Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TLC: Tables, Ladders & Chairs 2009 [Uwaga na spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po bardzo udanym Survivor Series, nadszedł czas na TLC: Tables, Ladders & Chairs. Jak sama nazwa wskazuje - większość walk będzie odbywać sięw tej stypulacji co moze lekko podnieść atrakcyjność PPV. Po wczorajszym RAW mamy już dwie walki ustawione na tę galę. Są to :

Tables, Ladders & Chairs Match for WWE Unififed Tag Team Championship

D-Generation X (HBK, Triple H) vs. Jeri-Show (Big Show, Chris Jericho) ©

Tables Match for WWE Championship

Sheamus vs. John Cena ©

Pierwsza walka składem nie zaskakuje, było pewne, że DX będzie walczyło (po raz kolejny) o pasy zunifikowane tag teamów. Po samej walce wiele nie oczekuję, chyba, że Big Show będzie przez większość czasu leżał za ringiem (najlepiej razem z Tryplem, który też nie powala, ale wolę jego bardziej oglądać niż Show'a). Może stypulacja doda jakiegoś 'uroku' tej walce.

Druga walka natomiast zaskoczyła mnie. Głównie przez Sheamusa, który z szarego wojownika siedzącego na ECW, po zaledwie kilku tygodniach na RAW zostaje wrzucony do walki o najważniejszy pas czerwonego brandu. Trochę to dziwne. Tutaj pewna jest wygrana Cena'y, bo dla Sheamus'a to za wcześnie żeby został posiadaczem pasa WWE Championship.

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• michal9433

28

• 10kilan

17

• Cezet

11

• RR

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c6/TLC_Tables%2C_Ladders_%26_Chairs_%282009%29.jpg

Tables Match for the WWE Championship:

John Cena © vs Sheamus

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/12734328

Następny dobry krok WWE. Po tym jak odsunęli Ortona od WWE Championship, by zacząć emocjonujący feud z Kofim, to teraz serwują nam takie niespodzianki. Niespodzianka jak najbardziej udana. Sheamus został no. 1 contender po walce wieczoru dzisiejszego RAW w Breakthrought Battle Royal. Teraz na RAW jest dużo świeżości, zamiast odgrzewanych kotletów, więc zapewne będzie się dziać dużo więcej rzeczy. Ventura podczas oficjalnego podpisywania kontraktu zapowiedział tą walkę jako Tables Match. Bardzo dobrze, że tak się stało, bo oglądanie BezCennego w TLC raczej by odpychało. Mocny akcent na początek odliczania do TLC.

"TLC" Match for the Unified Tag Team Championship:

http://cdn2.kongregate.com/user_avatars/0004/3967/dx_logo_wrestling_degeneration_20_x_wallpaper_preview.jpg vs JeriShow

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/12734336

Oto zbliża się koniec końców tagu z Jericho i Show'em. TLC to wielka okazja by DX w końcu przypieczętowało sukces w Tag Teamie. Stypulacja może się podobać (ale wyobrażacie sobie Big Showa wchodzącego na drabinę?! i spadającego na ustawione dziesiątki stołów :D) Kolejna walka, która może być niezła.

TLC, zapowiada się bardzo ciekawie i może być to mocne zakończenie roku 2009.

Edytowane przez miszcz_94

Noo, z tego co widzę, to niezłe zaskoczenie zgotowało nam WWE. Sheamus właśnie się przekonał, że trenowanie i kolegowanie się z zięciem szefa się opłaca. Nie zdziwiłbym się gdyby zdobył pas i następnie przeprowadził feud z HHH. Na razie więcej nie mówię, bo muszę RAW obejrzeć.

5944677854b349bd3406ba.png

Ah bardzo żałuje przeczytania niusa na głównej bo widzę, że RAW zaskakujące. Troche szkoda, że DX się nie rozpadło bo liczyłem na wygrana pasa przez HBK na TLC ale z drugiej strony Jeri-Show z DX feuduja już ponad 2 miechy więc w końcu taka walka musiała się odbyć, a Shawn pewnie jeszcze dostanie swój pas. Zresztą rok temu dwójka z uczestników tego starcia zrobiła świetny ladder match więc o poziom jestem spokojny.

WWE Title, Shemus? Vince zgłupiał? Ja rozumiem świeża krew w main evencie i jak najbardziej to popieram ale jak Kennedy zrobił za mocnego suplexa na Ortonie to skończyło się to jego zwolnieniem. Shemus w czasie krótkiego pobytu na RAW już kontuzjował Nobla i przyprawił sędziego o wstrząs mózgu. Fakt jest charyzmatyczny ma to coś ale dziwie się, że Vince nie boi się podrzucać mu Bezcennego, no ale widać Trypel ma inne zdanie. Mimo wszystko cieszy jakaś odmiana ale sto razy bardziej bym wolał Jacka Swaggera który ringowo jest od niego lepszy, heet zgarnia ładny, a przy mikrofonie tak samo sepleni jak i Biały :P

Ciekaw jestem co nam zgotują na Smacku, Undertakker vs Drew McIntyre? Nic mnie już nie zdziwi ;]

DX vs Jerishow

Powtórka z rozrywki. Będzie tak jak na raw kilkanaście tygodni temu. Zwycięstwo przewiduje u DX ale wszystko może się zdarzyć. :???: 8-)

John Cena vs Sheamus

No tu rzeczywiście jest nowość. Zawodnik dopiero wchodzący już dostaje walkę o pas WWE Championship. Choćby nawet widząc dobre walki jak na debiutanta raw Sheamusa wygra John Cena i na to liczę. :smile: :grin:

[ Dodano: 2009-11-24, 10:39 ]

Vince zgłupiał? Ja rozumiem świeża krew w main evencie i jak najbardziej to popieram ale jak Kennedy zrobił za mocnego suplexa na Ortonie to skończyło się to jego zwolnieniem.

Naprawdę ?? Cóż, walki nie oglądałem ale chętnie bym obejrzał. Mam Nadzieję że Kennedy powróci bo to również świetny zawodnik WWE. Pewnie to z suplexem było ustawione żeby Kennedy poszedł do serialu chyba fala zbrodni.

A z odejściem Ken'a to nie było tak, że po wykonaniu przez Ortona RKO na nim nabawił się kontuzji nadgarstka i potem zwrócił mu uwagę na to, że źle to zrobił co skończyło się wyrzuceniem z federacji.

5944677854b349bd3406ba.png

W sumie dwie walki o dość przewidywalnych wynikach. Spodziewam się pierwszego w histori zdobycia pasów Tag Team przez DX, oraz zwycięstwa John Ceny z Sheamus'em bo według mnie jest jednak za szybko na to aby mógł podnieść pas do góry w geście triumfu.

19355529494bc0e6f3e8556.gif

W sumie dwie walki o dość przewidywalnych wynikach. Spodziewam się pierwszego w histori zdobycia pasów Tag Team przez DX, oraz zwycięstwa John Ceny z Sheamus'em bo według mnie jest jednak za szybko na to aby mógł podnieść pas do góry w geście triumfu.

Prawda, o to właśnie chodzi. Sheamus dopiero zaczyna przyrodę z Raw i lepiej widzi mi się trzymać pas u Johna Ceny niż u Sheamusa.

Z jednej strony szkoda, że walkę DX vs JeriShow oglądaliśmy już 2 razy na Raw, z drugiej jednak stypulacja ratuje przed monotonnością. Może to być teatr dwóch aktorów - Michaelsa i Jericho, bo tylko oni są w stanie stworzyć coś dobrego na drabinach, Triple co najwyżej przyjmie chokeslama na stół, a o krzesłach nie wspominam).

Trudno na razie powiedzieć czy walka to początek końca DX czy może Showa i Chrisa. Może obu teamów?

Zakładam, że walkę HBK vs Triple H WWE zamierza zaserwować nam na WM 26, więc bardziej logiczny wydaje sie rozpad JeriShow, tym bardziej, że Wight zmaga się z kontuzją kolana.

Co do walki o WWE Title - dla mnie to klasyczny zabieg, jaki WWE stosuje co jakiś czas, a mianowicie szybki i duży push dla najczęściej nowego zawodnika, by na 1-2 galę wprowadzić w main eventach powiew świeżość i dać takiemu wrestlerowi poczuć smak "wyższych sfer", ale nie dając mu pasa. Tak było z Umagą, Khalim, Snitsky'm (choć jego podłożyli Cenie na Raw) i ew z Lashley'em (u niego może push nie był przesadzony, ale idea był mniej więcej ta sama). Wszyscy przed starciem z, nomen omen, Ceną zostali ostro podpushowani, jednak żaden z przeciwników Johna nie wygrał z nim w walce o pas mistrzowski.

W przypadku Sheamusa dostrzegam wyraźną analogię to przytoczonego wyżej przykładu i stawiam na zwycięstwo Ceny. Irlandczyk jest zbyt krótko w głównym rosterze, by po kilku miesiącach dostac pas, ale WWE dało wyraźny znak, że podjęło kroki w kierunku promowania nowych gwiazd (szczególnie, gdy ci zawodnicy wychodzą spod skrzydeł Huntera ;) )

Ale tu nie ma co mówić - niektórzy pieprzą (wybaczcie słownictwo) takie farmazony, bo inni tak robią. Nie mają swojego zdania i kreują się na wielkich ekspertów, choć tak naprawdę mają zerowe pojęcie na ten temat. Te wszelkie teksty w kierunku Johna Ceny są tak nudne i przewidywalne, że niedobrze się robi.

Tak wielki push dla Sheamusa to wcale nic zaskakującego. Było widać, że on i McIntyre są uważani za zawodników przyszłościowych i na pewno dostaną jeszcze niejedną okazję, aby się wykazać. Dla mnie triumfatorem może być wyłącznie John Cena. Liczę na niego i chcę, aby wygrał. Wtedy mógłby poprowadzić naprawdę fajny feud, powiedzmy jeszcze przez jedno PPV z Sheamusem, a później powrót Edge'a/Jeffa na Royal Rumbe i wtedy feudzik z którymś z nich. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że Rated R Superstar lub Jeff po swoim powrocie, przejdą właśnie na czerwoną galę. Zobaczymy, jedno jest pewne - Cena to wygra.

Walka o pasy może być ciekawa, acz stypulacja TLC dla Big Showa może być męką. Ze swoją zawrotną szybkością nawet uderzenie kogoś krzesłem będzie wyzwaniem, ale np. taki Chockeslam na stół jest możliwy. Wydaje mi się, że po tym meczu skończy się pewna era - albo koniec DX albo Jeri-Show. Sam typuję tych drugich, bowiem jakby im się nie udało obronić tytułu i w efekcie straciliby pasy, WWE mogłoby postawić na solową karierę Chrisa Jericho. Big Show to solidny wrestler, ale na razie kreowany jest na znacznie lepszego, aniżeli jest nim w rzeczywistości.

• Reputacja:   1

Moje odczucia:

1 WWE Table Match Championship Match

John Cena © vs Sheamus

Wow.. Strasznie mnie zdziwił przeciwnik Johna... Ledwo co Sheamus został przedraftowany na RAW a już dostał title shota... Chyba facet ma dobre układy z Vincem... Ze względu na stypulację liczę na dobrą walkę, a szczególnie ciekawi mnie jak zabookują Sheamusa który (jeśli dobrze pamiętam) w Table Matchu nie miał jeszcze okazji walczyć...

2. TLC Unified Tag Team Championship Match:

DX vs Y2J & Big Show

Wydaję mi się że po ciężkiej i wyrównanej walce DX zdobędą pasy...

No mnie też dziwi to, że Sheamus zawalczy w walce o pas z Johnem Ceną, ale nie jestem z tego zadowolony, bo i tak to John wyjdzie z tej walki zwycięsko, ponieważ Sheamus jeszcze za krótko jest w RAW. Ale cieszy fakt, że w ogóle WWE zaczęło coś robić z tymi nowymi zapaśnikami. Jeżeli chodzi o walkę DX vs JeriShow to tu mam mieszane odczucia, z jednej strony HHH i HBK powinni wygrać walkę, ale chciałbym, aby to Jericho i Show wygrali pojedynek. Poczekamy zobaczymy, ale i tak nie sadzę, że to PPV będzie udane mimo tego, że mają być stoły, krzesła itp.

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Według WrestleFans.pl Big Show ma niewielką kontuzję kolana (mniejszą niż Mysterio), tak więc pasy TT na pewno zmienią co najmniej jednego właściciela (być może Jericho zrobi taką machlojkę jak z Edge).http://wrestlefans.pl/index.php?news_action=more&newsid=82

Tak więc albo wygra DX, albo Chrisowi dadzą nowego partnera. Co do Sheamusa - miło, że pushują nowych, choć nie musi to wcale oznaczać stałego pushu, może być jedynie na tę galę XD Widać, że po feudzie z Ortonem chcą lepiej wykorzystać Cenę, do promocji "młodych". A ta walka to table match, tak? Więc myślę, że można spodziewać się też No Holds Barred, tam też są stoły i krzesła xD

Ja się bardzo cieszę na tę gale, ponieważ dawno nie widziałem w wykonaniu WWE jakiś walk hardcorowych. Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie. Co do walk to dobrze, że się coś zmieniło wokół pasa WWE oczywiście na plus. Walka o Unified Tag Team Championship powinna wypaść dobrze, ale napewno nie będzie ekscytująca.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

WOW!!! :D Cena vs Sheamus wkońcu coś nowego nie licząc Orton - Kofi! :) No jakieś nowości wkońcu. Ale myślę, że wygra Cena :) A w drugiej walce stawiam, że DX!!! :D :D

17604122554b61f252eba43.jpg