Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Puchar Szcześciarza razy dwa? (Flying Man)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Widzimy jakiś las. Wygląda na to, że jest wieczór. Pomarańczowe słońce powoli chowa się za lekko różowymi obłokami. Widać, że jest to cudna pogoda do spaceru i joggingu. Niespodziewanie między dębami wybiegł Flying Man. Ubrany w granatową bluzę z kapturem oraz dresy. Przemierza las. Flying Man po cichu mówi coś do siebie.

Jacob: Już niedługo. Na Wrestlepaloozie numer 100, przyjdzie mi walczyć o Puchar Szczęściarza. Z ogromną radością pokonam 3 przeciwników. Crasha Martina, Johnnyego Thornipike'a i Rusłana Smirnowa. Spokojnie w swoim stylu wygram walkę.

Flying Man na chwilę przerywa, przeskakując nad leżącą kłodą. Słońce wyszło zza obłoka i olśniewa cały lasek swoim blaskiem. Jacob kontynuuje trucht mówiąc po cichu.

Mr. Highflyng: Polecę wysoko, lecz rozsądnie. Nie będę Ikarem. Nie, ja będę spokojnie wspinał się po szczebelkach kariery. Nie za szybko, lecz mądrze. Nie wybijając się za wysoko, by upadek nie był zbyt bolesny. Czasem trzeba upaść. Uświadomiły mi to walki z Hendrixonem. Wtedy jednak był to lekki upadek. Jednak myśląc o Pucharze Szczęściarza przypomina mi się i wciąż boli. Teraz jednak jestem dużo lepszym zapaśnikiem. Panuję nad sobą w ringu i poza nim. Muszę przypomnieć sobie wszystkie miłe chwilę, wszystkie zwycięstwa. Dzięki temu z większa wiarą w sobie zrównam z ziemią moich przeciwników. Muszę wygrać tę walkę. Inaczej, upadek będzie bolał znacznie bardziej.

Słońce tym razem chyba już na dobre zaszło, a obraz zanika.

Znajdujemy się w Chorzowie w hali odbywa się House Show EWF tuż przed wielką Wrestlepaloozą 100! Błogą ciszę w hali przerywa donośne: Candlefuse - Fighter! Fani wznoszą cheer, a na rampie pod Felixtronem pojawia się The Flying Man. Latający człowiek przybija piątki z fanami, gdy jest przy ringu annoucer obdarowuje Jacoba mikrofonem. Mr. Highflying wchodzi na ring, wchodzi na narożnik i tauntuje. Wsłuchuję się jeszcze w krzyk fanów i powoli zaczyna mówić.

TFM: Witam Chorzów. Już niedługo w tym oto mieście jedyna niepowtarzalna Wrestlepalooza 100. Jedyna taka gala w historii. Największa gala wrestlingu w Polsce jaka kiedykolwiek się odbyła. Jubileuszowe show EWF. Wielkie święto dla fanów wrestlingu w Polsce. Już niedługo czeka na mnie 3 przeciwników w walce o Puchar Szczęściarza. Wielu z was pewnie powiedziałoby, że to mało prestiżowy cel. Jednak puchar to nie jedyna nagroda dla zwycięzcy. Wygrana na jubileuszowej gali zdobyta sława i szacunek kibiców. Więc mam powody by twierdzić, że walka toczy się o wielką stawkę. Walka o Puchar Szczęściarza. Promotorem walki został pierwszy zdobywca tego trofeum Shaman (słychać "ułłłł yeeee" w tle). 4 zawodników w ringu, wszyscy mają przed sobą jeden cel - zwycięstwo. Szykują się niemałe emocje, ale zwycięzca może być tylko jeden - ja wygram ten pojedynek. Możecie nazywać to zbyt dużą pewnością siebie, lecz nie mogę inaczej podchodzić do walk niż z myślą wyłącznie o wygranej. Zgadzam się, nie będzie łatwo. Przede mną stanie czterech wymagających przeciwników. Jednak jestem wstanie pokonać każdego z nich.

Jacob: Może na początek - Crash Martin. Najmniej doświadczony z całej stawki. Jednak to chyba on będzie potencjalnie największym zagrożeniem. Podobno jest bezwzględny w ringu? Ponoć jest niesamowity. Na pewno jest groźnym przeciwnikiem, ale jest do pokonania. Więc wygrał swoją pierwszą walkę, nie oszukujmy się nie miał zbyt wymagających przeciwników. Przyznam, że z każdą minutą będzie coraz groźniejszy, lecz myślę że szybko uda mi się zneutralizować niebezpieczeństwo. Wiem mało o Martinie, ale jest zdecydowanie zbyt zapatrzony w siebie. Pamiętaj Crash jeśli nie docenisz przeciwnika już za chwilę możesz zostać powalony na glebę i odliczony. Więc radze ci być czujnym. Flying Man pośle cię do prawdziwego Chaosu. Nie bedziesz zdolny do walki. Zostaniesz wyeliminowany. Słyszysz Crash?! Uważaj bo w każdej chwili możesz wylecieć za burtę! Game Over, walka może zakończyć sie jeszcze zanim na dobre się rozpoczęła. Spróbuj tylko stracić czujność. Wykorzystam to!

Fyling Man: Następnym kandydatem do zniszczenia jest Johnny Thornipike. Ikona, tak o sobie mówi. Myślę, że jest jak najbardziej do zniszczenia. Zbyt arogancki, zbyt pewny siebie, zbyt niepoważny, zbyt zuchwały - i mógłbym tak w nieskończoność. Jesteś mocny tylko w gębie Johnny! W ringu nie masz szans z Latającą Siłą. Zero szans na wygraną Thornpike. Twierdzisz, że idziesz po trupach do celu, ciekawe ale Flying Man będzie barierą nie do ominięcia. Tutaj się zatrzymasz, tu zakończysz swoją drogę, tu w ostatecznej walce na setnej gali polegniesz z kretesem. Będziesz musiał uznać moją wyższość, nie jesteś na tyle mocny by stawić mi czoła. Icon Twoję brudne sztuczki na nic zdadzą się w walce ze mną. Czego byś nie zrobił i tak polegniesz. Choćbyś był w życiowej formie odprawie cię z kwitkiem. Szybko, bezboleśnie, udowodnię że jestem sporo lepszy niż ty.

TFM: Kto następny? Rusłan Smirnow znany jako Dziadek Mróz. Wielki, silny drwal prosto z Ukrainy. Może być trudnym przeciwnikiem ze względu na swoje gabaryty. Jest wielki i silny. Jednak zdecydowanie brakuję mu dynamiki, szybkości, zwinności, sprytu. Ma ciekawy styl walki, prosty lecz zabójczy. Można go będzie pokonać tylko jeśli wykorzystam jego błąd. Tak Rusłan będę czekał a tylko gdy nadarzy się okazja poślę cię na glebę i odliczę 1-2-3. Nie myśl sobie że masz duże szansę na wygraną, nie masz szans z Flying Manem. Brak sznas słyszysz, zero! Wykorzystam swoje mocne strony, by cię pokonać dam ci darmową lekcję jak trzeba zachowywać się w ringu by pokonać rywala. Krótka, szybka lekcja która nie skończy się zbyt miło dla ciebie. Przykro mi, lecz to ja muszę wygrać ten mecz! Ta walka jest bardzo ważna zbyt ważna bym mógł pozwolić sobie na chwilę nieuwagi prowadzącą do porażki. Latająca siła zmiecie waszą trójkę z ringu i uniesie Puchar w geście triumfu. Tylko ja po Wrestlepaloozie 100 będę szczęśliwym posiadaczem pucharu, Tylko ja!

Około godziny do Wrestlepaloozy 100

Flying Man przechadzał się po budynku Stadionu Śląskiego w Chorzowie. Minął wiele charakterystycznych dla EWF miejsc (m. in kotłownie i kafeterie), lecz nagle i zupełnie niespodziewanie zatrzymuję go Mariusz Max Kolanko!

MMK: Czy mogę prosić o kilka słów przed galą?

Jacob: Tak. Oczywiście pytaj.

Kolanko: Więc Flying Manie na ostatniej gali walczyłeś z Misterem Nalepem, jak oceniasz tę walkę?

TFM: Prawdę mówiąc była to trochę walka treningowa, Nalep walczył jakoś bez przekonania. Wykorzystywałem jego proste błędy i spokojnie wygrałem. Na następnej gali nie będzie już tak łatwo.

Mariusz: Już za chwilę staniesz w ringu na przeciwko 3 przeciwników. Jak zamierzasz ich pokonać?

Mr. Highflying: Myślę, że zrobię to tak jak zwykle. Wejdę do ringu skupiony, lecz spokojny. Przez pierwsze kilka chwil wybadam słabe strony moich przeciwników, które będę mógł wykorzystać. Gdy już znajdę słabe strony przejdę do ataku. Spokojnie z rozwagą zacznę atakować. A co będzie dalej, to już jest zależne od tego jak potoczy się walka. Jednak możecie być spokojni o rezultat tego pojedynku, tylko ja mogę wygrać.

Max: Twoja pewność siebie jest zadziwiająca. Nie sądzisz jednak, że mogą ci sprawić kłopot?

Jacob: To nie pewność siebie. To po prostu wiara we własne możliwości. Wiara, że mogę pokonać wszystkich, którzy staną na mojej drodze. Wiara w zwycięstwo, które nadejdzie. Już na Wrestlepaloozie numer 100. Na tej wielkiej gali, po naszej walce to ja uniosę ręce w górę w geście triumfu. Oczywiście, że przeciwnicy mogą mi sprawić problem. Ale wiem, że ich pokonam. Wiem, że jestem lepszy od nich. Wiem, że zwyciężę.

MMK: Dziękuje za wywiad.

Flying Man odszedł korytarzem przygotowując się jeszcze do walki.

--------------------

Jak zwykle proszę o jak najwięcej komentarzy oraz wytknięcie wszystkich błędów :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ajfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie