Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Friday Night Smackdown!, 03.10.2009

Na ile oceniasz galę?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na ile oceniasz galę?

2
      4
      2
    • **
      0
    • *
      3

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wybuchają fajerwerki, fani szaleją – tak! Zaczynamy Friday Night Smackdown!

Jim Ross: Witamy na Smackdown! Dzisiejszą galę, jak zresztą tydzień i dwa tygodnie temu komentować będą Jim Ross oraz…

Todd Grisham: Todd Grisham. Dzisiejsza gala zapowiada się naprawdę ciekawie. Michelle McCool zmierzy się z Meliną w walce o pas Divas!

Jim Ross: Warto dodać, że kobieta, która zwycięży, zmierzy się na gali Hell In A Cell w Triple Threat Matchu z Natalya oraz Marią.

Todd Grisham: Tak. A oprócz tego, Batista wraz z John Morrisonem zmierzą się z Mike Knoxem oraz Dolph Zigglerem. Matt Hardy stanie do walki z Tyson Kiddem, a Kane będzie miał szansę pokazania swoich możliwości w walce z Drew McIntyrem.

Jim Ross: Dostaję informację, że na Teddy Long ma także przewidziane walki dla Takera i Punka, jednak jak na razie nic więcej nie wiemy.

Todd Grisham: Ok, po krótkim przybliżeniu dzisiejszych pojedynków zacznijmy od jednego, którego wcześniej nie wymieniliśmy – Finlay zmierzy się z Jimmy Wang Yangiem!

Jim Ross: Jimmy Wang Yang ostatnio ma serię zwycięstw, czy dzisiaj ją powiększy? Zaraz się przekonamy.

Single Match

Finlay Vs. Jimmy Wang Yang

Końcówka:

Fit Irish Whipem pchnie przeciwnika w narożnik, a następnie wbiega w niego Spearem. Następnie podnosi rywala i ustawia na Top Rope i po namyśle, jaką akcję wykonać, serwuje mu Superplex! Pin: 1…2… Kick out. Finlay podnosi Jimmiego po chwili udaje mu się zaskoczyć amerykańczyka potężnym Rolling Hills! Pin: 1…2… Kick out. Irlandczyk łapie przeciwnika do headlocku. Wang Yang jest bezsilny, po chwili wydaję się być nieprzytomny. Sędzia podnosi rękę, by sprawdzić, czy zawodnik będzie mógł dalej walczyć. Górna kończyna opadła dwa razy, jednak za trzecim do Jimmiego wstąpiły nowe siły i nie minęło dużo czasu, a ten już był na nogach i po uderzeniach łokciem uwolnił się z submission. James odbił się od lin i Crossbody powalił przeciwnika! Fit szybko wstał i nadział się na kolejne Crossbody! Yang wyczekuje, aż rywal wstanie po raz kolejny, i po chwili wykonał na nim Back to belly pile driver! Następnie wszedł na narożnik i po Moonsaulcie przeszedł do pinu: 1…2… noga przeciwnika na linach! Zdenerwowany Jimmy po podniesieniu przeciwnika Irish Whipem posyła go w narożnik, a następnie ustawia go na górze, po czym wykonuje Iconoclasm! Po wykonaniu tej akcji zawodnik szybkim krokiem wchodzi na narożnik i na dokładkę skacze na przeciwnika 450° splashem! Pin: 1…2…3! Zwycięża Jimmy Wang Yang!

Jim Ross: Wspaniały pojedynek, było w nim wszystko, czego potrzeba takiej walce, a co najważniejsze – były emocje.

Todd Grisham: Oczywiście, moje zdanie na temat tej walki jest takie samo i chcę zauważyć, że to jest trzecie zwycięstwo Wang Yanga z rzędu!

Jim Ross: Racja, to może być jakiś znak.

Todd Grisham: A teraz przenieśmy się na backstage, gdzie Josh Matthews przeprowadza wywiad z Cryme Tyme oraz ich menadżerem – Edgem!

Josh Matthews: Cryme Tyme - ostatnio na Smackdown walczyliście, z Chrisem Jericho oraz Big Showem. Z tego starcia wyszliście zwycięsko, jednak ta walka była pojedynkiem Non Title. Nie jest wam szkoda, że nie wygraliście pasów?

JTG: Tak, racja Josh. Wiemy, że to my powinniśmy trzymać te pasy.

Edge: Masz 100% racji JTG. Ty i Shad jesteście dużo lepszą drużyną niż ci mierni mistrzowie. Więc Big Show i Ty Jericho, beznadziejni i źli tchórze, jeśli macie jaja, to na PPV moja drużyna Cryme Tyme skopie wasze dupska w meczu o Unified Tag Team Titles. Co wy na to cwaniaczki?

Josh Matthews: Ciekawa deklaracja Edge, tylko co na to...

Nagle na przeciw stają Y2J oraz Big Show. Oczywiście wraz z pasami Tag Teamów.

Chris Jericho: Wiesz co Edge, to złamanie jakoś ci zaszkodziło. Nie mam na myśli choroby fizycznej, lecz psychiczną, bo to, co mówisz to zwykłe brednie. Jeśli twierdzisz, że te dwa beztalencia mają szanse na odebranie pasów najlepszemu Tag Teamowi na świecie, w skład którego wchodzą wielki Big Show i niesamowity Jericho to chyba wierzysz w cuda. Nie macie z nami szans, żadnych szans.

Edge: Nie bądź taki pewien Chris. Co prawda po tym, jak po prostu zostawiłeś mnie na pastwię losu po kontuzji nie mam do ciebie krzty szacunku.

Chris Jericho (przerywając): Tylko się nie popłacz Edge. Myślałem, że jesteś silniejszy, mocniejszy psychicznie, ale jednak nie jesteś nic wart.

Edge: Skończ już Jericho. Nikt nie ma już ochoty Ciebie słuchać. Więc odpowiedz mi na jedno pytanie: czy Ty i ten Twój kolega macie jaja i odważycie się stanąć w ringu przeciwko Cryme Tyme w walce o pasy mistrzowske?

Chris Jericho: Oczywiście. Jednak nie nastawiajcie się na to, że macie jakiekolwiek szanse. Ja i Big Show wgnieciemy was w ring. Ciągle zadaje sobie pytanie, po co chcecie z nami walczyć? W czym jesteście lepsi od nas? Oczywiście w niczym!

Edge: I tu się mylisz Jericho. Bo wiesz Big Show (obraca się w kierunku giganta), co będzie jeśli tylko przytrafi Ci się jakas kontuzja? Chris potraktuję Cię jak psa. Teraz wykorzystuję to, że jesteś silny ale gdy staniesz się bezużyteczny nie pomoże ci.

Big Show zaczął wyśmiewać się z Edga.

Big Show: Tylko, że ja Edge jestem od Ciebie znacznie lepszy. Wraz z Jericho tworzymy zgrany Tag Team i chętnie odeślemy waszą trójkę do szpitala. Będzie to niezwykle miłe.

Edge: W takim razie już w tą niedziele dostaniecie lekcję pokory. Na PPV!

Chris Jericho: Nie mogę się doczekać! I pamiętajcie: nigdy, przenigdy nie zdobędziecie tego pasa.

W tym momencie Y2J podchodzi do JTG i pokazuje mu przed oczyma pas mistrzowski. Zawodnik reprezentujący Cryme Tyme tylko się uśmiecha i mówi:

JTG: Zobaczymy Jericho, zobaczymy już w tę niedzielę!

Wracamy do komentatorów, którzy byli bardzo zainteresowani całą sytuacją.

Jim Ross: No, no… Bardzo ciekawa rozmowa i mam nadzieję, że na Hell In A Cell Cryme Tyme wraz z Edgem pokażą rywalom kto zasługuje na większy szacunek.

Todd Grisham: O, tak. Korzystając z tego, że akurat rozmawiamy o PPV przedstawmy kartę na niedzielną galę uwzględniając tylko walki ze Smackdown!

Jim Ross: Ok. Oprócz pojedynku o pasy Tag Team, bardzo ważną walką będzie pojedynek o pas World Heavyweight Championship w walce o który zmierzą się The Undertaker oraz CM Punk. Trzeba przypomnieć, że grabarz zwyciężając walkę na poprzednim Smackdown zagwarantował sobie rozpoczęcie walki na górze klatki.

Todd Grisham: Ponadto odbędzie się Triple Threat o pas Divas, w którym Natalya i Maria zawalczą z divą, która wygra dzisiaj walkę Michelle McCool Vs. Melina.

Jim Ross: No i ostatnią walką, którą przygotują zawodnicy reprezentujący Smackdown będzie pojedynek John Morrisona z Dolph Zigglerem. A jak już jesteśmy przy Johnie, to na ring właśnie wchodzą jego dzisiejsi rywale – Mike Knox i Dolph Ziggler. Zapraszamy na walkę, w której partnerem Morrisona będzie Batista!

Tag Team Match

Batista & John Morrison Vs. Mike Knox & Dolph Ziggler

Końcówka:

Morrison uwolniwszy się z headlocka doczołgał się do Animala i zmienił się z nim. Batista po wbiegnięciu na ring Clotheslinem powalił Knoxa, jednak ten po chwili wstał, lecz po raz kolejny otrzymał Clothesline. Następnie podnosi rywala i Vertical suplex powerslam! Pin: 1… Kick out. Dave podchodzi do narożnika, szykując się do Speara, jednak kiedy Mike powstał zdążył się odsunąć i Animal wleciał na pełnej prędkości w narożnik. Przeciwnik skorzystał z okazji i German Suplexem powalił rywala. Pin: 1…2… Kick out. Knox łapie Dave’a za nogę, i ciągnie go do swojego narożnika, po czym zmienia się z Zigglerem. Dolph podnosi przeciwnika, lecz ten po Inverted DDT znowu leży na macie. Pin: 1…2... Kick out. Ziggler powolnym krokiem wchodzi na narożnik, dając tym samym możliwość odpoczęcia Batiście. The Natural skacze Standing moonsaultem z Top Rope, lecz przez to, że tak wolno zabierał się do tej akcji rywal zrobił unik. Dave korzystając z tego, iż przeciwnik spadł z całym impetem w matę doszedł to swojego Tag Team partnera i udało mu się z nim zmienić. Morrison patrząc na uderzającego w matę z bólu Zigglera najpierw zaczął się śmiać, a później zaatakował go European uppercutem! Następnie podniósł rywala i wykonał STO backbreaker followed by either a Russian legsweep! Pin: 1…2… Dolph zdołał położyć nogę na linie. John poczekał, aż rywal sam powstanie i powalił go Belly to back wheelbarrow face busterem! Jednak to nie koniec! Morrison chce efektownie zakończyć walkę i po Starship Pain pin Johnnego musiał przerywać Knox. Zirytowany całym zajściem Batista wkroczył na ring, jednak sędzia zaczął go odprowadzać za liny. W tym czasie przeciwnicy rozwalali Morrisona. Gdy Dave odpuścił sędziemu i grzecznie opuścił ring, Ziggler zmienił się z Knoxem, a ten wykonał na rywalu Knox Out! Pin: 1…(Batista wkracza na ring)2…(Batista próbuje przerwać pin, jednak Ziggler podbiega za plecy Animala i powala go Zig Zagiem)3! Zwyciężają Mike Knox oraz Dolph Ziggler!

Jim Ross: Gratuluję Mikowi oraz Dolphowi, bo należą im się gratulacje po tym zwycięstwie, jednak wygrali nieczysto.

Todd Grisham: Sędzia nie widział, co robili Morrisonowi, więc nie mógł zdyskwalifikować tego teamu. Szkoda mi Batisty i Morrisona. Ten pierwszy jeszcze próbował pokazać im, że oszustwo nie popłaca, jednak otrzymał Zig Zag.

Jim Ross: Ech… Też nie jestem zadowolony.

Todd Grisham: Ok, i tak nie zmienimy już rezultatu tej walki, możemy jeszcze podyskutować, co by było gdyby…, ale nie będziemy nudzić fanów zgromadzonych przed telewizorami. Właśnie otrzymuję wiadomość, że przed biurem General Menagera Smackdown – Teddiego Longa dzieje się coś ciekawego. Przenieśmy się tam, by to sprawdzić.

Widzimy długi, ciemny korytarz, na którym panuje cisza. Na jego końcu biuro General Menagera Smackdown! – Teddiego Longa. Realizator podchodzi powolnym krokiem do drzwi, a my słyszymy narastający dźwięk – tak, to odgłosy miłości! Nagle – zapala się światło, a obok biura przechodzi aktualna mistrzyni Div – Michelle McCool. Słysząc te odgłosy nie wchodzi do środka, a wyciąga telefon i zaczyna rozmowę:

Michelle McCool: Witaj Vince. Właśnie stoję obok biura General Menagera Smackdown – Teddiego Longa i mam dziwne przeczucie, że właśnie… eem… wraz z Meliną się zabawiają. Na całym korytarzu słychać odgłosy miłości, Vince – musisz coś z tym zrobić, bo ta dziwka niedługo dostanie pas za zrobienie mu loda… Musisz przyjechać i się tym zająć.

Vince McMahon: Przykro mi, ale załatwiam ważne sprawy w Kanadzie. Jednak przyślę mojego człowieka, który zajmie się całą sprawą. Jest blisko was, więc niedługo się zjawi.

Michelle McCool: Ok, mam nadzieję, że to zaufana osoba.

Vince McMahon: Ufam jej bardziej, niż komukolwiek innemu.

Michelle McCool: Jej?

Vince McMahon: Tak, przekonasz się już niedługo. (Vince rozłącza się)

Po zakończeniu rozmowy widzimy niezwykle ucieszoną Michelle, która powolnym krokiem zmierza wzdłuż korytarza do swojej szatni.

Jim Ross: Łohoho! Zapewne Michelle nie myli się, mówiąc szefowi co oni tam robią. Teddiemu się dostanie!

Todd Grisham: Mnie bardziej zastanawia fakt, kim będzie osoba, którą przyśle Vince? Linda McMahon?

Jim Ross: Linda? Oby nie…

Todd Grisham (śmiejąc się z poprzedniej odpowiedzi Jima): Tymczasem przenieśmy się na ring, gdzie właśnie wchodzi Big Red Machine – Kane!

Single Match

Kane Vs. Drew McIntyre

Końcówka:

Drew Big Bootem powala wyższego od siebie rywala, a po ponownym podniesieniu go wykonuje Spike pile driver! Pin: 1…2… Kick out! Szkot był pewien, że już zakończy walkę. McIntyre czeka aż Kane powstanie i Ego Tripem powala go na matę! Pin: 1…2… Kick out. Drew po nieudanym pinie zakłada rywalowi Sharpshooter! Big Red Machine jest bardzo zmęczony i ma bardzo mało sił, możliwe, że odklepie… jednak udaje mu się doczołgać do lin, a gdy przeciwnik przestał wykonywać submission, w Kane’a wstąpiły nowe siły. Szybko wstał i Big Bootem powalił Drewa. Po powstaniu Szkot nie stał długo na nogach, bo Big Red Monster wykonał Sidewalk slam. Następnie wszedł na narożnik, i gdy rywal powstał skoczył na niego z Diving clothesline! Kane unosi rękę – tak, szykuje się do Chokeslamu! Kane łapie rywala za szyję i wykonuje swój finisher! Pin: 1…2…3! Zwycięża Kane!

Jim Ross: No, no… Drew miał szanse zaprezentować swoje umiejętności, jednak Kane to nie jego poziom.

Todd Grisham: Podoba mi się styl walki Drewa. Zapowiada się na dobrego Power Wrestlera.

Jim Ross: Ok. Przenieśmy się teraz do biura General Menagera Smackdown – Teddiego Longa, bo dostałem sygnał, że wezwał do siebie The Undertakera oraz CM Punka. Zobaczmy.

Teddy Long (mówiąc do telefonu): Przysłać mi tu The Undertakera i CM Punka. Najlepiej też więcej ochroniarzy.

Chwilę później w drzwiach gabinetu pojawia się Straight Edge Champion - CM Punk!

CM Punk: Czego chciałeś Teddy?

Teddy Long: Dla Ciebie jestem Pan Long! Wezwałem Cię tutaj, oraz twojego przeciwnika na Hell In A Cell ponieważ mam dla was małą niespodziankę.

Punk poprawił wiszący na ramieniu, lśniący, złocisty World Heavywieght Title, a w gabinecie pojawił się The Undertaker.

The Undertaker: Czego chcesz Long!?

Teddy Long: Pan... a zresztą nieważne. Mam dla was pewną niespodziankę. Za chwilę, by pokazać publiczności smaczek pojedynku Hell In A Cell dostaniecie szanse wykazania się w dwóch Steel Cage Matchach. Pozostaje kwestia waszych przeciwników. Więc, wylosujecie ich. Mam tu (w tym momencie Theodore wyjmuję z szafki woreczek z karteczkami) nazwiska wszystkich wolnych dziś wrestlerów. Więc losujmy, najpierw Ty Taker.

The Undertaker podszedł do Longa, spojrzał na niego groźnie i wylosował kartkę. Następnie spojrzał na papier i powiedział:

The Undertaker: The Great Khali.

Słowa te wywołały spory uśmiech na twarzy Straight Edge Champa. Tym razem to Punk podszedł do Longa, wylosował kartkę i z jeszcze większym uśmiechem na twarzy przeczytał:

CM Punk: Jesse.

Punker oddał kartkę Longowi, poklepał Undertakera po ramieniu i chciał wyjść, jednak grabarzowi się to nie spodobało i pociągnął Punka za rękę.

The Undertaker: Nie pozwalaj sobie na zbyt wiele Punk! Te walki nie zmieniają tego, że w niedziele Cię zniszczę!

CM Punk: Nie wiem co Ty sobie myślisz Taker! Wiesz dobrze, że nic nie może mnie teraz powstrzymać. Nie pije, nie pale, nie ćpam i jestem lepszy od Ciebie! Tak jest Taker. A teraz wybacz czeka mnie walka… powodzenia z Khalim.

Jim Ross: Ciekawy pomysł Teddiego, ale mnie dalej zastanawia, kogo przyśle McMahon by zajął się nim i Meliną.

Todd Grisham: Tak, tak. Ta sprawa jest bardzo ciekawa i jeszcze dzisiaj zobaczymy kim ona jest. Ale teraz czas na pojedynek o Divas Title! Michelle McCool zawalczy z Meliną!

Single Match for Divas Championship

Michelle McCool © Vs. Melina

Końcówka:

Podczas, gdy Melina tauntowała, Michelle zaszła ją od tyłu, obróciła i wykonała Faith Breaker. Pin: 1…2…3! Zwycięża Michelle McCool!

Jim Ross: Tak przewidywałem - aktualna mistrzyni Div na pewno nie straci pasa na Smackdown. Przegrała przez swoją arogancję, i ciekawe, czy pójdzie do Teddiego zrobić mu loda, za drugą szansę.

Todd Grisham: Tym razem może się to jednak wydać, bo Vince miał przysłać jakąś kobietę…

Jim Ross: A teraz zapraszamy na krótką przerwę reklamową.

REKLAMY

Todd Grisham: Wracamy po przerwie, podobno przed gabinetem General Menagera znów jest ciekawie, więc przenieśmy się tam!

Po raz kolejny widzimy, długi, ciemny korytarz. Ponownie słychać odgłosy miłości, lecz nagle zza zakrętu wychodzą dwie kobiety. Jedną – jak poznajemy po głosie jest Michelle McCool, kim jest druga osoba nie wiemy. Po chwili zapalają światło i już jest wszystko jasne – wysłannikiem Vinca jest Stephanie McMahon! Obie kobiety idą spokojnie korytarzem i dochodzą do drzwi z tabliczką „General Menager Smackdown! – Teddy Long”. Słyszą odgłosy miłości, i po chwili Steph mówi:

Stephanie McMahon: To co, otwieramy?

Michelle McCool: Tak jest, pociągnij za klamkę.

Stephanie otwiera drzwi i zastaje Teddiego zapinającego koszulę, jednak Meliny nie widać.

Stephanie McMahon: Teddy… Możesz mi wyjaśnić, co tu się dzieje do cholery?!

Teddy Long (nieśmiało): No… Eem… Nic ciekawego. Sprawy służbowe i te takie…

Stephanie McMahon: Tak? To dlaczego jeszcze przed chwilą było słychać jak się pierdolisz z Meliną lub z inną pustą suką?

W tym momencie z szafy wychodzi Melina. Zdążyła już się ubrać, więc wygląda całkiem normalnie.

Stephanie McMahon: I wyszło szydło z worka! Melina! Co robiłaś w szafie u General Menagera?!

Melina: No…

Michelle McCool (przerywa): Robiłaś laskę Teddiemu, a potem dałaś mu nawet się ujeżdżać! Widzę, że zrobisz wszystko, żeby mieć pas…

Melina: Ale…

Stephanie McMahon (przerywa): Nie ma żadnego ale! Przyjechałam tu specjalnie, żeby zająć się tą sprawą i oznajmiam, że decyzją Vince McMahona, głownego szefa WWE zostałeś zwolniony z funkcji General Menagera Smackdown! Twoje decyzje nie zostaną już jednak cofnięte, bo oprócz dania Meline Title Shoota nie zrobiłeś nic złego. Aha, i chcę dodać, że funkcję General Menagera przejmę ja – Stephanie McMahon! Masz 15 minut na spakowanie swoich rzeczy i opuszczenie tego gabinetu. W przeciwnym razie, może się stać coś, co mogłoby Ci bardzo zaszkodzić…

Michelle przybiła piątkę Steph i uśmiechając się, razem opuściły biuro, natomiast na twarzach Longa i Meliny panował smutek…

Jim Ross: Steph! Cudownie, że to ona! Czekałem na tą chwilę tak długo!

Todd Grisham: O tak…

Jim Ross: Ok. Teddy zdymisjonowany, Melina pewnie nie będzie mieć w najbliższym czasie walk o pasy, to musi być dla nich katastrofa. Ale prawda zawsze wychodzi na jaw, więc nie mieli co ukrywać.

Todd Grisham: A teraz powróćmy na ring, gdzie Matt Hardy zmierzy się z Tyson Kiddem.

Single Match

Matt Hardy Vs. Tyson Kidd

Końcówka:

Tyson powalił przeciwnika po Rolling Stampede i przeszedł do pinu: 1…2… Kick out. Matt powstał, ale nadział się na Spinning heel Kick! Następnie Kidd podszedł i założył mu Ankle lock. Jednak Hardy doczołguje się do lin i uwalnia się z Submission. TJ chce zakończyć walkę i wynosi przeciwnika szykując go do The Code Hart! Jednak Hardy sturluje się i po obróceniu rywala wykonuje DDT! Kidd zaskoczony całym zajściem szybko wstaje i przeciwnicy stoją naprzeciwko siebie. Wilson obija się od lin, próbuje Clothesline, ale po uniku Hardego odbija się od naprzeciw leżących lin i Atomic Drop! Następnie Northern lights suplexem powala rywala. Matt wchodzi na narożnik, próbuje 450° splash, jednak Tyson odsuwa się i przeciwnik z całym impetem uderza o matę. TJ podchodzi do rywala i zakłada mu Sharpshooter! The Man Who Will Not Die doczołguje się do lin i Kidd przerywa submission. Wilson próbuje swojego drugiego finishera - The Code Hart, jednak ponownie Mattowi udaje się uniknąć akcji kończącej. Hardy Russian legsweepem powala rywala i wchodzi na narożnik, a gdy przeciwnik powstaje ten skacze na niego Missile dropkick! Matt podnosi Tysona i szykuje się do Twist of Fate! Udaje mu się! Pin: 1…2…3! Zwycięża Matt Hardy!

Jim Ross: Matt miał niesamowite szczęście, przecież Kidd mógł już skończyć walkę dwa razy!

Todd Grisham: Tak jest. Tymczasem zapraszamy na reklamy, oraz pewną zapowiedź…

REKLAMY

PROMO POWROTU REYA MYSTERIO ZA TYDZIEŃ NA SMACKDOWN!

Jim Ross: W czasie reklam i video poświeconemu Reyowi na ringu została położona klatka. Zapraszamy na walkę CM Punka z Jessym! Chcę zauważyć, że zwyciężyć w tym pojedynku można tylko przez pin.

Steel Cage Match

World Heavyweight Champion, CM Punk Vs. Jesse

Końcówka:

Punk powalił rywala potężnym Snap scoop powerslam! Zaczął wdrapywać się na klatkę, a w tym czasie Jesse zdążył wstać, jednak CM korzystając z sytuacji skoczył na rywala z Diving cross body! Gdy przeciwnik ponownie stanął na dwóch kończynach Punker zaserwował mu Step–up enzuigiri! Pin: 1…2… Kick out. Straight Edge Champion nie rezygnował i czekał już na rywala, by wnieść go na barki. Po chwili mu się to udało - Go To Sleep! Jednak Punk nie przechodzi do pinu, chce jeszcze bardziej zmęczyć rywala i wykonuje Anaconda Vise! Jesse od razu odklepuje!

Po walce CM Punk tauntował, a gdy usłyszał theme Great Khaliego poszedł do stołu komentatorskiego.

Jim Ross: Walka była dosyć szybka, ale przynajmniej Punk nabrał doświadczenia przed walką z Takerem. Szkoda, że tak rozprawił się z przeciwnikiem, ale widać, że nie walczą na tym samym poziomie.

Todd Grisham: Ok. Teraz czas na kolejną walkę, która wchodzi w skład Main Eventu – The Undertaker zmierzy się z The Great Khalim.

CM Punk (który właśnie przyszedł do stołu komentatorskiego): Taker nie ma szans z Punjabi Playboyem.

Steel Cage Match

The Undertaker Vs. The Great Khali (w/ Ranjin Singh)

Końcówka:

Khali Clotheslinem powalił rywala i przeszedł do swojego finishera - Khali Vise Grip! Taker jednak zatrzymał silne ręce Hindusa i kilkoma łokciami zatrzymał natarcie przeciwnika. Następnie odbił się od lin i Running leaping clotheslinem powalił giganta. Po chwili pchnął wspaniałego w narożnik i rozpędziwszy się zaatakował go Corner clotheslinem! Khali odbił się od lin, a Taker wykręciwszy mu rękę wykonał Old School! W tym momencie Taker przejechał palcem po szyi sygnalizując, że zaraz wykona Tombstone Piledriver! Chwilę po tym stanowiska komentatorskie opuścił Punk i przeszedł na rampę. Demon z Doliny Śmierci po swoim finisherze spinował rywala i zwyciężył walkę.

Theme Takera przerwał Punk, który stojąc na rampie trzymał mikrofon w ręku, w między czasie ktoś podrzucił taki sam Takerowi:

CM Punk: Wiesz, na Hell In A Cell to ja wygram, i to ja zakończę twoją karierę zrzucając Cię ze szczytu klatki. To ja zniszczę Ciebie w Twojej stypulacji! Pokażę wszystkim, że życie według Straight Edge jest lepszym życiem…

The Undertaker (przerywa): Nie! Na szczycie klatki jestem niezwyciężony i taki gość jak Ty, nie pokona mnie nigdy w życiu! To Ty Punk spadniesz w dół i po tej walce będziesz wąchał kwiatki od spodu! Już w tą niedzielę zmierzymy się przeciwko sobie i zapamiętasz tą walkę do końca życia, a mnie Undertakera zapamiętasz jako osobę, która pozbawiła Cię jedynego wartościowego tytułu w Twojej karierze!

Słychać theme Takera, który klęka na jedno kolano i pokazuje swój trick z oczami, Punk lekko przerażony opuszcza arenę… Smackdown! dobiegło końca.

Napisane przez nttn'a oraz ajstylesfana. :)

Edit: Zapomniałem dodać, że pisząc tą galę chciałem bardziej skupić się na backstage, niż na walkach, stąd pojedynek Michelle McCool z Meliną był, jaki był... :P

Edytowane przez nttn
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nttn

1

• midern

1

• I Need

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Fajne jak zawsze ale najlepsze było to

CM Punk: Wiesz, na Hell In A Cell to ja wygram, i to ja zakończę twoją karierę zrzucając Cię ze szczytu klatki. To ja zniszczę Ciebie w Twojej stypulacji! Pokażę wszystkim, że życie według Straight Edge jest lepszym życiem…

The Undertaker (przerywa): Nie! Na szczycie klatki jestem niezwyciężony i taki gość jak Ty, nie pokona mnie nigdy w życiu! To Ty Punk spadniesz w dół i po tej walce będziesz wąchał kwiatki od spodu! Już w tą niedzielę zmierzymy się przeciwko sobie i zapamiętasz tą walkę do końca życia, a mnie Undertakera zapamiętasz jako osobę, która pozbawiła Cię jedynego wartościowego tytułu w Twojej karierze!

:lol: :lol: :lol:

Zaje.... dialog :lol: :lol:

16202396274ad586ffdf930.jpg

Stephanie McMahon: Teddy… Możesz mi wyjaśnić, co tu się dzieje do cholery?!

Teddy Long (nieśmiało): No… Eem… Nic ciekawego. Sprawy służbowe i te takie…

Stephanie McMahon: Tak? To dlaczego jeszcze przed chwilą było słychać jak się pierdolisz z Meliną lub z inną pustą suką?

W tym momencie z szafy wychodzi Melina. Zdążyła już się ubrać, więc wygląda całkiem normalnie.

Stephanie McMahon: I wyszło szydło z worka! Melina! Co robiłaś w szafie u General Menagera?!

Melina: No…

Michelle McCool (przerywa): Robiłaś laskę Teddiemu, a potem dałaś mu nawet się ujeżdżać! Widzę, że zrobisz wszystko, żeby mieć pas…

/\

|

|

Ten fragment podobał mi ten fragment :lol: :lol: :lol:

Dialogi dobre, fajne backstage.

Fajny pomysł z walkami w Steel Cage.

Stawiam ****

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg