Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

..:: MMA ::..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kolejny polski fighter w UFC:

http://www.mmarocks.pl/ufc/spelnilo-sie-moje-marzenie-jan-blachowicz-po-podpisaniu-kontraktu-z-ufc/

Chociaż z wąskiego grona zawodników, ktorych nazwiska były wymieniane jako potencjalnych kandydatów do UFC Janek przekonywał mnie chyba najmniej, jego zakontraktowanie od jakiegoś czasu przewijało się w spekulacjach, KSW pewnie też się cieszy, że 'wychowało' takiego zawodnika, mimo iż tracą jedną ze swoich gwiazd.

Jak przewidujecie jego karierę u Danki?

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Odpowiedzi 811
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

190

• N!KO

68

• Dejv

46

• mnih

43

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przewiduje kilka ciekawych walk i niestety kolejne kontuzje. Chociaż jeśli poważne urazy go ominą to widzę dla niego szansę na wypracowanie sobie baardzo dogodnej finansowo pozycji. Nawet lepszej niż ta, którą miał w KSW. Wtedy taki Mamed pewnie łapałby się za głowę, ale sam jest sobie winien.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wtedy taki Mamed pewnie łapałby się za głowę, ale sam jest sobie winien.

Oby :)

Fajnie, że do UFC poszedł wreszcie produkt KSW. Teraz czekają go prawdziwe testy. Umówmy się, oczekiwania są duże. Może nie jest tam pierwszym Polakiem, ale mam wrażenie, że najwięcej ocząt na niego patrzy - największe nazwisko. Sam widzę szansę na midcard swojej kategorii. Chciałbym się mylić, oby zaszedł wyżej, ale przed Johnem sporo pracy.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   428
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Niedługo w Bellatorze dojdzie do starcia dwóch zawodników, których widzieliśmy w TNA King Mo Lawal będzie walczył w finale turnieju kategorii Light Heavyweigh z Quintonem Rampagem Jacksonem.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

W drodze do Makao zahaczyłem o najnowszego, mocno obsadzonego Bellatora. Jedynym pojedynkiem, ktory mogę polecić, jest potyczka Matta Besette z Diego Nunesem, zawodnicy nie odpuszczali i dali przyzwoite widowisko przez całe 15 minut, starcie bylo dosyć wyrównane i ku uciesze widowni Matt finalnie utarł nosa faworyzowanemu Brazylijczykowi.

Main eventy nie porwaly, najpierw King Mo z trudem uporał się ze stawianym w roli czarnego konia Zayatsem, wszyscy sędziowie punktowali 30-27, ja przynajmniej drugą rundę zapisałbym na konto Rosjanina, moim zdaniem nie było to tak jednostronne starcie, jak mówią karty sędziowskie.

Rampage również zrobił swoje i znokautował Christiana M'Pumbu, decyzja Big Johna o przerwaniu pojedynku jak najbardziej słuszna, Chris odpłynął na chwilę, a jego późniejsze protesty były bezpodstawne. Końcówka gali, gdzie finaliści zaczęli robić w klatce rozróbę wywołały u mnie wrażenie, jakbym oglądał TNA :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• 3 tygodnie później...

KSW na polskiej scenie a za oceanem w najlepsze trwa 10 turniej Bellatora w którym walczy Marcin Held. Polak awansował do półfinału bez większych problemów pokonując Rodrigo Cavalherio po swojej firmowej akcji. Czy Polak ma szansę wreszcie wygrać turniej? Szansa zawsze jest ale patrzą na to z kim zmierzy się w półfinale to lekko nie będzie. Anderson jakimś ułomkiem nie jest, jeszcze nie przegrał dodatkowo dobry zarówno w stójce jak i w parterze. Będzie ciężko.

Ponadto 17 Maja odbędzie się 3 już walka Alvareza z Chandlerem - już się jaram i liczę na Chandlera.

Jakby ktoś miał na liście do zobaczenia, to Takedown: The DNA of GSP można śmiało oglądać. W skrócie zobrazowana kariera mistrza półciężkiej. Od małolata i lekcji karate, przez kontuzje, aż do walki z Diazem, którą budują od dobrej połowy filmu. Jeśli o starcia chodzi, to jest trylogia z Hughsem, walki z Serra, Conditem i właśnie Natem. Wypowiedzi żadnych szokujących nie zastaniecie. Głównie rodzice, trener i Joe Rogan - 6/10

Z Nickiem, Nate to waga niżej ;)

Z Nickiem, Nate to waga niżej

Tak, generalnie niewiele myślałem pisząc. Dzięki za czujność. Nie będę edytował, niech już tak z błędem zostanie :wink: :twisted:

W UFC 10 zwolnień w ostatnich dniach. Najwazniejszy był Guillard, który ostatnio walczył pasywnie z Johnsonem, co było powodem zwolnienia. W sumie nie będę za nim płakał. To przestał być gość z jakimiś aspiracjami na pas, a takich nie powinni trzymać u siebie. Szczególnie, jak moczą swoje walki. Poza nim, Cody McKenzie, Ivan Menjivar, Albert Cheng, Walt Harris, Mike Rio, Edwin Figueroa, Junior Hernandez, Shunichi Shimizu oraz Brian Houston.

Andrzej Michalczyk vs. Piotr „Bonus BGC” Witczak

http://www.mmanews.pl/2014/04/andrzej-michalczyk-vs-piotr-bonus-bgc-witczak-w-walce-wieczoru-night-of-champions/

70kg vs. 114kg AYFKM ?

Niech ten cały Bonus przegra i niech w końcu wyjdzie na jaw, że żaden z niego fighter MMA

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   1 392
  • Styl:  Ciemny

Dziwi cisza w temacie o MMA, bo Held wygrał kolejną walkę i jest w finale turnieju. Marcin jak zwykle pokazał klasę i pokonał do tej pory niezwyciężonego rywala. Oby tylko tym razem wygrał swoją finałową walkę. Strach pomyśleć co będzie dalej, gdy chłopak tak sobie poczyna w wieku 22 lat. Brawo. :wink: Finał 17 maja.

http://u.mmarocks.pl/2014/04/Held.jpg

...

Push2Play uprzedziłeś mnie o te kilka minut. Sam miałem napisać kilka zdań o Polaku, który osiąga kolejny sukces. Pokonał niepokonanego do tej pory Andersona i nie ma wcale takich małych szans na wygranie całego turnieju. Zobaczymy czy po ewentualnej wygranej dalej. Nawet jeżeli wygra to i tak będzie 3/4 w kolejce do pasa.

Co do samej walki do mistrzowsko rozegrana przez Polaka. Jedynym argumentem jaki posiadał Amerykanin była walka w stójce. Gdy i tutaj się okazało, że Polak jest zdecydowanie lepszy wiedziałem, że musi to wygrać. O ile Derek w pierwszej rundzie pokazał, że może być groźnym przeciwnkiem w parterze, skutecznie broniąc się przed kolejnymi dźiwigniami tak w drugiej rundzie zachował sięjak kompletny amator. Wręcz wsunął się Polakowi pod trójkąt.

• Reputacja:   393
  • Urządzenie:  Android

Dobra walka Heldzika, który ładnie kontrolował całe stracie i wykazał się rozwagą cechującą doświadczonych fighterów (nie cisnął na chama na dźwignie na nogi, tylko - widząc, że skrętówki nie wchodzą - poszedł po duszenie). Marcin ładnie wchodził w klincze i całkiem nieźle (może i wyglądało to drewnianie, ale było skuteczne) skracał dystans wypuszczając kilka cepeliad na ślepo i przyspieszając do przodu.

Świetne wciągnięcie w gardę (jak nie udał się atak na nogę) przeciwnika i wypracowanie trójkąta nogami. Held to jednak kocur w tym BJJ!

Jego przeciwnik w finale - najgorszy stylistycznie z możliwych. Solidne BJJ (czerń), mocarna stójka i niezłe pierdolnięcie w łapach (na 13 wygranych walk - 9 przez KO). Jeżeli Marcin go przejdzie, będzie to oznaczało, że jest już na prawdę gotowy na duże wyzwania w świecie MMA. Obawiam się tu jednak o stójkę Helda, która jeszcze nadal wymaga poprawy, a Pitbull wykorzysta to bezlitośnie. Oby Polak potrafił tu jak najszybciej przenosić walkę do parteru, albo chociaż do klinczów, bo inaczej będzie baardzo krucho...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Powiem szczerze, że obawiałem się, że Anderson może zlać Helda. Po tym jak "zabił" kolanem swojego poprzedniego rywala śrubując swój rekord bez porażki dawałem obydwu szansę 50 na 50 (aczkolwiek jestem laikiem i moje obawy były oparte na liźniętej zaledwie wiedzy i wrażeniach po walce jednego i drugiego). Cholernie podobało mi się jak Held - po tym jak Anderson zaczął wyraźnie unikać parteru - gładko sprowadził rywala do gardy (swoją drogą - dziwne zachowanie Andersona, który za pierwszy razem nie dał się wciągnąć w gierki Marcina, żeby już po kilku sekundach dać się łatwo ściągnąć na glebę) i powolutku, konsekwentnie dopinał trójkąt. Co to znaczy mieć obcykane brazylijskie jiu jitsu. Bajka!

14453752125651e0a536c69.jpg

Przyznam że jestem pod wrażeniem tego, co Marcin Held pokazuje w ringu Bellatora. Ja na ogół oglądam tylko UFC, bo MMA to nie jest moja największa pasja, dlatego dopiero jak zobaczyłem że jest jakiś ruch w komentarzach w tym temacie to postanowiłem sprawdzić tą walkę. No i bardzo mi się podobała, a finał obejrzę na pewno. Co do walki, to w pierwszej rundzie Polak miał cały czas kontrolę, bo najpierw był z góry w parterze, a nawet jak to rywal był w pozycji dominującej, to i tak nasz reprezentant był bardziej aktywny i próbował zakładać dźwignie na nogę. W drugiej Anderson już bał się mierzyć z Polakiem w parterze, dlatego starał się cały czas pozostawać w stójce. No i nawet tam dostał mocny cios, po którym zmiękły mu nogi. Zejście do nóg rywala wyglądało początkowo na nieudane, ale jednak wyszedł z tego świetny trójką, po którym pękł streak Andersona. Jestem pod wrażeniem.

28054889252fa02dfba372.jpg