Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania21 - moje opinie na temat walk

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

witam

wlasnie obejzalem, wrestlemania numer 21 i hmmm mieszane uczucia, ale po kolei :)

Na poczatku mamy jakas pies chwalaca usa, blablabla, przewijamy:) potem urywki ze spotow, reklamowka z Austinem jako Gladiator iiiii sie zaczyna :).

walk nie bede szczegolow omawial bo pewnie kazdy z was je obejzy (sorki jak zle napisalem nazwy ciosow/chwytow/rzutow :) )

1. Guerrero - Mysterio

walka nawet spoko, ale poraz n=ty wygrywa Mysterio :/ Rey musi byc bardzo dobrym kumplem Eddiego, jak ten mu sie tak daje:) Szkoda mi Guerrero, rok temu trzymal pas WWE championa, a teraz przegrywa w rozpoczynajacej WM walce.JBL & Orlando spotykaja Triple H i Flaira i pieprza glupoty o tym jacy sa dobzi

2. Jericho - Benoit - Edge - Kane - Benjamin - Christian

Uwielbiam ladder matche, wiec na te walke czekalem chyba najbardziej. Ogladam, ogladam micha mi sie cieszy, ze sie powoli rozkreca ta walka, jest kilka sytuacji. Benoit z Kanem walcza na drabinie, Benoit nawala maszyne glowkami, Kane spada, podbiega Edge, napierdala krzeslem Benoita (ja zadowolony, ze juz sie ladnie rozkrecila wala) wchodzi na drabine i sciaga waliske ! no kurwa sie zwawiodlem, dopiero sie rozkrecilo a tu juz koniec :/ trwalo niecale 20 min. Jak na WM to sie zawiodlem baaaaaaardzo.

3. Eugene wlazi na ring, gada glupoty, wlaza Araby, pieprza glupoty i atakuja Eugena, wbiega Hogan, rozwala arabow (nic nie mowi, nie robi leg dropa) Goooowno!

4. Orton - Undertaker

Legendarny Undertaker dalej nie pokonany na WM i bardzo dobrze. Takerek dawal rade :) Do walki wieszal sie ojciec Ortona. Takerek wstal po rko (chcial zrobic chockslama, ale Randy skontrowal na RKO), pozniej Orton chce wykonac tombstona, ale Dead Man kontruje i wykonuje go na Randym i jeee Undertakerek niepokonany na Wm :) Ogolnie nie bylo zle :)

aha Taker chcial wykonac last ride i nie wiem czy bylo to zamierzone, ale mu nie wyszlo :D obejzycie to zobaczycie o co mi chodzilo :)

5. Teraz "walka" dup to przewijamy, wygrala Trish

6. Angle - HBK

Lubie Kurta, jest jednym z najlepszych czy nawet najlepszy wrestlerem w WWE :) Za HBK nie przepadam i uwazam, ze zwyciestwo sie nalezy Kurtowi. I nie mylilem sie :) bazle sie ze HBK jeden z ulubiencow vince wygra te walke, ale uffff wwe zrobilo dobrze :) Angle wygrywa po angle locku ktorego trzymal w cholere czasu, ze 4 min (co mnie wkurzylo, bo pokazuje to ze HBK to mega twardziel, bez przesady). Trzymal rozne warianty, ze tak to nazwe angle locka :) Podobalo mi sie, jak na razie najlepsza walka na wm21.

7. Segment z Piperem i Austinem

gadaja glupoty, wchodzi carlito cool, Piper zabiera mu jablko, i pluje w Carlita :) potem Stunner :) leca hektolitry browcow (btw. kiedys tak sie napije browca jak to robi Austin) a na koniec stunner na Piperze :) ten fragment pokazuje czego brakuje WWE, brakuje jej AUSTINA (mam nadzieje, ze sie jeszcze pojawi w wwe). Brakuje takiej gwiazdy jak on czy Rock. Jednynie z obecnych to Undertaker sie moze z nimi rownac (nawet przewyzszac), ale ma juz swoje lata :( a Austin jeszce by pociagnol ten biznes :) Fajnie zobaczyc znow Austina :)

8. Sumo

Akebono (wielki mistrz sumo, obecnie niestety probuje, ze slabymi skutkami sil w k-1 ) z Big Showem hehe komedia, przepychanie wygrywa Akebono, ogolnie po cholere to zrobili to nie wiem. Giant smiesnie wygladal w mawashi (czy jak ten pas sie nazywa).

9. JBL - Cena

No i duuupa blada, Cena zdobywa tytul. NIe podobalo mi sie, nudy i koncowka taka zwyczajna :/ JBL nawet nie wstal po finisherze, takie walki to mozna na zwyklych ppv dawac czy na raw/smackdown. Laczcie raw i smackdown to nie bedzie takich gniotow o mistrzostwo.

10. Batista - Triple H

PO zanudzaniu w ostatniej walce nadchodzi main event :) na zywko zagral Motorhead i wychodzi Triple H, potem Batista i sie zaczyna :) Bija sie , rzucaja, spoko, jakos to idzie. triple H sie zakrwawil hehe :) Flair w miedzy czasie dostaje spoinebustera (czy jak to sie pisze :)) Podobala mi sie koncowka Hunter probuje wykonac pedigre, ale Batista sie nie daje, podnosi HHH i jednie nim o ziemie :) a potem juz powerbomb i 1,2,3 Batista wygrywa World Title !!:) Bestia patrzac sie na zakrwawionego Huntera drze ryja i triumfuje :D i barrrrdzo dobrze :) teraz tylko by potrzymal ten tytul dluzej niz Orotn :)

Batista jako taki zwierz, to jest mistrz a nie kurde taki Cena :)

Ogulnie rozczarowanie,gorsza niz rok temu, spodziewalem sie czegos lepszego. Najlepsza walka to Angle z HBK, ladder metch, choc dobry to i tak nie dorasta do piet temu co pokazuja w NWA-TNA Danniels, Styles i reszta gromadki z X-Division.

Widzielismy juz duzo lepsze ladder matche w WWE. Dobrze, ze choc Batista wygral.

no to na koniec plus/minus

+ Batista wygrywa CZYSTO!! (musi sie dobrze kumplowac z Triple H, bo nie wierze by Hunter sie zmienil)

+ Orton nie przerywa pasma zwyciestw na WM Undertakera

+ walka Angle - HBK, wygrana przez tego pierwszego (co jest kolejnym plusem)

+ AUSTIN !!

- to co robia z Guerrero

- rozczarowanie ladder matchem

- sumo (taka zapchaj dziura)

- JBL-Cena, to maja byc mistrzowie :/

- gadka szmatka Eugena i araba (co to wrestlemania czy raw ?)

- Hogan bez leg-dropa i nawet slowa nie powiedzial

- women title, one nadaja sie do jednego ;-)

I to by bylo na tyle, prosze niech dyskusje o wm21 odbywaly sie w tym poscie :) (po co tworzyc kolejny? )

...
  • Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Romo

6

• Hartfan

4

• Lukki

2

• Robak

2

Top użytkownicy w tym temacie

Nie chcę mi się pisać, więc się streszczę:

Ja mam podobne zdanie do Roma Shawn Michaels vs Kurt Angle wg. mnie najlepsza walka tej WM. Najgorsza walka a wręcz komercha to ta walka Sumo pomiędzy Big Showem a Akebono. Ladder Match był nawet dobry ale na takie walki potrzeba minumum 30 minut a jak dobrze pamiętam to ta trwała 18 min. a zaczęłą się rozkręcać i nagle się skończyła. Rey Misterio vs Eddie Guerrero to była nawet dobra walka bo walczyło dwóch highflyierów i walka była dynamiczna, oraz zwycięstwo Reya :P . Segment z Stone Coldem był spoko. Main Event wypadł lepiej niż myślałem bo spodziewałem się wolnej walki a nie była aż tak zła, kilka interwencji Flaira. Fajna była ta akcja po której HHH zaczął krwawić. JBL vs Cena walka normalna taka jak moża się było spodziewać czyli " I can see me" i FU, monotonia. Walki kobiet są nudne i nie ciekawe więc się nie wypowiadam. Legen vs Legend Killer walka niezła jak na wiek Takera, zwroty akcji, ojciec Randyego thomstone i walka jako tako się mogła podobać. Na Hogana nie będę tracił czasu :P

20003137424285fb9541ec1.jpg

No tez jestem swiezo po WM. Zaczynając od poczatku, to jestem zirytowany tym, ze WWE po raz kolejny czci swoich zolnierzy, uwazajac ze to jest teraz najwazniejsze, ale ok. A teraz odnosnie walk:

1) Rey - Eddie

Przez moment myslalem przed walka, ze mecz bedzie stal na poziomie tego z Haloween havoc z przed laty. Wiem, ze chlopaki sie starzeja, ale wypadlo to calkiem fajnie. Wkurzalo mnie bardzo to, ze Rey w kazdym momencie walki poprawial maske.

2) MITB Ladder Match

Bardzo widowiskowa walka. Mysle, ze dobrze dobrana jej obsada. Swietnie zaprezentowal sie Benoit. Bede czesto do tej walki wracal.

3) Orton - Taker

No chcialem, zeby Undertaker wygral i tak sie stalo. Tyle lat sie dorabial tego rekordu i dobrze, ze Orton tego nie zniweczyl. Mecz bardzo przyzwoity. Dwie postaci, walczacy roznymi stylami swietnie razem "trybili". Kiedys mowiono, ze Taker jest drugim po Triple H gosciem, ktory miesza na zapleczu. Ciekawe czy wplywal na kogos przy ustalaniu tego matchu.

4) Trish - Hemme

Pominalem ta walke :-)

5) Big Show - Akebono

Walki sumo nigdy nie trwaja dlugo. Widac bylo wyraznie, ze pojedynek zaaranzowany. Niech tam bedzie.

6) Kurt Angle - HBK

Kurt - jak zwykle swietny wystep. HBK dla mnie byl zbyt dramatyczny. jesli chodzi o przebieg walki, to podobala mi sie.

7) JBL - Cena

Dawno nie widzialem tak bezplciowego i sennego maineventu :-( Koncowka walki pokazala, ze Cena pokonal JBL'a bardzo zdecydowanie, co nie pasowalo do tego ze JBL byl mistrzem 10 miesiecy ani do tego ze Cena zdobyl ten tytul po raz pierwszy. JBL wypald lepiej w tej walce niz J.C. Wielki zieeeeeeeefff.

8) Triple H - Batista

Batista pokazal (nie pierwszy raz), ze sily ma na 10 minut walki, a potem ciezko dyszy. Malo, bardzo malo ciekawych akcji, reversali itp. W ringu byl tylko jeden "general" i wiecie o kim mysle. Batista wygral...i co dalej? Nareszcie Hebner nie sedziowal finalu WM.

9) Hogan

Hehe. ja sie zawsze ciesze jak go widze, nic nie poradze. Brzuch mu urosl, ledwo sie w tighty wcisnal. Pod publike wszystko, jak zawsze.

10) Piper's Pit

No Carlita napewno sie tam nie spodziewalem, ale fajnie sie wkomponowal w towarzystwo. HotRod to zyjaca legenda, Austin zreszta tez chyba. Milo bylo ogladac.

No to byloby na tyle. Ale nie daje mi spokoju fakt, ze nie odbyl sie "oczekiwany" przez wszystkich mecz: Chavo - London :D

Gala ta nie byla podobna do poprzednich WM. Nie widzialem Vinca, Bischoffa ani Longa.

Jesli chodzi o zapasnikow to zabraklo Bookera T :-(

A to co byc moze i Was tez przerazilo, to fakt ze odbyly sie tylko 3 walki o tytul (w tym kobity). Co sie stalo z tag teamami, IC i US czy chocby Cruiser. Nie bylo na to czasu, aby to przygotowac?

Pozdro

jeszcze dodam, ze ogladajac te gale nie mialem odczucia, ze to jest wrestelemania, taWRESTLEMANIA najwieksze ppv WWE w roku. Poprostu kolejna gala.

Tag teamy juz wogule sa zlewane na maksa :/ kiedys to bylo, yhhh TLC o pasy tag team, to byly czasy, to byla wrestlemania, a nie....

...

Hmmm to ma byc raport gali ? Bo jesli to ma byc raport to cos tu mi nie pasi... W raportach zawierasz kto z kim walczy, przebieg walki,wynik, segmenty z poza ringu itd... A ty tu nawalasz tekstami ni z gruchy niz pietruchy... Jesli chcesz juz pisac swoje opinie to wpisz to w topicu... Wrestlemania XXI - moje spojrzenie na gale,czy cos takiego...
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

• Urządzenie:  Android

Gala jak na WWE dobra ale jesli patrzec na to przez pryzman WM to srednia.

Ogolnie jednym slowem moglo byc gorzej :P

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Hartfan jak cos Tobie nie pasuje to przeniesc do dyskusji i napisz swoj
...

Romo: nie badz za madry... Napisalem Ci co zawierasz w raporcie gali. Nie kazdego interesuja twoje opinie na temat gali Jasne ? Tak wiec zmieniam topic tego posta...

nie kłóćta sie chopy !! :)

Wm'ka ... ehhh ta Wm'ka... no nie podobała mi się.. a skoro już taki a nie inny Topic mamy... to teraz mogę to napisać...

HBK vs Angle - chyba najlepsza walka ze wszystkich.. jesli nie najlepsza...

Gala wg mnie wypadła koszmarnie...

zupełnie jakby to było jakieś inne PPV...

nie wiem czemu ale kojarzy mi się z No Way Out - żadne mi się nie podobało... z dotychczasowych.. i dorzucam teraz do nich WM 21...

szkoda.. szkoda...

kwestia gustu - wiadomo... ale kiepsko wypadła..

c.d.n.

Hartfan: a zmieniaj, mozesz i nawet przeniesc/wykasowac, mam to w dupie
...

Dla mnie to nawet sie nie chce za bardzo rozpisywac,cakiekiem podobnie strawiłem tę WM jak Romo ,mówiąc krótko kicha,a jesli chodzi o sumo match to juz był cyrk jak nic ,to poprostu było załosne ehhh

576009130413fce83f1b12.jpg

Romo: Po pierwsze... Nie pisze tego by Cie odpierdalac czy przyczepiac sie tylko po to bys wzial to sobie do serca... Zobacz jak pisze / pisal raporty powiedzmy Sixter...

Po drugie... Naucz sie odpowiadac kulturalnie... Odzywka w stylu mam to w dupie do Admina czy nawet zwyklego usera tego forum to nie najmadrzejszy pomysl...

ok, ok, to juz nie pisze "raportow" bo inaczej nie umie
...

Ogłądałem, zwymiotowałem i wyrzuciłem - jednym słowem "WWE NIE TRAWIĘ!"
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Romo: nie zabraniam Ci pisac... Jest ok. Piszesz po prostu na goraco swoje wrazenia z tego co ogladasz. Nikt Ci tego nie zabrania. Po prostu napisalem Ci, zebys tylko w temacie postu wpisywal nazwe gali ktora opisujesz a obok info ze ten post zawiera twoje opinie na temat tej gali i tylko tyle.