Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

..:: MMA PL ::..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No i to właśnie jest największa bolączka Polskiego MMA, że walki toczone są na dystansie dwóch rund. Z tego co się orientuje, to chyba najbliższa gala FAŁ gdzie ma wystąpić Tomasz Drwal będzie w całości rozegrana w systemie 3x5.

Osobiście uważam, że jeśli nasi rodzimi zawodnicy mają coś znaczyć w świecie, to nie ma innej opcji jak robienie gal właśnie 3x5 a walk o pasy tak jak w UFC czyli 5x5.

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

• Reputacja:   270
  • Urządzenie:  Windows

Osobiście uważam, że jeśli nasi rodzimi zawodnicy mają coś znaczyć w świecie, to nie ma innej opcji jak robienie gal właśnie 3x5 a walk o pasy tak jak w UFC czyli 5x5.

Też tak uważam. Trzeba się dostosowywać do światowych standardów. Obawiam się tylko o to, że 9/10 z naszych zawodników udusiłoby się z braku tlenu na dystansie 3x5, bo jak widzę ich umierających już w drugiej rundzie (vide: pierwszy z brzegu - Dowda), to jest chyba coś nie tak z przygotowaniami kondycyjnymi naszych fighterów. Widzisz ich w światowych walkach o pas mistrzowski (5x5)? :shock: Przecież to byłoby straszniejsze niż najbardziej makabryczny z horrorów.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ravenie - w chwili obecnej szczerze powiedziawszy nikogo nie widzę, nawet Khalidova ale to nie jest tylko i wyłącznie związane z przejściem na przygotowania pod kątem walk 3 tudzież 5 rundowych. Mam w tym momencie na myśli przygotowania do walki i cały cykl treningowy. Aby dany zawodnik mógł się rozwijać a przy okazji aby rozwinęły się u niego inne rzeczy, w tym chociażby kardio musi podróżować i tu nie mam tylko i wyłącznie na myśli naszego kraju w którym i tak raczej niczego nowego się nie nauczy, lecz wyjazdy zagraniczne. W chwili obecnej najkorzystniej jest wyjechać do USA aby tam czegoś się nauczyć. Ostatnim (popraw mnie Raven jeśli się mylę) i jak do tej pory jedynym Polakiem który był w Stanach aby się szkolić, to Paweł Nastula w Team Quest. Wiadomo jak to wszystko potoczyło się z nim, ale to już inna historia.

Tak więc. Jeśli mamy coś znaczyć (bo co innego zawodnicy w naszym kraju a co innego KSW jako jedna z największych federacji w Europie), to z jednej strony kurewsko ciężki trening pod kątem walk na dystansie 3-5 rund a z drugiej wyjazdy i jeszcze raz wyjazdy. Wiadomo, to są pieniądze ale jeśli chce się osiągnąć coś na arenie międzynarodowej, to trzeba sporą kasę inwestować w takie sprawy.

Generalnie cała ta sprawa pozwala nam porównać polskich zawodników do naszych piłkarzy. W Polsce jak mają zapierdalać to już kręcą nosem, a na zachodzie to jest normalka. Wpływ na kondycję jest widoczny gołym okiem.

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

• Reputacja:   270

Ostatnim (popraw mnie Raven jeśli się mylę) i jak do tej pory jedynym Polakiem który był w Stanach aby się szkolić, to Paweł Nastula w Team Quest. Wiadomo jak to wszystko potoczyło się z nim, ale to już inna historia.

Dość długo ćwiczył w USA po Pawle - Tomek Drwal. No i oczywiście - jeśli uznamy go za Polaka (bo korzenie ma polskie) - Krzysiek Soszyński, w teamie Hendersona.

Ravenie - w chwili obecnej szczerze powiedziawszy nikogo nie widzę, nawet Khalidova ale to nie jest tylko i wyłącznie związane z przejściem na przygotowania pod kątem walk 3 tudzież 5 rundowych.

Mamed nie raz (a dokładnie - 5 razy) walczył na dłuższych dystansach i w przypadku 3x5 z reguły wypadał całkiem spoko. Jego walka mistrzowska (5x5) z Santiago, pokazała że miał jednak problemy z kardio pod sam koniec, ale jakiejś wielkiej tragedii nie było (czyt. nie zabijał się o własne nogi). Akurat o Mameda byłbym raczej spokojny na dłuższych dystansach :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Z tego co było wstępnie mówione, to chyba tylko walki Mameda i Błachowicza będą na dystansie 3x5. Reszta - standardowo, po polsku (2x5 ). Chyba, że coś się pozmieniało np. wraz ze zmianą oponenta Khalidova itp.

W wywiadzie Jurkowskiego, chyba slyszalem, ze przygotowuje sie na 3x5. Górski vs Puhakka tez maja walczyc w tym dystansie, wedlug wyzej wymienionego komentatora Orange Sport.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• 5 tygodni później...

Pod tematem jest napisane "nasi za granica", wiec to adekwatne miejsce na krotki wywiad z Pudzilla... Oby Thompson byl przeciwnikiem latwiejszym od jezyka angielskiego :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=-_6ynwvJewY&feature=player_embedded#at=94

Daje link do programy wypuszczonego przez Orange Sport Info w którym przez cały dzień byli z Marcinem "Różalem" Różalskim :) Naprawdę ciekawe ;) http://www.orange.pl/kid,4000121645,id,4000851845,title,Dzien-z-mistrzem-Marcin-Rozalski,video.html

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

• 4 miesiące temu...

Krotki filmik z kolejnej "wielkiej" walki mma

Nastula vs Wronski

Scorpion Death Lock
  • 2 miesiące temu...

wie ktoś o której rozpocznie się gala 'MMA Attack' ? Według TVN Turbo jakiś program o tej nazwie będzie śmigał o 16 a później o 19:30. Przypuszczam że event rozpocznie się o tej drugiej ale wolę mieć pewność :)
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

wie ktoś o której rozpocznie się gala 'MMA Attack' ? Według TVN Turbo jakiś program o tej nazwie będzie śmigał o 16 a później o 19:30. Przypuszczam że event rozpocznie się o tej drugiej ale wolę mieć pewność

Wedlug MMA Rocks - 19.30. Szkoda, ze UFC leci w tych samych godzinach, ale niestety Leben vs Munoz maja za slaba karte, i sobie spokojnie to ogarne jutro.

wie ktoś o której rozpocznie się gala 'MMA Attack' ? Według TVN Turbo jakiś program o tej nazwie będzie śmigał o 16 a później o 19:30. Przypuszczam że event rozpocznie się o tej drugiej ale wolę mieć pewność

Wedlug MMA Rocks - 19.30. Szkoda, ze UFC leci w tych samych godzinach, ale niestety Leben vs Munoz maja za slaba karte, i sobie spokojnie to ogarne jutro.

no spoko, dzięki :D cieszę się że TV ogarnęła galę, bo jednak dużo ciekawiej ogląda się cokolwiek w ten sposób.

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• 2 miesiące temu...

Wrzucam jako ciekawostkę.

Niejaki Pan Pawłowski, znany wszystkim jako Squeal Seal Weeman, umieścił na swoim FB taką wiadomość:

http://www.facebook.com/SportyWalki.Org

Zapraszam do polubienia, jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił :) Najlepszy w Polsce serwis o sportach walki, no i, ekhm, niżej podpisany jest tam redaktorem... także tego. :))

Zajrzałem z ciekawości. Oczywiście, jak mogłem się spodziewać, porównania z mmarocks.pl ta stronka nie wytrzymała. Natomiast pan promotor nie omieszkał (na portalu o sportach walki) wrzucić zdjęcia z treningu DDW. Takie małe "WTF of the Month" :)

Wrzucam jako ciekawostkę.

Niejaki Pan Pawłowski, znany wszystkim jako Squeal Seal Weeman, umieścił na swoim FB taką wiadomość:

http://www.facebook.com/SportyWalki.Org

Zapraszam do polubienia, jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił :) Najlepszy w Polsce serwis o sportach walki, no i, ekhm, niżej podpisany jest tam redaktorem... także tego. :))

Zajrzałem z ciekawości. Oczywiście, jak mogłem się spodziewać, porównania z mmarocks.pl ta stronka nie wytrzymała. Natomiast pan promotor nie omieszkał (na portalu o sportach walki) wrzucić zdjęcia z treningu DDW. Takie małe "WTF of the Month" :)

Uwierz mi, że równy rok temu strona ta mogła bić się z mmarocks.pl w kwestii popularności jak równy z równym. Podstawowym problemem jest teraz to, że nie ma tam stałego zespołu redakcyjnego. Rok temu były trzy osoby, bardzo dobrze się znające, które pisały dużo. Newsów na stronie przybywało z każdą minutą, konkursów było dużo. Zauważ, że teraz wszystkie newsy, a na pewno 95% jest brane ze strony "partnerskiej (?)" mymma.pl.

Mogę się przyznać, że w starym zespole redakcyjnym byłem także ja. Atmosfera była świetna, częste wyjazdy, wywiady itp. z nieraz wielkimi gwiazdami MMA. Wszystko się niestety rozleciało w marcu 2010 po odejściu z redakcji tak jakby redaktora naczelnego...

Widzisz, ja nie piję do samej stronki, tylko do Wee, który na portalu o MMA wrzuca fotki z treningu federacji wrestlingowej (oczywiście z sobą samym w roli głównej na kilku zdjęciach).

Co do tego portalu - jestem skłonny uwierzyć, że rok temu mógł powalczyć z mmarocks. Problem w tym, że równie dobrze można by bronić piłkarskiej drużyny Stali Mielec - oni też kiedyś byli mistrzami Polski, grali w tej drużynie tacy zawodnicy jak Lato, Szarmach, Domarski czy Kasperczak, a jak jest dziś - każdy wie :) A samo mmarocks jest, moim zdaniem, numerem 1 wśród portali o MMA, tak jak Atti to portal nr 1 na temat wrestlingu i chyba mmarocks bardziej dystansuje swoich konkurentów, niż my tutaj - kilkanaście newsów dziennie, wywiady i z gwiazdami, i z mniej znanymi zawodnikami krajowego podwórka, rozpiski nawet "trzecioligowych" eventów, świetni redaktorzy, jak Venom, Tidżej. Sam się nie udzielam aktywnie, ale czytam regularnie, natomiast wiem, że i Raven, i mnih są tam dość aktywni.