Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Turning Point

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po bardzo dobrym Bound for Glory nadszedł czas na Turning Point, który odbędzie się 15 listopada. Oto niepełna lista walk:

MAIN EVENT: TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH

Samoa Joe vs. Daniels vs. champion "The Phenomenal" AJ Styles

TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

The Motor City Machine Guns vs. champions The British Invasion

Serdecznie zapraszam do dyskusji.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

3

• k4rol-13

2

• Mani

2

• Tupak

2

Top użytkownicy w tym temacie

Na stronie TNA jest już podana chyba cała karta na TP, a prezentuje się tak:

MAIN EVENT: TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH

Samoa Joe vs. Daniels vs. champion "The Phenomenal" AJ Styles

Kurt Angle vs. Desmond Wolfe

"The Boss" Bobby Lashley vs. "Big Poppa Pump" Scott Steiner

TNA World Tag Team Championship:

Motor City Machine Guns vs. The British Invasion

Six Sides Of Steel Cage Match:

Tara vs. Awesome Kong

X Division Championship:

The Amazing Red vs. Homicide

All Titles On The Line:

The Beautiful People vs. ODB, Taylor Wilde and Sarita

Karta wg mnie jest bardzo dobra, jedyny zabookoany dziadek to Steiner, który ostatnio i tak pokazuje się z dobrej strony. Co do samych walk to main event powinien być bardzo dobrą walką, boje się jedynie o to że przez te ataki na AJa z ostatnich Impactów booking może zostac skopany. Ale po za tym feud między tą trójką nabrał kolorów i mi się podoba. Po za tym wreszcie w ME PPV są sami TNA orginalsi, czyli wreszcie obiecana polityka Dixie zaczęła się sprawdzać :)

Kurt z Nigelem też powinni wykręcić zajebistą techniczną walkę. Wolfe bardzo dobrze wpasował się do rosteru i pewnie feud z Kurtem wprowadzi go do ME. Jak pisałem walka pewnie skradnie show, ale feudu raczej nie zakończy, tu przewiduje zwycięstwo Angle'a i ich ostateczne starcie na którymś z następnych PPV

Walka Bossa( zo za ssący ringname...) ze Scottem pewnie będzie najgorsza na gali. Lashley wcale mnie nie przekonuje. W ringu nie zachwyca, za miciem też nie. Tu pewnie szybko rozprawi się z Big Poppa Pumpem, który i tak niedługo opuści TNA... W głębi serca i tak będe kibicować Steinerowi...

Do walki o pasy Tag Team pewnie wkręcą się jeszcze Beer Money, co wyjdzie tej walce na dobre. Oczywiście cieszy to że MCMG wreszcie dostali jako taki push, ale BI pewnie tak szybko pasów nie stracą... Liczę na dobrą walkę (a MCMG taką gwarantują) :)

Feud między Tarą a King Kongiem, przypomina ten między Kong a Gail Kim, ale jednak Victoria Gail nie zastąpi.. mimo to walka też powinnatrzymać dość dobry poziom. Druga walka Knockouts pewnie będzie słaba, bo jednak TBP mają wyglądać, a nie walczyć, z drugiej strony ich przeciwniczkami są bardzo dobre wrestlerki... Jak dla mnie ta walka to największa niewiadoma tej gali

Co do X-division. To będzie perełka. Obaj zawodnicy w ringu są niesamowici i liczę na co najmniej ****. A jeśli otrzymają trochę więcej czasu powinni taką walkę sklecić. Red z Westem u boku jest całkiem dobrym mistrzem, Homi po heelturnie bardzo mi się podoba( jego gimmick ofc!). A na jednym z ostatnich tygodniówek pokali, że w ringu się świetnie rozumią

Ogółem PPV zapowiada się dobrze, jednak TNA ostatnio nas przyzwyczaiło do tego że tygodniówki są świetne, to PPV wypada słabo... Jednak liczę na to że po Bound for Glory TNA utrzyma wysoki poziom.

Jeżeli chodzi o gale to mam mieszane uczucia. Widać, że po BfG postanowiono zakończyć większość starych feudów i zaangażować zawodników w nowe. Widoczny jest brak podbudowy na tygodniówkach pod pojedynki na TP. CT próbuje ją zrobić "na wariata" na Impactach i odbija się to na liczbie prom i ich długości.

Dla mnie z tych walk najlepiej się zapowiadają walki o pas HV, X-Division, Kong vs. Tara i oczywiście Kurt vs. Nigel (jak kto woli Desmond). Z tego ostatniego pojedynku może wyjść prawdziwy show stealer. Obaj są znakomitymi wrestlerami i mają potencjał na zmontowanie świetnego pojedynku. Chętnie spojrzę też na walkę o pasy tagów choć wątpię, aby to było nadzwyczajne widowisko. Po prostu MMG są o co najmniej dwie klasy lepszym tagiem od BI i znając ich wypadną dużo gorzej niż Gunsi. Mam nadzieję (nadzieja matko głupich, ale co tam), że Sabin i Shelley zdobędą pasy bo należą się one im jak nikomu innemu.

8340093214bd433ee67ca9.jpg

Karta jest zupełnie niepełna :)

* Bobby Lashley vs. Scott Steiner

* Kurt Angle vs. Desmond Wolfe

* Six Sides Of Steel: Tara vs. Awesome Kong

* All Knockouts Titles On The Line: Sarita and Taylor Wilde © and ODB © vs. The Beautiful People

* X-Division Title Match: Amazing Red © vs. Homicide

* TNA Tag Team Title Match: The British Invasion © vs. The Motor City Machineguns

* TNA World Title Match: AJ Styles © vs. Samoa Joe vs. Daniels

Na razie powiem tylko tyle - ME, walka Kurta z Nigelem, o X-Division title, oraz pasy Tag mają wieeeelki potencjał i w końcu z nieskrywaną przyjemnością zasiądę do oglądania gali spod szyldu TNA. Właściwie tylko ostatnia walka mężczyzn już na papierze zapowiada się średnio, ale myślę, że przy odpowiednim bookingu mógłbym wytrzymać bez problemu te 15min, bo zarówno Steiner jak i Lashley nie są drewnem pokroju Batisty, a gdyby dorzucili do tego starcia Hernandeza myślę, że byłoby naprawdę nieźle. Na to nie ma jednak co liczyć, bo na ostatnim Impact'cie wraz z Morganem stał się on ofiarą ataku przechodzącego heel turn Teamu 3D i Rhino, więc zapewne przyszłość main eventów zostanie wrzucona do tej grupowej walki. Wracając jednak do starcia wieczoru - Joe vs Daniels vs Styles, nie liczę tu na mecz pokroju tego sprzed czterech lat, ale po cichu liczę, że zobaczę walkę roku w TNA, o ile mego serca nie skradnie starcie Nigela z Kurtem, bo niegdyś (za czasów McGuinessa w RoH) marzyłem, aby coś takiego zobaczyć. Podsumowując - Turning Point jeżeli nie zostanie sknocone przez booking ma szansę zdobyć tytuł najlepszej gali TNA w ostatnich latach, bo kartę na chwilę obecną już ma mocarną.

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

na papierze jest to chyba gala tego roku(federacji mainstreamowych). Patrzac na iMPACT! zaczynam wierzyc ze mozemy byc w koncu cos swiadkami naprawde wielkiego show. Juz samy Main Event i Kurt vs Nigel to cos co niesie samo w sobie nadzieje na udane show. Do tego Red vs Homicide, Tara vs Kong... Moze byc naprawde ciekawie!

Guns vs British Invasion - wszystko zalezy kto z British Invasion pociagnie pojedynek jesli Williams to jestem spokojny o przebieg. natomiast przewiduje jeszcze wkrecenie w to Beer Mone Inc.

Lashley vs Steiner - jesli bedzie to starcie power wrestlingu to z obu stron mozemy liczyc na pare ciekawych akcji, ale jakos nie wierze ze calosc pojedynku "da rade"

6WM Tag Match raczej "jaj nie urwie", wiadomo TBP nie sa od tego by w ringu prezentowac swoje skille.

Natomiast czuje jeszcze ze w powietrzu wisi Super Mex/The Blueprint vs Dudleyz z jakas rola Rhino. W takim wypadku moze zabraknac dla wszystkich czasu na gali zeby kazdy zaprezentowal sie w calej okazalosci.

No i sprawa finishow walk... jesli nie zjebia tego i nie potraktuja jak walk na tygodniowkach juz kupuje pare workow chipsow i pare litrow pepsi i wykupuje wiekszy transfer w neostradzie specalnie na to PPV!

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Karta na papierze prezentuję się niesamowicie, co już było podkreślane. Jest tu kilka możliwych show steal'erów. Wielki potencjał drzemie w ME jak i w walce Gunsów i Kurta z Wolfem. Co do poszczególnych walk:

Steiner vs Lashley - ta walka może zamulać jednak liczę, że może jakoś Lashley ją poprowadzi, zaś Scott nie zjebie swoich akcji. Zapewne wygra Lashley, którego promują na wielkiego terminatora.

Tara vs Kong - Obie zawodniczki zazwyczaj w ringu nie zawodzą. Walka może wyjść dobra.

Sarita, Taylor, ODB vs TBP - Tutaj po ring skilsach TBP nei możemy dużo od tej walki oczekiwać. Moim zdaniem wygrana kantem złych dziewczyn po pryśnięciu sprayem lub innym oszustwie.

Amazing Red vs Homicide - To MUSI być dobra walka (chyba, że TNA da im 5 minut i schrzani końcówke) inne wyjście będzie dla mnie sporym zawodem.

Guns vs British Invasion - Będę markował MCMG w tej walce. Liczę, że będą prowadzić walkę i liczę na masę podwójnych akcji w ich wykonaniu (robią to naprawdę miodnie). Moim zdaniem od dawna należy im się pas, więc powinni pokonać Brytyjczyków.

Angle vs Wolf - Dwóch wspaniałych workerów ma szansę stworzyć niebagatelny pojedynek. Liczę, że mecz będzie jedną z ozdób show.

Aj vs Daniels vs Joe - Tutaj na pewno ostro zamarkuję. Na ostatnim Impact Joe zniszczył obu wreslterów, na następnym impact pewnie odbędzie się jakiś mecz ( najprawdopodobniej Aj vs Joe, a może jakiś atak na backstage). Marzę by znów był to five star match. Jeśli będą w optymalnej formie kondycyjnej jest to możliwe. Uważam, że powinni pociągnąć ten feud przez kilka PPV.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Dojdzie jeszcze walka

Team 3D, Rhino vs. Morgan, Hernandez i The Pope.

• Urządzenie:  Windows

Dojdzie jeszcze walka Team 3D, Rhino vs. Morgan, Hernandez i The Pope.

Że niby Dinero przejdzie face turn "z dupy"? IMO 3D nie przejdą tego heel turnu w pełni... co będzie z Jesse Nealem? Chyba, że zamiast Pope'a, to on będzie w drużynie Matta i SuperMexa... wtedy bym jakoś to kupił. Ponad miesiąc już mają "nieoficjalny" (bardziej werbalny niż ringowy) feud z Rhino, więc tak nagle pod wpływem chwili i gadania War Machine (tak jak na impact! ostatnim) raczej nie przejdą na drugą stronę mocy.

Ogólnie dziwna ta walka jest. O Dinero jest cicho od czasu jego niepojawieniu się na BfG, a tu nagle jest bookowany na następne PPV? 3D akurat mogło by przejść heelturn, bo jako czarne charaktery są dużo bardziej wiarygodni( ale żeby nie było że źle "fejsują" po prostu wolę ich jako heeli), a jako face są już dosyć długo. Rhino, jak Rhino pewnie niedługo znowu odejdzie w cień, ale martwi mnie to że supermexa i Morgana znowu pakują w team. Obydwaj mieli niedługo wskoczyć do ME, a taka walka z dupy im nie pomoże...

Czy wy naprawdę nie znacie innych zwrotów niż "z dupy"? Żenujące.

Jeżeli chodzi o gale to mam mieszane uczucia. Widać, że po BfG postanowiono zakończyć większość starych feudów i zaangażować zawodników w nowe. Widoczny jest brak podbudowy na tygodniówkach pod pojedynki na TP. CT próbuje ją zrobić "na wariata" na Impactach i odbija się to na liczbie prom i ich długości.

Hmm, wydaje mi się że sam sobie zaprzeczasz - bo albo widać brak podbudowy, albo jest robiona "na wariata". IMHO podbudowa jest, a czy jest robiona na wariata to już inna sprawa. Częstym problemem w TNA jest to, że zbyt szybko pociągają za cyngiel i feud, który mógłby ciągnąć się przez kilka ładnych miesięcy jest załatwiany w przeciągu dwóch. Oczywiście to też kwestia gustu - nie każdy lubi tasiemce (ja akurat lubie, więc troche mi tego brakuje). Wracając do sedna - PPV Turning Point jest budowane z odcinka na odcinek i jak narazie całkiem zgrabnie.

Nie zachwycam się kartą, bo już wystarczająca liczba osób to zrobiła - napiszę za to, że z niecierpliwością czekam na Turning Point, bo tam też zapewne wyjaśni się choć odrobinę rola Hogana w TNA, a możliwe że dowiemy się także więcej szczegółów nt. bliższej i dalszej przyszłości TNA.

2097541974d29f370d001a.jpg

Z Dinero sprawa ma sie wyjaśnić na przyszłym impact.

wg. TNAWrestlingnews.com :

Team 3D come out with Rhino. They talk about choice with TNA based on something that Dixie Carter said about whether you were on board or not. He says that they are glad that they turned because they are getting lots of heat. Matt Morgan and Hernandez come out. Ray says that he has spilled more DNA in TNA than Morgan has in his body. Ray calls Hernandez a Mexican without a green card. A six man street fight is announced for Turning Point and Ray asks Morgan and Hernandez if they have a partner. Morgan says that they do not need a partner. Devon says that that if they are the future of TNA, then TNA will be no more. D'Angelo Dinero comes out and he says that he will be the third member of the team and then he runs down Team 3D.

Także panowie czeka nas heelturn 3D z czapy (bo z dupy to juz za dużo razy napisane było).. zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

J-Ro masz w sumie rację co do mojego postu. Nawet jak podbudowa jest robiona na szybko to jakaś jest, fakt. Mi bardziej chodziło o to, że w jednym momencie muszą na Impactach rozkręcić większość feudów. Patrząc na ostatnie Impacty to nawet całkiem sprawnie Creative Team to wszystko ustawia i można spokojnie kupić większość pojedynków.

Co do heelturnu 3D to całkiem niezłe wyjście. Tylko mam nadzieję, że to jednorazowy pojedynek mający uwiarygodnić ich heelturn. Dłuższy program tej szóstki raczej wyrzuci z okolic main eventów Morgana i Hernandeza, a tego bym nie chciał zwłaszcza jeżeli chodzi o Morgana.

8340093214bd433ee67ca9.jpg

• Urządzenie:  Android

Jeszcze chyba nikt nie obejrzał PPV więc coś skrobnę co o gali myślę przed. Plusów nie będę wymieniał, zrobiono to wyżej, ale chciałbym napisać o minusach.

Pierwszy to na pewno The Pope w 6 man tag matchu. Nie ma on żadnego związku ze swoimi partnerami (ani oryginals, ani nic nie ma do 3d, ani nawet facem nie jest) ani z feudem. Mogli tu wrzucić lepszego partnera, albo po prostu zrobić handicap. Teraz spójrzmy na drugą stronę- Rhino już dawno psioczył na Morgana i Herdandeza i namawiał byłych Dudley'ów żeby się do niego przyłączyli. Nic to nie dawało. War Machine i Team 3d byli porządnie skłóceni. Rhino przywalił im z krzesełka na BfG i wyeliminował z matchu tagów (pasy zdobyli, ale już nie mogli walczyć o drugie). Po gali trochę się pokłócili, Brother Ray na którymś z Impactów użył krzesełka Nosorożca, ale wcale nie był z tego dumny. Wyglądało to tak że zrobił coś, czego nie chciał zrobić i nawet nie celebrował swojego czynu (co robił Rhino). Na następnej gali mamy natomiast już całkowite pojednanie. Kompletnie tego nie rozumiem. Ta walka jest sklejona na szybko i widać że nie jest przemyślana.

Druga rzecz to walka Kong z Tarą. Panie feudują ze sobą baaardzo długo i w końcu doszło do bezpośredniego spotkania. I bardzo dobrze, ale czy nie można było zrobić zwykłej walki, zamiast 6 Sides Of Steel? Na pewno będzie rewanż i wtedy co? Gdyby teraz była normalny 1on1 to rewanż w klatce byłby dobrym rozwiązaniem. Ktoś porównał ten feud do konfliktu Kong-Gail Kim. Również mi się one kojarzą ze sobą. Wtedy było właśnie że najpierw normalna walka, a później No DQ. Zobaczymy co wymyślą na rewanż.

Trzecia rzecz to main event. Niby fajnie to wygląda: AJ vs Daniels vs Joe II. Ale z jakiej racji dobrano przeciwników dla mistrza? Daniels na poprzednim PPV przegrał Ultimate X, a na jeszcze poprzednim przegrał z Joe. Pan Nation of Violence natomiast bo obronie pasa z Christopherem przegrał go na tygodniówce, a następnie na najważniejszej gali w roku przegrał w "swoim" matchu z "zawodnikiem MMA". Dlaczego 2 looserów raptownie ma możliwość zdobycia najważniejszego pasa w federacji? Czemu tej szansy nie dostał np. Kurt (który swoja walkę na BfG wygrał), a feud AJ/Daniels/Joe poprowadzić do kolejnego PPV, przez zwycięstwa dwóch ostatnich?

Częstym problemem w TNA jest to, że zbyt szybko pociągają za cyngiel i feud, który mógłby ciągnąć się przez kilka ładnych miesięcy jest załatwiany w przeciągu dwóch.
Dokładnie. Feudy w TNA prowadzone są konkretnie z jedną walką plus 1, max 2 rewanżami (nie to co w WWE, gdzie zanim ich "pierwsza" walka się odbędzie zawodnicy walczyli ze sobą już 5 razy, a po PPV jeszcze 5 rewanży), ale często za szybko się kończą.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

No cóż , widzę , że ludzie nie mieli jeszcze czasu , żeby oglądnąć to dobre PPV , bądź czekają na lepszą wersje. Chyba nie ma co ukrywać , że to najlepsze (?) PPV z pod marki TNA w tym roku , przynajmniej jeśli chodzi o moje odczucia.

X-Division Title Match: Amazing Red © vs. Homicide

Chyba jedyna walka , na której sie zawiodłem. Nie , nie zrozumcie mnie źle n, nie była słaba. Po prostu brakło trochę czasu , przez co ta nieco ponad 10 minutowa walka była intensywna , więc w sumie nie ma na co narzekać.

All Knockouts Titles On The Line Sarita and Taylor Wilde © and ODB © vs. The Beautiful People

Wszystkie walki TBP są drentwe , tu nie było inaczej. Od biedy dało się obejrzeć.

Six Sides Of Steel: Tara vs. Awesome Kong

Dobra walka, w której Kong dominuje , a Tara groźnie kontratakuje. Dawno nie mieliśmy czystej porażki Kong , widać , że Tare czeka walka o pas Knockouts.

Team 3D & Rhino vs. Matt Morgan, Hernandez & D'Angelo Dinero

Dobry booking Papieża , specjalnie dla pana piszącego post z góry. W ogóle podoba mi się rola Elijah Burke'a. Genialna gra aktorska , kolesia który do Temu dopisał się z własnej woli i w sumie ma w dupie partnerów (co oczywiście nie jest do końca prawdą, kto oglądał ten wie). Walka dobra poza momentem kiedy trójka 3DR pastwiła się nad Dinero.

No DQ Falls Count Anywhere Match Bobby Lashley vs. Scott Steiner

Walka typowa na tą stypulacje. Troce chaosu ,trochę rozpierduchy. W ringu nawet dobry pokaz power wrestlingu + ciekawe rzuty. Nie było źle , zwłaszcza jak na moją awersje do przyszłej "gwiazdy" MMA , dlatego tez cieszyłem się z wygranej Scotta.

TNA Tag Team Championship Match

British Invasion © vs. Motor City Machine Guns © vs. Beer Money

Przyjemna walka , ale bez większych fajerwerków. TRoche wkurzające jest to , że MCMG odegrali swoją rolę , a potem znikli. Dodanie BM nie dodało raczej uroku , tylko spieprzyło mecz zapowiadający się na ***1/2 na czyste ***.

Szkoda słów , trzeba oglądać. Taki pokaz technicznego wrestlingu możemy spodziewać się tylko w federacjach niezależnych. Już dawno nie widziałem tak technicznej walki w TNA czy WWE. Fajna końcówka , nawiązująca do tego że Nigel mówił , że zna Kurta lepiej od niego samego , i wychodził zwycięsko z każdej akcji mistrza olimpijskiego bez szfaku , po czym musiał uznać jego wyższość po nowej(? - ja nie widziałem , żeby Kurt wykonywał ten chwyt wcześniej) akcji.

TNA Championship Match

AJ Styles © vs. Samoa Joe vs. Daniels

Także bardzo dobra walka , niestety próbując ściągnąć wersje XViD tego PPV natrafiłem na jej wynik , co trochę mi zepsuło oglądanie bo nie mogłem się wkręcić w near fale. Walka też z gatunku "musisz obejrzeć" , ale jak dla mnie gorsza od walki Kurt vs Wolfe.

Co do pana z góry. A z kim AJ miał walczyć. Owszem przeciwnicy dobrani od niczego , ale nie było (poza Kurtem który w pierwotnych planach przed podpisaniem kontraktu z Nigelem , miał walczyć z AJ o pas) godnych kandydatów do walki o tytuł.

IT is I, The Bacon in her Eggs. The Man for whom she begs. The Face between her legs.

The Lyrical Miracle,The Sexual Intellectual,The Quintessential Stud Muffin but now...

Ja napiszę cokolwiek od siebie po obejrzeniu chociaż kawałka PPV i jakbym nie tak się wypowiedział o czymkolwiek to przepraszam ale to dopiero drugie PPV z pod znaku TNA które oglądam.

Ta walka wydawała mi się trochę nijaka, fakt chwilami było naprawdę trochę fajnej akcji ale po ostatnim PPV walka o ten pas ta akurat była kiepska. Trochę rzuciło mi się w oczy to, że Homicide przez pierwsze 7 minut chyba co chwile jakieś pokazywał znaki to się wszystko przeciągało... Jakoś nie bardzo mnie porwał ten mecz.

All Knockouts Titles On The Line Sarita and Taylor Wilde © and ODB © vs. The Beautiful People

Jak pan wyżej napisał, tego typu walki z reguły są trochę nudne i ten mecz obejrzałem w kawałeczku.

Resztę dopisze niedługo :)

[ Dodano: 2009-11-16, 23:06 ]

To ja może napiszę coś od siebie. Niestety mogę je ocenić tylko jako ktoś kto ogląda drugie PPV TNA i nie zna feudów ani zawodników właściwie.

Ta walka wydawała mi się trochę nijaka. Miałem nadzieję, że ten pojedynek będzie jednym z lepszych na tej gali, gdyż panów widziałem w akcji na ostatnim PPV i było świetnie. Tutaj było trochę akcji, trochę obijania się ale np. Homicide przez pierwsze 7 minut co akcje jakieś gesty wykonywał jakieś przedłużenia tego meczu, nie bardzo mi się to podobało. Ogólnie raczej się zawiodłem.

Jak pan wyżej napisał, tego typu walki z reguły są trochę nudne i tą walkę obejrzałem w kawałeczku.

TNA Tag Team Championship Match

British Invasion © vs. Motor City Machine Guns © vs. Beer Money

Jak dla mnie ta walka była bardzo fajna dużo się działo no i panowie dość się napracowali tworząc fajne kombinacje. Szkoda tylko że jeden team trochę się napracował i nagle zniknął, a British Invasion chociaż dostawali dość potężne lanie nagle się ocknęli i obronili pasy. Ale była to ciekawa walka i jak najbardziej na (+).

Six Sides Of Steel: Tara vs. Awesome Kong

Ta walka, jak najbardziej na (+). Panie dość konkretnie się poobijały no i było trochę akcji. Chyba pierwsza walka pań która kiedykolwiek mnie zmotywowała do tego, żeby ja obejrzeć w całości. A swoją drogą skok z tej klatki troche mnie zaskoczył :)

Team 3D & Rhino vs. Matt Morgan, Hernandez & D'Angelo Dinero

Ten pojedynek też na duży plus zasługuje. Moją uwagę zwróciło to w jak doskonały sposób Pope komunikował się z publicznością, bardzo fajnie to zrobili. I faktycznie obijanie go w ringu przez pare minut było nieciekawe. A co do zakończenia to coś od początku walki sądziłem że Rhino zakończy tą walkę swoim świetnym spearem i tak też było. Walka napewno warta poświęconego na nią czasu.

No DQ Falls Count Anywhere Match Bobby Lashley vs. Scott Steiner

Tą walkę akurat zobaczyłem tylko w kawałkach, gdyż chyba wiadome było co się będzie działo. Walenie się czym i jak popadnie. Chociaż muszę przyznać, że zabawa rekwizytami na tej nie wiem ja to nazwać hali za ringiem i publicznością była naprawdę godna podziwu.

Pojedynek naprawdę dobry. Dawno nie oglądałem tego typu walki mam na myśli tak technicznej. Było emocjonująco, wrestlerzy sporo wytrzymali i było na co popatrzeć. Chociaż w trakcie walki jak zakładali sobie te dźwignie i podnosili te łapy, że niby już klepią to zastanawiałem sie czy ta walka na pewno skończy się submissionem. Końcówka jak i cała walka świetna, widać jak publiczność wciągnęła się w tą walkę. Trzeba obejrzeć!

TNA Championship Match

AJ Styles © vs. Samoa Joe vs. Daniels

No i nareszcie ME. Liczyłem od początku na jakąś bardzo dobrą walkę ale tak mniej więcej do połowy jakoś nic mnie nie porwało. Dopiero później jakaś ciekawsza akcja się zaczęła. Moim zdaniem AJ powinien wygrywać bardziej zdecydowanie jako tak dobry zawodnik i mistrz świata a tutaj było przez 3/4 walki tak, że 2 jego ciosy i jest obijany. Trochę mi mało lotów i w sumie zakończenie walki też nie wiem czy takie świetne. Raczej mi się nie spodobał ten ME i liczyłem na coś więcej. A co do tego co wyżej pisaliście o doborze zawodników, może i to dlatego ale ja jak mówiłem nie oglądam TNA i dopiero się w to wszystko wkręcam więc chyba nie mam co oceniać tego typu rzeczy.

Co do całego PPV raczej dobre choć liczyłem na coś więcej, a dwie walki które mnie najbardziej interesowały pas X Division oraz ME raczej mnie zawiodły, lecz pozostałe były całkiem emocjonujące. PPV na pewno gorsze od ostatniego ale jednak dobre.