Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Profanacja tytułów

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tak wszystkim sie nie podoba ze Cena ma krecacy sie WWE Title. Wiec jesli to uwazacie za obraze tytulu, to tak samo mozecie potraktowac fakt iz kiedy Austin zdobyl WWF Title to rowniez wprowadzil swoja wlasna wersje pasa. Sluzylo to temu samemu czemu sluzy terac w przypadku Ceny ,czyli wypromowaniu posiadacza tego pasa. Obaj panowie wypromowali sie bardziej na swoich gimmickach anizeli na tym co prezenetowali w ringu ( nie ma sie co oszukiwac nie sa to Benoit czy Angle ) Ja osobiscie podchodze do tego z rezerwa. Ale o Austinie juz nikt nie powie i ja nawet wiem czemu..........BO WSZYSCY MU MARKUJECIE :PPP heheh

Wiec jesli ktos oczernia Cene za ten jego krecacy sie WWE Title to powinien odrazu tak samo odniesc sie do osoby Austina.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18711

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

14

• rey023

11

• Ceglak

8

• seti

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

- Mimo wszystkich przewałek jakich w różnych federacjach wiele bywało, największym "kopem w jaja" było jednak danie tytułu WCW World Champa drugorzędnemu aktorzynie, znanemu bardziej z tego, że jest mężem Courtney Cox - czyli Davidowi Arquette. I nie można tego nawet porównać do dawania sobie samym tytułów przez obu Vince'ów (chociaż to też mi śmierdzi gównem na milę), bo oni przynajmniej mają cokolwiek wspólnego z wrestlingiem. W moich oczach, po numerze z Arquette'em WCW World Title na zawsze pozostał już tylko nędzną namiastką tytułu mistrza świata. Najbardziej wkurwiało mnie jeszcze to, że ten leszcz Arquette wpadał sobie później na Nitro i machał z trybun transparentem "Jestem byłym mistrzem świata WCW". Po prostu nóż mi się w kieszeni otwierał...

fakt, wcw title dla Arquette'a mogl wkurwic, ale bylo to naturalna koleja rzeczy po filmie "ready to rumble"...gniot, czy nie gniot, ale w USA zgromadzil spora widownie, a ze w filmie zagrala cala liczace sie czesc rosteru WCW oraz wyzej wspomniany "aktorzyna" (coz, moje zdanie nt jego aktorstwa jest nieco inne niz zdanie Ravena), szefowstwo WCW sprobowalo to wykorzystac... ze ten "business plan" nie wypalil - wiemy dzis bardzo dobrze, ale, przynajmniej jak dla mnie, nie byla to jakas wielka profanacja...

o wiele bardziej wkurwiaja mnie wszelkie zagrywki Egomana:(

ogolnie rzecz biorac, to najbardziej wkurza mnie ciagle szmacenie w WWE tytulow tag-teamow... chodzi mi o to, ze powinny byc w rosterze kilka porzadnych teamow, a nie przypadkowo laczone dwojki:( na przyklad wystepy Public Enemy w WCW to bylo cos... WWE ma wlasciwie tylko Dudleys'ow, a i to dopiero, jak wroca... London i Kidman tez mogli byc kreowani na solidny tag-team (przede wszystkim) - skoro Vince ma w dupie cruiserow, to moglby im dac powazniej zaistniec w teamie...co z tego, ze miewali tytul... w obu rosterach tytul "miewali" takze la resistance lub Regal i Eugene

ogolnie mowiac, z czym, jak czytam, wiekszosc z Was sie rowniez zgadza, tytuly powinny byc zdobywane jedynie na PPV...na zwyklej gali mozna stworzyc sensowny feud, powalczyc o title shot, ale walki o tytul - tylko na PPV!!!

poza tym, WWE wlasnie zeszmacilo wszystkie pasy, o ktore nie toczono walki na WM21...

Vince pokazal, ze sa to dla niego gowniane pasy i tytuly, dla ktorych na PPV (najwazniejszym PPV) nie ma miejsca:(

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18718

Tych tytułów jest po prostu za dużo, aby wszystkie tytuly mogły być bronione podczas łączonej gali PPV WWE musiałoby zorganizować 8 walk (World HV, IC, World Tag Team, Women's, WWE Championship, US, Tag Team Championship, CW).. to jest niestety niewykonalne.
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18721

Grim Reaper nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze pasy powinny byc bronione tylko na ppv. Niby czemu ??? To wcale nie sprawi ze pas nabierze wiekszej rangi. Wedlug mnie zmiany wlascicieli na galach RAW czy SD! spowodowalyby zwiekszenie atrkacyjnosci tych gal. Kiedy ostatni raz na RAW World Title zmienil wlasciciela ?? IC Title o ile sie nie myle pod koniec 2003 kiedy to RVD pokonal Christian w ladder match'u.
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18723

moze troche przesadzilem, faktycznie trudno byloby zorganizowac 8 dlugich walk na PPV (chociaz, dlaczego nie?)... Rey, na RAW czy SD oczywiscie mozna tez robic walki o title, ale uwazam, ze kwestie 2-3 najwazniejszych pasow powinny byc rozstrzygane tylko na PPV...to troche tak, jak z Igrzyskami Olimpijskimi - w ciagu 4 lat moga byc rekordzisci, zwyciezcy mitingow, ME czy MS, ale jednak mistrz olimpijski to jest cos, wlasnie dlatego, ze tego tytulu nie sposob uzyskac na zwyklym mitingu (moze troche namieszalem, ale mniej wiecej tak widzie idee WWE Heavyweight Title czy World Title)... WM, Backlash, Summerslam - to gale z wielkim prestizem, moim zdaniem idealne miejsce zeby rozstrzygac sprawe takich pasow... a na galach wcale nie musi byc nudno, bo, jak napisalem wczesnie, tam mozna tworzyc zajebioste feudy, organizowac walki o title shot, a takze walki o mniej wazne pasy... moze to troche idealizm, ale dla mnie - to docenienie wagi pasa Heavyweight Title czy World Title
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18726

IMO pomysł z walkami o tytuły tylko na PPV, nawet o te najważniejsze tytuły, byłoby nie do końca mądrym posunięciem. Takim sposobem wykluczylibyśmy niespodziankę, jaką na zwykłej gali mógłoby być zdobycie pasa WWE Ch. Jeżeli to stałoby się w końcu tradycją, to oglądanie gal z brakiem nadziei o przejęcie tytułu mogłoby nas w końcu znudzić (nie do tego stopnia, że przestalibyśmy oglądać gale, ale nie byłoby tego smaczku). Walki ze zmianami właścicieli pasów powinny raczej odbywać się także na zwykłych cotygodniowych galach.

Co do kręcącego się WWE Title - no comments. To jest obecnie najlepszym a zarazem najohydniejszym przykładem profanacji tytułów. Rey - ja nie mogę porównywać tego zjawiska do przemiany pasa Austina, bo nie spotkałem się nigdy z takim wydarzeniem. Pewnie było to dawno temu, a co gorsza nie w WCW :) . A mimo to nadal czepiam się pasa Ceny :P .

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18727

Backlash taka znaczaca gala.......hmmmm Mam inne zdanie ,ale coz :P

To gdzie jest pas broniony moim zdaniem nie swiadczy o jego prestizu. Tylko to w jaki sposob jest broniony ma dla mnie znaczenie. Wedlug takiego toku myslenia ,mozna spokojnie uznac HHH za zajebostego mistrza tylko dlatego ze od 4 lat zawsze broni pasa badz o niego walczy na WM. Czy fakt ze taki HHH posiadal pas 10 raz ,sprawia iz jest lepszy anizeli zawodnik co posiadal pas np 2-3 razy ?? Jak dla mnie to jest takie myslenie. Odpowiedni zawodnicy potrafia na byle jakiej gali zrobic taka walke o ktorej HHH moze sobie tylko pomarzyc. Przyklad walka Eddiego Guerrero z Angle'em z ostatniego SD! . Jak dla mnie byla to lepsza walka niz jakakolwiek ktora WWE zaoferowalo nam an tegorocznej WM. To oni powinni walczyc o najwyzsze laury na SD! a nie jakies tam Ceny czy JBL geeeez :PPP

Tommy akurat do Ciebie nie mowilem trydno zebys pamietal tamte czasy ,to tak jakby wymagac odemnie opini na temat Andre the Gaint :PPPP heheh

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18732

• Reputacja:   1

rey023: Austin moze nie byl taki jak Angle czy Benoit, ale zobacz ze on mial inny styl walki. Austin byl swietnym brawlerem, a Benoit to technik Angle to all-rounder (ale bardziej w strone techniki). Austin rowniez mial lepsze mic-skillsy od obu panu. O dobrym wrestlerze nie swiadczy tylko jak dobry jest technicznie...Nie to zebym byl markiem Austina bo tez wole Angla i Benoit :P. Trzeba obiektywnie oceniac wrestlerow.
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18737

A czy ja powiedzielem cos zlego Austinie ????

Stwierdzilem tylko ze jak Cene federacja promowala go jak mogla m.in przez stworzenie jego SKULL BELT.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18742

jakbysmy wprowadzili mozliwosz zmiany posiadacza najwyzszego pasa na PPV zabilibysmy gale tygodniowe, nie mowiac juz wogole o zabiciu nieprzewidywalnosci i niespodzianek... ludzie wogole przestali by przychodzic na tygodniowe gale skoro by wiedzieli ze taki JArrett(chociaz na impactach jest to rzeczywiscie mniej prawdopodobne) czy Triple H nie moga na nich stracic pasa...
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18744

moze troche przesadzilem, faktycznie trudno byloby zorganizowac 8 dlugich walk na PPV (chociaz, dlaczego nie?)... Rey, na RAW czy SD oczywiscie mozna tez robic walki o title, ale uwazam, ze kwestie 2-3 najwazniejszych pasow powinny byc rozstrzygane tylko na PPV...to troche tak, jak z Igrzyskami Olimpijskimi - w ciagu 4 lat moga byc rekordzisci, zwyciezcy mitingow, ME czy MS, ale jednak mistrz olimpijski to jest cos, wlasnie dlatego, ze tego tytulu nie sposob uzyskac na zwyklym mitingu (moze troche namieszalem, ale mniej wiecej tak widzie idee WWE Heavyweight Title czy World Title)... WM, Backlash, Summerslam - to gale z wielkim prestizem, moim zdaniem idealne miejsce zeby rozstrzygac sprawe takich pasow... a na galach wcale nie musi byc nudno, bo, jak napisalem wczesnie, tam mozna tworzyc zajebioste feudy, organizowac walki o title shot, a takze walki o mniej wazne pasy... moze to troche idealizm, ale dla mnie - to docenienie wagi pasa Heavyweight Title czy World Title

Dokładnie zgadzam się z GrimReaper'em. RAWy i SD! mogą służyć do wykreowania feudów, zrobienie jakiś fajnych turniejów coś na kształt obecnego Championship Seriers o title shot w SD!. A poza tym IC, US, Tag team jak najbardziej na RAWach, SD! i na PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18757

To nie miałoby najmniejszego sensu, przypominam, że walka przy której wielu z Was śliniło się z wrazenia (i dalej to robi wspominając o niej), a więc Hollywood Hogan vs. Goldberg miala miejsce na Nitro. Dzisiejsza forma walk o tytul mistrza świata na galach TV w ogole jest zabawna... zawsze ma taką formę, ze nie trudno zgadnąć kto będzie zwyciezcą i nie trzeba już nawet czytać wczesniejszych spoilerów. Gdzie czasy w których walki o tytuły były tak prowadzone, ze do końca sprawa zwycięstwa wydawała się otwarta...
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18761

Six przyklad podales zajebisty. Zgadzam sie z Toba. Pamietam jak cieszylem ryja ze go doliczyl. Podobnie sytuacja sie miala z walka po GAB 99 na NITRO gdzie powrocil Hogan i walczyl z MachoMenem o World Title. W chwili obecnej galom SD! i RAW ( tej nawet bardziej) brakuje tego elementu zaskoczenia ,przynajmniej ja nie mam poczucia ze rzeczywiscie wsztstko moze sie zdarzyc. I to jest niestety smutne :(
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18769

rey, Austin to legenda a taki Cena ? dupa zbita i tyle ;-)
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18782

Teraz legenda... a kim był Austin wtedy? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/1788-profanacja-tytu%C5%82%C3%B3w/page/3/#findComment-18785