Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

(z resztą to samo Urugwaj)

No nie nie można powiedzieć że Urugwaj fartem wyszedł z grupy mieliw wkońcu 7 pkt i 1 miejsce a potem RPA i Meksyk po 4 gdzie Urugwaj wygrał z meksykiem 1:0 i RPA 3:0.

Ale nie można powiedzieć że mieli pecha, mieli tak cholernie ułatwioną drabinkę i łatwą grupę, że póki co najcięższy dla nich mecz był ten z Ghaną. Nie liczę meczu z Holandią

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190427

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Najtrudniejszą drabinkę mieli Niemcy, ale jak widać młócą każdemu kto się nawinie i mam nadzieję, że tak będzie też dziś ;)

Trzeba jednak powiedzieć, że jeśli popatrzymy piłkarsko to Niemcy chyba najbardziej zasługują na wygranie MŚ. I choć sam nie zwracam wielkiej uwagi na to jak gra zespół, a przede wszystkim stawiam na efektywność gry, to Niemcy zrobili na mnie piorunujące wrażenie (dawno nie było reprezentacji która aż tak mi się podoba).

Choć też nie ukrywam, że trochę wpływu ma na mnie upodobanie klubowe, czyli FC Bayern i Bundesliga. Cieszy mnie to, że zawodnicy których widzę w każdej kolejce klubowych rozgrywek grają tak fajną piłkę, a to także podnosi prestiż ligi, na którą Bundesliga w pełni zasługuje.

Hiszpania mało mnie obchodzi, mało obchodzi mnie ich styl gry i to kto będzie grać, bo jeśli Niemcy zagrają od początku swoim stylem, nie będą dawać grać Hiszpanom, to na pewno wygrają.

PS: Ośmiornica typująca wyniki wybierając jedzenie z pudełka wybrała Hiszpanów, ale na szczęście już raz się myliła w historii typowania, także w meczu z Hiszpanami, na Euro 2008 w finale ;)

EDIT: Jeszcze zapomniałem o jednym. Rozwala mnie to, jak wiele osób nie chce wygrania Niemców, a np. w Lidze Mistrzów cały czas wyzywali Inter czy innych od drużyn grających "antyfutbol" :)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190429

Zaczyna mnie bawić ile się pojawiło "przerzutów" - nie tylko u nas na forum, ale na każdym portalu w Polsce. Miesiąc temu, w głosowaniu kto wygra w meczu Hiszpania-Niemcy, ekipa Loewa mogłaby u nas dostać góra 10% głosów. Rozumiem, że spodobała się Wam ich gra, bo jak na Niemców, grają najładniejszą piłkę od lat - ale raptem każdy mówi, że na Niemców stawiał już przed mundialem;) Co ciekawe, jak podawaliśmy swoje typy na ktowygramundial.pl (czy jakoś tak), to finały były: Holandia-Hiszpania, Holandia-Argentyna,Brazylia-Hiszpania, przewijały się Anglia i drużyny z Afryki... A tu raptem co drugi wiedział, że Niemcy dojdą tak wysoko, a w ogóle to im od lat kibicował... Śmiszne;)
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190430

Ja kibicuję Niemcom od długiego czasu, a nie bawiłem się w typowanie przed mundialem kto będzie w finale, bo po co, choć nie ukrywam, że gdyby ktoś spytał mnie przed MŚ kto wygra, to powiedziałbym, że Niemcy :P

Zresztą co jest złego w tym, że kibicuje się komuś kto dobrze gra? Ludziom spodobała się gra Niemiec i zaczęli im kibicować. Jako kraj który nie ma swojego przedstawiciela na MŚ możemy kibicować komu chcemy, patrząc na co chcemy, więc dużo ludzi patrząc na grę Niemiec po prostu stawia na nich.

Nie mówiąc już o tym, że stawianie na kogoś, a kibicowanie to dwie różne sprawy.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190433

Zaczyna mnie bawić ile się pojawiło "przerzutów" - nie tylko u nas na forum, ale na każdym portalu w Polsce. Miesiąc temu, w głosowaniu kto wygra w meczu Hiszpania-Niemcy, ekipa Loewa mogłaby u nas dostać góra 10% głosów. Rozumiem, że spodobała się Wam ich gra, bo jak na Niemców, grają najładniejszą piłkę od lat - ale raptem każdy mówi, że na Niemców stawiał już przed mundialem;) Co ciekawe, jak podawaliśmy swoje typy na ktowygramundial.pl (czy jakoś tak), to finały były: Holandia-Hiszpania, Holandia-Argentyna,Brazylia-Hiszpania, przewijały się Anglia i drużyny z Afryki... A tu raptem co drugi wiedział, że Niemcy dojdą tak wysoko, a w ogóle to im od lat kibicował... Śmiszne;)

Podobnie było z Hiszpanią podczas Euro2008... Po Mistrzostwach Europy zaroiło się od kibiców reprezentacji Hiszpanii... Ja osobiście na każdej wielkiej imprezie kibicuje Francji i Niemcom (oczywiście jeżeli Polska nie gra), ale to ze względu na kibicowanie Bayernowi i sympatii do Bundesligi (podobnie jak w przypadku Malego619). Na temat dzisiejszego meczu wypowiadać się nie będe bo zrobiłem to wcześniej :)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190435

Wczorajszy mecz najlepszy z tych co widzialem na obecnych mundialu.

Kibicowalem Urugwajowi, ale myslalem ze Holendrzy sie po nich przejada, a bylo ciezko i niewiele brakowalo do dogrywki:)

Ja akurat stawialem na final Niemcy:Hiszpania;p

no ale skoro polfinal to wierze w Hiszpanow;]

Aha ktos napisal( nie pamietam, chyba N!KO) ze bramkarz jest najslabszym punktem Holendrow. Imo jest obok Sneijdera i Robbena ich najlepszym zawodnikiem;]

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190436

Euz napisał/a:

(z resztą to samo Urugwaj)

No nie nie można powiedzieć że Urugwaj fartem wyszedł z grupy mieliw wkońcu 7 pkt i 1 miejsce a potem RPA i Meksyk po 4 gdzie Urugwaj wygrał z meksykiem 1:0 i RPA 3:0.

Ja przed mundialem na czarnego konia mistrzostw stawiałem na Meksyk i myślę że gdyby mieli na drodze Koreę Płd i Ghanę to by awansowali do półfinału ale sami sobie winni że nie pokonali Urugwaju, wszyscy mówili że oba zespoły zagrają na remis żeby wyeliminować Francję ale jak widać ten mecz nie był o pietruszkę tak aby tylko pozbyć się Francji ale miał duże znaczenie dla przebiegu turnieju. Wolałbym żeby wygrała Hiszpania bo nie lubię Niemców ale rozsądek mówi mi co innego. Wydaje się że Hiszpania tylko wydaje się groźna przez markę jaką ma wyrobioną a nie przez formę na tym turnieju, szkoda że Paragwaj ich nie wyeliminował ponieważ mecz Urugwaj vs Paragwaj byłby niezwykle ciekawy i miło by było jakby jakiś zespół na który mało kto stawiał zdobył medal. Jeżeli Niemcy jakimś cudem przegrają z Hiszpanią to niestety pomimo udanego turnieju Urugwaj nie powiększy swojego dorobku medalowego. Myślę że gdyby grali Diego Lugano, Fucile i Suarez to Urugwaj wyeliminowałby Holandię ale jednak liczyłem w tym meczu na Holandię ponieważ pomarańczowi ze względu na indywidualności i wyrobioną markę byliby pewniejsi w finale niż Urugwaj i pomimo świetnej gry Urugwaju i tak istniałaby ta niepewność że finał mógłby być jednostronny. Dziś z bólem stawiam na Niemców, Hiszpania może wygrać tylko dzięki indywidualnym przebłyskom a na pewno jest sporo piłkarzy w tej kadrze którzy mogą jednym strzałem rozstrzygnąć mecz.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190437

Podobnie było z Hiszpanią podczas Euro2008... Po Mistrzostwach Europy zaroiło się od kibiców reprezentacji Hiszpanii...

Nie do końca - Hiszpania miała rzesze fanów od lat, każdy sympatyzował z nimi, zwłaszcza przez "grają jak nigdy, odpadają jak zawsze".

Kibicowanie Niemcom w Polsce jest... delikatnie mówiąc, dziwne z historycznego punktu widzenia. Może to trąci ksenofobią, ale:

- wybaczyć tej nacji mogę

- przyznać, że grają ładniej niż zazwyczaj - również

- kibicować - nigdy!! (chyba,że zagrają z Ruskimi) ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190438

Grim, ja Niemcom nie bede kibicowal (oddajac im, ze graja bardzo ladny ofensywny futbol) chocby mi grozili obozem koncentracyjnym - zbyt mam zakorzeniona nienawisc do nich, wiec dzis moja druga ojczyzna Hiszpania! :P. Na pilce sie nie znam, ale po obejrzeniu ostatnich meczow (Hiszpania szczesliwie wygrywajaca po wyrownanym meczu z Paragwajem, oraz pogrom Argentyny w meczu z Niemcami), trudno jest wierzyc i obiektywnie myslec o sukcesie La Furia Roja. Podobnie rzecz ma sie z Holandia. Ale byc moze wczorajsza gre Holandii z Urugwajem mozna by bylo okreslic gorsza dyspozycja dnia Oranje i wielka determinacja Urugwajczykow. Nie nalezy zapominac, ze karty w dzisiejszym meczu moze rozdawac sedzia boczny, do czego nas zdazyl juz przyzwyczaic mundial w RPA.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190440

Kibicowanie w Polsce Niemcom? to jakby w Iranie trzymali kciuki za Izrael.

Hiszpania, gra slabo, jednak trzeba pamietac ze te mistrzostwa sa zaskakujace. Niemcy juz raz przegrały z Serbią, wiec moga powtorzyc slabszy dzien. Po drugie, trafiali najlepszych i strzelali im 4gole, to moglo jednak ich zmeczyc i dostana teraz zadyszki.

Po trzecie Holandia, bardziej zasluguje na mistrzostwa bo nigdy ich nie wygrała, a grają teraz świetnie i mam nadzieje ze pokaza w finale, dobra dyspozycje i wygraja.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190441

Piękny mecz wczoraj zobaczyliśmy. O ile faza grupowa był w tym roku nudna jak flaki z olejem to od 1/8 zrobił się najciekawszy turniej od czasu Francji 98. Najpierw najpiękniejszy dotychczas gol Mundialu w wykonaniu Gio. Wtedy myślałem że Holandia spokojnie będzie kontrolować mecz i wygra 2 albo 3 do 0. Ale wielkie brawa dla Urugwaju, który nawiązał walkę. Bramka Forlana też piękna choć IMHO jednak brzydsza od holenderskiej. Wtedy z kolei to Urusi zaczęli lepiej grać. Jednak w drużynie Oranje jest fantastyczny duet Robben i Sneijder - najlepszy gracz turnieju. Skoro wczoraj były takie emocje to co zobaczymy dzisiaj w meczu Niemcy - Hiszpania? Osobiście stawiam na Niemców, są w lepszej formie od rywali.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190445

Tak dziś to będzie Mecz, już się szykuje :D Moim zdaniem będzie 3:1 dla Niemców.

Hiszpania przez cały turniej grała smętnie i brzydko, decydował o awansie przebłysk Iniesty który potrafi wykorzsytac Villa , a Niemcy grają ładny i skuteczny futbol , bo cała drużyna jest zgrana.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190478

Hiszpania powinna wygrać z Niemcami w półfinale. Są bardzo dobrze zgrani (7 piłkarzy Barcy w pierwszym składzie), ale w finale będą mieli problemy z Holandią.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/28/#findComment-190503

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...