Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Archiwum 2007 - UFC

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gala jest zapowiedziana na 25.08.2007r.

Potwierdzone pojedynki:

Walka o mistrzostwo UFC w wadze ciężkiej: Randy Couture © vs. Gabriel Gonzaga

Josh Koscheck vs. Georges St-Pierre

Kurt Pellegrino vs. Joe Stevenson

Patrick Cote vs. Kendall Grove

Ponadto maja pojawić się m.in.: "Mach" Sakurai, Diego Sanchez, Tim Sylvia, "Babalu" Sorbal.

[ Dodano: 2007-07-21, 15:31 ]

oficjalnie potwierdzono kolejne pojedynki:

Roger Huerta vs. Alberto Crane

Renato Sobral vs. David Heath

Frank Mir vs. Antoni Hardonk

Clay Guida vs. Marcus Aurelio

[ Dodano: 2007-08-19, 15:53 ]

Pozostał już niecały tydzień. Karta prezentuje się następująco:

Heavyweight Championship Bout:

Randy Couture © vs. Gabriel Gonzaga

Heavyweight Bout:

Frank Mir vs. Antoni Hardonk

Leight Heavyweight Bout:

Renato Sobral vs. David Heath

Middleweight Bouts:

Patrick Cote vs. Kendall Grove

Ryan Jensen vs. Travis Lutter

Welterweight Bout:

Josh Koscheck vs. Georges St-Pierre

Lightweight Bouts:

Roger Huerta vs. Alberto Crane

Kurt Pellegrino vs. Joe Stevenson

Clay Guida vs. Marcus Aurelio

Zachęcam do dyskusji. Typy mile widziane :)

[ Dodano: 2007-08-26, 18:43 ]

Nie ma zbyt dużej aktywności (właściwie jest zerowa) w tematach typu "oficjalna dyskusja", dlatego wszystkie news'y dotyczące UFC proponuję umieszczać w tym temacie a w przypadku innych organizacji w topicu MMA.

Rozpiski na najbliższe gale UFC prezentują się następująco:

2007.09.08 UFC75 - CHAMPION VS. CHAMPION

O2 Arena (Londyn, Wielka Brytania)

Light Heavyweight Title Unification Bout:

Quinton Jackson (UFC c) vs. Dan Henderson (PrideFC c)

Heavyweight Bout:

Mirko Filipovic vs. Cheick Kongo

Light Heavyweight Bouts:

Matt Hamill vs. Michael Bisping

Houston Alexander vs. Alessio Sakara

Tomasz Drwal vs. Thiago Silva

Welterweight Bouts:

Marcus Davis vs. Paul Taylor

Anthony Torres vs. Jess Liaudin

Lightweight Bouts:

Gleison Tibau vs. Terry Etim

Naoyuki Kotani vs. Dennis Siver

2007.09.19 UFC Fight Night: Kenny Florian vs Din Thomas

Middleweight Bouts:

Mike Swick vs. Jonathan Goulet

Chris Leben vs. Terry Martin

Pete Sell vs. Nate Quarry

Welterweight Bouts:

Edilberto Crocota vs. Luke Cummo

Kuniyoshi Hironaka vs. Thiago Alves

Lightweight Bouts:

Kenny Florian vs. Din Thomas

Junior Assuncao vs. Nathan Diaz

Joe Veres vs. Gray Maynard

Leonard Garcia vs. Cole Miller

UFC76 będzie nosić nazwę Knockout i odbędzie się 22go września. Potwierdzone pojedynki:

Chuck Liddell vs. Keith Jardine

Mauricio Rua vs. Forrest Griffin

Thiago Tavares vs. Tyson Griffin

Kazuhiro Nakamura vs. Lyoto Machida

Jon Fitch vs. Diego Sanchez

Wilson Gouveia vs. Jason Lambert

Michihiro Omigawa vs. Matt Wiman

...a więc zapowiada się bardzo ciekawie.

Natomiast 20go października ma się odbyć UFC77 - Hostile Territory. Póki co potwierdzono dwa starcia: Richa Franklina z Andersonem Silvą (walka rewanżowa o tytuł mistrza wagi średniej) oraz Tima Sylvii z Brandonem Verą.

[ Dodano: 2007-08-31, 18:10 ]

Brazylijczyk Renato Sorbal został zwolniony z UFC. Jest to kara za przetrzymanie duszenia w ostatnim pojedynku.

Przypomnijmy na gali UFC74 popularny Babalu pokonał przez duszenie "anakondą" David'a Heath'a, ale, mimo poddania się przeciwnika i interwencji sędziego, nie przerwał uścisku do momentu omdlenia przeciwnika.

IMO decyzja przesadzona (karą miała być utrata części lub całości zapłaty za walkę). Szkoda, po dwóch ciężkich KO udało mu się podbudować. Całkowicie zdominował przeciwnika i chyba zbytnio się "napompował".

[ Dodano: 2007-09-22, 19:45 ]

rezultaty:

UFC Fight Night 11

Dustin Hazelett vs. Jonathan Goulet

Hazelett przez poddanie (armbar), rd1 (1:14)

Kuniyoshi Hironaka vs. Thiago Alves

Alves przez poddanie (po low kick'ach), rd1 (4:04)

Joe Veres vs. Gray Maynard

Maynard przez KO, rd1 (0:09)

Leonard Garcia vs. Cole Miller

Miller przez decyzję (3-0)

Edilberto Crocota vs. Luke Cummo

Cummo przez TKO, rd1 (1:45)

Pete Sell vs. Nate Quarry

Quarry przez KO, rd3 (0:44)

Junior Assuncao vs. Nathan Diaz

Diaz przez poddanie (gilotyna), rd1 (4:10)

Chris Leben vs. Terry Martin

Leben przez KO, rd3 (3:56)

Kenny Florian vs. Din Thomas

Florian przez poddanie (RNC), rd1 (4:31)

Już dziś odbędzie się kolejna gala PPV, na której zadebiutują znani z występów w Pride "Shogun" Rua oraz (mój ulubieniec :) ) Kazuhiro Nakamura. Rozpiska:

2007.09.22 UFC 76 - KNOCKOUT

Heavyweight Bout:

Scott Junk vs. Christian Wellisch

Light Heavyweight Bouts:

Chuck Liddell vs. Keith Jardine

Mauricio Rua vs. Forrest Griffin

Kazuhiro Nakamura vs. Lyoto Machida

Welterweight Bouts:

Jon Fitch vs. Diego Sanchez

Anthony Johnson vs. Rich Clementi

Lightweight Bouts:

Thiago Tavares vs. Tyson Griffin

Diego Saraiva vs. Jeremy Stephens

Michihiro Omigawa vs. Matt Wiman

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-67990

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

26

• Scythe

22

• mnih

15

• Romo

14

Top użytkownicy w tym temacie

Clay Guida pokonał Marcusa Aurelio przez niejednogłośną decyzję

Thales Leites pokonał Ryana Jensen przez poddanie (armbar) w 1szej rundzie (3:47)

Frank Mir pokonał Antoniego Hardonka przez poddanie (kimura) w 1szej rundzie (1:17)

Renato Sobral pokonał Davida Heatha przez poddanie (anaconda choke) w 3ciej rundzie (3:30)

Patrick Cote pokonał Kendalla Grove przez TKO w 1szej rundzie (4:45)

Joe Stevenson pokonał Kurta Pellegrino przez jednogłośną decyzję

Roger Huerta pokonał Alberto Cranea przez TKO w 3ciej rundzie (1:50)

Georges St. Pierre pokonał Josha Koschecka przez jednogłośną decyzję

Mistrz UFC w wadze ciężkiej Randy Couture obronił tytuł pokonując Gabriela Gonzagaę przez TKO w 3ciej rundzie (1:37)

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71315

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Z tego co widać Couture still kicks ass :D Potwierdzają się tu sławetne słowa Hemingway'a, że - "Stary człowiek i może!" :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71363

brawo Couture :) im starszy tym lepszy, zdominował zupełnie Gonzagę. Coś pięknego :)
https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71534

Świetna postawa randy'ego z przyjemnością ogląda się jego walki .W wieku 44 lat wciąż jest w niesamowitej formie :) .Pytanie jest jedno jak długo bedzię walczył ??Jednak co to samej walki Couture pewno by wygrał jednak mogła by ona zupełnie inaczej wyglądać gdyby nie kontuzja Gonzagi.Jednak to mu bardzo przeszkadzało .

Także bardzo mi się podobała postwa GSP pokazał się z świetnej strony i pewno wróci na szczyt.I stanie się to już wkrótce ponieważ St.Pierre zmierzy się z zwycięzcą pojedynku Hughes vs Serra.

Podobała mi się także postawa Roger'a Huerta'y i jestem bardzo ciekawy jak potyczy się jego dalsza kariera w UFC .

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71730

Pytanie jest jedno jak długo bedzię walczył ??

Jestem prawie pewny, że powalczy do czasu, aż straci pas, bo powrócił z emerytury tylko po mistrzostwo, a wątpie, że będzie miał ochotę i siły w takim wieku, żeby po jego stracie znowu wspinać się po drabince contender'ów :)

Jednak co to samej walki Couture pewno by wygrał jednak mogła by ona zupełnie inaczej wyglądać gdyby nie kontuzja Gonzagi

Prawda. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co zrobił Randy, ale był moment, w którym Gonzaga trafił Natural'a i Couture dosyć poważnie zachwiał się na nogach. Dzięki kontuzji Gabriel'a poszło z górki.

Także bardzo mi się podobała postwa GSP pokazał się z świetnej strony i pewno wróci na szczyt.I stanie się to już wkrótce ponieważ St.Pierre zmierzy się z zwycięzcą pojedynku Hughes vs Serra.

Najpiekniejsze w tym wszystkim były wypowiedzi Koscheck'a przed pojedynkiem, co to nie on w parterze, w obaleniach i jak to od 5 roku życia spędza czas na treningu zapasów, co nie daje kompletnie żadnych szans GSP w tej walce, a następnie miotający Josh'em na prawo i lewo GSP robiący z nim w parterze wszystko, co chciał. :) Klasyk :D

Chciałbym zobaczyć pojedynek Diego vs Koscheck II. Tym razem skończyłoby się na KO.

Co do powrotu GSP na szczyt, nie byłbym do końca taki pewny. Nie wiem, czy Serra poradzi sobie z Hughes'em, bo jeśli nie, to również Matt będzie miał coś do udowodnienia Rush'owi. Myślę, że pojedynek Hughes vs GSP III mógłby stać się prawdziwym klasykiem w tej dywizji wagowej, jak i w całym UFC.

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71818

Jednak co to samej walki Couture pewno by wygrał jednak mogła by ona zupełnie inaczej wyglądać gdyby nie kontuzja Gonzagi

Prawda. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co zrobił Randy, ale był moment, w którym Gonzaga trafił Natural'a i Couture dosyć poważnie zachwiał się na nogach. Dzięki kontuzji Gabriel'a poszło z górki.

Zbędne gdybanie. Napao nabawił się kontuzji po akcji Couture'a przed którą nie potrafił się obronić (to chyba było po slamie). Równie dobrze można powiedzieć, że Wanderlei nie przegrałby, gdyby nie został trafiony przez Hendersona (czy też Rampage nie pokonałby Lidella). To jest MMA :) W tym miejscu wypada dodać, że Randy złamał rękę blokując jedno z kopnięć Gonzagi. Dalej, Pellegrino już w pierwszej rundzie połamał szczękę Stevenson'owi, mimo to ten drugi wytrzymał kolejne dwie rundy i zwyciężył na punkty.

Randy wygrał bo był lepiej przygotowany. Od początku mocno agresywnie ruszył do przodu zaskakując Brazylijczyka.

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71829

Randy wygrał bo był lepiej przygotowany.

Może i był lepiej przygotowany, ale moim zdaniem jego defensywa w stójce kulała, a podczas niektórych wymian był według mnie zbyt nieostrożny. Jak widać, porażki z Liddell'em mało go nauczyły :)

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71838

Z tym, że o jego defensywie niezbyt wiele można było po tej walce powiedzieć, ponieważ Gonzaga był cholernie bierny (rzadko podejmował jakąkolwiek inicjatywę) i podszedł do Cauture'a ze zbyt wielkim respektem - chłopina spalił się w blokach a Natural zrobił co chciał.
https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71840

Randy wygrał bo był lepiej przygotowany.

Może i był lepiej przygotowany, ale moim zdaniem jego defensywa w stójce kulała, a podczas niektórych wymian był według mnie zbyt nieostrożny. Jak widać, porażki z Liddell'em mało go nauczyły :)

Mimo tej kulawej defensywy Randy wygrał przed czasem :)

Dla Gonzagi to była dopiero dziesiąta walka na zasadach mma. Za rok,dwa lata może być najlepszy, ale na dzień dzisiejszy nie dawałbym mu wielkich szans w starciach z Fedorem, Mino, Barnettem czy (mimo wszystko) Mirkiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-71878

Anthony Torres vs. Jess Liaudin

Liaudin przez TKO, rd1 (4:10)

Naoyuki Kotani vs. Dennis Siver

Siver przez KO, rd1 (2:04)

Tomasz Drwal vs. Thiago Silva

Silva przez TKO, rd2 (4:23)

Gleison Tibau vs. Terry Etim

Tibau jednogłośną decyzją

Houston Alexander vs. Alessio Sakara

Alexander przez TKO, rd1 (1:01)

Marcus Davis vs. Paul Taylor

Davis przez poddanie (armbar), rd1 (4:14)

Cheick Kongo vs. Mirko Filipovic

Kongo przez decyzje (3-0)

Matt Hamill vs. Michael Bisping

Bisping niejednogłośną decyzją

Light Heavyweight Title Unification Bout:

Dan Henderson (PrideFC c) vs. Quinton Jackson (UFC c)

Jackson jednogłośną decyzją

Podzielę się wrażeniami po kolejnym obejrzeniu gali :)

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-72336

He, he - zaskakująca sprawa z CroCop'em, chyba jednak oktagon nie jest dla niego...
https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-72376

• 2 tygodnie później...

UFC 76 - Knockout

2007.09.22, Honda Center (Kalifornia, U.S.A.)

Matt Wiman def. Michihiro Omigawa

decyzja (3-0)

Christian Wellisch def. Scott Junk

poddanie (heel hook - dźwignia na staw skokowy), rd1 (3:19)

Jeremy Stephens def. Diego Saraiva

decyzja (3-0)

Rich Clementi def. Anthony Johnson

poddanie (RNC), rd2 (3:05)

Tyson Griffin def. Thiago Tavares

decyzja (3-0)

Ryoto Machida def. Kazuhiro Nakamura

decyzja (3-0)

Jon Fitch def. Diego Sanchez

decyzja (2-1)

Forrest Griffin def. Mauricio Rua

poddanie (RNC), rd3 (4:45)

Keith Jardine def. Chuck Liddell

decyzja (2-1)

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-73177

No i po gali. Cóż mogę powiedziec :) Po pierwsze:

Forrest Griffin def. Mauricio Rua

poddanie (RNC), rd3 (4:45)

I tak oto Panowie, "wasz" Shogun "pozamiatał" w UFC :) Zdaję mi się, że to najgorsza walka Sho, jakąkolwiek widziałem w jego karierze. Wręcz FATALNA kondycja, momentami kompletnie nie nadążał za sporo wolniejszym od niego Griffin'em. Wielkie brawa dla Forrest'a. Chciał tej walki, włożył w nią kawał wielkiego serducha i pokazał, że potrafi pokonać fighter'a z Top3 LH Division.

Keith Jardine def. Chuck Liddell

decyzja (2-1)

Cóż można napisać. Temu panu proponuje 2 wyjścia:

a) zmiana lokum swoich treningów przed walkami z klubów nocnych z armią dziwek wokół niego na salę treningową z Octagon'em w środku.

b) emerytura.

Chuck już jakiś czas temu zasmakował życia supergwiazdy i poczuł się zbyt pewnie. Było to widać bardzo dokładnie przed walką z Rampage'm. Nie wiem, czy po walce z Jardine'm ktoś jeszcze ośmieli się napisać bzdurny tekst w stylu, że podczas walki z Jackson'em Liddell nawinął się na lucky punch. Trzeba sobie w końcu uświadomić, że Chuck jest stary, nie przykłada się do treningów i potrafi tylko świecić uśmiechem i swoim Xxxx na rękach przed kamerami :).

Szkoda Diego. Jest bardzo utalentowanym zawodnikiem, a znowu mu nie wyszło :/ Ale jest jeszcze bardzo młody, kariera przed nim. Żałuję tylko, że w najbliższym czasie nie zobaczę walki Sanchez vs Serra lub Hughes, ale żeby dostać title shot'a, trzeba walki wygrywac i to w niezłym stylu. Diego ma ostatnio pecha, tak jak swego czasu Leben.

Na koniec dodam tylko, że jestem pod ogromnym wrażeniem postawy Tyson'a Griffin'a. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie ten koleś otrzyma swojego shot'a, bo z walki na walkę zasługuje na niego bardziej. Niesamowita szybkość. Typ mający Black belt BJJ nie potrafił sobie z nim poradzić w parterze. Imponujące :)

Ps Zapraszam Silvę do Octagon'u. Znając życie, również "pozamiata" :D

Pozdro.

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-73219

Jestem swiezo po tej gali i musze przyznac ze 76 jest lepsza od 75. UFC ogladam na biezaco od niedawna(wczesniej ogladalem pojedyncze walki, gale na TVN Turbo) wczesniej przed "porwaniem" bylem fanem Pride.

Co do gali to pierwsze 3 walki byly szybkie i bardzo przyjemne dla oka. Walka Tyson Griffin vs Thiago Tavares kompletnie mnie rozjebala. Swietni, mlodzi zawodnicy stoczyli szybka i nawet rowna walke. Szkoda ze Brazylijczyk przegral, bo walczyl ambitnie. Zawidol mnie Nakamura, ktorego lubie z wystepow w Pride'zie. Main event byl wyrownany chociaz przewage mial Keith. Liddell pomimo ze razem z Fedorem i Rampege'm sa moja swieta 3 to powinien dac sobie urlop , popracowac nad forma. To nie ten sam on sprzed 2-3 lat(wiem ze nie nalezy do juniorow , ale to Iceman a to do czegos zobowiazuje). Przyznaje ze na UFC patrze jeszcze jako mark, ale jeszcze 4-5 gal i bedzie ok :D

https://forum.wrestling.pl/topic/17421-archiwum-2007-ufc/page/5/#findComment-73231

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...