Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

@up Teraz Real pluje sobie w brodę, że wypuścił kogoś takiego jaka Mata z rąk :smile:

Bardzo się ucieszyłem gdy makaroniarze przegrali ze Słowacją, szkoda tylko, że Nowa Zelandia się nie dostała dalej.

Pozytywnie zaskoczyła mnie Japonia. W sumie w tym meczu było mi wszystko jedno kto przejdzie, ale myślałem, że Duńczycy zdołają wywalczyć awans. Cóż nie udało się, ale ta brama, którą wrąbał Japończyk z wolnego.... miodzio :twisted:

Dzisiaj się szykują super mecze! W grupie H wszystkie drużyny (no nie wiem jak tam Honduras ma z bramkami) mają szansę wyjść z grupy. Osobiście mam nadzieję, że w meczu Szwajcaria-Honduras padnie remis, a Hiszpania-Chile też będzie remis lub wygrają ci pierwsi. Bardzo chciałbym żeby Hiszpanie i Chilijczycy wyszli z grupy, ale może tez być tak, że drużyna z Ameryki z sześcioma punktami odpadnie, a tego bym nie chciał.

Dalsza runda rozgrywek też zapowiada się emocjonująco.

Urugwaj - Korea Płd. - Tutaj raczej stawiam na zespół Forlana i mam nadzieję, że Urugwaj dojdzie do półfinału.

USA - Ghana - Mecz może być ciekawy, ale jednak liczę na Afrykanów.

Argentyna - Meksyk - Meksyk tutaj raczej nie ma szans z ładnie grającą Argentyną i niestety odpadnie.

Niemcy - Anglia - Jeszcze kilka lat temu byłby to Main Event piłki nożnej. Teraz ten mecz, po tym co pokazały obie drużyny, może wyjść słabo. Sądzę, że Niemcy wyjdą zwycięsko.

Holandia - Słowacja - Ambitna Słowacja ma wątpliwe szanse z zespołem Oranje (mimo, że roznieśli mistrzów świata). Holandia w sumie też jakoś wg mnie fenomenalnie nie gra, ale liczę, że wygrają.

Paragwaj - Japonia - To może być mecz! Dwa zespoły, które pokazały, że nie są chłopcami do bicia stoczą raczej ciekawy pojedynek. Stawiam na Paragwaj.

Resztę meczów 1/8 finału poznamy dzisiaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188286

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Chile pokazało, że byłoby w stanie pokonać Hiszpanów, gdyby nie ta czerwona kartka. No, ale za dużo było już niespodzianek, więc sędzia musiał dać kartę Chile, by być pewnym, że awansuje odpowiedni drużyna.

Całe szczęście, że Szwajcaria nie wygrała, bo Chile grało naprawdę super i zasłużyło w pełni na awans.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188414

Szwajcaria miala ogromna szanse na awans, ale ich anty-futbol na nic sie nie zdal w pojedynku z cienkim Hondurasem. Jesli nie wygrywa sie pewnie z taka druzyna, to nie mozna awansowac. Ostatnie 15min tego meczu przypominal mecz podworkowy ze znikoma obrona obu ekip. Przyjemnie sie ogladalo, ale do bolu nieskutecznie grali.

Chile dalo rade mimo porazki awansowac z drugiego miejsca i teraz czeka ich Brazylia. Brazylia, ktora dobrze znaja i sa w stanie sprawic niespodzianke. Hiszpania z drugiej strony powinna spokojnie sobie poradzic z Portugalia, ktora nie pokazala nic. Zapisali sie w historii pokonujac Koreanczykow wysoko, ale coz z tego? Korea chciala isc na wymiane, to skonczyli jak Polska z Hiszpania.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188415

W meczu Urugwaju oprocz zwyciestwa wlasciwej druzyny cieszyla mnie postawa Luisa Suareza. Przestal sie "potykac o wlasne nogi" i zaczal robic to co umie najlepiej. Bramka druga na prawde ladna. Czego nie mozna powiedziec o dwoch poprzednich golach tego spotkania. Oba kuriozalne, a pierwszy gol Urugwaju wygladal jak cos strzelonego w Polskiej Klasie B.

Ghana pokonala USA. Dobrze stawialem, choc nie sadzilem, ze dojdzie tu do dogrywki. Na poczatku drugiej polowy druzyna z Afryki niesamowicie opadla z sił i po skutecznej jedenastce Donovana mozna bylo domniemac, ze nic juz nie wskoraja.

Urugwaj zmierzy sie w cwiercfinale z Ghana. Mam nadzieje na kolejne trafienia Suareza i jego pogoń po korone króla strzelców. Afrykanom bedzie o wiele trudniej z druzyna z Ameryki Poludniowej.

Jutro ostro kibicuje Anglii ... i mam nadzieje na ladny futbol Argentynczykow, ktory doprowadzi ich dalej w drabince turniejowej.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188609

Dobrze że nie obstawiam za pieniądze, bo jak dotąd oba moje typy w drugiej rundzie okazały się błędne. Swoją drogą jednym z uroków piłki nożnej jest to, że nie są w niej najlepsi ani Amerykanie, ani Rosjanie, ani Chińczycy ;)

Zostało jeszcze 6 meczy tego etapu. Widzę dwie ewentualne niespodzianki. Argentyna może naprawdę się potknąć na tym Meksyku. Wszystko jest w ich rękach a właściwie w nogach Demichelisa, którego nie raz już widziałem popełniającego elementarne błędy w obronie. Kibicuję Albicelestes od wielu lat ale boję się że w końcu przyjdzie taki mecz, gdzie Messi nie będzie miał dobrego dnia i gra całej drużyny pójdzie w cholerę. Wszystko okaże się dzisiaj. Drugą niespodziankę widzę w meczu Hiszpanii z Portugalią. Queiroz na pewno nie pójdzie z nimi na otwartą wojnę, tylko zamuruje bramkę i będzie liczył na przebłysk geniuszu Ronaldo. Dopóki Hiszpanie nie strzelą gola, ten mecz będzie dla nich bardzo ciężki.

W dwóch meczach nie ma faworytów także co by się tu stało nie będzie niespodzianki: Anglia i Niemcy oraz Japonia i Paragwaj. W obu jest 50/50 jak na moje oko. Natomiast w pozostałych piłkarskie potęgi powinny spokojnie sobie poradzić. Nie wierzę w to, że Chile albo Słowacja przejdą Brazylię i Holandię.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188638

Niemcy - Anglia, cóż powiedzieć. Najlepszy mecz jak na razie. Wynik jest dla mnie najlepszym odzwierciedleniem marzeń, od początku kibicuję naszym zachodnim sąsiadom, co niestety w naszym kraju jest skrajnie uważane za głupotę, ale nie jest to rozmowa na ten moment. Pierwsza połowa istny majstersztyk. 30 min pod dyktando Niemców. Kapitalne wymian piłek, świetne zorganizowanie i dwie bramki. Jedna akcja, zmiana obrazu gry. Po dobrym dośrodkowaniu Gerrard`a do bramki trafia angielski obrońca. I teraz największa kontrowersja mundialu. Bramka oczywista, nie wiem z jakiej winy nie uznana, ale miała ogromny wpływ na całą grę. Nie bawmy się proszę w gdybanie, kierować trzeba się obiektywizmem. Co było to było, nic tego nie zmieni. Druga połowa, 20 minut dominacji angielskiej, jedna kontra jak gwóźdź do trumny. Anglia pogrążona, Niemcy w glorii, czekanie do 3 lipca rozpoczęte. Oby wieczorem Argentyna wygrała, bo taki szlagier w ćwierćfinale to będzie poezja.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188707

Po tym co pokazali, a raczej nic nie pokazali anglicy w fazie grupowej, byłem w tym meczu wyjątkowo za Niemcami. Reprezentacja Niemiec zwana także Resztą Świata gra od początku turnieju bardzo ładny futbol. W tym meczu zniszczyli anglików i nawet ta nieuznana bramka Lamparda zupełnie nic by nie zmieniła. Ciesze się, że tak beznadziejna drużyna zakończyła swoją przygodę w 1/8.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188710

Oczywiście, że drugi gol dla Anglii mógł zmienić wszystko. Inaczej się schodzi na przerwę ze świadomością, że udało się odrobić 2 bramki, niż z przekonaniem, że sędzia nie wie co się dzieje na boisku. Moim zdaniem Anglia bardzo pokrzywdzona, bo wcale nie grała o wiele gorzej, musiała gonić wynik w drugiej połowie co przypłaciła kontrami.

Oby Argentyna dzisiaj wygrała i skopała co nieco szwabom :evil:

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188723

Jaka nieuznana bramka? Powtorki pokazuja, ze bramki nie bylo:

http://img704.imageshack.us/img704/712/088ea458a19d.png

Edytowane przez Luk
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188733

Nie wiem czy widzieliśmy ten sam mecz :???: Mowa jest o sytuacji z 39-41 minuty, po strzale Franka Lamparda piłka odbiła sie od poprzeczki i wpadła do bramki (ok pół metra za linią) i nie została uznana.

Jeśli Twoja wypowiedź była żartobliwa zapomniałeś dodać emota na końcu zdania.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188739

Niezmiernie cieszy mnie wygrana Niemców, którzy pokazali świetną piłkę praktycznie w całym meczu.

Oczywiście gol ewidentny, ale Niemcy wygrali aż trzema golami, więc nie uważam, żeby uznanie tego gola coś zmieniło. Byłoby 2-2, czyli rozpoczynamy wszystko od początku, a wiemy jak Niemcy rozpoczęli mecz ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188742

Jak dziecko skakalem przed Telewizorem ... Krzyczac i dopingujac Anglikow. Niestety wyszlo jak wyszlo. Druzyna Capello potrzebowala mocnego kopa w dupe (2-0) zeby ruszyc cos do gry. Szkoda, ze bramka nie zostala uznana, ale to juz czysta slepota sedziego, ktoremu odradzam wycieczke do Londynu w najblizszym czasie. To zmieniloby przebieg spotkania. Mimo, ze nie lubie Niemcow to trzeba przyznac, ze do turnieju są lepiej przygotowani, a to robi wielka roznice.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/20/#findComment-188754

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...