Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Auschwitz to park rozrywki a hitler był renerem reprezentacj

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co dysleksji itp. - nie jest to żadna choroba tylko wymysł durnych psychologów, socjologów, pedagogów, którzy ogłupiają społeczeństwo. Jest to wynik głupich reform oświaty. W nauczaniu początkowym nie ma nacisku na ortografię i zaniedbania narastają. A durni rodzice we wszystko się wtrącają i za wszelką cenę chcą dzieciom ułatwić - a potem gościu podpisuje się "Bartłomjej". On nie musi tego umieć - ma opinię czy inny papierek. Po latach zaniedbań to jest "choroba" bo taki pacjent po prostu wzrokowo nie "czuje", że wali byki.

http://img25.imageshack.us/img25/116/niggapleaseq.jpg

... Zastanawiam się, czy to świetny troll, czy tylko głupie niedoinformowanie. Bo jeżeli to troll, to gratuluje - pierwsza klasa. Jeżeli to niedoinformowanie - to proponuje jednak trochę poczytać.

Salvadora Dahli'ego

http://img33.imageshack.us/img33/9316/dahuh.png

2097541974d29f370d001a.jpg

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

10

• Ceglak

7

• J-Ro

5

• Naseem Achmedov

5

Top użytkownicy w tym temacie

Co dysleksji itp. - nie jest to żadna choroba tylko wymysł durnych psychologów, socjologów, pedagogów, którzy ogłupiają społeczeństwo. Jest to wynik głupich reform oświaty. W nauczaniu początkowym nie ma nacisku na ortografię i zaniedbania narastają. A durni rodzice we wszystko się wtrącają i za wszelką cenę chcą dzieciom ułatwić - a potem gościu podpisuje się "Bartłomjej". On nie musi tego umieć - ma opinię czy inny papierek. Po latach zaniedbań to jest "choroba" bo taki pacjent po prostu wzrokowo nie "czuje", że wali byki.

Przeczytałem ten wpis, załamałem się, przeczytałem kolejny raz i ponownie się załamałem. Rozumiem, że powyższy akapit jest jakąś formą żartu, w dodatku ten żart jest średnio zabawny. Pomijając post J-Ro, w tym miejscu wypadałoby Tobie przybliżyć kilka faktów, bo nie podejrzewam Cię o tak zaawansowaną formę intelektu jak zdolność władania językiem angielskim.

Pierwszym okresem kiedy mógł pojawić się problem dysleksji były czasy starożytne, gdy jednostki ludzki zaczęły posługiwać się pismem w komunikacji między sobą. Idąc tym tropem, najpierw zaobserwowano zjawisko utraty opanowanej w czasie wcześniejszym zdolności czytania i pisania, te umiejętności najczęściej współistniały u jednostek uznawanych za dorosłe z jednoczesną utratą mowy czyli afazją. W kolejnych etapach egzystencji ludzkiej rozgraniczono także zjawisko utraty zdolności czytania czyli aleksja bądź dysleksja nabyta, a także utraty zdolności pisania będących efektem uszkodzenia mózgu u osób dorosłych, które już umiały czytać i pisać, do odkrycia podobnych objawów u dzieci, lecz występujących od początku nauki czytania i pisania. Ogólnie przyjęta jest jedna data gdy pojawił się pierwszy opis nabytej aleksji. Dokładniej pisząc mała wiedza na ten temat znajduje się w pismach Valeriusa Maximusa i Plinusza w I wieku naszej ery. Obaj, za przykład wiodący uznali osobę wykształconego Ateńczyka, który na skutek urazu głowy stracił tak zwaną „pamięć liter”. Przez wiele wieków temat był pomijany, aż nadszedł koniec XIX wieku, gdy ukazały się prace na temat specyficznych trudności w czytaniu. Dalsze informacje zostawił Tobie J-Ro w formie linku.

Nie napisałem tego aby kogoś szykanować bądź obrażać, ale nazywanie problemu w sposób, który Ty uznałeś za stosowny jest dość „dziwny” choć równie dobrze mogę napisać, że wywodzi się on z głębokiej niewiedzy.

Dodam jeszcze od siebie, że przeczytałem szereg książek o malarstwie, lecz nigdzie nie było podane nazwisko wyżej wymienionego artysty przez nieme „h”.

Czasem lepiej wypowiadać się gdy człowiek ma jakieś pojęcie na dany temat, niż robić z siebie pośmiewisko. :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Finał pierwszego akapitu.

http://img141.imageshack.us/img141/9900/jerichoburn1uu1.gif

• Urządzenie:  Windows

Co dysleksji itp. - nie jest to żadna choroba tylko wymysł durnych psychologów, socjologów, pedagogów, którzy ogłupiają społeczeństwo. Jest to wynik głupich reform oświaty. W nauczaniu początkowym nie ma nacisku na ortografię i zaniedbania narastają.

Dysleksja jest wymysłem a taka ortografia i gramatyka to oczywiście odwieczne prawo natury, które człowiek posiada od chwili narodzin jak umiejętność wypróżnienia się, tak?

Był nim akurat PROFESOR HISTORII SZTUKI skądśtam. Tenże "Ekspert" nie wiedział kim z pochodzenia była żona Salvadora Dahli'ego i jak nazywa się ten: ~ znak. To jak nazwiesz takiego profesorka :?:

Skandal! Jak to możliwe, że Ekspert nie wie skąd pochodzą żony artystów, a większy skandal to nie wie jak nazywa się ten klawisz ~, wszyscy wiedzą, że imię jego to „klawisz, dzięki, któremu wpisywałeś kody w Quake II”. Czego taki profesor może nauczyć przyszłych przywódców tego narodu, chyba nie dojdę do siebie przez tydzień po tej wstrząsającej wiadomości.

you're going away with me alright... in a garbage bag..

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów - dopóki nie zobaczyłem Internetu.” Stanisław Lem

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Panowie, temat schodzi tylko na dysleksję, czyli przestaje mieć z dyskusją wiele wspólnego. Jeżeli chcecie o tym porozmawiać - a zakłada,, że dyskusja byłaby burzliwa - to załóżcie po prostu nowy temat ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

WRACAJĄC do tematu niewiedzy historycznej. W Wielkiej Brytanii i USA przeważnie wynika ona z systemu oświaty, ale tez z przekonania o własnej wyższości nad innymi narodami.

Sorry za offtop SixKiller, ale

I po co ten cały wykład o dys... Co mnie obchodzą wywody naukowe?? Czego się teraz nie potwierdza naukowo??

Spójrzcie jednak na polską rzeczywistość. Macie po dwadzieścia pare lat - czy jak chodziliście do podstawówki to było coś takiego... jak dysleksja czy ADHD?

Nie było, bo trenowano ortografie i nauczyciel nikomu nie przepuścił. Teraz jest to wykorzystywane nagminnie do ułatwiania sobie życia: w podstawówce w gimnazjum, na egzaminach. A co potem?

Niedługo ktoś wymyśli powiedzmy "dyshistorię". Jakiś naukowiec zrobi badanie i potwierdzi że jest coś takiego, jak wrodzona nieumiejętność zapamiętywania dat i kojarzenia Zdarzeń.

@brychu Może Ciebie to nie razi, ale mnie tak. Zastanówmy się, kto wchodzi w skład kadry profesorskiej przekazujacej wiedzę studentom. Bo moim zdaniem, tytuły są rozdawane zbyt pochopnie, osobom które wydadzą jakąś publikację i specjalizują się w jednej dziedzinie.

@J-ro Aleś sobie chłopie trudu zadał z tymi obrazkami... Dłaczego napisałem Dahliego? Ty masz wyjaśnienie od razu, że jestem durny. Moze jednak powinieneś to zbadac naukowo, przeszukać Wikipedie, jakieś książki itp. :evil: Może popełniłem literówkę, a może jestem dyslektykiem :shock:

@king of kings - owijasz w bawełnę, że nie chcesz obrazić, ale obrażasz. Nie lubię ludzi którzy leją wodę. Ze znajomością angielskiego trafiłes jak kula w płot... ale nieważne

No i odmawiacie komuś prawo do własnej opinii i od razu posadzacie o niewiedzę.

Oj chęć do pouczania w tym narodzie wielka... :evil:

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Panowie, temat schodzi tylko na dysleksję, czyli przestaje mieć z dyskusją wiele wspólnego. Jeżeli chcecie o tym porozmawiać - a zakłada,, że dyskusja byłaby burzliwa - to załóżcie po prostu nowy temat ;) .

Six, nie przesadzaj - dyskusja nadal trzyma się tematu niewiedzy. Uznałbym to tylko za naturalną ewolucję.

Naseem, trochę się zawiodłem, bo liczyłem na bardziej interesującą odpowiedź - a widzę, że po ciekawym pierwszym poście, skończyła ci się amunicja...

Co mnie obchodzą wywody naukowe?? Czego się teraz nie potwierdza naukowo??

... I na dodatek rzucasz frazesem, który tylko podkreśla jak bardzo cię przeceniłem. Wydawało mi się, że skoro masz taka opinię, to potrafisz ją poprzeć jakimkolwiek dowodem, a nie tylko: "Dysleksji nie ma, bo nie. Bleee!".

Spójrzcie jednak na polską rzeczywistość. Macie po dwadzieścia pare lat - czy jak chodziliście do podstawówki to było coś takiego... jak dysleksja czy ADHD?

Było - a że nie było o tym tak głośno, jak teraz, to inna sprawa. Doskonale pamiętam, że jedna z klasowych koleżanek miała opinię dziecięcego psychologa o tym, że ma dysleksję. A ADHD było jeszcze wtedy nazywane nadpobudliwością, co nie znaczy że nie było znane.

(...) trenowano ortografie i nauczyciel nikomu nie przepuścił. Teraz jest to wykorzystywane nagminnie do ułatwiania sobie życia: w podstawówce w gimnazjum, na egzaminach.

Zgadzam się z tym, że położony był duży nacisk na ortografię - tyle że nie wszyscy, którzy mieli z nią problemy byli nieukami (pomimo tego, że stara kadra nauczycielska wszystkich tak traktowała). Zgodzę się natomiast z tym, że jest to nagminnie wykorzystywane do ułatwiania sobie życia - ale to już problem tego kraju.

Niedługo ktoś wymyśli powiedzmy "dyshistorię". Jakiś naukowiec zrobi badanie i potwierdzi że jest coś takiego jak wrodzona nieumiejętność zapamiętywania dat i kojarzenia Zdarzeń.

Problem z zapamiętywaniem dat należy do cech dysleksji - czasem jednak warto poczytać, żeby przynajmniej mieć lepsze argumenty.

Dobrze J-ro. Ciekawe jak wytłumaczysz taką sytuację:

Znam gimnazjalistę, który podpada pod definicję dysleksji: robi błędy, gubi litery w wyrazach itp. Natomiast pisząc w języku angielskim nie popełnia błędów ortograficznych nie gubi liter itp. A więc czy można być dyslektykiem tylko po polsku?? Jeśli byłaby to "choroba' to moim zdaniem to samo byłoby po angielsku. Ma gościu opinię psychologiczną...

Ja go znam troche dłużej i wiem że nad ortografią polską w podstawówce nikt z nim nie pracował, ma opinię to, po co się męczyć? Natomiast uczy się angielskiego prywatnie pare lat i nauczyciel kładzie nacisk na ortografię tego języka i wytyka inne błędy.

ADHD-zaburzenia koncentracji, tak Panie Naukowcu?? To zrób mały eksperyment i poprzyj teorię praktyką. Włącz takiemu z ADHD grę komputerową a gwarantuję ci że będzie skupiał uwagę przez długie godziny. "Choroba" objawia się w szkole... :D

Nie wiem, może jestem zwolennikiem starej szkoły, bo teraz moim zdaniem zatracamy normalność.

A w ogóle to żeście się rzucili na mnie z tą dysleksją, jakbym holokaust i Zbrodnię Oświecimską negował... :evil:

DRINK UNTIL YOU SINK!

Ja go znam troche dłużej i wiem że nad ortografią polską w podstawówce nikt z nim nie pracował, ma opinię to, po co się męczyć? Natomiast uczy się angielskiego prywatnie pare lat i nauczyciel kładzie nacisk na ortografię tego języka i wytyka inne błędy.

Klasyczny model nauczania w szkole nie sprawdza się niestety w walce z tego typu chorobami - zdajesz sobie sprawę że nie ma szans na zajęcie się jednym przypadkiem, gdy klasa liczy około 30 dzieciaków, więc nie dziwię się że prywatny angielski wypada zupełnie inaczej.

Włącz takiemu z ADHD grę komputerową a gwarantuję ci że będzie skupiał uwagę przez długie godziny. "Choroba" objawia się w szkole...

Ponownie - nie sprawdza się klasyczny model nauczania. Co ciekawe, istnieją inne metody (jak chociażby Model Sudbury), które sobie z tym radzą. Co się tyczy gier - przez to że nie są monotonne, sprawdzają się świetnie jako jako narzędzie w neurotreningu (polecam też artykuł w "The Escapist").

J-Ro, sam napisales:

nie dziwię się że prywatny angielski wypada zupełnie inaczej

a wiec nie jest to choroba tylko kwestia pracy nad soba a nie leczenia. Bo przeciez dysleksja, dysto i dystamto to podobno choroby, a choroby z tego co wiem tylko sie leczy. I co, niedlugo wszyscy dyslektycy nie beda konczyc w poradnaich, tylko beda przyjmowac lek na ortografie, a pozniej na cos innego, a jak to nie poradzi to moze rehabilitacje beda mieli przepisana przez NFZ? Wiem tez ze przykladow w druga strone moze byc wiecej. Ale kwestia dysleksji to naprawde nic wiecej jak lenistwo i brak oczytania.

Przyklad z zycia wziety: w roznego rodzaju dyktandach ortograficznych swiecilem wiele sukcesow przez cala podstawowke, za gowniarza, czyli wtedy kiedy wiedze pochlania sie najlepiej, podobnie bylo w szkole sredniej. Pewnego dnia nasza polonistka wprowadzila pare lekcji o zasadach, czyli czemu cos pisze sie tak a nie inaczej. I potem sprawdzila to, mnie na zajeciach nie bylo wiec totalnie nie mialem pojecia i widzac jakis wyraz juz gotowo poprawnie napisany nie bylem w stanie napisac z jakiej wynika to zasady.... To najprosciej pokazuje ze bez "wiedzy" na ten temat, ale wylacznie z oczytania wiem czemu cos sie pisze poprawniej, albo jestem w stanie cos sobie w glowie ulozyc na ksztalt: jakby to lepiej wygladalo na przykladzie innego wyrazu.

A czego mozna sie spodziewac po dzieciakach, jak na gg pisza takie rzeczy ze polonistki by zawałów podostawaly czytajac to. Jak malolat ma chociazby pomyslec jak cos ma byc napisane, skoro jeden kolega pisal cos przez "h" a drugi "ch", a ksiazki nigdy w reku nie mial, no chyba ze do potrzymania.

Co do ADHD to kolejny myk na awersje do nauki. Przyklad z kompem i gra jest swietny. ADHD to po prostu niechec do skupienia sie na czyms na czym nie chcemy sie skupić!

A to ze 30 dzieciakow w grupie musi sie jakos uczyc- hej, taki system mamy i na inny nas nie stac, co nie znaczy ze skoro przez lata 90-te jakos to wygladalo, to nagle teraz w dobie komputeryzacji kazdy moze miec wymowke i na wszystko znalezc chorobe!

To jak bycie hipochondrykiem. Czlowiek jak mu zalezy znajdzie u siebie kazda chorobe, albo ja tez sobie wmowi. A kazdy len wmowi sobie to co mu bardziej pasuje.

p.s.

nie wpisze sie poznizej bo i tak bedzie kasacja, wiec dopisze to tutaj:

J-Ro mam nadzieje ze ten obrazek ponizej nie pokazuje calej Twojej wiedzy na ten temat... Pokazales "klase"

Edytowane przez Ceglak
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

@J-ro i King of Kings

Widzicie chłopcy, nie tylko ja poddaję pod wątpliwość TEORIĘ o dys.... itp., a wy od razu chcecie człowieka poniżyć i zmieszać z błotem. Imponuje Mi wasze oczytanie i znajomość TEORII. Widać, że siedzicie w temacie skoro przytaczacie nie tylko definicje ale i fachowe artykuły. Tylko że, to nie jest wiedza powszechna, a dys... jest tylko TEORIĄ PSYCHOLOGICZNĄ. Więc następnym razem nie "onanizujcie" się w atakach na kogoś, tylko dla tego że ma inną opinię.

Jeśli na wszystko można mieć dys.... i papierek od psychologa to kogo nazwiecie głąbem? Nie dziwcie się potem że młodzi ludzie piszą bzdetne posty. Skoro nie trzeba znać ortografii, to nie trzeba też pisać z sensem. Dajcie sobie spokój z banami dla małolatów - przecież są CHORZY...

No i J-ro broń BOŻE zmieniać cały system dla jakiejś mniejszości. Jest już wystarczający bałagan w oświacie. Kolejne "reformy" tylko go pogłębiają. Skoro psychologowie są przekonani, że to choroba to niech zakładaja oddzielne klasy czy szkoły... :x Albo niech po prostu zajmą się ciężką pracą z takimi dziećmi, bo na razie to ich działania ograniczają się do kserowania opinii i wystawianiu ich każdemu kto sie zgłosi... :x

Chłopcy podajecie Wikipedie jako źródło naukowe (bo tak zrozumiałem Wasze wywody). Nie wiecie że na ŻADNYM uniwersytecie nie jest to wiarygodne źródło wiedzy. :roll:

Pozdrawiam

DRINK UNTIL YOU SINK!

(...)
(...)

http://img694.imageshack.us/img694/2955/picardfacepalm.jpg

kolejny post na temat dyslekcji lub innego wywodu nie na temat bedzie skasowany :roll:

Cały temat trzyma się mocno niewiedzy, więc się nie rozpędzaj tak z kasowaniem postów. Poza tym czasami dyskusja naturalnie schodzi na inny tor.

Edytowane przez J-Ro

kolejny post na temat dyslekcji lub innego wywodu nie na temat bedzie skasowany :roll:

Sporo osób w wieku 9-15lat, ma bardzo niska wiedze historyczną, to wiek gdzie się kładzie laske na szkołe i jest zabawa.

Owszem 15lat no to podstawową wiedze każdy powinien mieć, ale jest jak jest. Ja spotykałem ludzi w wieku lat 40-stu którzy nie wiedzieli na czym polegał system komunistyczny czy faszystowski, albo pochodzenie Hitlera czy Stalina (wielu z nich na to pytanie odpowiadało niemiec i rosjanin).

Tu człowiek dostaje większego szoku, więc że 15latek jest tępy to mnie nie szokuje.

Co do solidarności, co z tego że było to tyle ludzi??? W dużym stopniu ten ruch pomógł aparatowi panstwowemu bez konsekwencji przejść do systemu wolnorynkowego, jeszcze obsadzić młoda kadre na stanowiskach. Okrągły stół :po jednej stronie aparat władzy po drugiej ich przedstawiciele w solidarności :wink: Niestety edukacja jest jaka jest i kłamstwo powielane tysiąc razy jest uznawane za prawde historyczną, dobre dla mas żeby było wzniosle ze "ktoś" obalił system a nie sami rządzący tym systemem.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Lubię to
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 045 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      Zgadzam się z Tobą. Wolę nieco za krótki pobyt w NXT niż kiszenie się tam. Impet Perez w głównym rosterze i tak już nieco wyhamował. Była ostatnia wyeliminowaną w RR, weszła do EC, a potem cisza, ucięty feud z Bayley i jobbowanie w NXT. Teraz jakoś to odbudowują. Lepsze to niż walki o North American Title.
    • Giero
      Dawka najważniejszych informacji z najnowszego odcinka NXT. Skrót NXT Za tydzień zapowiedziano: – koncert Joe Hendry’ego i występ rapowy Tricka Williamsa – Shawn Spears vs. Josh Briggs – OTM vs. Kale Dixon & Uriah Connors – #1 Contender’s for NXT North American Championship: Sean Legacy vs. Je’Von Evans vs. Ashante Thee Adonis – Kelani Jordan vs. Zaria Aktualna karta Battleground 2025, które już 25 maja: Tony D’Angelo vs. Stacks NXT Women’s Championship Stephanie Vaquer vs. Jordynne Grace TNA World Championship Joe Hendry vs. Trick Williams NXT Championship Oba Femi vs. Myles Borne
    • Jeffrey Nero
      No właśnie tak sobie czytam na zagranicznych stronach, że ludzie są średnio zadowoleni jak są one prezentowane bo większość walk mimo, że z gwiazdami, ale udupiają. Ja bardzo na nie liczę w głównym rosterze. Nie wiem jak wy, ale ja osobiście wolę jak ktoś awansuje do głównego rosteru a nie tak sami nie wiedzą czy już je awansować czy potrzymać jeszcze w NXT. Walizka jak dla mnie w tym orku dla Perez.
    • MattDevitto
      Ale to były czasy Tamten Orton był takim kocurem, że aż będę musiał to łyknąć w całości w wolnej chwili...
    • Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
  • Dodaj nową pozycję...