Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

MŚ coraz bliżej, pokusiłem więc o pełną "typerkę" w układzie 1X2:

GRUPA A

RPA-Meksyk X

Urugwaj-Francja 2

RPA-Urugwaj 1

Francja-Meksyk 2

Meksyk-Urugwaj 1

Francja-RPA 1

Meksyk 7

Francja 6

RPA 4

Urugwaj 0

GRUPA B

Argentyna-Nigeria 1

Korea Południowa-Grecja 1

Grecja-Nigeria 2

Argentyna-Korea Południowa X

Nigeria-Korea Płd X

Grecja-Argentyna 2

Argentyna 7

Korea Płd 5

Nigeria 4

Grecja 0

GRUPA C

Anglia-USA 1

Algieria-Słowenia X

Słowenia-USA 2

Anglia-Algieria 1

Słowenia-Anglia X

USA-Algieria 1

Anglia 7

USA 6

Słowenia 2

Algieria 1

GRUPA D

Niemcy-Australia 1

Serbia-Ghana 2

Niemcy-Serbia 1

Ghana-Australia 2

Ghana-Niemcy 2

Australia-Serbia X

Niemcy 9

Australia 4

Ghana 3

Serbia 1

GRUPA E

Holandia-Dania 1

Japonia-Kamerun 2

Holandia-Japonia 1

Kamerun-Dania X

Dania-Japonia 1

Kamerun-Holandia X

Holandia 7

Kamerun 5

Dania 4

Japonia 0

GRUPA F

Włochy-Paragwaj 1

Nowa Zelandia-Słowacja 1

Słowacja-Paragwaj X

Włochy-Nowa Zelandia 1

Słowacja-Włochy X

Paragwaj-Nowa Zelandia 1

Włochy 9

Paragwaj 4

Nowa Zelandia 3

Słowacja 2

GRUPA G

WKS-Portugalia 1

Brazylia-Korea Północna 1

Brazylia-WKS 1

Portugalia-Korea Północna 1

Portugalia-Brazylia X

Korea Północna-WKS X

Brazylia 7

WKS 4

Portugalia 4

Korea Płn. 1

GRUPA H

Honduras-Chile 2

Hiszpania-Szwajcaria 1

Chile-Szwajcaria 2

Hiszpania-Honduras 1

Chile-Hiszpania 2

Szwajcaria-Honduras 1

Hiszpania 9

Szwajcaria 6

Chile 3

Honduras 0

1/8 FINAŁU

1A-2B Meksyk-Korea Płd 1

1C-2D Anglia-Australia 1

1D-2C Niemcy-USA 2

1B-2A Argentyna-Francja 1

1E-2F Holandia-Paragwaj 1

1G-2H Brazylia-Szwajcaria 1

1F-2E Włochy-Kamerun 1

1H-2G Hiszpania-WKS 1

1/4 FINAŁU

Holandia-Brazylia 1 (rewanż za 1994 i 1998)

Meksyk-Anglia 2

Argentyna-USA 2

Włochy-Hiszpania 2

1/2 FINAŁU

Holandia-Anglia 1

Hiszpania-USA 2

FINAŁ MARZEŃ:

Holandia - Hiszpania (i wynik jest sprawą otwartą)

Kto może zostać królem strzelców? Cóż, skoro widzę Anglię jako jeden z zespołów grających 7 spotkań, to zdrowy Rooney. Kontrkandydat - David Villa.

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

http://www.ktowygramundial.pl/Matoz

Polecam stronkę, można na niej wytypować mundial w kilka chwil:-)

Bez obaw, nie jest to link referencyjny, są pod nim moje typy :-)

"Ku wojnie wychowany ma być mąż, niewiasta zaś ku wytchnieniu wojownika."

Fryderyk Nietzsche

theGrimRipper napisał(a):
Hiszpania-USA 2

FINAŁ MARZEŃ:

cos zle Ci sie napisalo chyba;p

nie mialbym nic przeciwko takiemu finalowi, chociaz wolalbym Anglie.

Ale niezbyt wierze i w Anglikow i w Holendrow.

Stawiam raczej na Niemcow lub Wlochow w finale z Hiszpania, ewentualnie Brazylie jak im zaskoczy ;]

Co do krola strzelcow to zgadzam sie ze Villa i Rooney maja duze szanse ;]

moze jeszcze Drogba, Fabiano albo odrodzony Klose?

Królem Strzelców zostanie Torres, nie Villa :D

Brutal44 napisał(a):
theGrimRipper napisał/a:

Hiszpania-USA 2

FINAŁ MARZEŃ:

cos zle Ci sie napisalo chyba;p

No fakt, oczywiście Hiszpania - USA 1 :)

Swoją drogą, podoba mi się tegoroczna drabinka turniejowa. Od paru turniejów mieliśmy taką chujnię, że część drużyn mogła wpaść na siebie dopiero w finale, a np. drużyny z jednej grupy były na siebie skazane również w półfinale.

W tym roku, każdy może zagrać z każdym już od poziomu 1/4 finału. Co mnie niezmiernie ucieszyło, bo jak okazało się, że Holandia gra w grupie E, a Hiszpania w H, bałem się, że najpóźniej wpadną na siebie w półfinale. Tymczasem, jeśli obie drużyny wyjdą z 1.miejsca, to jest szansa na "mój" finał. Gorzej, jeśli któraś zajmie 2.miejsce w swojej grupie - wówczas może być spotkanie już w ćwierćfinale.

Grupa A

RPA

Meksyk

Urugwaj

Francja

Grupa B

Argentyna

Nigeria

Korea Południowa

Grecja

Grupa C

Anglia

USA

Algieria

Słowenia

Grupa D

Niemcy

Australia

Serbia

Ghana

Grupa E

Holandia

Dania

Japonia

Kamerun

Grupa F

Włochy

Paragwaj

Nowa Zelandia

Słowacja

Grupa G

Brazylia

Korea Północna

Wybrzeże Kości Słoniowej

Portugalia

Grupa H

Hiszpania

Szwajcaria

Honduras

Chile

Pogrubione drużyny wyjdą ze swoich grup według mnie.

W finale chciałbym ujrzeć mecz Brazylia-Hiszpania. Sądze żę Brazylia mając przed sobą takiego rywala jak Hiszpania zmobilizowała by się do walki i mielibyśmy bardzo ładny finał ;)

A na króla strzelców mam kilku faworytów: Messi, (Jeżeli Argentyna zajdzie gdzieś do pół finałów) Rooney, Drogba i jeden z dwóch napastników reprezentacji Hiszpani Villa/Torres

19355529494bc0e6f3e8556.gif

Ja bym chciał zobaczyć w finale mecz : Brazylia vs. Hiszpania .Oczywiście wygrali by Brazylijczycy. :twisted:

Moje typy na wyjście z grup:

Grupa A

RPA

Meksyk

Urugwaj

Francja

Grupa B

Argentyna

Nigeria

Korea Południowa

Grecja

Grupa C

Anglia

USA

Algieria

Słowenia

Grupa D

Niemcy

Australia

Serbia

Ghana

Grupa E

Holandia

Dania

Japonia

Kamerun

Grupa F

Włochy

Paragwaj

Nowa Zelandia

Słowacja

Grupa G

Brazylia

Korea Północna

Wybrzeże Kości Słoniowej

Portugalia

Grupa H

Hiszpania

Szwajcaria

Honduras

Chile

Finałem moich marzeń jest rzecz jasna starcie Hiszpanii z Holandią. Fajnie by było, gdyby doszło do takiego meczu, wtedy byłbym całkowicie neutralny i bez różnicy kto by wygrał, bym się cieszył. W roli czarnego konia turnieju widzę dwie drużyny - USA i/lub WKS. Amerykanie jednak muszą poprawić grę w obronie, bo ich ostatni sparing obnażył wszystkie słabości tego bloku. Wybrzeże natomiast może namieszać, jeśli w formie będzie Drogba, który jak każdy się pewnie domyśla będąc w dobrej dyspozycji z piłką może zrobić wszystko. W roli największego rozczarowania widzę również dwie reprezentacje - Francję i Portugalię. Ci pierwsi w ogóle nie powinni być w tym turnieju, w związku z czym liczę na to, że los odbierze to, co dał im w meczu z Irlandczykami. Portugalia natomiast tak naprawdę - a przyznaję to bardzo niechętnie, bo nie lubię strasznie kolesia - bez Cristiano Ronaldo w formie nie istnieje. I mam wrażenie, że Ronaldo błyszczeć nie będzie, a z drugiego miejsca (pierwsze dla Brazylii) do dalszej fazy wskoczy Wybrzeże.

http://www.ktowygramundial.pl/thegrimripper - też wrzuciłem tam moje typy

Widzę, że u kolegów z forum, Holandia, Hiszpania i Anglia to niemal stała trójka w półfinale :)

Byleby żadnej Brazylii, Niemiec, Francji czy Portugalii powyżej ćwierćfinału ;)

http://www.ktowygramundial.pl/Badu moje typy

Ogólnie liczę, że na tym mundialu będą jakieś niespodzianki w postaci murowanych (przez expertów) zespołów, które powinny zająć ostatnie miejsce. Mam nadzieję, że takie mało liczące się reprezentacje jak Honduras, Słowacja, Słowenia i ew. Korea Północna stworzą problemy wielkim zespołom. Odkąd pamiętam zawsze kibicowałem najsłabszym (w 2006r. Trynidadowi, w różnych pucharach Polski Stalowi Sanok [który jeździł po wszystkich], w 2008r. Turkom i Rosjanom [którzy przed tym Euro potęgami nie byli, a i jeszcze taki mi się marzył finał przed półfinałami]). Co do wygranego to myślę, że będzie to dominująca juz od jakiegoś czasu Hiszpania. W finale zmierzą się raczej z Holandią lub Niemcami. Brazylii, Francji i Włochów nie widzę w finale, gdyż ostatnio z ich formą jest słabiutko. Anglia też mi jakoś nie pasi. Straciła w moich oczach nie dostaniem się na Euro 2008.

Grupa A

Stawiam, że wyjdzie Francja, ale niekoniecznie gładko. Trójkolorowi zawsze lubili stresować swoich kibiców we wszelkich fazach grupowych ;) Druga drużyna to dla mnie kompletna zagadka. Niby intuicja każe zagłosować na gospodarzy, ale to jest dosyć słaba na papierze drużyna.

Grupa B

Zawsze kibicowałem Argentynie ale nie robię sobie nadziei że zajdą daleko. W eliminacjach grali szokująco słabo. O ile nie dojdzie do jakiegoś cudu, Argentyna może zakończyć przygodę z Mundialem na drugiej rundzie (góra ćwierćfinale). Z grupy typuję ich oraz Greków, których nie cierpię :???:

Grupa C

Anglia bez problemu sobie tu poradzi. Drugie miejsce USA chociaż nie skreślam całkowicie Słowenii.

Grupa D

Niemcy i Australia. Niby Serbia też jest faworytem, ale Australijczycy są cholernie ambitni i będą zdzierać z siebie skórę żeby coś osiągnąć.

Grupa E

Wszyscy oprócz Japonii mają szanse wyjść.

Grupa F

Włochy a druga drużyna to rzut kostką. Paragwaj zawsze jest mocny w eliminacjach (gdzie regularnie zdarza mu się ojebać taką Argentynę czy Brazylię) ale na turniejach odpada. Nowa Zelandia jest najsłabsza na papierze ale nie skreślałbym jej całkowicie.

Grupa G

Korea ma przechlapane. Jeżeli Portugalczycy zlekceważą tych murzynów z WKS to mogą z nimi sromotnie przegrać i skończyć turniej na fazie grupowej.

Grupa H

Bardzo ciekawa grupa gdyż są tu drużyny które rzadko grywały na MŚ w ostatnim czasie. Z chęcią zobaczę jak gra taki Honduras. A póki co nie wiem czego się po tych drużynach spodziewać.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

http://www.ktowygramundial.pl/Euz

Takie mega optymistyczne typowanie. Wiem, że mało realistyczne ale chciałbym żeby tak było.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Bastian
      Seth Rollins & Bron Breakker vs CM Punk & Sami Zayn - publiczność dała radę, więc tym bardziej szkoda ich energii na tak krótką walkę, zdecydowanie poniżej potencjału rywalizującej czwórki. Powrót Bronsona Reeda zaskakujący. Im więcej osób zaangażowanych w ten program, tym większe szanse na finał w postaci War Games. Najbliższe tygodnie na RAW chyba będą tak wyglądać. Rollins i spółka w trybie dominacji, żeby jedyną nadzieją na ich poskromienie okazał się być Roman Reigns.  Zelina Vega vs Chelsea Green - tygodniówkowa walka ze srogiem botchem 619, zakończonym zakrwawioną twarzą Green. Jakoś obie panie nie mogą walczyć bez baboli. Kiedyś niespodziewany count out Chelsea, teraz ta krew  Niech już ten program się skończy, Green idzie wyżej, bo i reakcję zbiera, i jako heel jest irytująca, czyli wiarygodna.  John Cena vs R-Truth - emocji w tej walce jeszcze mniej niż main eventów WM u CM Punka  Jobber w komediowym gimmicku, czyli R-Truth nie mógł skroić Jasia, obecnie kreowanego na zło wcielone, z rekordowego tytułu  Niezły motyw z Ronem Ceną, ale o samej walce nie ma co pisać. 2-3 spoty, low blow Jasia powaliłby nawet Thanosa, Justice League i Avengersów, i po pieśni. Damian Priest vs Drew McIntyre - krótko i treściwie. Tym razem Priest górą, więc chyba na MITB finał trylogii. Jey Uso vs Logan Paul - kolejna tygodniówka walka z przewidywalnym wynikiem. Cena atakuje Uso, Rhodes wraca, TT Match Playa na MITB. Rewanż na Summerslam Jasia z Codym za WM41 coraz bliżej. Słabiutka gala, z tygodniówkowymi walkami i przewidywalnymi wynikami. Jak to ma tak dalej wyglądać, to pomysł reaktywowania SNME należy zaorać.  
    • Manieq
      1. Megan Bayne and Penelope Ford vs. Anna Jay and Harley Cameron 2. Mercedes Mone 3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) 4. "Timeless" Toni Storm (c)  5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) 6. Ricochet 7. Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, and The Opps (Samoa Joe, Powerhouse Hobbs, and Katsuyori Shibata) 8. Kazuchika Okada (c)  9. The Paragon (Adam Cole, Kyle O'Reilly, and Roderick Strong) 10. "Hangman" Adam Page
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 10 Data: 25.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Nagoya International Conference Hall Exhibition Hall 2 Publiczność: 1.404 Platforma: TV Asahi Video Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Giero
      Za nami kolejna odsłona WWE Saturday Night’s Main Event na NBC. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. Na otwarcie Seth Rollins i Bron Breakker pokonali CM Punka i Samiego Zayna. Nie odbyło się jednak bez pomocy… a dokładniej ingerencji Bronsona Reeda, który powrócił i dołączył do grupy Rollinsa. Po walce jeszcze atakowali CM Punka. Zelina Vega obroniła Women’s United States Championship w starciu z Chelsea Green, mimo prób ingerencji The Secret Hervice. WWE potwierdziło walkę El Hijo Del Vikingo z Chadem Gable’em na Worlds Collide. Dostaliśmy także ogłoszenie gal na lipiec. W jeden weekend odbędą się Great American Bash, Saturday Night’s Main Event… i powracające show z udziałem wyłącznie kobiet – Evolution. John Cena pokonał R-Trutha, a po walce jeszcze go zaatakował. Co ciekawe, tuż po Cena skonfrontował się na zapleczu… z World Heavyweight Championem Jeyem Uso. John zasugerował, że Uso ma na sobie sporo presji, bo dla WWE fatalnym scenariuszem byłoby, gdyby mistrzami byli… Cena i YouTuber – Logan Paul. Damian Priest pokonał Drew McIntyre’a w Steel Cage Matchu. W main evencie Jey Uso pokonał Logana Paula i obronił World Heavyweight Championship. Jeya zaatakował… mistrz WWE – John Cena, próbując pomóc Loganowi. Z odsieczą jednak przybył powracający Cody Rhodes. Co więcej, po walce Cody ogłosił, że na Money in the Bank dojdzie do tag team matchu: John Cena i Logan Paul vs Cody Rhodes i Jey Uso. Cały epizod: Skrót:
    • MattDevitto
      Miałem nie oglądać, bo dzisiaj nie mam za bardzo czasu, ale wygląda obiecująco
  • Dodaj nową pozycję...