Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

..:: MMA ::..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rampage w UFC? Ciekawe ile potrwa jego nowa/stara miłość? Gdy był w UFC narzekał na Dankę, gdy był w Bellatorze to skarżył się na Bellator a wrócił do chwalenia Dana. Gdy nie było go nigdzie narzekał na obie federacje. Co teraz? :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-371220

• Odpowiedzi 810
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

190

• N!KO

68

• Dejv

46

• mnih

43

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Rampage w UFC? Ciekawe ile potrwa jego nowa/stara miłość? Gdy był w UFC narzekał na Dankę, gdy był w Bellatorze to skarżył się na Bellator a wrócił do chwalenia Dana. Gdy nie było go nigdzie narzekał na obie federacje. Co teraz? :lol:

Zapewne będąc na "obczyźnie", docenił różnicę w kasie jaką płacił mu Łysek, a jaką targa w Bellatorze. Może i Ramp jest jednym z najbardziej chimerycznych, ze znanych mi fighterów, ale na cyferkach zapewne się zna i to dobrze.

Co teraz? To już mu chyba tylko KSW pozostanie :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-371228

• 2 tygodnie później...

Punk bardzo potulny. Wie, że nie może za bardzo szczekać, bo nie jest u siebie. Poza tym, to chyba najbardziej pijana widownia ze wszystkich imprez UFC. Ostatnie pytanie miażdży.

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-372468

Przerzuciłem sobie na pytania od fanów. Na początku Brooks wydawał się być nieco spięty, ale z czasem - widząc, że fani nie chcą zjeść go żywcem - stał się pewny siebie i bardziej cwaniakował. Generalnie mówił to, co powinien mówić. Widać, że nie odleciał i zdaje sobie sprawę z tego na czym stoi. Jedno mnie tylko rozjebało: jego zapewnienia o tym, że obecnie czuje się świetnie i że po kontuzjach nie ma już śladu. Naprawdę trudno kupić gadkę gościa, który najpierw narzeka na zbyt brutalny sposób walki Rybacka, a później pcha się do oktagonu UFC. Przez rok będą próbowali z Punka zrobić fightera. Brooks grappler? W bjj w takim czasie można poziom niebieskiego pasa osiągnąć (jak się ma talent). Jestem naprawdę ciekawy jako to wyjdzie. Chociaż w cuda nie wierzę.
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-372484

• 2 tygodnie później...

Bellator 132

Patricio Pitbull vs Daniel Straus Patricio miał bardzo ciężką przeprawę w walce ze Strausem. Gdyby nie duszenie w czwartej rundzie, to mógłby mieć problem z wygraną na punkty, bo walka była wyrównana, tyle że Straus stracił też punkt za wsadzanie palców do oka rywalowi. Dużo było nieczystych uderzeń w tej walce, głównie ze strony Daniela, ale jak już Patricio strzelił z kolana w klejnoty Strausowi to pomyślał że skończył już walkę, bo sędzia przerwał akcję w parterze, żeby Daniel mógł dość do siebie. Według mnie ciosy Strausa były groźniejsze, co było też widać po twarzy mistrza, który mocno zalał się krwią w pewnym momencie. Ogólnie walka taka sobie, a Patricio łatwo ta wygrana nie przyszła.

Bubba Jenkins vs Georgi Karakhanyan Krótka walka i zdecydowana wygrana Georgi'a. Jedynie na początku Jenkins nim rzucił o matę, ale później to już była tylko próba jak najbardziej szczelnego założenia gilotyny, aż w końcu mu się to udało, ale wtedy sędzia nie był pewny i mimo że Georgi krzyczał że rywal jest nieprzytomny, to ten walki nie kończył. Całe szczęście Jenkins się później szybko obudził, ale takiej klasy sędzia jak Herb Dean powinien szybciej rozpoznać, kiedy jeden z zawodników już nie kontaktuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-373762

• Reputacja:   228

Danka dał kolejną szansę "naczelnemu Rybakowi MMA" bo nie chciał żeby podkupił go Bellator, który Chorwatem był mocno zainteresowany. Poza tym, Filipovic to nadal znane nazwisko i ładnie Łysek może wypromować na nim któregoś ze swoich chłopców. Ja Mirasa chętnie zobaczyłbym na początek z Mitrione.
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-374163

Danka dał kolejną szansę "naczelnemu Rybakowi MMA" bo nie chciał żeby podkupił go Bellator, który Chorwatem był mocno zainteresowany. Poza tym, Filipovic to nadal znane nazwisko i ładnie Łysek może wypromować na nim któregoś ze swoich chłopców. Ja Mirasa chętnie zobaczyłbym na początek z Mitrione.

Plotki chodzą, że CroCop miałby zawalczyć na gali w Polsce, więc wychodziłoby, że pierwszym jego rywalem byłby Omielańczuk :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-374194

• Reputacja:   1

Plotki chodzą, że CroCop miałby zawalczyć na gali w Polsce, więc wychodziłoby, że pierwszym jego rywalem byłby Omielańczuk :wink:

Plotki mówią, że miałby walczyć w ME tej gali. :/

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-374206

Jeśli do skutku dojdzie Blachowicz vs Manuwa, to Chorwat będzie się musiał pogodzić z co-main eventem. Wrócił tylko dlatego, że Bellator się czail. Danka go raczej nie wywinduje na szczyt karty.
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-374208

OFICJALNIE: UFC 11 kwietnia w krakowskiej arenie.
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-374211

• 1 miesiąc temu...

Bellator 133

Clayton MacFarlane vs Chris Honeycutt Ciekawa walka, według mnie dzięki dużej ilości zapaśniczych akcji. W pierwszej rundzie MacFarlane próbował jeszcze dotrzymać kroku rywalowi, ale w dwóch kolejnych akcja przeniosła się do parteru na większość czasu i tam zdecydowaną przewagę miał Honeycutt. Już wcześniej mógł się pokusić o próbę kończenia rywala kiedy trafił go kolanem i ten od razu uklęknął, a w trzeciej rundzie kiedy w końcu wygrał zrobił to w rzadziej spotykany sposób, bo nie walił rywala po głowie zza pleców, a po żebrach i sędzia skończył walkę. Podobała mi się duża ilość akcji zapaśniczych, a wygrana Chrisa zdecydowanie zasłużona, na punkty też by spokojnie wygrał wszystkie rundy.

Daniel Weichel vs Pat Curran Mało ciekawa walka, toczona głównie w stójce. Przez większość czasu Weichel był bardziej aktywny i lekkim zaskoczeniem było dla mnie udane obalenie wykonane przez Currana w drugiej rundzie. Po tym walka się trochę wyrównana, ale i tak nie bardzo rozumiem jak jeden z sędziów mógł widzieć wygraną Currana w tym pojedynku, bo ten był wyraźnie słabszy od Weichela. Z tej walki zapamiętam napewno mocne kopnięcia w wykonaniu Niemca, które miały taką moc, że powalały Currana na matę.

Melvin Manhoef vs Alexander Shlemenko Tą walkę warto zobaczyć tylko z jednego powodu- świetnego KO w drugiej rundzie. Shlemenko idealnie strzelił Manhoefa obrotówką i Melvin przestał kontaktować. Poza tym nie było ciekawie, przewagę miał Shlemenko, ale żadnej nie ruszył z jakąś mocniejszą akcją aż do wspomnianego nokautu, który naprawdę warto zobaczyć.

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-376364

Bellator 134

Brennan Ward vs Curtis Millender Nie było widać w tej walce prób znokautowania Warda przez Millendera, a u gościa, który mając ledwie kilka zawodowych walk widnieją w statystykach dwa KO w pierwszej minucie oczekiwałbym że będzie widać ten jego silny cios. Tymczasem to Ward pokazał że umie uderzyć z dużą mocą i po jednym z ciosów powalił Millendera i tam skończył go przez duszenie. Trwało to ze dwie minuty, ale w tym czasie można było zobaczyć kilka mocnych ciosów i poddanie, więc warto obejrzeć tą galę od początku, bo zazwyczaj z Bellatora oglądam tylko ostatnie walki z karty.

Rameau Sokoudjou vs Linton Vassell Słaba walka i aż dziwne że Vassell tak długo męczył się z rywalem, który nie wyrządził mu praktycznie żadnej krzywdy. Pierwsza runda w ich wykonaniu była strasznie niemrawa, długo byli w parterze a żadne konkretne akcje z tego nie wyszły. Dopiero w drugiej rundzie Vassell dopadł Rameau i ten przestał się bronić, ale o lawinie ciosów nie można mówić, bo Vassell zadawał je powoli, ale i tak wystarczyło to do wygranej. Dobrze że nie trwało to dłużej, bo od początku się nudziłem i często przewijałem ich poczynania.

Paul Daley vs Andre Santos Interesujący pojedynek w którym obaj nie odpuszczali, ale to Daley częściej osiągał przewagę, choć z początku Santos wykorzystywał przewagę wzrostu i zasięgu i przy siatce pewnie kontrolował rywala. Pod koniec pierwszej rundy Daley zyskał przewagę i nie oddał jej prawie do końca walki. Santos mocno krwawił i dwa razy porządnie oberwał i myślałem że to już będzie koniec, a Santos jednak wytrzymał. Przegrał zasłużenie, bo Daley miał przewagę i z łatwością obalał Santosa. Jak narazie najciekawsza walka w głównej karcie.

Cheick Kongo vs King Mo Lawal Rywal Lawala nie był dla niego wymagającym przeciwnikiem, zwłaszcza w drugiej rundzie, kiedy King Mo przez prawie cały czas leżał na rywalu w parterze zadający tylko tyle ciosów, żeby sędzia nie podniósł walki. Kongo miał jedynie krótkie zrywy, ale na niewiele to się zdało i w trzeciej rundzie już ledwo był w stanie podnieść się kiedy sędzia kazał im wrócić do stójki. Wydaje mi sie że mogliby robić trochę bardziej wyrównane zestawienia, bo widoczne są różnice w poziomie zawodników w poszczególnych walkach i potem albo jest szybkie KO albo nudy jak w tej walce, kiedy jeden ma ogromną przewagę ale żadnego pomysłu na skończenie rywala.

Emanuel Newton vs Liam McGeary Bardzo dobra walka, w której wygrana na punkty mogła pójść w obie strony, bo żaden nie zbudował sobie dużej przewagi nad rywalem, bo zazwyczaj rundy lepiej zaczynał Newton, a na koniec to McGeary sprawiał lepsze wrażenie. Szczególnie podobała mi się pierwsza runda, w której Liam na wiele sposobów probówał skończyć w parterze Newtona. Cała walka opierała się na próbach poddań i walce w parterze, która nie była nudna i właściwie żadna z pięciu rund nie była słaba. Czy Newton powinien stracić pas? Moim zdaniem nie, bo dałbym na jego korzyść trzy rundy, ewentualnie jedna z rund na remis, bo według mnie trzech rund McGeary nie wygrał.

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-376597

• 4 tygodnie później...

Bellator 135

Ryan Couture vs Dakota Cochrane W miarę łatwa i szybka wygrana Ryana. Szybko znaleźli się pod siatką co spowolniło tempo walki, a jak znaleźli się na glebie to Ryan zaczął polować na duszenie zza pleców i w końcu mu się udało. Nie był to ciekawy pojedynek i jedynie próby założenia duszenia oglądałem trochę uważniej, ale nie trwało to długo, więc i nie ma co się zbyt długo o tej walce rozwodzić.

Joe Warren vs Marcos Galvao Z przebiegu walki, a raczej tej jednej pełnej rundy, więcej szans na wygraną dawałbym Warrenowi, który kilka razy obalił Galvao i ogólnie wydawało się że kontrolował sytuację. Galvao miewał swoje momenty, ale jego wygrana mnie trochę zaskoczyła. Oczywiście Warren nie mógł się pogodzić z porażką przez dźwignię na nogę, bo nie odklepał, ale w pewnym momencie zaczął krzyczeć z bólu i sędzia dobrze zrobił przerywając walkę. To nie jest wrestling żeby krzyczący z bólu Warren mógł doczołgać się do lin i przerwać swoje cierpienie. Joe krzyczał z bólu ale nie chciał się poddać, ale lepiej że sędzia to przerwał niż miało mu coś w tej nodze strzelić i wysłać na długą przerwę.

https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-378463

• 2 tygodnie później...

Bellator 136

Marcin Held vs Tiger Sarnavskiy Kolejna świetna walka w wykonaniu Polaka. Jak się widzi taki spokój u Marcina i konsekwentne dążenie do tego co sobie wcześniej założył to dla mnie jest to dla mnie czystą przyjemnością jest oglądanie jego pojedynków. W walce z Tigerem praktycznie cały czas miał pełną kontrolę, a pierwsza runda była zdecydowanie najlepsza, bo najpierw obaj rzucili się do walki, Tiger próbował wyprowadzić więcej ciosów, ale Marcin to przeczekał i zaczął swoją parterową przewagę, gdzie ciosów na głowę rywala spadło całkiem sporo, a to co zrobił Held w trzeciej rundzie to już było mistrzostwo- spokojnie dążył do założenia dźwigni na kolano, udało mu się wzorowo skręcić nogę Tigera. Kolejna walka Marcina powinna być już o pas, w końcu wygrał turniej Bellatora, a w pojedynku mistrzowskim może odnieść sukces. Jak oglądam jego walki to wręcz nie wyobrażam sobie jak w obecnej formie mógłby przegrać. Obyśmy szybko zobaczyli go znów w klatce, bo rzadko kiedy mam taką przyjemność z oglądania walk jak w jego przypadku. No i oby poranna wygrana Marcina była dobrym prognostykiem przed dzisiejszą galą UFC, gdzie walczyć będzie wielu Polaków, a wydaje mi się że bankowo Marcin w przeciągu kilku lat trafi do największej federacji MMA na świecie, bo szybko Bellator to mogą się okazać za niskie progi dla niego.

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/17783-mma/page/36/#findComment-379807