Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo mnie cieszy tak wysokie zwycięstwo drużyny, której kibicuję. Podwójnie cieszą mnie gole Podolskiego i Klosego, bo w lidze zawodzili i to bardzo, ale jak widać Loew przygotował ich fantastycznie.

Ucieszyłem się, a może i byłem w szoku, gdy komentator wymienił moją miejscowość (Sławięcice), jako miejsce urodzenia Klosego. Mało kto wie, że on właśnie stąd pochodzi, więc trochę mnie to zdziwiło, choć potem sprawdziłem Wikipedię i okazało się, że tam też jest wpisana moja miejscowość ;)

Btw. od cholery tych Niemców w reprezentacji :lol:

Ja tam widzę samych Niemców

Cacau - pochodzenie brazylijskie

Trochowski - polskie

Podoliski - polskie

Klose - polskie

Dennis Aogo - nigeryjski

Jermoe Boateng - Ghana - choć jego można sobie darować

Sami Khedira - tunezyjskie

Mesut Oezil - tureckie

Marko Marin - bośnia

Mario Gomez - ale jego również można sobie darować, ze względu na niemieckiego rodziciela.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Większość z nich jest urodzonych w Niemczech, albo żyją tam od dziecka. Dla mnie śmianie się z Niemców, że nie mają z tego, że mają taką reprezentację, pokazuje tylko jak zacofanym jesteśmy krajem.

Niemcy mają po prostu dobrą politykę, biorą każdego, kto ma ich obywatelstwo i chce dla nich grać. Tak się robi w piłce nożnej i ja nie widzę w tym powodu do śmiania się, a powiem więcej, powinniśmy się od nich uczyć.

To raczej pokazuje, że Niemcy nie mogą zbudować solidnego składu tak jak przed laty, z samych Niemców. W prawie każdej drużynie jest ktoś, kto nie jest 100% obywatelem swojego kraju, jednak Germanie pod tym względem guruja... niestety

Tyle, że większość zawodników których podałeś to osoby urodzone w Niemczech. Tylko Klose, Podolski, Trochowski, Marin i Cacau nie urodzili się w Niemczech (ale i tak od dziecka tam mieszkają, co dla mnie jest równe z tym, że są Niemcami).

Może ja mam inne myślenie, ale dla mnie to są Niemcy, bo jak żyje się w jakimś kraju ponad 20 lat, to trudno powiedzieć, że jest się z innego ;)

To nie piłka klubowa, tylko reprezentacja.

Tez jestem za tym zeby w reprezentacjigrali obcokrajowcy, ale sa granice. Przekroczenie granicy to cala reprezentacja zlozona z obcokrajowcow,

Narazie obejrzałem 2mecze, Argentyny i Meksyku. Wiec wypowiedziec sie zbytnio nie moge o poziomie, te dwa wypadły bardzo średnie. Mimo zwyciestwa Argentyna nie grała tak dobrze, przykre to ale Maradona nie nadaje sie na trenera.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Niemcy vs Australia

Bardzo miłe zaskoczenie. To jak grali Niemcy było poprostu piękne. Pokazali jak powinien wyglądać piękny mecz piłki nożnej. Wynik 4:0 :D Troszke dużo dostali :D Ale przynajmniej bardzo fajnie się oglądało. Teraz czekam na to co pokaże Holandia na którą liczę w tych mistrzostwach.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Ja tam kibicuję afrykańskim reprezentacjom , ponieważ grają zajebiście ładny dla oka radosny futbol . Takie drużyny zawsze jednak miały problemy z defensywą i dyscypliną , dlatego zazwyczaj szybko odpadają . Oczekiwałem czegoś lepszego po grze Ghany, jednak w następnym meczu może chłopaki się bardziej rozkręcą . Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy mecz Portugalii z WKS . Nie sądzę by WKS wyszło z grupy , ale za to nieźle mogą postraszyć i Portugalię i Brazylię . Rozwalił mnie wczoraj komentator podczas meczu Niemców z Australią ; " możemy mieć małe powody do radości , Podolski i Klose strzelili bramki ... " . Ja tam nie miałem żadnych powodów do radości , wręcz przeciwnie . Wynik mnie zaskoczył , nie spodziewałem się , że wygrają tak wysoko . Argentyna na własne życzenie zafundowała sobie nerwówkę pod koniec meczu , te niewykorzystane sytuacje mogły się zemścić .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Wczorajsze spotkanie Niemców z Austriakami było bardzo dziwne. Australijczycy bardzo dobrze zaczęli, bo już w 3 minucie mieli akcję podbramkową, w której mógł paść gol. Potem jednak wyższość Szwabów wyszła na jaw, a piłkarze z Australii nie mieli za wiele do powiedzenia. Podolski, Klose, Muller i na końcu Cacau pokazali, że są mocni i będą chcieli dojść jak najdalej. Ogólnie rzecz biorąc podobała mi się gra Niemców, a w szczególności Khediry oraz Ozila, którzy świetnie podawali oraz rozumieli się na boisku. Prawdę mówiąc Australijczycy mieli duże szczęście, że nie było 6-7 do zera, bo Ozil miał dużo akcji, Klose również. Wynik sprawiedliwy.

Przed chwilą skończył się mecz Holendrów z Duńczykami i muszę przyznać, że spodziewałem się trochę więcej od tych pierwszych wymienionych. Specjalnie się ze szkoły zrywam, aby oglądać coś fajnego, a tu takie ''dno''. Pierwszą połowę to prawie przespałem, bo bardzo nudziła mnie gra, mało akcji, które mogłyby skończyć się golami. W drugiej połowie coś ruszyło, po tej bramce samobójczej, która nie była do końca sprawiedliwa. Po zejściu Bendtnera to już w ogóle przestali grać Duńczycy, a Holendrzy po wejściu piłkarza Eliero Elia się ożywili i strzelili drugą bramkę. A jej autorem był Kuyt, który wpakował piłkę do pustej bramki. Na pewno brakowało mi w tym meczu Robbena, bo Kuyt sobie nie za bardzo radził, mało dryblował, dośrodkowania w jego wykonaniu również nie było najlepsze. Wynik 2:0 nie do końca sprawiedliwy, ale dla mnie dobry, bo obstawiłem dobrze. :P

Za chwilę rozpocznie się mecz Kamerunu z Japonią, który będzie trzeba śledzić, bo interesuję mnie obecna forma drużyny z Afryki. A na wieczór jeszcze Mistrzowie Świata zmierzą się z możliwym czarnym koniem turnieju.

Holandia vs Dania to jak na razie dla mnie najgorszy mecz na mundialu. Padły co prawda 2 bramki, w tym jedna po błędzie Paulsena, ale cały mecz był tak nudny, że nie wiedziałem co robić. Uroku dodawał jeszcze Szpakowski - > kojt, fan der faart, ksier, romendal, fanpersi, którzy według Lubańskiego mieli sytuacje szczałowe i szczeleckie :/

Szpaku zawsze przekręcał nazwiska , ja już się do tego dawno przyzwyczaiłem :P Zawsze chciałem go jednak jak komentuje mecz z Jackiem Gmochem , niezłe by były jaja . Przed chwilą skończyłem oglądać mecz Japonia - Kamerun . Mecz był nudny jak cholera , nie wiem jak dotrwałem do końca . Kamerun grał beznadziejnie , oczekiwałem po tym zespole dużo więcej , a zawiodłem się . Przegrał po frajersku , Japonia była do ogrania , gdyby od początku chciało im się grać .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

A mi się mecz podobał, w końcówce było nawet bardzo gorąco. Ciesze się też, ze gola strzelił zawodnik CSKA Keisuke Honda, którego brat cioteczny zdobywał m.in pasy tagów z Kenta Kobashim w NOAH :P

Euz mnie uprzedzil a chcialem sie rozpisac o nazwiskach Holendrow by Szpaku;D

Majsen, Madsen, Majisen, Majsten, Matjsen, Matisen i jeszcze co najmniej 3 inne wersje powiedzial Szpakowski podczas tego meczu;d

Bommel/ ban Bommel i Van der Welt/Wiel/Wil tez byli spoko;D

sam mecz bez historii.

Kamerun zawiodl straszliwie, Le Geun jest chyba jeszcze gorszy niz Domenech;///

Co to ku@!# za sklad? Juz nie mowie o dziadkach typu Rigobert Song, ale gdzie byl Kameni, gdzie Alex Song, Emana na 15 min? No brak mi slow;[

Inna sprawa to 0 pomyslu na gre;[[[[

I jeszcze male slowko o Niemcach, nie lubie ich, ale potrafie docenic dobra pilke. Niemcy poki co zagrali co najmniej 2 poziomy lepiej niz pozostale druzyny na mundialu;]

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 046 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: AEW Dynamite #293 - Beach Break 2025 - Dzień 1 Data: 14.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Hoffman Estates, Illinois, USA Arena: NOW Arena Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Excalibur, Ian Riccaboni, Taz & Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Jeffrey Nero
      Jak dla mnie Perez to trochę nowa AJ Lee mała ładna dobra w ringu po heel turnie rozwinęła się na mikrofonie. Total package. Powinna z buta wejść do MR mogłaby nawet zgarnąć od razu pas jak kiedyś Paige. Za dużo dobrych lasek w NXT. Robią tam dobre programy siedzą nie które po 3 lata a potem po awansie brak pomysłów bo wszystko już przerobione w NXT. Jesteś dobry awans a nie pas kilkukrotnie.
    • Bastian
      Zgadzam się z Tobą. Wolę nieco za krótki pobyt w NXT niż kiszenie się tam. Impet Perez w głównym rosterze i tak już nieco wyhamował. Była ostatnia wyeliminowaną w RR, weszła do EC, a potem cisza, ucięty feud z Bayley i jobbowanie w NXT. Teraz jakoś to odbudowują. Lepsze to niż walki o North American Title.
    • Giero
      Dawka najważniejszych informacji z najnowszego odcinka NXT. Skrót NXT Za tydzień zapowiedziano: – koncert Joe Hendry’ego i występ rapowy Tricka Williamsa – Shawn Spears vs. Josh Briggs – OTM vs. Kale Dixon & Uriah Connors – #1 Contender’s for NXT North American Championship: Sean Legacy vs. Je’Von Evans vs. Ashante Thee Adonis – Kelani Jordan vs. Zaria Aktualna karta Battleground 2025, które już 25 maja: Tony D’Angelo vs. Stacks NXT Women’s Championship Stephanie Vaquer vs. Jordynne Grace TNA World Championship Joe Hendry vs. Trick Williams NXT Championship Oba Femi vs. Myles Borne
    • Jeffrey Nero
      No właśnie tak sobie czytam na zagranicznych stronach, że ludzie są średnio zadowoleni jak są one prezentowane bo większość walk mimo, że z gwiazdami, ale udupiają. Ja bardzo na nie liczę w głównym rosterze. Nie wiem jak wy, ale ja osobiście wolę jak ktoś awansuje do głównego rosteru a nie tak sami nie wiedzą czy już je awansować czy potrzymać jeszcze w NXT. Walizka jak dla mnie w tym orku dla Perez.
  • Dodaj nową pozycję...