Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po dzisiejszych wynikach mam jednak nadzieję że Korea płd a nie Grecja wyjdzie z grupy, gra Greków do mnie nie przemawia a Koreańczycy prezentują się lepiej, co prawda dziś wysoko przegrali z Argentyną ale dzisiaj albicelestes było bardzo trudno zatrzymać, na plus Korei działa fakt że w ostatniej kolejce gra z Nigerią a Grecja z Argentyną, jak Argentyna zagra tak jak dziś to Grecja nie ma szans a Koreańczycy są w stanie urwać punkt Nigeryjczykom co dałoby im awans ale też nie można skreślać Nigeryjczyków, bo przy wygranej z Koreą która dziś mocno osłabiła swój bilans bramkowy i wysokiej porażce Grecji z Argentyną zdołaliby awansować, także Nigeria ma matematyczne szanse na awans ale musi nie tylko wygrać ale liczyć na korzystny wynik meczu Grecja- Argentyna.

Po wczorajszych meczach zaciekawiła się sytuacja w grupie H. Pomimo wpadki wydaje mi się że Hiszpania wyjdzie z grupy i mimo wszystko ostateczne rozstrzygnięcie będzie w meczu Chile- Szwajcaria, Chile uważane przez wielu za możliwego czarnego konia imprezy vs Szwajcaria która sprawiła nie lada niespodziankę, szkoda że któraś z tych drużyn odpadnie bo jednak wydaje mi się że Hiszpanie podniosą się po tej porażce i zakończą rozgrywki grupowe z sześcioma punktami, jeżeli Honduras nie urwie nikomu punktów i Chile pokona Szwajcarię możemy mieć nawet sytuacje że 3 zespoły będą mieć po 6 punktów.

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

Ja osobiscie chciałbym zeby to jednak ekipa Kalu Uche wyszła z drugiego miejsca he jaki to paradoks ze drużyna przegrywa dwa pierwsze mecze i wychodzi z grupy choc nie takie sytuacje juz były na mistrzostwa jak np. na ostatnich w Niemczech gdzie Szwajcarzy nie stracili przez cały turniej żadnej brami a odpadli w 1/8 bodajże z Ukrainą po karnych:).więc w ostatniej kolejce stawiam na to ze Nigeria ogra Kitajców a Argentyna poważnie podjedzie do meczu z Grekami i ich ogra:)zresztą jakby nie ta głupia czerwona kartka to myślę ze chłopcy z czarnego lądu ograli by ekipe Rehhagela:)zresztą postawiłm przed mistrzostwami w Sts-ach na awnas z grupy Argentyny i NIgerii i tego sie trzymam:)

458954520447d6ce7641a4.jpg

• Urządzenie:  Windows

Przez glupote jednego zawodnika ucierpiala cala druzyna. Czerstwi Grecy wywalczyli 3pkt i zamiast szykowac walizke... maja szanse na awans. Zeby tylko Maradona nie olał sprawy i spokojnie ich ograł. Chcialbym, zeby to Nigeria awansowala dalej (jakos lubie Taiwo i Odemwingie), ale latwo im z Koreanczykami nie bedzie zwazywszy na fakt, ze przy wygranej Argentyny skosnookim wystarczy remis do awansu. Zaraz zobacze czy Domenech odnalazl swoje testimonium virile i postawi na najlepszy mozliwy atak Gignac - Cisse

50608915156a3743c1fa34.jpg

Naprawdę Aguirre to dla mnie magik - skład mnie wręcz przeraził, a osoba Pereza, bardzo niepewnego golkipera, zwłaszcza. Jednak mimo wszystko Meksyk okazał się drużyną sprytniejszą od bijących głową w mur Francuzów i wygrał ostatecznie 2-0. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ponieważ nie lubię Francuzów i życzę im odpadnięcia - jeśli z grupy wyszedłby Meksyk i Urugwaj, to naprawdę byłoby świetnie. Drużyna Domenecha chyba po "wpadce" w MŚ 2006 chce przypomnieć fanom swoją grę w MŚ 2002, kiedy to odpadli bardzo szybko, bez wygranego meczu i ani jednej strzelonej bramki.

Francja:

1998 - FINAŁ

2002 - odpadnięcie po fazie grupowej

2006 - FINAŁ

2010 - odpadnięcie po fazie grupowej (?)

Czyli wychodzi na to, że za cztery lata ponownie w finale? :)

jestem zachwycony porazka Francuzow:)

Domenecha powinni zlinczowac a polowe tego skladu z Gallasem i Abidalem na czele pozegnac:)

w sumie szanse na awans RPA i Francuzi maja juz bardzo male, ale fajnie by bylo jakby gospodarze wygrali w ost meczu upokarzajac Francuzkie psuedo gwiazdki

mecz Urugwaj-Meksyk moze byc wbrew pozorm bardzo ciekawy bo watpie zeby ktos z nich chcial wpasc na Argentyne w 1/8;]

• Urządzenie:  Windows

O ile Nigeria moze szykowac walizke .. tak Francja moze juz sie pakowac (RPA wielkiego pakowania uniknie z wiadomych przyczyn). Meksyk w ostatniej kolejce spokojnie zremisuje z Urugwajem i razem wejda do fazy pucharowej. Cieszy mnie bramka Hernandeza, bo jest on nowym nabytkiem mojego ulubionego klubu... moze on sie okaze trafnym transferem, bo Alex Ferguson sprowadza przewaznie dziwnych zawodnikow i konczy sie na tym, ze i tak graja Giggs, Scholes i Neville... ...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nawet nie wiecie jak ja się qrwa ciesze :) Wczoraj Urusi wygrali 3-0, dziś Mexico 2-0 w tym bramka mojego ulubieńca Blanco z karnego. :-) Oby było tak jak mówi N!KO i obie drużyny grały na remis. Francja jak i RPA mają bardzo trudną sytuację, któraś z nich musi drugiej mocno najebać bramek żeby myśleć o 1/8.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Bardzo cieszy mnie porażka trójkolorowych, spośród wszystkich faworytów dawałem im najmniejsze szanse. Ribery kompletnie bez formy a to co robił Gallas i Abidal to wołało o pomstę do nieba. Niby Francja może jeszcze wyjść, ale wtedy musiałaby rozgromić RPA i liczyć na wysoką porażkę Urugwaju. Ale moim zdaniem Meksyk i Urugwaj spokojnie zagraja na remis (obopólna korzyść). I wtedy możemy spodziewać się ciekawego zestawienia półfinału. Argentyna raczej na 99% wyjdzie z pierwszego miejsca. Co do drugiego, to największe szanse daje Korei, jeśli Maradonna nie wystawi drugiego składu, to nie daje dużych szans Grekom, zresztą nie chciałbym aby awansowali, bo na razie nie grają nic ciekawego.
27 V 2010r. AC/DC Lotnisko Bemowo \m/

4955761104b560c399d5f7.jpg

Po wczorajszym meczu przekonałem się o tym, że Francuzi nie mają szans na Mistrzostwach Świata, przekonałem się dopiero po wczorajszym spotkaniu, gdyż wierzyłem, że jeszcze Trójkolorowi pokażą na co ich stać. Obecnie Francuzi są na 3 miejscu i dobrze byłoby jakby tak już zostało, lecz wciąż mają szansę, gdyż z RPA zbyt wielkich problemów nie powinni mieć, a Urugwaj i Meksyk mają po 4 pkt, czyli wygrany najlepszy moim zdaniem byłby remis w spotkaniu Urugwajczyków z piłkarzami z Meksyku. Wczoraj bardzo podobała mi się postawa Meksyku, który raz świetnie się bronił, a zaraz atakował. Dziś o 20.30 Algieria, który musi przegrać z Anglikami, ponieważ jakby wygrała to Anglia odpadnie(oby tak było, ale i tak w to nie wierzę)

Oby było tak jak mówi N!KO i obie drużyny grały na remis.

Obie drużyny będą się na pewno starać o zwycięstwo, żeby nie grać z Argentyną tylko z jakimś słabszym zespołem (Korea,Grecja). Dobrze że Francja przegrała. Za takie dostanie się na mundial zasłużyli sobie na to. Nie stawiałem na to że Francja dojdzie wyżej niż do 1/4, a tu już mogą odpaść w FG. Póki co mundial nie licząc meczu Hiszpania - Szwajcaria, Niemcy - Australia i Portugalia - WKS kiepsko się prezentuje. Jak są mecze o 20:30 to zazwyczaj po 1 połowie już przestaje oglądać i szukam tylko wyniku. Nie licząc remisu Anglii, to wszystkie drużyny którym kibicuję wygrały. (Argentyna,Holandia).

14195629615519c4906401d.gif

Po dzisiejszej porażce Niemców, boje się zatypować na największego faworyta tych mistrzostw. Niby Argentyna jest bardzo mocna, ale sami widzimy co się stało z pozostałymi potęgami. W tym turnieju nie ma już faworytów, co mi odpowiada, bo przez to tegoroczne MŚ nabiorą rumieńców. Mam nadzieję, że drużyny Meksyku, Chile i Urugwaju zajdą wysoko w tym turnieju, bo są to solidne drużyny, prezentują naprawdę dobry futbol.

Naprawdę nie rozumiem co chciał osiągnąć Klose swoją postawą w dzisiejszym pierwszym meczu. Czerwona kartka i to jeszcze w pierwszej połowie .. Porażka, porażka i jeszcze raz porażka. Nawet zdeterminowany Podolski nie dał rady strzelić. Gdyby nie próbował tego zrobić na siłę tylko bardziej technicznie to byłoby i nawet 3 do 1 dla Niemców. I szkoda tego karnego .. zdenerwowany Podolski podchodzący do jedenastki nie jest dobrym pomysłem .. Jednakże nie można było odmówić chęci do walki Niemcom, bo wylewali z siebie siódme poty, żeby strzelić bramkę. To, że pieprzyli większość strzałów albo piłka latała po poprzeczce to inna bajka.

Teraz odnośnie drugiego meczu - pewne prowadzenie Słoweńców dwiema bramkami i kolejny 'faworyt' do wyjścia z grupy, którym niewątpliwie byli Amerykańcy może z tej grupy nie wyjść. Przy pierwszym golu totalnie zlamił Howard wychodząc tak daleko przez co Birsa pięknym strzałem zza pola karnego umiejscowił piłkę w siatce. Drugi gol to standardowa akcja sam na sam i Ljubljankić (tak chyba to się pisze) nie mógł nie strzelić bramki. Gra Amerykanów rozczarowuje, Słoweńcy grają zadziwiająco dobrze, teraz boję się co będzie z Anglikami ..

Kogo uważam za przyszłego mistrza świata to od razu daje plamę. Chyba na razie tylko Argentyna pozostała z dużej grupy reprezentacji. Porażka Niemców mnie jednak ucieszyła tak jak wczorajsza porażka Francji. Do przerwy USA przegrywa aż 2-0 wiec raczej nie wskórają niczego konkretnego. Mam nadzieję, że słabą formę faworytów wykorzysta Anglia i wreszcie coś zdobędą(nawet wieżę w mistrzostwo chodź jest to mało prawdopodobne ale nie niemożliwe). No cóż. Trzeba czekać na następne mecze i może wreszcie ktoś się obudzi i zacznie grać jak przystało na faworyta(Włochy, Hiszpania, Brazylia).

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 047 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...