Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jaracie się tą Argentyną jak nie wiem co, a oni ledwo się ubronili od baraży. Szczerze nie widzę na chwilę obecną żadnych szans na wyjście z grupy, no chyba, że trafi się jakaś wyjątkowo słaba. Zdecydowanie większe szanse ma świetny w eliminacjach Paragwaj czy Chile, o Brazylii nie wspominając, co już wcześniej mówiłem.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-157995

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

No i Algieria wygrała z Egiptem, ale muszę przyznać, że mecz był ciężki dla obu drużyn. Ciekawi mnie co Algierczycy zrobią na mistrzostwach Afryki, bo jeżeli pokażą się z dobrej strony i zajmą dobre miejsce to i na MŚ mogą coś zrobić. Bramkę na 1:0 strzelił Anther Yahia w 40 minucie meczu.

Jeżeli chodzi o wyjście z grupy Argentyńczyków to się z tobą nie zgodzę Euz, ponieważ jak dla mnie Argentyna może spokojnie grać o finał Mistrzostw Świata, ale nie będę się tu z tobą kłócił, bo każdy ma swoje zdanie jeżeli chodzi o piłkę nożną co już podkreśliłem w wcześniejszym poście.

Dzisiaj również reprezentacja pod wodzą Franciszka Smudy pokazała się z dobrej strony, wygrywając 1:0 z Kanadyjczykami. Ładną bramkę strzelił Rybus, który zagrał dopiero drugi mecz w kadrze. Trochę zawiódł mnie Lewandowski, ponieważ zmarnował kilka dogodnych sytuacji. Dobrze, że przerwaliśmy złą passę i w końcu strzeliliśmy, miejmy nadzieję, że na Euro 2012 będziemy gotowi na podjęcie walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-157996

Cieszę się, że to Algieria awansowała... po tym co zaserwowali im kibice Egiptu, należało im się :o .

Wracając jeszcze do Argentyny, to nie wiem czy jest dla nich jakichś ratunek. Może to zawieszenie Maradony coś pomoże...

Btw. ciekawe czy powołają Palermo :D Trenerzy Argentyny zawsze mieli fazę na powoływanie dziadków i nie zawsze było to dobre - patrz Claudio Canigga w 2002 i czerwona kartka siedząc na ławce rezerwowych :lol: :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-157997

No i Rosjanie już odpadli z turnieju, a mieli być czarnym koniem, prawdę mówiąc trochę głupio się stało, bo Rosja na Mistrzostwach Europy zagrała naprawdę fajny turniej. Słowenia wygrała wczoraj 1:0 i zapewniła sobie awans. Może Słoweńcy godnie zastąpią Rosjanin, ale nie jestem tego taki pewny, bo moim zdaniem Rosja prezentuje lepszy futbol. Wczoraj również Francuzi zapewnili sobie awans do MŚ, po ciężkiej walce z Irlandią. Jak było do 90 minuty 1:0 dla Irlandii myślałem, że Francja nie przejdzie dalej, ale dobrze stało się, że w dogrywce Gallas pokonał golkipera Irlandczyków. I mam nadzieję, że Francja zabłyśnie w RPA. Dla mnie wymarzony finał to: Algieria vs Francja, ale to raczej nie jest za bardzo możliwe, lecz mam nadzieję, że Francuzi dojdą do finału i spotkają się tam z Argentyńczykami albo z Hiszpanami. Szkoda mi trochę Bośniaków, bo grali bardzo dobrze, ale nie potrafili pokonać Portugalii, która dwukrotnie pokonała ich 1:0. Może Portugalczycy zabłysną, ale nie chce mi się w to wierzyć, bo prawdę mówiąc Portugalia nie gra wielkiej piłki mimo tego, że ma wielkich piłkarzy.

Euz jeżeli chodzi o Argentynę to rzeczywiście Diego Maradona za bardzo nie błyszczy w roli trenera, ale już nie raz tak było, że na początku nic nie idzie, a potem dana drużyna pokonuje wszystkich, liczę na to, że i tym razem tak się stanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-158014

• Urządzenie:  Windows

Co do Francuzów - żenujący mecz, żenująca bramka i jeszcze bardziej żenująca postawa arbitra w tej sytuacji. Szkoda Irlandczyków, zasłużyli na ten mundial. Co do Rusków - nigdy im nie kibicowałem i cieszę się, że skazywana na pożarcie Słowenia zagra na Mundialu, małe to pocieszenie, ale zawsze drużyna z naszej grupy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-158015

• 3 tygodnie później...

Właśnie rozlosowano grupy, które będą na Mistrzostwach Świata 2010 w RPA, a oto one:

Grupa A

RPA

Meksyk

Urugwaj

Francja

Grupa B

Argentyna

Nigeria

Korea Południowa

Grecja

Grupa C

Anglia

USA

Algieria

Słowenia

Grupa D

Niemcy

Australia

Serbia

Ghana

Grupa E

Holandia

Dania

Japonia

Kamerun

Grupa F

Włochy

Paragwaj

Nowa Zelandia

Słowacja

Grupa G

Brazylia

Korea Północna

Wybrzeże Kości Słoniowej

Portugalia

Grupa H

Hiszpania

Szwajcaria

Honduras

Chile

Grupy są całkiem ciekawe, a szczególnie interesuje mnie grupa G oraz C, ponieważ te grupy uważam, że najlepsze... Za wiele na razie powiedzieć nie mogę, gdyż muszę się jeszcze nad wszystkim zastanowić, ale muszę przyznać, że mam już faworytów, którzy moim zdaniem wyjdą z grup, a teraz zapraszam was do kontynuowania dyskusji. Co sądzicie o grupach?

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-159586

Zapomniałeś dodać Grupy D, gdzie Helmuty nie będą miały łatwo, Ghana czy Serbia to słabych drużyn nie należą. Grupa H jest pod względem wygrania jej przewidywalna - Hiszpania oczywiście, ale nie wiem jak Szwajcaria poradzi sobie z Hondurasem lub Chile. Grupa A będzie niewygodna dla drużyny, która awansowała w kontrowersyjny sposób - Francja. RPA wiadomo, będzie chciało się pokazać, Meksyk nie jest też drużyną słabą, a Urugwaj nareszcie awansował do MŚ, także będą chcieli powalczyć.

Moi faworyci:

A - RPA i Meksyk - dlatego, że należy się Francuzom odpadnięcie już w fazie grupowej, ale myślę, że sprawiedliwości stanie się zadość.

B - Argentyna i Grecja - typy niepewne, będzie to też bardzo zależało od formy Korei Płd i Nigerii.

C - Anglia i USA - Myślę, że Algieria się spali, Słowenia będzie miała mocnych rywali i nie sprostają wyzwaniu.

D - Niemcy i ... ? No właśnie kto, dlatego tutaj będzie najciekawiej. Stawiam na Niemcy, ponieważ dobrze się prezentują na imprezach takiej rangi i wyjdą zapewne z grupy.

E - Holandia i... ? Też nie mam pewności, może Kamerun...

F - Włochy i Paragwaj - Niech Reginfo poprowadzi Paragwajczyków do Final Stage ;)

G - Brazylia i Portugalia bez dwóch zdań, będzie się między tymi dwoma zespołami toczyć bój o zwycięstwo w grupie. Wybrzeże Kości Słoniowej jest wielką niewiadomą.

H - HISZPANIA HISZPANIA HISZPANIA i nie wiem kto, raczej Szwajcarzy.

Tyle ode mnie :P

EDIT post down: No może :P :P Ale myślę, że Paragwaj i tak i tak awansuje ;)

Edytowane przez miszcz_94
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-159587

Grupa A

RPA - 3. miejsce w grupie

Meksyk - 1/8

Urugwaj - 4 miejsce w grupie

Francja - 1/4

Grupa B

Argentyna - 4 miejsce

Nigeria - 3 miejsce w grupie

Korea Południowa - 1/8

Grecja - 4 miejsce w grupie

Grupa C

Anglia - 1/4

USA - 1/8

Algieria - 3 miejsce w grupie

Słowenia - 4 miejsce w grupie

Grupa D

Niemcy - 2 miejsce

Australia - 1/8

Serbia - 4 miejsce w grupie

Ghana - 3 miejsce w grupie

Grupa E

Holandia - 3 miejsce

Dania - 4 miejsce w grupie

Japonia - 1/8

Kamerun - 3 miejsce w grupie

Grupa F

Włochy - 1/4

Paragwaj - 1/8

Nowa Zelandia - 4 miejsce w grupie

Słowacja - 3 miejsce w grupie

Grupa G

Brazylia - 1/4

Korea Północna - 4 miejsce w grupie

Wybrzeże Kości Słoniowej - 1/8

Portugalia - 3 miejsce w grupie

Grupa H

Hiszpania - mistrz

Szwajcaria - 3 miejsce w grupie

Honduras - 4 miejsce w grupie

Chile - 1/8

Moje typy. :D

@miszcz_94 Rengifo jest Peruwiańczykiem a nie Paragwajczykiem. 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-159590

miszcz_94, grupa ''D'' była od samego początku więc nie wiem o co chodzi, może po prostu jej nie zauważyłeś? ;)

Grupa A

RPA - Są gospodarzami i na pucharze konfederacji również grali bardzo przyjemną dla oka piłkę mam nadzieję, że RPA wyjdzie z grupy.

Francja - Czas się uspokoić po tych wszystkich zdarzeniach, a chodzi mi o tą rękę Henry'ego, mam nadzieję, że Francuzi pokażą jeszcze całemu światu co znaczy Francja.

Grupa B

Argentyna - Jest to drużyna na którą bardzo liczę w tych MŚ, mam również nadzieję, że Argentyńczycy pod wodzą Maradony wyjdą z grupy, ale na pewno nie będzie łatwo, ponieważ Nigeria, Grecja i Korea Pln, również grają dobrze.

Nigeria - Gramy w Afryce i dlatego uważam, że Nigeryjczycy awansują dalej. Poczekajmy jednak do Mistrzostw Afryki, aby zobaczyć jak radzi sobie Nigeria z tymi lepszymi Afrykańskimi drużynami.

Grupa C

Anglia - Zdecydowanie najlepsza drużyna z całej grupy C i dlatego twierdzę, że Anglicy awansują bez żadnych problemów, a nawet z 9 punktami.

Algieria - Po długich przemyśleniach moim zdaniem na drugie miejsce zasługuje Algieria, nie są to bywalce Mistrzostw Świata, ale zrobili ogromny krok do przodu, lecz i tak na pewno piłkarze z USA oraz Słowenii również będą przeszkodą dla Algierczyków.

Grupa D

Niemcy - Na Mistrzostwach Europy zaszli bardzo daleko, bo aż do finału i dlatego jestem przekonany, że i tym razem Niemcy sobie poradzą i awansują do 1/8 finału.

Ghana - Ta reprezentacja moim zdaniem zrobiła ogromny krok do przodu, może i są 5 drużyną z Afryki jeżeli chodzi o ranking FIFA, ale tak na prawdę nie to się liczy i jestem prawie przekonany, że Ghańczycy wraz z Niemcami wyjdą z grupy.

Grupa E

Holandia - Holandia na pewno awansuje dalej, bo piłkarze, którzy są w kadrze grają na prawdę bardzo dobrze, przypomnijcie sobie ME, kiedy to Holendrzy ogrywali każdego, ale szkoda, że potem przegrali z Ruskami, mam jednak nadzieję, że na MŚ dużo zrobią.

Dania - Po świetnych eliminacjach zasługują na grę w RPA i jeżeli Duńczycy zagrają tak jak w poprzednich meczach eliminacyjnych to na pewno wyjdą z grupy, chociaż Kamerun to również bardzo dobra drużyna, w końcu najlepsza w Afryce.

Grupa F

Włochy - Włosi będą bronić tytułu i dlatego wiem, że wyjdą z grup po prostu tak mi podpowiada intuicja.

Paragwaj - Paragwajczycy mogą mieć problemu ze Słowacją, ale wydaje mi się, że poradzą sobie i będą na drugiej pozycji.

Grupa G

Brazylia - Na pewno Brazylia awansuje do 1/8, w końcu są bardzo dobrą reprezentacją, a krócej mówiąc drugą na świecie i dlatego sądzę, że bez problemu dadzą sobie radę.

Wybrzeże Kości Słoniowej - Drogba i reszta również grają bardzo dobrze, a jeżeli pokonają oni Korę Płn i Portugalię, która nie za dobrze sobie radzi w ostatnim czasie to na pewno wyjdą z grup, chociaż Portugalczycy na pewno nie odpuszczą.

Grupa H

Hiszpania - Nr1 na świecie, a więc awans pewny, że tak powiem... Hiszpanie są faworytami i mam nadzieję, że nas nie zawiodą.

Szwajcaria - Szwajcarzy wygrali MŚ do lat 17, więc może i dorosłej kadrze uda się coś zrobić, ale Chile na pewno będzie pewnym zagrożeniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-159639

Nie to, że nie zauważyłem. Chodzi mi o to, że nie postawiłeś tej grupy jako jednej z najciekawiej zapowiadających się na tych mistrzostwach ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-159650

• 1 miesiąc temu...

Moim zdaniem wygra Holandia,Hiszpania lub Anglia.

Ktoś oglądał PNA (Puchar Narodów Afryki)?

Tam Algeria zajęła 4 miejsce,więc mają duże szanse na 2 miejsce w grupie,tuż za Anglikami.

Ghana taką samą ma sytuację,o czym świadczy 2 miejsce na PNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-167357

Superboy98 w sumie już z poprzednich MŚ wiadomo, że PNA nie jest zbyt miarodajnym wyznacznikiem. Właściwie to z rozgrywek wewnątrz kontynentalnych to chyba jedynie na bazie Copa America można szacować formę drużyn... Bo gdzie na ostatnich MŚ był na przykład taka Tunezja, Wybrzeże Kości Słoniowej, czy Maroko, które w Pucharze Narodów Afryki zajmowały wysokie miejsca, a na Mistrzostwach Globu nie było ich w ogóle, lub nie wychodziły z grupy, podobnie n.p. z Grekami... A co było w 2002 z jednym z faworytów, obrońcami tytułu i w dodatku aktualnymi Mistrzami Europy, czyli Francją... Zupełnie nic, też nawet nie wyszli z grupy. Trzeba poczekać na formę drużyn w ostatnich meczach przed turniejem, bo jak nauczyła nas historia, różnie bywa z takimi prognozami. Faworytów może być wielu... Hiszpania, Brazylia... może Włosi jako obrońcy tytułu i ewentualnie wysoko może zajść kilka drużyn z "Czarnego Kontynentu", bo w końcu mają przewagę terenu nad resztą świata, a Afryka klimatycznie jest dosyć specyficznym i znacznie innym od reszty lądem.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-167369

Moje typy na chwile obecna:

Grupa A - ciekawa, wyrownana grupa

RPA - gospodarzowi zawsze pomagaja sciany, wiec szanse na wyjscie z grupy maja

Meksyk - zawsze solidna druzyna, cwiercwinal w ich zasiegu

Urugwaj - od zawsze 1 z moich ulubionych reprezentacji, dobra gra Forlana i Suareza moze dac wyjscie z grupy

Francja - oby odpadli jak najszybciej, z Domenechiem w roli trenera jest to wielce prawdopodobne bo ten pan juz dawno sie skonczyl

Grupa B - imo zdecydowanie najslabsza

Argentyna - z Maradona i tak fatalnym zgraniem nie maja szans na wyjscie z grupy

Nigeria - z afrykanskich druzyn chyba najslabsza obok Algierii, ale moga awansowac bo maja slabiutkich przeciwnikow

Korea Południowa - Azjatom kariery nie wroze, ale trafili na taka grupe, ze maja szanse na 1/8

Grecja - jak ta druzyna znalazla sie w MS to nie mam pojecia, 1si do odstrzalu;p

Grupa C - grupa marzenie dla Anglikow

Anglia - to chyba ostatnia szansa dla Lamparda, Gerrarda i spolki, zeby cos ugrac , a z Capello wroze im miejsce na podium

USA - podobnie jak Meksyyk, zawsze solidna reprezantacja, ktora spokojnie wyjdzie z grupy, ale dalej wiele nie ugra

Algieria - bez szans

Słowenia - jw

Grupa D - czarny kon?

Niemcy - co by na nich nie psioczyc, zawsze walcza do konca, kadra budowana od wielu lat, jedynie ulepszana, imo duza szansa na final

Australia - swietne eliminacje, niezla kadra, niezly trener, moga zaskoczyc

Serbia - powalcza, ale raczej nic nie ugraja

Ghana - fajnie grali na PNA bez kilku gwiazd, wiec kto wie moze czarny kon?

Grupa E - hmmm

Holandia - eliminacje przeszli jak burza, ale na turnieju pewnie zawioda jak zwykle

Dania - kariery nie zrobia

Japonia - jw, chociaz ta grupa dosyc wyrownana, kazdy ma szanse

Kamerun - 1 z moich ulubionych reprezentacji, ale po tym co pokazali na PNA bedzie im ciezko wyjsc z grupy

Grupa F - 2 dobra i 2 slabe druzyny

Włochy - nie lubie wloskiego futbolu, ale trzeba powiedziec, ze to 1 z lepszych druzyn, powalcza o medale

Paragwaj - grozna reprezentacja ze swietnym atakiem, cwiercfinal spokojnie w ich zasiegu

Nowa Zelandia - o tej druzynie nie jestem w stanie wiele napisac, raczej dostarczyciel punktow

Słowacja - wygrali nasza grupe, ale to wszystko na co ich stac

Grupa G - zdecydowanie najsilniesza grupa

Brazylia - tu wiele zalezy od atmosferyi samych powolan, jesli Dunga powola Adriano, Ronaldinho itp samolubow to moze byc ciezko, jesli bedzie zgrany kolektyw to moze byc i final

Korea Północna - 1 ze slabszych druzyn, dostarczyciel punktow

Wybrzeże Kości Słoniowej - kolejna druzyna mogoca zostac czarnym koniem, imo najlepsi z Afryki, a podstawowi gracze mlodzi juz nie sa, wiec to mzoe byc ostatnia szansa na jakis sukces

Portugalia - strasznie obnizyli loty ostatnimi czasy, ciezko mi to sobie wyobrazic ale moga nie wyjsc z grupy

Grupa H - mega faworyt i reszta

Hiszpania - jak dla mnie zdecydowany faworyt do mistrzostwa, lepszy trener, ulepszony sklad, swietna taktyka, wybitni gracze, czego chciec wiecej

Szwajcaria - powalcza o wyjscie z grupy i na tym koniec

Honduras - chyba glowny outsider mistrzostw

Chile - powalcza o awans ze Szwajcaria

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-167371

Jak dla mnie to Hiszpanie są najlepsi . Co prawda szkoda , że nie zagrają na Mistrzostwach Świata 2010 nasi reprezentanci. Ostatnio prezentują się bardzo źle. Jeżeli Hiszpania nie to możę być Brazylia lub Niemcy ( w co wątpie) tyle ode mnie . Ale i tak zapasy są bardziej emocjonujące xD
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-167378

Grupa A

RPA

Meksyk

Urugwaj

Francja

Grupa B

Argentyna

Nigeria

Korea Południowa

Grecja

Grupa C

Anglia

USA

Algieria

Słowenia

Grupa D

Niemcy

Australia

Serbia

Ghana

Grupa E

Holandia

Dania

Japonia

Kamerun

Grupa F

Włochy

Paragwaj

Nowa Zelandia

Słowacja

Grupa G

Brazylia

Korea Północna

Wybrzeże Kości Słoniowej

Portugalia

Grupa H

Hiszpania

Szwajcaria

Honduras

Chile

Moje typy na to które drużyny wyjdą z grupy

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/page/2/#findComment-167948

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...