Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

..:: MMA PL ::..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

- Co się zadziało faktycznie w Szczecinie, kiedy dostał kosą?

- Czy to prawda, że ma konflikt z Moksem i jeśli tak, to co jest powodem?

- Czemu Berserkersi są skonfliktowani z Bedorfem? Czy tylko dlatego, że zmienił barwy na Ankos?

Dwa pierwsze pytania zadałem mu kilka dni po sławetnej rozróbie. Odpowiedź brzmiała, że go napadli, rzeczywiście znalazł się w szpitalu, ale generalnie czuje się ok i opowieści o tym jak to mocno ucierpiał były przesadzone. Co do Moksa, to pytałem, czy prawdą jest to, co o nim piszą (że to on stał za napaścią). Cipek powiedział, że to bzdura i jego relacje z Moksem są dobre. Plotki podobne mają rozpuszczać ludzie, którzy nie wiedzą, co dzieje się w klubie.

O Bedorfa Materli wtedy nie pytałem. Ale jestem pewien, że tutaj naprawdę jest jakiś konflikt. Inaczej by w tym Ankosie nie siedział. Nie chcę uprzedzać faktów, ale nie zdziwię się jak usłyszę odpowiedź "Następne pytanie proszę." W ogóle najlepiej byłoby spytać o to samego Bedorfa. ;)

Dzięki Raven za sporą dawkę pytań. Skorzystam z twoich podpowiedzi. Tylko wiesz... te pytanie o superbohaterów jest naprawdę głupie. :twisted:

PS Mamed wygrywał na zawodach grapplingowych z Materlą?

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389780

Sami gdzieś o tym mówili, tylko nie wiem gdzie. Na jakichś początkowych turniejach jak zaczynali kariery się spotkali, Mamed wygrał. To zdaję był początek "wielkiej przyjaźni" obu panów.

-------

Dodali walkę Drwal vs Karaoglu na KSW33, ogień Gorilla! :) Powinny być stójkowe fajerwerki.

Jest i jedna plotka: Błachowicz ponoć zmienia Ankos na Ankos.. ale ten warszawski i ma do następnej walki przygotowywać się pod okiem Jeleniewskiego. Jeden z portali to wrzucił nieoficjalnie, ciekawe czy info prawdziwe.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389791

Sami gdzieś o tym mówili, tylko nie wiem gdzie. Na jakichś początkowych turniejach jak zaczynali kariery się spotkali, Mamed wygrał. To zdaję był początek "wielkiej przyjaźni" obu panów.

Takie coś znalazłem w necie:

Zastanawiam się czy walk było więcej. Jak ktoś coś wie, to dajcie znać. (Raven?) Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389793

• Urządzenie:  Windows

Dodali walkę Drwal vs Karaoglu na KSW33, ogień Gorilla! Powinny być stójkowe fajerwerki.

Udalo się przewidzieć to zestawienie. Mieli ogłosić w piątek, z tego co wiem, ale najwyraźniej wyciekło wcześniej. Dla mnie kozak walka. Aziz już wielokrotnie zaskakiwał, ale teraz postawili mu bardzo trudną przeszkodę. U Gorilli nie będzie zabawy. Gość wychodzi na wojnę, a Karaoglu też nie pogardzi wymianą. Nie dojdą do decyzji.

To co? Bawimy się w kolejne przewidywania? Kleber Koike Erbst vs Artur Sowiński? :wink: Niewykluczone, że z pasem na szali.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389815

To co? Bawimy się w kolejne przewidywania? Kleber Koike Erbst vs Artur Sowiński? :wink: Niewykluczone, że z pasem na szali.

Również typuję takie zestawienie. Oprócz tego hmmm może Jewtuszko vs Kułak. :twisted:

Nie wiem czy Vaso Bakocević gdzieś nie mówił, że zawalczy dla KSW. Z tym, że on to chyba walkę w każdej kategorii wagowej by wziął.

Potwierdziło się, Janek Błachowicz opuszcza Ankos Zapasy Poznań, wraca do Warszawy do Piotrka Jeleniewskiego.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389819

• Reputacja:   228

Tylko wiesz... te pytanie o superbohaterów jest naprawdę głupie. :twisted:

Jest głupie tylko z pozoru, Ghost. Po pierwsze - rozluźnia przepytywanego. Taki Materla będzie się spodziewał, że wyjedziesz mu z pytaniem typu "no to ile dzisiaj kosztuje przyjaźń?", a Ty wyskakujesz z Superbohterem :wink: Po drugie - to fajny test na to, jak wyluzowany jest rozmówca i świetnie sonduje jego poczucie humoru. Nigdy nie zapomnę jak Mark Kerr wyjechał na to pytanie z odpowiedzią, że chciałby być tym X-Menem, który potrafił widzieć przez ściany. Dlaczego? Bo wtedy żadna damska szatnia nie byłaby dla niego przeszkodą :lol: Z miejsca gościa polubiłem :wink: W przeciwieństwie do drętwego CroCopa.

Takie coś znalazłem w necie:
Zastanawiam się czy walk było więcej. Jak ktoś coś wie, to dajcie znać. (Raven?)

Ja widziałem tylko właśnie tą. Ale fakt, że Mamed go odklepał (a nie np. wypunktował) daje do myślenia odnośnie BJJ jednego i drugiego...

Dodali walkę Drwal vs Karaoglu na KSW33, ogień Gorilla! :) Powinny być stójkowe fajerwerki.

Wątpię, by Drwal ryzykował drugą porażkę w KSW (a Karaoglu ma dynamit w łapach i zawsze mógłby zrobić przykrą niespodziankę). Przy niemal zerowym poziomie zapasów i BJJ rywala, stawiam że Tomek szybko sprowadzi i podda przeciwnika.

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389841

Jest głupie tylko z pozoru, Ghost. Po pierwsze - rozluźnia przepytywanego. Taki Materla będzie się spodziewał, że wyjedziesz mu z pytaniem typu "no to ile dzisiaj kosztuje przyjaźń?", a Ty wyskakujesz z Superbohterem :wink: Po drugie - to fajny test na to, jak wyluzowany jest rozmówca i świetnie sonduje jego poczucie humoru. Nigdy nie zapomnę jak Mark Kerr wyjechał na to pytanie z odpowiedzią, że chciałby być tym X-Menem, który potrafił widzieć przez ściany. Dlaczego? Bo wtedy żadna damska szatnia nie byłaby dla niego przeszkodą :lol: Z miejsca gościa polubiłem :wink: W przeciwieństwie do drętwego CroCopa.

Twoje argumenty brzmią przekonująco. Fuck you CroCop! :twisted:

(a może Chorwat był po prostu fanem DC, a nie Marvela i stąd taka drętwa odpowiedź ;) )

A co do Kity, to stawiam, że jednak pozbawi Bedorfa pasa. Coco się nie rozwija w tym Poznaniu. Zakładamy się o flaszkę?

[ Dodano: 2015-09-19, 08:18 ]

https://www.youtube.com/watch?t=9&v=HoCEUHepkXU

Tym razem Andrzej Kościelski postarał się, żeby w środowisku znowu było o czym gadać (i z czego się śmiać). Po mojemu to wygląda tak: Błachowicz odszedł, sponsorzy się wypięli, a trenera Ankosu dodatkowo podkurwili hejterzy, którzy pojechali po nim w necie jak po burej suce. Nie wiem czy to sam z siebie, czy za czyjąś namową (Pakoltv?) A. Kościelski postanowił wylać żale - w kiepski sposób i jeszcze dukał to z kartki. Ludziska mają z tego ubaw nieziemski, sponsorzy raczej nie powinni tego filmiku oglądać, tym bardziej rodzice, którzy swoje pociechy przyprowadzają do klubu. Wygłupił się facet, ale mimo wszystko mi go żal i poniekąd rozumiem frustracje. Poza tym jak wielu innych mam ubaw z tego oświadczenia. "Wyjątkowej klasy pedał" - tekst tygodnia! :D

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389894

Twoje argumenty brzmią przekonująco. Fuck you CroCop! :twisted:

Filipovic to na prawdę ogólnie chuja kawał. Pamiętam jak kiedyś przyjechał do Polski (lata temu), by stać w narożniku walczącego wtedy jakiegoś Chorwata. Nie dość, że był tam tylko jako "corner", to ludzie będący na gali mówili, że ponoć głośno krytykował halę, organizację gali, olewał fanów i ogólnie wyglądał jakby był tam za karę. Facet powinien mieć zainstalowany w dupie na stałe automat ze Snickersami. Może wtedy byłby choć trochę strawny jako człowiek.

A co do Kity, to stawiam, że jednak pozbawi Bedorfa pasa. Coco się nie rozwija w tym Poznaniu. Zakładamy się o flaszkę?

Przyjmuję zakład (mój warunek: przegrany stawia, ale pijemy razem :wink: ), ale nie dlatego, że tak wierzę w Karola (szanse rozkładam gdzieś tak max 60/40 dla Bedorfa), ale dlatego, że mam po prostu ochotę napić się z Tobą wódki (lub innego alco. O flaszkę czego się zakładamy?) :D

Niestety z realizacją zobowiązania może być problem, bo wiesz jak to ostatnio jest z moją dyspozycyjnością...

Tym razem Andrzej Kościelski postarał się, żeby w środowisku znowu było o czym gadać (i z czego się śmiać). Po mojemu to wygląda tak: Błachowicz odszedł, sponsorzy się wypięli, a trenera Ankosu dodatkowo podkurwili hejterzy, którzy pojechali po nim w necie jak po burej suce. Nie wiem czy to sam z siebie, czy za czyjąś namową (Pakoltv?) A. Kościelski postanowił wylać żale - w kiepski sposób i jeszcze dukał to z kartki. Ludziska mają z tego ubaw nieziemski, sponsorzy raczej nie powinni tego filmiku oglądać, tym bardziej rodzice, którzy swoje pociechy przyprowadzają do klubu. Wygłupił się facet, ale mimo wszystko mi go żal i poniekąd rozumiem frustracje. Poza tym jak wielu innych mam ubaw z tego oświadczenia. "Wyjątkowej klasy pedał" - tekst tygodnia! :D

Kościelski wyszedł na mega buraka i w sumie to nic go nie usprawiedliwia. Jasne, miał podstawy żeby się wkurwić i być sfrustrowanym, ale będąc guru jednego z najmocniejszych klubów MMA w Polsce - jakiś poziom zobowiązany jest zachowywać, zwłaszcza publicznie.

A tym "hejterom" w necie (cudzysłów zamierzony, bo dla większości zawodników i trenerów, każdy, kto coś krytykuje w necie na temat ich pracy - nie ważne, czy merytorycznie, czy nie - to hejter i chuj!) się zupełnie nie dziwię. Ludzie przełknęliby gdyby Jano okazał się słabszy w stójce, w zapasach czy w BJJ od rywala, ale nie to że zrobił w Ankosie kondycję na niecałą jedną rundę, przez co tak na prawdę przejebał z samym sobą, a nie z rywalem - i to najbardziej ludzi boli.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-389959

Filipovic to na prawdę ogólnie chuja kawał. […] Facet powinien mieć zainstalowany w dupie na stałe automat ze Snickersami. Może wtedy byłby choć trochę strawny jako człowiek.

Pamiętasz może w jakich okolicznościach Filipović zbył dziennikarza pytającego go o bohaterów Marvela? To było w Polsce przy okazji krakowskiego UFC, czy gdzieś indziej?

Przy okazji - Cipek zdał pozytywnie Ravenowski Test Na Sztywniaka i nie musi kupować snickersów. Materla jest Wolverine’m. Wywiad powinni mi puścić w czwartkowym Kurierze.

Przyjmuję zakład (mój warunek: przegrany stawia, ale pijemy razem :wink: ), ale nie dlatego, że tak wierzę w Karola (szanse rozkładam gdzieś tak max 60/40 dla Bedorfa), ale dlatego, że mam po prostu ochotę napić się z Tobą wódki (lub innego alco. O flaszkę czego się zakładamy?) :D

W sumie to piję bardzo rzadko obecnie, ale jak już piję, to preferuję drinki Cuba Libre (dobre i łatwe w wykonaniu). Zatem trzeba by było postawić na jakiś rum. Obojętnie jaki – dobry i żeby oczywiście nie przepłacać w chuj kasy. Niestety, jak słusznie zauważyłeś realizacja zakładu będzie ciężka. Ja miałem w głowie jakiś zlot w PL przy okazji WWE, który będzie nie wiadomo kiedy, ale – wierzę w to – w końcu będzie. W warunkach zlotowych robienie drinów może nie być dobrym pomysłem, więc możemy postawić na starą, dobrą wódkę. Ja bym proponował Krupnik. No chyba, że zrobimy zachodniopomorski zlot w końcu. ;)

Kościelski wyszedł na mega buraka i w sumie to nic go nie usprawiedliwia. Jasne, miał podstawy żeby się wkurwić i być sfrustrowanym, ale będąc guru jednego z najmocniejszych klubów MMA w Polsce - jakiś poziom zobowiązany jest zachowywać, zwłaszcza publicznie. A tym "hejterom" w necie (cudzysłów zamierzony, bo dla większości zawodników i trenerów, każdy, kto coś krytykuje w necie na temat ich pracy - nie ważne, czy merytorycznie, czy nie - to hejter i chuj!) się zupełnie nie dziwię. Ludzie przełknęliby gdyby Jano okazał się słabszy w stójce, w zapasach czy w BJJ od rywala, ale nie to że zrobił w Ankosie kondycję na niecałą jedną rundę, przez co tak na prawdę przejebał z samym sobą, a nie z rywalem - i to najbardziej ludzi boli.

Skale hejterstwa są różne. Jedni utożsamiają to wyłącznie z buractwem (czyli – prawidłowo), a inni także z konstruktywną krytyką (wiadomo – prawda boli, ale z drugiej strony też człowieka może wkurwić, że ktoś anonimowo się mądrzy, a ty nawet nie możesz takiemu spojrzeć w twarz). Kościelski wkładał „chuj do dupy” wszystkim hejterom i trudno powiedzieć, kto może czuć się obrażony. Jegomość nazwany „wyjątkowej klasy pedałem” to chyba jednak rzeczywiście był jakiś straszny upierdliwiec, bo - z tego co się zorientowałem - zbanowali go na MMArocks. Tak czy siak wiadomo, że trener Ankosiaków się wygłupił. Chyba nikt nie wyobraża sobie np. takiego Bagiego dukającego z kartki teksty typu „chuj wam do dupy”. Od trenerów wymagamy więcej. Czasami warto po prostu pewne sprawy przemilczeć i przełknąć gorzką pigułkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-390050

Pamiętasz może w jakich okolicznościach Filipović zbył dziennikarza pytającego go o bohaterów Marvela? To było w Polsce przy okazji krakowskiego UFC, czy gdzieś indziej?

Niestety, nie pamiętam kiedy to było, ale bankowo nie w Polsce. To były dawne dzieje, kiedy gość był jeszcze na szczycie i miał swój prime w "gwiazdorzeniu".

Cipek zdał pozytywnie Ravenowski Test Na Sztywniaka i nie musi kupować snickersów. Materla jest Wolverine’m. Wywiad powinni mi puścić w czwartkowym Kurierze.

W sumie niczego innego się nie spodziewałem. Nie przepadam jakoś za specjalnie za Materlą, ale w wywiadach to totalny luzak i o brak poczucia humoru z pewnością bym go nie posądzał :wink:

W sumie to piję bardzo rzadko obecnie, ale jak już piję, to preferuję drinki Cuba Libre (dobre i łatwe w wykonaniu). Zatem trzeba by było postawić na jakiś rum. Obojętnie jaki – dobry i żeby oczywiście nie przepłacać w chuj kasy. Niestety, jak słusznie zauważyłeś realizacja zakładu będzie ciężka. Ja miałem w głowie jakiś zlot w PL przy okazji WWE, który będzie nie wiadomo kiedy, ale – wierzę w to – w końcu będzie. W warunkach zlotowych robienie drinów może nie być dobrym pomysłem, więc możemy postawić na starą, dobrą wódkę. Ja bym proponował Krupnik. No chyba, że zrobimy zachodniopomorski zlot w końcu. ;)

Ja myślę, że Rum z Colą brzmi nieźle. Tym bardziej, że już kiedyś waliliśmy tak na Zlocie (z Przemk0 i Streetem), tak więc z autopsji wiem, że "tak się da na Zlocie" :D A rum to i przyjemnie dla podniebienia i sponiewierać potrafi, a więc połączenie idealne.

Jeżeli nie przeszkadza Ci niezdefiniowany termin wywiązania się z zakładu, to ja mogę postawić na tego Bedorfa i ogólnie wali mnie to, czy wygra (ważne, że będzie pretekst, żeby obalić butelczynę :wink: )

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-390071

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   1

Nie oszczędzają Karoliny Kowalkiewicz w UFC. W swoim debiucie Polka zmierzy się z Randą Markos podczas gali UFC on FOX 17(Dos Anjos vs. Cerrone II). Szykuje się ciężka przeprawa dla byłej zawodniczki KSW, Markos podczas TUFa pokazała że jest jedną z czołowych zawodniczek i na pewno nie będzie to łatwa przeprawa dla Karoli. Kanadyjka wydaje się bardzo przekrojową fighterką, która pomimo świetnych zapasów nie boi się również iść na wymiany i często wychodzić z nich zwycięsko. Jeśli KK uda się wyjść z tej walki z tarczą to będzie prawdopodobnie o krok od walki o pas, jeśli nie to i tak nie ma co się martwić o swoją przyszłość w UFC. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-391111

• 1 miesiąc temu...

http://m.plebiscyt.przegladsportowy.pl/glosowanie

Głosujemy na Joannę Jędrzejczyk. Można co 24h.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-393507

• 1 miesiąc temu...

Ragnarok – elitarny turniej brazylijskiego jiu jitsu, w którym udział biorą zaproszeni przez organizatora zawodnicy wywodzący się z chwytanych sportów walki. Jeżeli chodzi o zawodników MMA, to tym razem zaproszenie przyjęli Marcin Held, Marcin Bandel, czy Jędrzej Kubski. A dla tych, którzy jarają się bjj dość wymienić takich kocurów jak Jędrzej Loska, Karol Dzieniszewski, Adam Wardziński (zdaniem niektórych obecnie numer 1 w Polsce i jeden z najlepszych zawodników na świecie), czy w najlżejszej dywizji Kacper Rot i Piotr Podstawczuk. Turniej organizuje klub Berserkers Team Świnoujście, w którym ćwiczę i sam ogarniałem kilka spraw związanych z tym eventem, od typowo łopatologicznej roboty po sprawy związane z pijarem.

Podczas tej edycji były wielkie zaskoczenia. Wiem, że na forum raczej niewielu ludzi jara się „czystym” bjj oraz submission fightingiem, dlatego nie będę się specjalnie rozpisywał o tym jaką przeżywkę miałem oglądając te walki, ale zachęcę do choćby pobieżnego rzucenia okiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-395677

Ghost, oglądałem to na żywo na streamie i okazało się bullshitem.

Wałek na Bandlu to śmiech na sali, gość zdobył przewagę, a z racji, że to była jego pierwsza walka to jak najmniejszym kosztem chciał wygrać, utrzymał ją do końca, po czym bo burzliwej naradzie jednak zabrali mu tamte punkty i "Bomba" przegrał. Gdzie tu sprawiedliwość? Przecież wiadomo, że gdyby nie zdobył punktów na początku, to przez dalszą część nie byłby taki pasywny.

Held z resztą też był zniesmaczony swoją dyskwalifikacją, ale tu się nie wypowiadam, bo ekspertem nie jestem.

https://www.youtube.com/watch?v=NjlMleqKT7U - tu wywiad z chłopakami świeżo po ich walkach, tłumaczą swoje pretensje.

Nie podważam kompetencji siedzących tam Bagiego i reszty, ale z tłumaczeń chłopaków te werdykty były co najmniej dziwne.

Edytowane przez krk37pl
https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-395681

Z tego co wiem to Held jakoś szczególnie się nie obraził. Dla zainteresowanych wyjaśnienie Bagiego (który bezpośrednio na macie nie sędziował tej walki, a siedział przy stoliku) odnośnie tej decyzji: "Obowiązywały nas przepisy IBJJF, w których zakazane jest podczas dźwigni na nogi przekładanie nogi do wewnątrz, a co za tym idzie skręcanie do wewnątrz. Jakub Zajkowski sam twierdził, że sam się skręcił i to nie było wymuszone przez Helda. I faktycznie, on uciekał w tę stronę, ale przepisy są przepisami, a my musieliśmy się ich trzymać. Zasady są obmyślone w ten sposób, żeby było jak najmniej niebezpieczeństwa kontuzji." Jeżeli ktoś zapytałby mnie o zdanie, to oczywiście zasady są zasadami, ale gdyby sędzia przyznał jedynie karę, to pewnie nikt by się nie czepiał. Zajkowski z pewnością by nie dymił, że nie było dyski dla Helda. Ale każdy jest mądry po przemyśleniu sytuacji. Tutaj sędzia zadziałał w ułamku sekundy. Można polemizować w każdym razie.

Natomiast Bandel rzeczywiście został skrzywdzony. Jest dokładnie tak jak mówił - wygrywasz mecz prowadząc jedną bramką, pilnujesz wyniku, bo wiesz, że masz następne spotkanie z silnym rywalem, a po meczu mówią ci, że jednak bramka została strzelona nieprawidłowo i przegrywasz. Bagi być może popełnił błąd dając punkty (zresztą sam temu nie przeczy), ale ostateczna decyzja - podjęta nota bene przez ludzi znających się na rzeczy - może budzić sprzeciw zarówno zawodnika jak i fanów. Tutaj chodziło to, że narożnik przeciwnika Bandla zgłosił protest już po walce, a nie w jej trakcie. Trudno powiedzieć, czy zachowali się po cwaniacku, czy też nie, ale protest należało rozpatrzyć. I wyszło na to, że punkty zostały przyznane nieuczciwe. Tak naprawdę podobna sytuacja to nic niezwykłego na wielu zawodach bjj. Widziałem sytuację, w których punkty cofano, ale widziałem i sytuację, że walkę nawet powtarzano. Tutaj zdecydowano się na taki ruch i... wszyscy mają po nim wielkiego kaca. Szkoda, bo Bandel mógł wygrać tą kategorię. Natomiast ocenianie całego turnieju jako bullshitu poprzez decyzję dotyczącą Bandla jest nie fair w stosunku do innych zawodników. Z drugiej strony niejako to rozumiem - Held i Bandel to nazwiska, które przyciągały, bo nawet największe kocury bjj w Polsce i Europie jak Wardziński, czy Loska przeciętnemu zjadaczowi chleba raczej nic nie mówią.

https://forum.wrestling.pl/topic/17302-mma-pl/page/13/#findComment-395683