Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Bound For Glory 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Do najważniejszej gali TNA w tym roku pozostało już tylko trochę ponad tydzień, a na forum jeszcze nie ma tematu o niej, co jest dziwne, gdyż tegoroczne zapowiada się co najmniej bardzo dobrze. Znamy już chyba całą kartę :

TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH

"The Icon" Sting vs. champion "The Phenomenal" AJ Styles

WRESTLING'S BEST VS. WRESTLING'S FUTURE

Main Event Mafia leader Kurt Angle vs. "The Blueprint" Matt Morgan

MMA VS. TNA: SUBMISSION MATCH

"The Boss" Bobby Lashley vs. Samoa Joe

MONSTER'S BALL: HARDCORE EXTREME

Mick Foley vs. "The Monster" Abyss

ULTIMATE X MATCH FOR AN X DIVISION TITLE SHOT

Suicide vs. D'Angelo Dinero vs. Daniels vs. Homicide

FULL METAL MAYHEM FOR THE TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Team 3D vs. Beer Money vs. British Invasion vs. champions Scott Steiner & Booker T

LEGENDS CHAMPIONSHIP MATCH

Hernandez vs. Eric Young vs. champion Kevin Nash

TNA KNOCKOUTS TAG TEAM CHAMPIONSHIP

The Beautiful People vs. Taylor Wilde & Sarita

Do tej karty dojdzie zapewne jeszcze walka o Knockouts Championship między ODB a Tarą i Kong.

Jak na razie liczę na najlepsze mainstreamowe PPV tego roku. Walka wieczoru może być ostatnią walką Stinga(choć chodzą słuchy, że może jeszcze przedłużyć kontrakt o pół roku), więc powinien dać z siebie wszystko, by pozostawić po sobie dobre wrażenie, z resztą ostatnio z jego formą nie jest tak źle, a z takim partnerem jak AJ nie powinno wyjść gorzej jak dobrze. Liczę na epicką walkę z wieloma near fallami i epicką końcówką i oczywiście zwycięstwo Stylesa. Jeśli chodzi o walkę Angle/Morgan- feud jest prowadzony dość długo, a Matt z każdym występem jest lepiej odbierany przez fanów, tu też walka powinna wyjść dobrze.

Co do trzeciej pozycji w karcie, czyli MMA vs TNA, do ostatniego impacta uważałem, że będzie to najgorsza walka na tej gali, lecz gdy feud między nimi rozpoczął się na dobre( odświeżony gimmick Joe! dużo lepszy niż te całe Nation of Violence) myślę, że ta walka może skraść show, jeśli TNA nie skopie bookingu i nie bezsensownie nie podłożą Samoa Bobbiemu, tylko zrobią wyrównaną walkę ze ( mam nadzieję) zwycięstwem TNA Orginalsa. Po Monster Ballu oczekuję najbardziej hardcorowej walki w mainstreamie ever. Feud na linii Abyss/Foley jest obecnie najciekawszym w TNA, a obaj potrafią przyjąć praktycznie wszystko. Dzięki stypulacji nie bedzie się zauważać słabej formy Micka i powinniśmy obejrzeć naprawdę mocarny hardcore match, po cichu liczę, że płonący stół z poprzedniej edycji zostanie dość mocno przyćmiony, przez finałowy tegoroczny bump :-) Ultimate X również nie powinno zawieść, szczególnie z taką obsadą. FMM również powinien wgnieść w fotel. Sama stypulacja ( odpowiednik TLC z WWE, jakby ktoś nie wiedział) jest jedną z ciekawszych w ogóle, w dodatku oprócz MEM wszyscy są w dobrej formie. Liczę na zwycięstwo BM, są najodpowiedniejszym teamem do posiadania pasów bo MEM zapewne w najbliższym czasie się rozpadnie, 3D są już wystarczająco utytułowani, a BI wg mnie nie są jeszcze gotowi do posiadania pasów.

Liczę, że to Eric Young zdobędzie pas Legend, MEM pewnie na BfG straci wszystkie pasy, a Youga ten pas by wypromował i gdyby był zdobyty po nieczystym pinie na SuperMexie jeszcze podgrzał by ich feud.

Ogółem uważam że czeka nas jedno z najlepszych PPV od TNA i kandydat do walki o galę roku, a jakie jest wasze zdanie?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Tupak

6

• k4rol-13

5

• -Raven-

3

• wilq_7

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Ultimate X również nie powinno zawieść, szczególnie z taką obsadą. FMM również powinien wgnieść w fotel. Sama stypulacja ( odpowiednik TLC z WWE, jakby ktoś nie wiedział)

Nie do końca z tym odpowiednikiem bym się zgodził... To taki jakby prawie Ladder match... niby trzeba coś ściągnąć znad ringu, ale nie za pomocą drabiny, tylko za pomocą lin od rusztowania i w ogóle z tego co wiem (i domyślam się ze sloganu "No limits, no ladders") nie wolno użyć drabiny do ściągnięcia "iksa"/pasa.

Gala zapowiada się ciekawie i w chyba każdym punkcie zgadzam się z Tobą, co do feudów/storyline'ów przed "TNA'owską Wrestlemanią", ale swoje szczegółowe przemyślenia przdstawie dopiero po obejrzeniu przyszłotygodniowego, trzygodzinnego Super iMPACT!, na którego przez ostatnie półtorej godziny (właśnie obejrzałem ostatni iMPACT!) zapraszali mnie Taz z Tenayem, czyli prawdopodobnie w następną sobotę, dzień przed BfG.

Źle mnie zrozumiałeś, nie porównywałem Ultiamte X do TLC, bo to calkiem co innego i chyba każdy wie co to, w końcu to koronna stypulacja made by TNA. Chodziło mi o FMM czyli Full Metal Mayhen -> to tna'wski odpowiednik TLC :)

Gala zapowiada się naprawde dobrze. Mam nadzieję, że Sting jednak przedłuży kontrakt, bo bez niego już nie będzie tak samo. Na MONSTER'S BALL będzie napewno się działo. Dziwi mnie, że dopiero teraz ten temat został założony. I coś mi się wydaje, że dużo się tu nie będzie działo, tak jak to było z ostatnią galą TNA.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

I coś mi się wydaje, że dużo się tu nie będzie działo, tak jak to było z ostatnią galą TNA.

I to jest dla mnie dziwne, że o galach WWE, które prezentuje poziom bliski zera spekuluje się jeszcze przed potwierdzeniem pierwszej walki, a o TNA, które po odsunięcia Jarreta od władzy prezentuje coraz lepszy produkt jest cicho. Jakiś czas temu na forum była nagonga na TNA za to, że nie promują młodych, że X-division jest olewane, że Tagi słabe, że storyliny nudne. Teraz to wszystko się poprawiło (promocja młodych-WE, Hernandez,Morgan, AJ Styles. Ciekawa sytuacja w tagach, aż 4 kręcą się kolo pasów), Poziom feudów też się poprawił wide Abyss/Foley czy Suicide/Dinero(feud niby z rzyci wyciągnięty, ale bardzo dobrze się rozwinął), czy choćby Lashley/Joe, między którymi aż kipi. X-Division też poprawiło swój status, a teraz wszystko wskazuje na to że MEM sie rozpadnie, Booker T i Stainer odejdą z fedu, czyli ich miejsce zajmą młodsi, lepsi. Jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić, to to że MCMG są olewani, ale mam nadzieję że po BfG rozpoczną feud z BM o pasy.

Zgadzam się z tym co napisał k4rol-13. TNA się bardzo poprawiło. Wypromowało młodych zawodników i polepszyli storyliny. A w WWE jest rozmowa prowadzona cały czas, ale nikt nie napisze, że są nudne niektóre feudy. Chociaż o pas WWE Championship walczą te same twarze chyba od początku tego roku. MEM się już ewidentnie rozpada i po BfG raczej się skońćzy dominacja MEM.

Nie da się ukryć, że TNA jest na lekkiej fali wznoszącej. Odstawienie na boczny tor Double J to był chyba dobry pomysł, a i Russo jakby miał lepszy okres. Nareszcie próbują wypromować młodsze pokolenie wrestlerów (wcale już przecież nie młode) i odstawić dziadków do lamusa. Szkoda tylko, że PPV są strasznie słabo bookowane i nie dziwię się, że niektórzy jadą za to TNA.

Tak odbiegając od tematu, to jak ktoś oglądał uważnie pierwszy Impact po No Surrender to mógł zobaczyć przykład interaktywnego bookingu w TNA :-) Podczas walki Joe vs. Daniels vs. Homicide ten ostatni znalazł się za ringiem i pomyślał sobie, że weźmie z widowni krzesełko. Poprosił osobę z pierwszego rzędu o nie i traf chciał, że w tym miejscu w pierwszym rzędzie siedział jedynie Vince Russo, który bardzo chętnie podał stojące obok niego krzesełko dla Homicide'a. W sumie to fajnie to wyglądało :grin:

8340093214bd433ee67ca9.jpg

Całkiem ciekawie zapowiada się karta na tą galę i jeśli znajdę trochę czasu ( niestety nagminnie mi go brakuje nawet na obejrzenie tygodniówek ) to z przyjemnością obejrzę galę . Kurde , pierwszy zdarza mi się , że nie wiem co się dzieje na tygodniówkach , nie znam storyline'ów , ale liczę na to , że panowie się wreszcie wzięli do porządnego bookingu ( bo ostatnio wyglądało to niezbyt fajnie ) . Zajebiście , że AJ wreszcie będzie miał szansę powalczenia o pas - jego obecność bardzo podniesie poziom walki , a jeśli Sting też wykrzesze coś z siebie ( w co nie wątpie ) , to czeka nas prawdziwa uczta dla oczu , walka obfitująca w piękne akcje , pełna dramaturgii i mam nadzieja kończąca się zwycięstwem AJ'a . Znakomicie się zapowiada Ultimate X Match , a perspektywa , tego , że zwycięzca tej walki powalczy z Amazing Red'em jeszcze bardziej cieszy . Walkę tag teamową też pewnie będzie się fajnie oglądać , chyba , że Team 3D i Beer Money nagle zachorują na regres , ale w to wątpię .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Jeśli Sting faktycznie zakończy kariere to napewno da z siebie wszystko. Najmniej ciekawie będzie wyglądał pojedynek o LEGENDS CHAMPIONSHIP. Sam Hernandez nie uratuje tej walki.

Jeśli Sting faktycznie zakończy kariere

Mi się wydaje że nie zakończy ponieważ TNA ponformowało że Booker T odchodzi więc Sting może podpisze kontrakt na te pół roku . A co do samej gali to mam wielkie nadzieje związane z ta galą . Mam nadzieje że ta gala wypadnie bardzo dobrze bo zapowiada się ciekawie

Zajebiście , że AJ wreszcie będzie miał szansę powalczenia o pas

Zabrzmiało to tak, jakbyś nie wiedział, że to AJ broni pasa :)

Co do karty to rzeczywiście wygląda wszystko na papierze bardzo fajnie. Jedyny słaby z mojego punktu widzenia punkt to Legend Championship - głównie z powodu udziału Nasha i pewnej różnicy wzrostu pomiędzy Youngiem i Hernandezem. O ile Nash pewnie będzie statycznym uczestnikiem, o tyle Hernandez z Youngiem powinni prowadzić tą walkę. Mam nadzieję, że jakoś sensownie zabookoują Younga, który w poprzednim gimmicku mimo tego, że udawał głupka - to jednak walki miał solidne. Czuję, że Nash pierdolnie Jacknife'a na Youngu (co by zarobić trochę forsy), a Hernandez dołoży na kimś Border Tossa i zdobędzie mistrzostwo (niech go wreszcie promują). Wolałbym zobaczyć tą walkę w openerze, ażeby w wypadku słabego bookingu nie rzucała się tak bardzo w oczy.

Więcej postaram się napisać bo 3 godzinnym iMPACT, który powinien być jakimś punktem zwrotnym przed PPV.

Zabrzmiało to tak, jakbyś nie wiedział, że to AJ broni pasa :)

Szczerze mówiąc - nie wiedziałem , że to AJ ma bronić pas . Gdzieś to musiałem przeoczyć w wynikach .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

A w WWE jest rozmowa prowadzona cały czas, ale nikt nie napisze, że są nudne niektóre feudy. Chociaż o pas WWE Championship walczą te same twarze chyba od początku tego roku.

Nie oglądam TNA może niedługo zacznę. ale gdybyś sprawdzał część o WWE na tym forum to byś widział jak wszyscy (wszyscy) psioczą na aktualny poziom ME w Raw i nad storyline'ami. Ale poziom ciągną w górę młodzi teraz głównie Ziggler i Morisson więc błagam zanim się wypowiesz na temat czegoś to najpierw przynajmniej ogólnie sprawdź (nie bierz przykładu ze mnie patrz vs Raven^^)

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

Szczerze w ogóle nie oglądam TNA ale se pooglądam tą galę. Bardzo mi się to podoba, że TNA stawia na gimnick match'e chociaż w walce Legend Champions by się przydał jakiś Steel Cage (tak się to w TNA nazywa? Jeśli nie to poprawcie).

"The Icon" Sting vs. champion "The Phenomenal" AJ Styles

Nie mogę doczekać się tej walki. O formę AJ'a nie martwię się i tu dużo będzie zależeć od Stinga. Nie wymagam od niego formy takiej jak w WCW ale liczmy, że jak na swój wiek dobrze zawalczy.Licze na wygraną Styles'a, The Icon oznajmia, że odchodzi i gitara gra.

WRESTLING'S BEST VS. WRESTLING'S FUTURE

Main Event Mafia leader Kurt Angle vs. "The Blueprint" Matt Morgan

Ta walka raczej będzie świetna i oby była. Morgan to naprawdę utalentowany wrestler a Kurt to Kurt chyba nie muszę mówić. Chciałbym żeby Matt wygrał jeszcze z jedno PPV z Angel'em i walka z Aj'em.

MMA VS. TNA: SUBMISSION MATCH

"The Boss" Bobby Lashley vs. Samoa Joe

No i może być ciekawa walka. Nie wiem jak z formą Bob'a ale jestem dobrej myśli, że nie zapomniał jak być wrestlerem :D. Wygrana Lashley'a raczej pewna aczkolwiek w sumbission match'ach jest zawsze dramaturgia i Joe też będzie miał swoje pięć minut.

MONSTER'S BALL: HARDCORE EXTREME

Mick Foley vs Abyss

Walka na którą najbardziej czekam. Obydwaj dobrze się czują w gimnick match'ach i nie ma szans żeby była słaba walka, czekam na hardcore i mam nadzieje, że będzie walką roku. Szczerze wszystko jedno kto wygra ale raczej Mick będzie ocalałym (wolałbym żeby Abyss).

ULTIMATE X MATCH FOR AN X DIVISION TITLE SHOT

Suicide vs. D'Angelo Dinero vs. Daniels vs. Homicide

Następna walka, która na 99,9% będzie bdb. Świetnie dobrana stypulacja, zawodnicy stworzeni do tej walki i tylko czekać na nią. Wygrana D'Angelo Dinero jest prawdopodobna ale moim zdaniem za wcześnie na ten tytuł. Liczę na wygraną Homicade.

FULL METAL MAYHEM FOR THE TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Team 3D vs. Beer Money vs. British Invasion vs. champions Scott Steiner & Booker T

Co więcej powiedzieć. Może się stać także legendarną walką jak E&C vs Dudleys vs Hardy's. Przeszkadzają tylko dwa tag team'y czyli MEM i British Invasion. Zamiast tego mogli by dać MCMG. Raczej British i MEM nie mają szans na wygraną, więc albo Team 3D lub Beer Money.

LEGENDS CHAMPIONSHIP MATCH

Hernandez vs. Eric Young vs. champion Kevin Nash

Ta walka raczej będzie gniotem. Wygrana Hernandeza to chyba najlepsze rozwiązanie.

TNA KNOCKOUTS TAG TEAM CHAMPIONSHIP

The Beautiful People vs. Taylor Wilde & Sarita

Z tych znam tylko Taylor Wilde i jest dla mnie najlepszą kobietą w TNA. I właśnie licze na wygraną Taylor i Sarity.

The BEST there is... The BEST there was... The BEST there ever will be!

10665325394d4c3c61dc358.png

B4K4 Po tym jak widziałem przedostatnie RAW odniechciewa mi się oglądania tego, więc raczej się przeżuce na SM. Zgadzam się z Tobą, że RAW aktualnie jest na niskim poziomie.