takim nwa obecnie podoba mi sie to ze JJ trzyma dlugo juz pas zwiekasza to ciekawosc kiedy wrescie przegra i kto bedzie nastepca(oby tylko nie durny rhodes dla mnie wtedy by zeszli na psy)
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18809

Raven come on.....geeez

Jeden i drugi wygladal tak samo i tak samo dziwne dla mnie bylo posuniecie federacji. Mowisz ze pas byl elementem fuedu .... moze i byl ale prawda jest taka ze Vince mogl rownie dobrze zwinac oryginalny pas i fued i tak by sie tak samo rozwinal. A skoro tak na to patrzysz to zwroc uwage ze pas Ceny tez a pewnym stopniu jest czescia feudu pomiedzy JBL (wpierw rozjebanie US Championship ,a pozniej proba zwiniecia WWE Title) a Johnem ,wiec twoja argumentacja jest plytka i nieprawdziwa.

A to ze pas Austina jest wedlug Ciebie mniej blazenski to juz kwestia gustu ,poniewaz ja np z obojga zlego wole pas Ceny. To czy komus sie wyglad pasa podoba czy nie to juz jego osobista sprawa.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18810

tytuly, pasy to tradycja i jakiekolwiek ingerowanie w ich wyglad to profanacja ktora u mnie grozilaby spuszczeniem powaznego wpierdzielu dla tego kto to wymyslil, a zreszta h*j mnie to juz obchodzi niech sobie z nimi robia w McLandii co chca... a wy sobie myslcie co chcecie, widac komu sie podobaja zmiany pasa jako czecs angla za nic ma tradycje...

pomimo calej zenady jaka sie odbywala w WCW nikt nawet nie wpadl na pomysl zrobienia z pasa jakiejs zabawki.

Wpisanie na pas znanego juz na calym swiecie skrotu nWo bylo juz skandalem ponad miare, ale dopuszczalnym poniewaz zrobil to heel i zadaniem kazdego face`a bylo zdobycie go i zmazanie tego, co tylko podwyzszalo wartosc pasa...

ale obrotowy pas?? z czacha?? brakuje jeszcze tylko z trumna i krzyzem albo skarpeta

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18812

hehehe Pas Mankinda ze skarpeta i Takera z trumna bueheheheh ladnie :PPPPP

A rocka z byczkiem :PPPP

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18815

to Sting powinien miec ze skorpionikiem hehehe
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18838

Co do zmian Champów na galach, to nie powinny się one odbywać może zbyt często, ale MUSI się tak czasem dziać i MUSI być w ogóle taka możliwość. W innym przypadku gale przestałyby mieć ten element niepewności i zaskoczenia a same main eventy nie mogłyby się w ogóle toczyć o pasy, bo jaki to miałoby wówczas sens, skoro i tak wiadomym by było, że tytuł nie zmieni (bo nie może) właściciela? Należy pamiętać, że to właśnie title shoty i to te o najwyższe tytuły są właśnie tym, co najbardziej przyciąga ludzi na gale.

Dokładnie to chciałem zawrzeć w swoim wcześniejszym poście. Podsumowując moje zdanie - zwykłe gale bez nawet nadziei na jakąkolwiek zmianę posiadacza tytułu nie byłyby już tak widowiskowe i nie przyciągałyby wielu fanów, którzy oczekują na jakiś feud, title-shot, czy walkę o pas, bo wiedzieliby, że i tak posiadacz tego pasa by się nie zmienił. W końcu wrestling zostałby tylko comiesięcznymi galami PPV, na których ludzie wreszciwe doczekaliby się zmiany właściciela pasa (albo mieliby taką nadzieję).

Poza tym - dyskusja na temat która profanacja tytułu (Ceny czy Austina) była większą profanacją jest zupełnie bezsensowną. W obu przypadkach profanacja była beznadziejnie znieważająca powagę tego tytułu, a co za tym idzie całego sportu/rozrywki. Jedni mogą twierdzić tak, a drudzy tak i w ten sposób oboje mogą mieć rację, bo nikt nie wymyślił skali znaczenia danej profanacji tytułu.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18875

rey - Stary, bądź tak dobry i zanim nazwiesz czyjąś argumentację "płytką" - przeczytaj dokładnie jego post. Najlepiej ze zrozumieniem... Napisałem czarno na białym, że pas Austina wprowadzono po to by podgrzać feud pomiędzy nim a Vince'em (i tak też było) a pas Ceny wprowadzono tylko i wyłącznie po to aby jeszcze bardziej wypromować Cenę, a dopiero później wplątano go niejako "przy okazji" w jakieś poboczne angle. Zauważasz subtelną różnicę? Gdybyś przeczytał mój post dokładnie, to zauważyłbyś też, że posumowując całą sytuację stwierdziłem na koniec, że tak w przypadku Austina jak i Ceny - federacja nigdy nie powinna dostosowywać pod nich wyglądu pasów. Tyle..

Grim Reaper - spoko Stary, rozumiem twój tok myślenia, ale zobacz, że nie można porównywać numeru z Arquette'em do np. wygranej Grecji w ME, bo Grecja zasłużyła na to zwycięstwo (wywalczyła je sobie) a Arquette'owi dano ten tytuł, bo ktoś "inteligentny inaczej" stwierdził, że będzie to cool. Temu komuś Carlito powinien napluć jabłkiem w pysk, bo ni cholery nie było to cool:)))

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18889

Raven

po pierwsze : nie jestem zaden stary ,szkoda ze mnie jeszcze nei zaczniesz nazywac brachu albo ziooooom :PPPPP heheh

po drugie: przeczytalem ze napisales na samym koncu swoje male "podsumowanko" ale nie zmienia to faktu ze wczesniej uznales ze obu pasow nie mozna porowynywac bo blablabla....

po trzecie : nie wiesz po co stworzyli dany pas , bo niby skad ??? moze wpierw stworzyli a po drodze postanowili ze wtraca to do fuedu... Chyba ze masz dojscia u Vince'a to co innego....... :grin:

po czwarte: te "subtlena roznice" to wyssales sobie z palca

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18898

rey

Po pierwsze: spoko - nie jesteś żaden "stary". Chciałem być po prostu miły, ale widać to był błąd. Możesz już spać spokojnie, więcej go nie popełnię...

Po drugie: Ty bez picu nie rozumiesz chyba znaczenia słów "subtelna różnica". Nigdy nie twierdziłem, że jakakolwiek zmiana wizerunku pasów pod gimmicki wrestlerów jest dobrym pomysłem. Stwierdziłem tylko, że mimo wszystko nie porównywałbym Smokin Skull Belta Austina do Pasa Ceny, bo ten pierwszy przynajmniej nie został stworzony wyłącznie po to by wypromować Steve'a (ale na potrzeby feudu z McMachonem) w przeciwieństwie do "obrotówki" Ceny. To jest właśnie ta "subtelna różnica", co nie zmienia jednak faktu, że obydwa pomysły były do bani. Nie wciskaj mi więc, że byłem jakimś propagatorem zmian wyglądu pasów, bo to po prostu śmieszne...

Po trzecie: może Ty nie wiesz po co stworzyli dany pas. Nie zakładaj jednak, że skoro Ty czegoś nie wiesz - nie wiedzą tego też inni. Nie wiem, czy oglądałeś w tamtych czasach wszystkie gale, ale śmiem wątpić, bo gdyby tak było - Ty także wiedziałbyś po co został stworzony Smokin Skull Belt. I nie potrzebna do tego byłaby ci znajomość z Vincem...

Po czwarte: Skąd wiem, że Pas Austina został stworzony pod kontem feudu? Dedukcja Watsonie... Ponieważ w momencie "pojawienia się" Pasa "z czachą" od razu stał się on solą w oku Vince'a i stałym elementem angle'a Stone Cold vs. McMachon. U Ceny było tak, że Pas powstał w celach promocji Johna a w jakieś poboczne angle wkręcili go niejako "przy okazji", długo długo później. Tzw. "kolej rzeczy"... To też dla Ciebie jest "wyssane z palca"?

Po piąte - zgoda, o gustach się nie dyskutuje. Dla mnie bardziej błazeński z wyglądu jest pas Ceny, dla Ciebie - Austina. Po prostu wg mnie - Smokin Skull Belt wygląda jak normalny pas mistrzowski, tylko że z czachą, natomiast Belt Ceny - jak tania błyskotka na paradę gejów. Co nie zmienia faktu (powtarzam to po raz kolejny, co byś mi znowu nie wyjechał z odkrywczą teorią, że uważam Smokin Skull Belt za dobry pomysł), że nigdy nie powinno się dostosowywać wyglądu pasa do aktualnego Championa.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18921

Smokin Skull Belt wygląda jak normalny pas mistrzowski, tylko że z czachą, natomiast Belt Ceny - jak tania błyskotka na paradę gejów.

Zgadzam sie w pełni z tym stwierdzeniem... co prawda jak to mówią "z dwojga złego nie wybieraj żadnego", ale w tym przypadku faktycznie pas Ceny wygląda moim zdaniem śmiesznie... chociaż może miłosnicy hip hopu (do których nigdy nie należałem) twierdza, że taki jest fajny, bo się kręci :P.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18924

Raven gdybym Cie nazwal propagatorem zmian wygladu pasow to obrazalby twoja inteligencje bo to jest pojebane ,a tego nie robie :DD Chill bro :))))

Dobra nie widze sensu dalszej dyskusji ,wiec let's get it over with.

Ja lubie kazda muzyke hh tez i fajnie ze pas sie kreci :PPPP

Zartuje zeby nie bylo hehhe

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18925

zmieniaja mu te pasy na krecacy tylko po to zeby ich repliki sie dibrze sprzedawaly...
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/4/#findComment-18928