Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po odpadnięciu Brazyli i Ghany, teraz dla mnie kazdy moze zdobyc mistrza oprocz Niemiec, a raczej reprezentacji emigrantow z Niemiec.

Najbardziej jestem za Argentyna, ale cos czuje ze dzis bedzie ciezko...

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189717

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

Szkoda mi Ghany, ktora wczoraj zagrala calkiem dobrze, ale nerwy na koncu wziely gore. Rowniez nie chcialbym, aby to Niemcy zdobyli Mistrzostwo. Mam nadzieje, ze Argentyna zdola pokonac Niemcow, ale jak napisal Streetovs, bedzie ciezko. Reprezentacja Hiszpanii powinna spokojnie ograc Paragwajczykow.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189726

• Urządzenie:  Windows

Jesli to bylo Argentynskie tango, to Niemcy znali kroki juz przed meczem.

Pogrom ekipy Maradony i wreszcie potwierdzenie tych plotek, ze Albicelestes pod wodza legendy futbolu nie sa reprezentacja rewelacyjna. Mlodziutcy Niemcy (choc wciaz ich tak samo, albo i bardziej, nie cierpie) zasluzyli na zwyciestwo o wiele ladniejsza gra. Przy bramce Arne Friedricha.. gwiazdy futbolu z Ameryki Poludniowej zostaly osmieszone. Nadzieja w Hiszpanii... Brak slow. Awaria systemu. N!KO sie wylogowuje

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189741

W koncu potwierdzenie moich slow jeszcze sprzed mundialu, ze Argentyna nic nie zdziala:)

Maradona nie nadaje sie na trenera, a Argentyna nie tworzyla druzyny;]

Nimecy zagrali perfekcyjnie, a Klose ma wielka szanse przescignac Ronaldo:)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189743

Chyba Kościół wyznawców Diego Maradony jest już szykowany do rozbiórki :D Ale nie mogę uwierzyć w taką miazgę. Jak można przegrać tak wysokim wynikiem? Jeszcze Argentyna. Deutsche-Machine (te skur***le) idą z kapmanią po Puchar Świata. Znów my Poloczki będziemy mieć kapustę. Tego meczu nie trzeba opisywać długo, bo można powiedzieć krótko, że Niemcy przejechali się z Argentyną jak z kupą gnoju...

Dziś liczę na Hiszpanię i bardzo ciekawy mecz półfinałowy w Durbanie :D

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189747

Mam tylko pare pytań do Maradony :

- Dlaczego nie grał Milito ?

- Dlaczego nie grał Veron ?

- Dlaczego grał Maxi Rodriguez ?

- Dlaczego nie zrobił w przerwie zmian ?

- Dlaczego Di Maria był tak chujowy a mimo to nie zszedł ?

- Dlaczego nie powołał Cambiasoo ?

- Dlaczego nie powołał Zanettiego ?

- Dlaczego nie mógł znaleźć lepszego obrońcy od Demichellisa ?

:?

:shock: :x :-x

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189750

Niemcy są po prostu genialni Spodziewałem się ich zwycięstwa, ale nie aż takiego. Są jak dla mnie głównym kandydatem na mistrza, bo słabiutka Hiszpania i nudna Holandia raczej im nie zagrożą.

Messi po raz kolejny udowadnia, że nie potrafi poprowadzić drużyny w trudnych momentach. Jest nieziemsko nieskuteczny, nie tylko nie potrafi strzelać tym mocnym rywalom, ale także najsłabszym jak rozrywana konfliktami Nigeria. Już jest skreślony z listy najlepszych piłkarzy świata, tym turniejem pokazał, że na to nie zasługuje. Bo można być jednym z lepszych w swojej lidze, ale to właśnie Mundial pozwala zapisać się złotymi zgłoskami w historii futbolu. Na pewno nie zasługuje on na postawienie go obok choćby Pelego. Jest po prostu średniej klasy piłkarzem, nie potrafiącym poderwać drużyny w kluczowych momentach. To samo zresztą można powiedzieć o Rooneyu.

Maradona pokazał tym meczem jak żałosnym jest trenerem. Najsmutniejsze jest to, że on jest w Argentynie bogiem i możliwe, że wcale go nie wyrzucą. Taktyka 4-1-5 może się sprawdzać na jakichś ogórach, ale Niemcy to najlepsza drużyna na tych mistrzostwach, więc nie wiem co sobie koleś myślał.

Niektórym Polakom pewnie wyda się to dziwne (szczególnie tym, którzy na oczy Niemca nie widzieli), ale kibicuję naszym sąsiadom z całego serca. Grają pięknie i nie widzę innej opcji jak ich zwycięstwo na turnieju.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189754

Mam tylko pare pytań do Maradony :

Dlaczego został trenerem? :D

Obstawiałem zwycięstwo Niemców 1:0, ale 4:0 to w snach bym się nie spodziewał takiego pogromu. Róznica klas między dwoma drużynami była ogromna. Zgadzam się w 100% z wypowiedzią dotyczącą Messiego. W ogóle wszystkie gwiazdy które były kreowane przez media zawiodły. Rooney, Messi, Ronaldo. Bardzo się cieszę, że kolejna europejska drużyna znalazła się w półfinale. A tak ludzie napinali się i podniecali, że Ameryka Południowa itd. i dobrze im tak. Europa rządzi! Dziś Hiszpania wygrać musi i będziemy mieć piękny półfinał i rematch z finału Euro 2008.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189755

Ale czemu pytania do Maradony? On się na tym nie zna moim zdaniem haruje za niego sztab ludzi a on ma być tylko twarzą tego całego zespołu. Pogadać coś powspierać i tyle on za nich nie odpowiada tak jak my myślimy.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189758

Maradona jest mi tak na prawde obojetny, ale mimo wszystko chcialem, aby prznajmniej nacieszyl sie Polfinalem. Messi moim zdaniem nie zawiodl, bo zrobil najwiecej na tym Mundialu dla Argentyny. Widoczny juz w meczu z Meksykiem byl brak Samuela, a Maradona oczywiscie wystawil i Demichelisa, ktory jest slaby i Burdisso, ktory bez Samuela gowno gra.

Dlaczego nie grał Milito ?

Maradona stawia na mlodziez. :twisted:

Ogolnie to zabralko Zanettiego, ktory na pewno bylby podpora, bo sam Messi nie wystarczyl. Mowi sie trudno. Niemcy jak dla mnie graja slaby, ale skuteczny futbol i tylko to im pomaga.

Za 39 min licze na Hiszpanie. I oczywiscie chce, aby to Hiszpania pokonala Niemcow. :-x

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189770

Argentyna ma bardzo powazny problem w defensywie, nie wiem co tam robi Demichelis i Gutierez, Maradonie moze sie odbic czkawka niepowolanie Milito i Zanettiego.

Amen. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189781

Paragwaj vs Hiszpania

Ogółem dobre widowisko. Niesamowite emocje szczególnie były przy rzutach karnych. Najpierw Santo Iker później istne szaleństwo - pewnie strzelony karny Alonso (nie uznane, bo weszli za wcześnie w pole karne), a później ten sam zawodnik bardzo źle uderza. Gdyby podniósł tą piłkę Villar nie miałby szans. Ale w końcówce kolejne szaleństwo pod bramką Paragwaju, ile było tych słupków chyba z 3. Niezawodny Villa. Pod koniec znów pokaz umiejętności Ikera, lecz przy tym strzale Lucas'a się nie popisał. Ahhh elektryzuje mnie ten półfinał, z chęcią zobaczyłbym Niemców pokonanych, jednak zasługują na respekt za tą grę, którą prezentują na tym Mundialu. Finał? Po cichu liczę na Urugwaj - Hiszpania, ale ci pierwsi mogą nie podołać ograniu Oranje. La Furia Roja też łatwego meczu nie będzie miała. Ba, to będzie dramatyczna walka, muszą pokazać o 2 nieba lepszy futbol niż dziś z Paragwajem, który odpada w b. dobrym stylu.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189801

Paragwaj vs Hiszpania

No i niestety sędziowie znowu okradają ubogich tym razem z Paragwaju, a Hiszpanie wygrywają małym nakładem sił. Szkoda, bo po pierwszej połowie powinno być 1-0 po golu Valdeza, ale arbiter dopatrzył się spalonego, na którym był... Cardozo. Później jeszcze rzut karny, wykonywany nieudolnie przez Cardozo. Hiszpanie wymęczyli jakoś swojego gola i dowieźli 1-0 do końca. Jednak z taką grą to raczej nie mają czego szukać w starciu z Niemcami. O ile o Holendrach można powiedzieć, że się oszczędzali, to Hiszpanie na tym turnieju grają po prostu słabo (może poza Villa). Szkoda, bo mogło być 2-0 dla Paragwaju z którego nie było by już powrotu do meczu dla Realobarcelonowców. Tak jak się spodziewałem (coś często mi się sprawdzają te moje przypuszczenia na tych mistrzostwach ) nie był to łatwy mecz, a Paragwaj zagrał bardzo ambitnie i nawet byłem trochę zaskoczony jego dobrą grą.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189804

Swietny mecz, ale strasznie mi szkoda Paragwaju. Tym bardziej, ze Valdez zdobyl bramke w pierwszej polowie, ktora powinna byc uznana - deja vu z meczu Anglia vs. Niemcy i sedziowie znowu psuja widowisko i nie ma fair play. Jesli mam spekulowac - niestety na szwabow nie bedzie mocnych... :/
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189805

• Urządzenie:  Windows

Jestem niezmiernie szczęśliwy z wygranej, a raczej ze zmiażdżenia Argentyny przez Niemców. Przed meczem trochę wątpiłem w to, że Niemcom może się udać, ale to co pokazali było po prostu super. Mam nadzieję, że nic nich nie zatrzyma w drodze po puchar i to nie tylko dlatego, że im kibicuję, ale też dlatego, że po prostu grają najlepiej na tym mundialu i nie zawodzą w żadnym meczu.

Hiszpania - Paragwaj - myślałem, że Hiszpania pokaże więcej w tym meczu i szkoda mi Paragwaju, bo fajnie grali. No, ale to może i lepiej, że wygrała Hiszpania, bo Niemcy dojdą do finału i do zwycięstwa niszcząc samych faworytów i najlepsze ekipy i już nik tnie będzie mógł powiedzieć, że nie zasługiwali na ten triumf.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/24/#findComment-189830

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...