Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mistrzostwa Świata 2010 - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam was w kolejnej dyskusji, ale tym razem postaramy się popisać trochę na temat wielkiego piłkarskiego święta jakim jest Mundial, który odbędzie się w 2010 roku. Najpierw może przedstawię wam listę drużyn, które już mają zapewniony awans do dalszej rundy.

Europa:

1. Holandia - Moim zdaniem Holendrzy zagrali świetne eliminacje nie mieli żadnych kryzysów i mam nadzieję, że pokażą się z dobrej strony na Mistrzostwach Świata.

2. Anglia - Również Anglicy nie mieli zbyt wielkich problemów, gdyż skończyli grupę na pierwszym miejscu i wygrali większość meczy. Ja osobiście liczę na tą reprezentacje, ponieważ już dawno nie zabłyśli na wielkich imprezach.

3. Hiszpania - Tu za dużo do gadania nie ma, wygrali Uefe Euro 2008 i wciąż są w wielkiej formie, obecnie na drugim miejscu w rankingu fifa.

3. Dania - Powiem, że jestem trochę zszokowany tym, że ta kadra bez problemów skończyła grupę eliminacyjną, ale nie wydaje mi się, że Dania coś zrobi na Mundialu, ale kto wie.

4. Niemcy - Nie mieli za dużych problemów i bez żadnego ''ale'' dali rade wyjść z grupy. Jednak nie jest to żadne odkrycie, że ta reprezentacja kończy eliminacje na pierwszym miejscu.

5. Włochy - To oni będą bronić tytułu na tych Mistrzostwach, jak na razie są w dobrej formie chociaż wczoraj nie pokazali świetnego futbolu podczas meczu z Holandią.

6. Serbia - Na pewno jest to coś dziwnego, gdyż Serbia wcześniej nigdy nie grała dobrze, ale zobaczymy co będzie na Mistrzostwach.

7. Szwajcaria - Mimo tego, że wygrali grupę to i tak nie zagrali za dobrze, ponieważ zdarzały im się wpadki, ale ważne jest to, że dali radę i jadą na Mundial. Zobaczymy co pokażą w Afryce.

8. Słowacja - Na początku nic nie zapowiadało tego, że Słowacy dadzą sobie radę, gdyż faworytami tej grupy byli Polacy oraz Czesi, ale ostatecznie to Słowacja awansowała dalej i to na pierwszym miejscu. Moim zdaniem Słowacja to najsłabsza reprezentacja, która już awansowała do Mistrzostw Świata.

9. Francja - Osobiście liczę na tą drużynę, wczorajszy remis z Irlandią dał im awans do MŚ w RPA.

10. Portugalia - Po wczorajszym meczu z Bośniakami zapewnili sobie awans do RPA, ale i tak nie wierzę w to, że Portugalczycy coś zrobią na tym turnieju.

11. Słowenia - Tak na prawdę to liczyłem na awans tej drużyny i to już w grupach. Szkoda, że na Mundialu nie zobaczymy Rosjan, ale Słoweńcom należał się awans.

12. Grecja - Ukraina wyeliminowana przez Greków, dla mnie jest to miła informacja, gdyż kadra Grecji jest bardziej doświadczona.

Ameryka Południowa:

1. Brazylia - Obecnie najlepsza reprezentacja na świecie więc nie wiem o czym tu gadać. Brazylia wygrała wszystkie mecze i jestem pewien, że Kaka i reszta bandy mogą wiele namieszać na Czarnym Kontynencie.

2. Paragwaj - Prawdę mówiąc reprezentacja Paragwaju zagrała solidne eliminacje, ale nawet nie myślę o tym, że będzie to czarny koń turnieju.

3. Chile - Ta kadra skończyła grupy eliminacyjne na 2 miejscu i po długim czasie wróciła na Mistrzostwa.

4. Argentyna - Mimo tego, że ta wielka drużyna przeszła do Mundialu to i tak nie poszło im tak łatwo, gdyż do samego końca musieli walczyć o awans. Wczoraj reprezentacja Maradony przegrała z Hiszpanami 2:1.

5. Urugwaj - Dali radę po zwycięstwie z Kostaryką w Barażach, miejmy nadzieję, że nas pozytywnie zaskoczą na MŚ.

Ameryka Północna:

1. USA - Chyba nikogo to nie dziwi, w grupach poradzili sobie świetnie, a w Pucharze Konfederacji również nie zawiedli, gdyż byli drudzy. Miejmy nadzieję, że może oni coś zrobią w Afryce.

2. Meksyk - W grupie zajęli drugie miejsce tuż za USA, grali całkiem nieźle i miejmy nadzieję, że i Meksykanie poradzą sobie na Mundialu.

3. Honduras - Trochę dziwne jest to, że ta drużyna przeszła do Mistrzostw, do Mundialu awansowali na trzecim miejscu. Za dużo o tej drużynie nie mogę powiedzieć.

Azja:

1. Australia - Reprezentacja Australii pewnie awansowała do Mundialu, zajęli 1 miejsce w grupie.

2. Japonia - Ta kadra dała radę wyjść z grupy na 2 miejscu, ale ważne jest to, że dali radę, lecz Ja nie wierzę w cuda i uważam, że Japończycy za wiele nie zdziałają na Mistrzostwach Świata.

3. Korea Płd - W tych chłopaków można wierzyć, zagrali dosyć solidnie, ale mimo wszystko skończyli na 3 miejscu.

4. Korea Pln - Ludzie którzy nic nie widzieli również dali radę, lecz jakoś za bardzo nie wierzę w to, że coś zrobią w Afryce, ale kto wie.

Oceania:

1. Nowa Zelandia - To, że awansowali dalej to nic nie znaczy, gdyż na Oceanii nie ma za dobrych reprezentacji i dlatego nie wypowiem się na temat tej reprezentacji.

Afryka:

1. RPA - Gospodarz

2. Ghana - Mali czarni zawsze dają radę, osobiście uważam, że Ghana wiele zrobi na Mistrzostwach, a Essien im w tym pomoże.

3. Wybrzeże Kości Słoniowej - Drogba, Toure i reszta bandy również awansowali dalej, może to oni powalczą o coś więcej na Mistrzostwach Świata.

4. Kamerun - Ta reprezentacja od zawsze prezentuje dobry poziom, obecnie ta kadra jest na najwyższej pozycji w rankingu Fifa jeżeli chodzi o Afrykańskie drużyny. Na ubiegłym Mundialu Kameruńczycy nie pokazali za wiele, ale może tym razem się uda.

5. Nigiera - Do samego końca walczyli z Tunezyjczykami, ale to oni wyszli z tego pojedynku zwycięsko, póki co uważam, że Nigieria nie jest w stanie zagrać dobrego turnieju.

6. Algieria - Po długiej walce z Egiptem to Algierczycy wyszli zwycięsko. Dzisiejsza wygrana 1:0 pomogła im w tym. No i zobaczymy co zrobią na MŚ w RPA.

Zapraszam wszystkich do dyskusji.

Edytowane przez Longer
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

48

• Euz

47

• N!KO

38

• Point

30

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Ja krótko napiszę o moich faworytach i przewidywaniach:

Holandia - skoro nie ma Biało-Czerwonych, to całym sercem będę za Oranjes. Kibicuję im od grupowego meczu EURO'88, w którym niezasłużenie przegrali z "kacapami" 0:1. Na szczęście w finale błysnął geniusz duetu van Basten - Gullit i Pomarańczowi wzięli srogi rewanż na "Sbornej". Od tamtej pory obserwuję ich drużynę. Są momenty lepsze (EURO'92, EURO'2000) i gorsze (Mondiale'90 - trenerem był nie kto inny, jak "boski" Leo), ale nieodmiennie trzymam za nich kciuki. Od lat 70. grają piękną dla oka piłkę, w końcu to Holandia w 1974 zapoczątkowała ideę futbolu totalnego (obrońcy atakują skrzydłami, napastnicy cofają się do obrony) i do dziś jest jej wierna. Dla mnie murowany kandydat na "czwórkę".

Hiszpania - najlepsza obecnie drużyna świata (kto twierdzi, że jest nią Brazylia, niech obejrzy kilka spotkań dla porównania). Hiszpania ma najsilniejszą linię pomocy na świecie, jedną z najsilniejszych w historii futbolu, choćby wczorajszy mecz z Argentyną, i to, co wyprawiali Xavi-Iniesta-X.Alonso - maestria (na ich tle widać było, ile jeszcze musi się nauczyć Cesc). Jeśli ktoś stanie na drodze Holandii w drodze po tytuł, to może być tylko Hiszpania - oby spotkali się dopiero w finale :)

Do faworytów zaliczyłbym jeszcze Brazylię (tradycyjnie, acz bez przekonania) i Anglię (świetne eliminacje, zgrany team). Za czarnego konia uważam USA (futbol rozwija się tam w nieprawdopodobnym tempie), Kamerun (najsilniejsza moim zdaniem drużyna z Czarnego Lądu, już w 1990 roku mogli wejść do strefy medalowej) i Argentynę (tak, tak, dla mnie to żaden faworyt, przynajmniej, póki Diego siedzi na ławce; jeśli wejdą do strefy medalowej, uznam to za mega-niespodziankę).

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157793

Jeżeli chodzi o Brazylię to również uważam, że są bardzo dobrzy, ale tylko dlatego, że nazbierali kupę punktów wcześniej. Obecnie to Hiszpanie grają najlepszą piłkę na świecie, ale są również inne reprezentacje, które grają dobry futbol. Co do Holandii to mam mieszane uczucia, ponieważ ta kadra zawsze gra dobrze, ale tylko na początku, przypomnij sobie poprzednie mistrzostwa europy, gdzie mieliśmy na to dowód, a więc Ja uważam, że Holendrzy może i coś zrobią na Mistrzostwach, ale nie wydaje mi się, że to oni wygrają cały turniej, ale kto wie. Osobiście uważam, że jeżeli Duńczycy wyjdą z grup to mogą coś zrobić, gdyż na eliminacjach zagrali pięknie, czysto i bez problemów wyszli z grupy. Może i ta kadra nie ma tak dobrych piłkarzy jak: Brazylia, Niemcy czy Hiszpania, ale nigdy nic nie wiadomo. Prawdę mówiąc trochę zdziwił mnie fakt, że finaliści poprzednich Mistrzostw grają w Barażach, chodzi mi oczywiście o Francuzów, ale uważam, że Benzema i reszta bandy się podniesie i zagra świetne mistrzostwa, a tak na marginesie to przecież 4 lata temu w Niemczech też na początku Francja nie grała dobrze, ale podniosła się i prawie wywalczyła mistrzostwo, szkoda mi teraz Zidana, ponieważ gdyby nie uderzył głową Matteraziego, to może i by jeszcze zagrał na tych mistrzostwach, a tak to trochę go będzie na pewno brakować jeżeli Francuzi awansują do Mundialu.

A co uważacie o meczu pomiędzy Egiptem, a Algierią? Kto wyjdzie zwycięsko z tego starcia? Mi się wydaje, że to Egipt wygra, ponieważ ma większe doświadczenie, ale Algieria w pierwszym meczu pokonała Faraonów 3:1, a więc nie wiadomo co będzie teraz. Może i Egipcjanie mają gwiazdy takie jak: Mohamed Zidane, Aboutrika, ale w Algierii również nie brakuje talentów. Przecież Ziani, Belhadj, Matmour, Meghni i nie tylko, to piłkarze grający w dobrych klubach europejskich, a więc nie można powiedzieć, że Algieria nie ma szans w tym meczu. Jeżeli jednak Algierczycy awansują do Mundialu to mogą wiele namieszać, ponieważ widziałem jak grają i muszę przyznać, że ostatni rok to coś pięknego w wykonaniu tej reprezentacji. Obecnie Algieria zajmuje 29 miejsce w klasyfikacji FIFA, może i nie jest to coś wielkiego, ale zawsze lepiej od Polaków. :P

W sobotę również oglądałem grę Polaków i wiem, że Franciszek Smuda potrzebuję trochę czasu, aby wszystko chodziło jak w zegarku, ale już mogę stwierdzić, że w tym meczu Polska znowu zagrała beznadziejnie, traciła dużo piłek i tu jest dowód na to, że nasza reprezentacja dziś nie nadaje do Mistrzostw Świata, a obecne miejsce w rankingu jest jak najbardziej trafne. Miejmy jednak nadzieję, że za jakiś czas F.Smuda coś wyczaruje i Polacy zaczną grać tak jak przed eliminacjami do Euro 2008.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157869

Dla mnie są rozważane 3 kandydatury do zdobycia mistrzostwa świata. Są nimi :

Brazylia - Reprezentacja która jeżeli chce jest w stanie ograć każdego ma bardzo wyrównany skład na każdą pozycje mają miej więcej 2 równorzędnych piłkarzy ( no może po za wyjątkiem bramki).

Hiszpania - Aktualnie gra futbol bardzo miły dla oka mają bardzo mocną podstawową 11 a w niej takie gwiazdy jak Xavi, Torres, Iniesta, Casillas czy Villa. Według mnie aktualnie graja najlepszy futbol na świecie i jeżeli utrzymają taką formę do MŚ to będą murowanymi kandydatami do zwycięstwa.

Anglia - Silna kadra, równa forma zawsze grają na podobnym poziomie. Świetna linia pomocy Angli (Lampard, Gerrard, Walcot, J. Cole) może sprawić żę reprezentacjia Angli mile nas zaskoczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157880

• Urządzenie:  Windows

W sobotę również oglądałem grę Polaków i wiem, że Franciszek Smuda potrzebuję trochę czasu, aby wszystko chodziło jak w zegarku, ale już mogę stwierdzić, że w tym meczu Polska znowu zagrała beznadziejnie, traciła dużo piłek i tu jest dowód na to, że nasza reprezentacja dziś nie nadaje do Mistrzostw Świata, a obecne miejsce w rankingu jest jak najbardziej trafne. Miejmy jednak nadzieję, że za jakiś czas F.Smuda coś wyczaruje i Polacy zaczną grać tak jak przed eliminacjami do Euro 2008.

Co do sobotniego meczu, to nie mogę się zgodzić. Nie zagraliśmy wcale beznadziejnie, widać było, że zawodnicy się starali, to nie było olewanie jak za czasów Leo. Szkoda, że murawa była w tak fatalnym stanie - nie chodzi mi tu o nasze sytuacje bramkowe, gdzie piłka grzęzła w błocie, ale ogólnie o konstruowanie akcji. Wielkie wrażenie wywarł na mnie Kosowski - myślałem, że na Cyprze zapomniał, jak się kopie piłkę, tymczasem zagrał na światowym poziomie, jak za swoich najlepszych lat - szybkie rajdy i dokładne centry. Różnicę paru klas było widać zwłaszcza, jak zmienił go Rybus, i nie zaliczył ani jednego, poprawnego choćby, dośrodkowania. Wydaje mi się, że doświadczony Kosowski po paru spotkaniach znajdzie wspólny język z Obraniakiem i Kubą, i może znowu będziemy mieli silną drugą linię. Co do ataku - to Jeleń powinien być egzekutorem, tymczasem skupił się na wypracowywaniu sytuacji o klasę słabszemu Lewandowskiemu - zdecydowanie wolałbym sprawdzać na tej pozycji Małeckiego lub Grosickiego. Peszko pokazał się z dobrej strony, szkoda tych jego sytuacji, ale murawa... Nie skreślałbym Kokoszki, może będą z niego ludzie. Kuszczak spoko - miał wpadkę bez konsekwencji, ale kilka razy wyjął groźne piłki, przy golu bez szans. Ciekawa postać to Kowalczyk, widzę dla niego przyszłość w reprze.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157884

Może i zagraliśmy średnio, ale to i tak nie jest to samo co było przed Mistrzostwami Europy, ale możemy się usprawiedliwić tym, że nasz nowy trener w sobotę dopiero debiutował, miejmy nadzieję, że jednak środowy mecz z Kanadą będzie trochę lepszy, a Polska w końcu zdobędzie bramkę. Co do Kowalczyka to również podobała mi się jego gra, ale jeszcze musimy poczekać z tym stałym miejscem w reprezentacji, bo nic nie jest pewne. Co sądzicie o Piotrku Brożku? Mi tam się nawet podobała jego gra, ale trochę jednak tracił tych piłek, lecz mam nadzieję, że poradzi sobie, a Franciszek Smuda da mu jeszcze trochę czasu, aby Piotr udowodnił mu to, że warto na niego stawiać. Jeżeli chodzi o Kosowskiego to dobrze, że Smuda dał mu szansę, gdyż po długiej nie obecności w reprezentacji znów wrócił i znów stara się grać szybką piłkę na boku pomocy, przynajmniej robi to lepiej niż Jacek Krzynówek, który ostatnio nie dysponował najlepszą formą.

Co do Anglików to mam mieszane uczucia względem nich, czasami grają świetną piłkę, ale czasami również grają fatalnie, mimo tego, że mają świetny cały skład prócz bramkarza. Obecnie nie wydaje mi się, że to Anglicy zgarną tytuł Mistrza, ale wszystko jest możliwe.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157885

Ty na pewno oglądałeś ostatni mecz z Rumunami ;P

Mi mecz bardzo się podobał zwłaszcza że grali z dobrymi Rumunami,najmniej w tym meczu podobał mi się Kuba Błaszczykowski,który marnował dobre akcje[strazałami z dalekiego dystansu]

A na MŚ będę kibicował Słowacji,należy im się co najmniej wyjście z grupy.

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157886

Słowacja? No dziwne, bo sam nigdy nie spodziewałbym się tego, że to Słowacy wyjdą z grupy, ale kto wie. A sobotni mecz Polaków oglądałem w skrótach, bo przełączałem od czasu do czasu na inne kanały. Co sądzicie o Portugalii? Mi wydaje się, że i ta reprezentacja może coś zrobić, ponieważ mają świetnego C.Ronaldo, który ostatnio z tego co wiem jest kontuzjowany, ale na MŚ na pewno wyzdrowieje. Jeżeli Portugalczycy dadzą rade pojutrze pokonać Bośniaków to wtedy pewnie nabiorą pewności siebie i zaczną grać. Jeżeli chodzi o mecz Polski z Kanadą to będę musiał go uważnie śledzić, gdyż będę mógł porównać grę z meczu przeciwko Rumuni, a Kanadą. Z tego co tu słyszę to w Kanadzie zabraknie kilku czołowych piłkarzy z powodu kontuzji, ale osobiście nigdy nie uważałem Kanady za świetną reprezentację, ponieważ tylko w Hokeju to państwo może się poszczycić. Powiem tak: Jeżeli Polacy wyjdą na boisko w takim samym składzie jak na mecz z Rumunią, a do tego będę bardziej zgrani to mogą spokojnie ten mecz wygrać wynikiem wyższym niż 3:0. Oglądał ktoś może mecz Hiszpanii z Argentyną? Bo mi wydaje się, że Argentyna zagrała słabo, a Hiszpania przeciętnie, gdyż na prawdę z tego meczu nie było żadnego widowiska. Alonso strzelił dwie bramki, w sytuacjach, gdzie nawet Ja bym dał radę pokonać bramkarza, a najgorsze jest to, że od razu zrobili z niego gwiazdę meczu. :x Jak dla mnie to Higuain zagrał lepszy mecz mimo tego, że nie trafił do siatki przy wielu dogodnych sytuacjach. Ale spokojnie mogę powiedzieć, że jeżeli reprezentacja Argentyny weźmie się porządnie do roboty to wtedy mogą pokonać Hiszpanie, Brazylię, Anglię i całą resztę.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157890

Hmmm a co powiecie o Rosji? Najprawdopodobniej wyjdą zwycięsko z meczu ze Słoweńcami, a to jaki poziom prezentują w piłce nożnej pokazali na Euro 2008 gdzie przegrali dopiero z późniejszymi triumfatorami (Hiszpanami) jest to bardzo ciekawy zespół i na pewno nie zadowolą się fazą grupową podczas mistrzostw w afryce. Co do innych kandydatów to na pewno są nimi Holendrzy oraz Hiszpanii oba kraje zagrały fenomenalne kwalifikacje i chyba nikt by nie narzekał jeżeli obie te drużyny spotkałby się w finale mundialu w RPA.

Jak dla mnie to Higuain zagrał lepszy mecz mimo tego, że nie trafił do siatki przy wielu dogodnych sytuacjach.

Nie wiem czy oglądałeś ten sam mecz co ja, ale Higuain lepszy w meczu z Hiszpanią od Alonso? Dla ciebie się liczy tylko to ile dany zawodnik ma kluczowych sytuacji w meczu? Przecież Alonso zagrał bardzo dobry mecz i nie chodzi tu tylko o strzelone bramki, ale również o to jak u boku Xaviego rozgrywał piłkę, był kluczowym zawodnikiem i to między innymi dzięki niemu oglądaliśmy dobry i efektowny mecz.

Jeżeli Polacy wyjdą na boisko w takim samym składzie jak na mecz z Rumunią

Przecież Smuda przed meczem z Rumunia zapowiadał, że w meczu z Kanadą zamierza wystawić zupełnie innych piłkarzy aniżeli w sobotnim spotkaniu.

Co do sobotniego meczu z Rumunią nie zgadzam się z tobą Longer, Polacy zagrali przyzwoicie starali się w przyjemny dla oka sposób konstruować akcję, ale przy fatalnym stanie murawy (a może piaskownicy?) nie było to możliwe. Dobry mecz rozegrał Kosowski oraz Obraniak (mimo kłopotów w Lille ciągle prezentuję się dobrze) najbardziej zawiódł mnie Kuba Błaszczykowski który niestety z meczu na mecz prezentuję się coraz słabiej (od tego piłkarza można oczekiwać dużo więcej choćby takiej gry jak w meczu Dortmundu z Werderem).

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157891

Rosja? No kto wie, wcześniej nie pomyślałem, ale na Mistrzostwach Eurpoy naprawdę grali solidny i przyjemny dla oka futbol, szkoda, że na tamtej imprezie tak szybko odpadli. W eliminacjach za bardzo nie śledziłem tej drużyny, gdyż nie interesowała mnie za bardzo, ale reprezentacja Rosji ma świetnych zawodników, a co stanie się na MŚ to nie wiadomo, ale może i ta drużyna coś zrobi.

Kosa wiesz każdy ma swoje zdanie jeżeli chodzi o piłkę nożną, ale dobrze, że tak jest, bo przynajmniej powstanie dyskusja. Ja mam taki pomysł, a chodzi mi tu o typer na Mistrzostwa Świata. Co wy na to?

https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157893

W przyszłorocznych mistrzostwach nie będę miał zdecydowanego faworyta. Nie sądzę, żeby Brazylia była w stanie zdobyć po raz 6 tytuł. To nie jest już ta sama ekipa, co 7 lat temu. Czarnym koniem mogą być Stany Zjednoczone, co doskonale pokazały podczas Pucharu Konfederacji. Mam nadzieję, że drużyny grające anty-futbol (Grecja/Ukraina) szybko zostaną odesłane do domu. Nie chciałbym też po raz kolejny oglądać w strefie medalowej Włochów. Teraz także w barażach liczę, że Irlandia sprawi nam jakąś niespodziankę. Co do Hiszpanów - jak najbardziej mają szansę na tytuł, byłaby to wtedy absolutna dominacja jednej ekipy na świecie. Ciekawi mnie, dlaczego Xabi Alonso nie pokazuje tego samego w Realu Madryt co w reprezentacji. W Anglików i Holendrów nie wierzę, Argentyna pod wodzą Maradony mówi sama za siebie, ledwo wywalczony awans pokazuje, że Boski Diego nie jest do tego stworzony. Drużyny afrykańskie będą mogły coś zwalczyć, ale jeszcze nie teraz. Myślę, że jest to kwestia 10-20 lat, gdy Afrykanie będą się na prawdę liczyć.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157896

Generalnie zapowiada się świetny mundial. Z drużyn, które mogą bardzo namieszać to Ghana (świetna młodzieżówka), Rosja, WKS, Australia prowadzona co prawda już nie przez świetnego Hiddinka ale też przez Holendra - Verbeeka i w świetnej formie w eliminacjach. Nie zdziwiłbym się też gdyby daleko doszły drużyny z Concacaf jak Meksyk czy USA, które z roku na rok pokazują jak świetnie im się wiedzie w meczach interkontynentalnych. Nie chciałbym specjalnie zwycięstwa jakiejś z drużyn europejskich. Rzygam już Niemcami, za włoską piłka nie przepadam a dla Hiszpanów myślę, że Mistrzostwo Europy to już i tak wystarczający tryumf. Jedynie wcześniej wymiona Rosja byłaby świetnym pretendentem na mistrza dla mnie. Co do drużyn z Conmenbol to wiadomo jak na każdym mundialu na tak i na nadchodzącym stawiać się będzie na Brazylię. Chile czy Paragwaj z grup mogą wyjść, za to Argentyna po tym co pokazuje w eliminacjach jest skazana imo na totalną klęskę. Są jeszcze Urusi, którym został rewanżowy mecz barażowy z Kostaryką i jeśli przejdą do mundialu to z całym sercem będę im kibicował.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157900

Espania!! Mistrzowie Europy są murowanym kandydatem do zdobycia tytułu, oby żaden z kluczowych zawodników nie doznał za rok kontuzji. A obecnie kto może im zagrozić? Po cichu liczę równiez na magię Maradony, osoby która może przegrać wszystko, całe swoje życie lub zdobyć po raz kolejny tytuł świata, tym razem z ławki trenerskiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157903

Zagrozić im może Brazylia, Francja oraz Argentyna, przynajmniej tak mi się wydaje. Jeżeli jednak to Hiszpania zdobędzie Mistrzostwo Świata to potwierdzi się fakt, że obecnie na świecie jest jedna zdecydowanie najlepsza reprezentacja. Wiem, że dużo osób już ma Hiszpanów za liderów całego świata, ale Ja jeszcze nie jestem co do nich przekonany. W czasie Mistrzostw Europy od samego początku im kibicowałem i dali radę wygrać, ale to, że wygrali jeden turniej w ostatnim czasie to nic wielkiego. Szkoda, że na Pucharze Konfederacji Hiszpanie tak nie błysnęli, ale dobrze, że teraz grają na wysokim poziomie. A co sądzicie o RPA? Na pewno ich plusem będzie to, że grają na własnych boiskach i przy swojej publiczności, którą mają najlepszą na świecie, uważam tak, ponieważ na Pucharze Konfederacji mieliśmy na to czysty dowód. Jeżeli ta ekipa wyjdzie z grupy to mogą na prawdę wiele zdziałać na Mistrzostwach Świata.
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157936

Ponieważ Polska odpadła całym sercem będę za Brazylią.Argentyna pod wodzą "Boskiego Diego" spisuje się poniżej oczekiwań więc nie liczyłbym że przejdą przez ćwierćfinały.Mam nadzieje że Brazylia zrewanżuje się Francji i pokona w finale Holandie po rzutach karnych :P (takie moje małe marzenie) A więc już zacząłem gadać o Holandi, Holandia jak to Holandia w grupie zawsze wymiata lecz potem jest cienko być może teraz coś pokarzą... Nie zapominajmy też o Miszczach Europy :D Czyli Hiszpanii mi się wydaje że na obecną chwile o mistrzostwo świata powalczą Brazylijczycy,Holendrzy oraz Hiszpanie bo reszta reprezentacji póki co za dobrze nie gra.Choć zapomniałbym o Angli która jest też jednym z faworytów tych mistrzów oby nie trafili na Portugalczyków chyba każdy wie o co chodzi :)
https://forum.wrestling.pl/topic/17751-mistrzostwa-%C5%9Bwiata-2010-dyskusja/#findComment-157992

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...