Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To jest trener Hiszpanów ;)

Ale podobieństwo uderzające :P

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

Warto nadmienic, ze to nie pierwsza taka wpadka Loewa, ktora zarejestrowaly kamery:

:twisted:

Holandia jest, cytując bohatera jednego z filmików na youtube, 'cienka jak Polsilver'. O ile obserwowanie Francji wymagało sporego samozaparcia, o tyle w przypadku Pomarańczowych obawiałem się, że zasnę. Innymi słowy, przyjemności z tego meczu nie było żadnej i tylko należy mieć nadzieję, że na piątym spotkaniu Niderlandczycy swój Mundial zakończą; i oni się wyraźnie męczą w RPA, i kibice, dla których wątpliwą przyjemnością jest podziwianie mord Kuyta czy Van Bommela [jeść też przy transmisji meczów drużyny Van Marwijka ciężko].

Naprawdę niewyobrażalnym wydaje się, że mając tylu niezłych piłkarzy z przodu gra Holandii jest aż tak beznadziejna. Brakuje im szybkości, dynamiki i przede wszystkim jakiegoś takiego polotu. Dość powiedzieć, że Robbenowi bodaj dwukrotnie tylko koledzy stworzyli okazje do zaprezentowania swojej klasycznej akcji [zejścia do środka i uderzenia]. Znamienne jest to, że choć pozornie ich gra opiera się na uważnej grze defensywnej, ich obrona w starciu ze Słowakami była dziurawa jak ser szwajcarski. Naprawdę przerąbane, jeżeli swobodnie do sytuacji oko w oko z bramkarzem dochodzi tak przeciętny napastnik jak Robert Vittek. Wystarczy odpowiednio się ustawić, a któryś z defensorów zapomni, że istnieje pojęcie spalonego i katastrofa gotowa.

A już najbardziej wkurzające w pojedynku ze Słowakami było ciągłe wymuszanie przewinień przez Sneijdera i spółkę. Bodaj w 82 minucie mogliśmy się najlepiej o tym przekonać, kiedy Huntelaar miast walczyć w polu karnym podniósł łapki do góry żądając 'jedenastki', a po dosłownie trzech sekundach, na ziemię upadł się Sneijder, nie zważając, że wokół niego zabrakło tym razem przeciwnika.

A ja uważam, że Holandia gra bardzo mądrze. Zawsze grali super efektownie, a potem szybko i głupio odpadali (patrz ostatnie Euro). Teraz oszczędzają siły, a już w następnym meczu zaczną grać na całego (bo w końcu zacznie się porządny rywal - Brazylia).

W Holandii cieszy mnie jeszcze jedna rzecz - forma Robbena, ale to tylko zważając na to, że jest z klubu któremu kibicuję ;)

• Urządzenie:  Windows

Znamy juz wszystkie pary cwiercfinałowe. Obeszlo sie bez wiekszych niespodzianek i tylko jednego zwyciezcy nie wytypowalem poprawnie w tej fazie (Anglia).

Mam wrazenie, ze polfinaly zostana (prawie w pełni) zdominowane przez zespoly z Ameryki Południowej, czyli...

Urugwaj pokona Ghane

Argentyna pokona Niemcow

Brazylia pokona Holandie

Hiszpania pokona Paragwaj

50608915156a3743c1fa34.jpg

Kurcze :/ Spodziewałem się wiele więcej po dzisiejszym meczu Hiszpanii i Portugalii. Zwycięstwo La Furia Roja w pełni zasłużone, choć momentami Casillas miał ciepło w portkach przy sytuacjach Portugalii. C. Ronaldo i spółka nie powtórzą sukcesu z 2006 roku, wtedy kibicowałem im z całych sił, nawet płakałem kiedy w półfinale odpadli z Francją. Co do meczu Paragwaj - Japonia - to był cierń dal mych oczu. Tragedia, pilnowanie bezbramkowego wyniku do 120 minuty. Gdyby wcześniej mnie o tym poinformowali, to włączyłbym TV po 18:30 kiedy zaczął się konkurs rzutów karnych. Byłem za Japonią, bylby jedynym reprezentantem Azji w kolejnej fazie pucharowej, ale i Paragwaj i Błękitni Samurajowie zostaliby skazani na pożarcie przez "La Furia Villa".

No i przed nami już tylko 8 meczów... Wprawdzie wyniki w grupach diametralnie odbiegały od tego, co prognozowałem, ale finał, który jak dla mnie - jest pewnikiem, może być taki, jak sobie zaplanowałem... Po kolei:

Holandia - Brazylia

Oj, zdziwią się fani Kanarków :) Kwartet ofensywny Holandii, o ile van Marwijk w końcu wystawi ich razem, wart jest więcej niż wszystkie Kaki, Robinje i Luisy Fabiany świata. Holandia do tej pory nie miała spotkania, w którym musiałaby się spocić, lub zagrać choćby na 25% swoich możliwości. Przyśpieszali 2-3 razy w meczu i to wystarczyło. Nie tracili niepotrzebnie sił. Brazylia miała szczęście grać z zespołami, które stawiały na atak i same się prosiły o kontrę (Chile, WKS) albo z drużyną, której zależało na 0-0 z wzajemnością (Portugalia). W piątek Robben i spółka sprawią, że Dunga zatęskni za Ronaldinho, piłkarzem, który mógłby zrobić różnicę... Tylko dlaczego, do k... nędzy, to jest kolejny mecz Oranjes, który obejrzę dopiero od 2. połowy (arbeit:/)

Urugwaj - Ghana

Ćwierćfinał "z dupy". Ghana obroniła honor Afryki, ale na tym ich rola się kończy. Zwłaszcza, że nie zagra Ayew Pele. Dwie stracone bramki, którymi zapewne podzielą się Forlan i Suarez, to będzie najniższy wymiar kary.

Argentyna - Niemcy

Klose strzeli i zrówna się z Justem Fontaine - problem Niemców jest taki, że strzeli coś wreszcie i Messi (nikomu się tak nie należy, jak jemu, chłop haruje w środku pola i rozdziela piłki, choć rozgrywającym nie jest - widać "szkołę" Xaviego i Iniesty), dołoży Tevez i nawet Higuainowi po raz kolejny piłka zaplącze się pod nogami i wpadnie do siatki. Słowem - powiedzenie Linekera nie będzie mieć racji bytu.

Hiszpania - Paragwaj

Mecz bez historii. Hiszpanie zagrają jak Hiszpanie_na_EURO, a Paragwaj jak Paragwaj_w_1/8_finału. Villa ze 2 razy ukłuje i ucieknie Higuainowi, który de facto będzie jedynym jego rywalem w walce o Trofeo Pichichi... wróć... tytuł króla strzelców MŚ:)

Holandia - Brazylia - tak to widzę

Wypoczęci Holendrzy - w żadnym ze spotkań nawet się nie spocili - kontra zdeterminowani Brazylijczycy - bo dla fanatyków w Rio czy Sao Paulo tylko puchar się liczy, bez niego nie mają po co wracać.

Spotkanie zaczyna się od badania sił, po 5 minutach groźnie atakują Kanarki. Stekelenburg 2 razy broni groźne strzały Fabiano.

W 15 minucie zabójcza kontra - Sneijder - Robben - Kuyt i 1:0. Julio Cesar nawet nie drgnął.

Brazylia rzuca się do odrabiania strat, Bastos trafia w poprzeczkę. Gol wisi w powietrzu, ale zamiast niego - kolejna zabójcza kontra. Tym razem wykańcza ją Robben - 2:0.

Brazylijczycy podłamani. Holandia zaczyna dominować, bawi się piłką. W niegroźnej sytuacji fauluje Lucio - Sneijder z wolnego i 3:0!

Przerwa, Gmoch z Engelem coś rozrysowują, hehehe

Kanarki wychodzą cholernie zmotywowane. Dwie minuty po rozpoczęciu 2. połowy gol kontaktowy autorstwa Robinho.

Holendrzy otrząsnęli się, wymiana ciosów, van Persie strzela, ale pomaga sobie ręką. Druga żółta kartka, Pomarańczowi grają w dziesiątkę.

Kwadrans przed końcem - wątpliwy rzut karny, wykorzystany na raty (słupek) przez Kakę.

Brazylia naciska, ale Holandia ma Robbena i Elję, który zmienił Kuyta. 4:2 na pięć minut przed końcem!

Brazylia stara się, ale z kolejnym żądłem wychodzi Robben. Bramka z niewiadomych przyczyn (rzekomy spalony) nie zostaje uznana.

KONIEC!!! 4:2!!!

Historycznej sprawiedliwości staje się zadość!!! :)))

I oby tak było dziś między 16 a 18!

No, zapowiada się wspaniały mecz.

Holandia jak na razie gra - co tu dużo mówić - chujnię, ale wyniki są znakomite, wszak 4 zwycięstwa budzą respekt. Van der Wiel i Van Bronckhorst rzadko włączają się do akcji ofensywnych, może to się zmieni. Ja tam chciałbym trochę o Sneijderze. Niedoceniany jest strasznie, a przecież to piłkarz wspaniały, znajdujący się w wysokiej formie. Z Interem potrójna korona, dla mnie to miał większy wpływ na grę Interu niż Milito. Teraz w Holandii też rządzi, praktycznie każda akcja przechodzi przez Sneijdera, który jest niezwykle kreatywny. Już na tych MŚ uraczył kibiców dwoma genialnymi podaniami, które zostaną zapamiętane. I po których padły dwie bramki dla Holandii. Inna sprawa jak sobie poradzi z Ramiresami, Gilbertami i Juanami. No i jest Robben, który ma spore szanse rozjebać w pył Bastosa. Ciekawe, czy od początku znów zagra Kuyt, któremu ambicji, walki i kondycji odmówić nie można, ale umiejętności piłkarskich tak. No i z przodu Van Persie, który jak dotąd gra bardzo marnie, ale co tam.

Brazylia jak gra, każdy widzi. Van Bommel z De Jongiem odpowiednio zaopiekują się Kaką, a Fabiano i Robinho dostaną kilka mocniejszych uderzeń od Heitingi i Mathijsena i będzie spoko. Wierzę w Van Bronckhorsta, który może powstrzymać Maicona, ostatniego brazylijskiego piłkarza, który może zrobić coś z niczego. Stałe fragmenty gry? Prawda, Lucio, Juan, będzie twarda walka, ale wierzę w Holendrów. Kurwa, to już trzecie czy czwarte pokolenie dobrych holenderskich piłkarzy i wreszcie mają coś osiągnąć, bo jak dotąd są na równi z Grecją i Danią.

Tak, Holandia w finale.

wreszcie mają coś osiągnąć, bo jak dotąd są na równi z Grecją i Danią

No, ani Skandynawowie ani anty-futboliści nie mają w dorobku 2 finałów MŚ, że o piłce klubowej nie wspomnę ;)

Inna sprawa jak sobie poradzi z Ramiresami...

Edit: Ramires z Holandia nie zagra bo w spotkaniu z Chile dostał drugą żółtą kartkę na tych mistrzostwach

A mnie jako fana południowej piłki bardziej jara mecz Urugwaju z Ghaną. Trudno mi powiedzieć, kto wygra te spotkanie, bo Ghana zaskoczyła mnie niesamowicie pokonaniem Amerykanów, a Urugwaj... co tu dużo mówić, przed mundialem typowałem, że będzie to jedyna drużyna z Ameryki Południowej, która pożegna się z mundialem po fazie grupowej. Myślałem, że sam Forlan z Suarezem sobie nie poradzą, a tutaj mamy jeszcze doskonałą linie defensywną z Lugano na czele i bardzo dobrze grającą drugą linię. Liczę na to, że drużyna Celestes zajmie choć 3 miejsce na mundialu, choć wiadomo, że marzę nawet o złocie :)

Co do pierwszego meczu, to myślę, że Brazylia spuchnie i Holandia bez większych problemów wygra ten mecz, mimo, że to co prezentowali w każdym swoim poprzednim spotkaniu było totalnie nudną piłką.

Jakbym miał obstawiać zwycięzce mundialu to celuje w wygranego pojedynku Argentyna vs Niemcy, z większym naciskiem na ekipę europejską. Pierwszy raz od kiedy oglądam poczynania tej reprezentacji ich futbol mi się zajebiście podoba, ale mimo to podświadomie kibicuje przeciwnym drużynom. :?

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Brazylia dziś wygra, jestem o tym przekonany. Tak jak stawiałem, Brazylia sie rozkreca powoli, a w fazie grupowej jest piekielnie trudna do zatrzymania.

Raczej jedynie moze ja zatrzymac albo Niemcy albo ktoras z druzyn z ameryki Poludniowej.

Glowny faworyt i tyle, dzis niestety Holandia polegnie.

W drugim meczu licze na zwyciestwo Urugwaju. Myslalem ze wszystkie afrykanskie zespoly odpadna, a tu niespodzianka. Oby teraz niespodzianki nie bylo i przeszedl Urugwaj.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 600 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      SD: WWE Women’s Championship - Tiffany Stratton (c) vs. Nia Jax Men’s Money in the Bank Qualifying Match - Jimmy Uso vs. Rey Fenix vs. Solo Sikoa Women’s Money in the Bank Qualifying Match - Chelsea Green vs. Alexa Bliss vs. Michin
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Early Summer Beer Garden Pro Wrestling - Dzień 1 Data: 13.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 15.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT D Generations 2 - There's No Limit To Growing Pains Data: 14.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 17.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Tomos
      Jaka francuska powieść przygodowa została zaadaptowana w 2004 roku na odcinkowe anime, którego akcja rozgrywa się w szóstym tysiącleciu?
    • Giero
      Za nami kolejny epizod TNA iMPACT w drodze do Under Siege 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń. Indi Hartwell w ringowym debiucie w TNA dość szybko rozprawiła się z Kelsey Heather. Ringowy debiut w TNA tego wieczora zaliczyła także Nikkita Lyons z NXT. Tworzyła tag team z Mashą Slamovich przeciwko Tessie Blanchard i Victorii Crawford. Walka zakończyła się dyskwalifikacją, gdy Slamovich zaatakowała rywalki krzesłem. Matt Cardona w Fatal 4-Way Matchu pokonał Ace’a Austina, Elijaha i Mance’a Warnera. Tym samym został nowym pretendentem do TNA International Championship. W walce wieczoru Jeff Hardy pokonał Nica Nemetha. Nic i Ryan próbowali jeszcze atakować Jeffa i Matta po pojedynku, ale z pomocą Hardym przybył Leon Slater. To on będzie tag team partnerem Matta podczas Under Siege. Wszystko przez to, że Jeff nie może udać się do Kanady. Za tydzień: * Joe Hendry i Elijah vs. Moose i Brian Myers * Ace Austin vs. Mustafa Ali * Santana i Sami Callihan vs. First Class * Santino Marella i Robert Stone… będą debatować Aktualna karta Under Siege, które już 23 maja: * TNA Knockouts Championship Match: Masha Slamovich vs. Victoria Crawford * TNA World Tag Team Championship Match: The Nemeths vs. Matt Hardy i Leon Slater * TNA International Championship Match: Steve Maclin vs. Matt Cardona * TNA Knockouts Tag Team Championship Match: Ash By Elegance i Heather By Elegance vs. Spitfire * Trick Williams i Frankie Kazarian vs. Joe Hendry i Elijah * Cody Deaner vs. Eddie Edwards Deanerowi zostanie przedłużony kontrakt, jeżeli wygra * Tessa Blanchard vs. Arianna Grace * Mike Santana vs. AJ Francis Fot. TNA
  • Dodaj nową pozycję...